20/10/09

Επισημάνσεις Τσερβένκοφσκι προς Γκρούεφσκι για το θέμα της ονομασίας.


Ο αρχηγός της "Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης" (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε χθες στα Σκόπια ότι δεν πρόκειται να φέρει κανένα εμπόδιο στον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, για το θέμα της ονομασίας, αν ο τελευταίος διεκδικήσει εγγυήσεις για το λεγόμενο ζήτημα της "εθνικής ταυτότητας".

"Εφόσον διαφυλάξετε την εθνική ταυτότητα, ήτοι διεκδικήσετε σαφείς εγγυήσεις για την ονομασία της γλώσσας μας και του λαού μας ως μακεδονική-ός, εμείς θα σας στηρίξουμε για οποιονδήποτε συμβιβασμό θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει στο θέμα της ονομασίας ", ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι, απευθυνόμενος προς τον κ. Γκρούεφσκι.
"Ελπίζουμε ότι θα εργαστείτε με μόχθο και με δεξιοτεχνία, ώστε μέσω των διαπραγματεύσεων να διεκδικήσετε όσο το δυνατό μικρότερο εύρος χρήσης για το νέο διεθνές όνομα", πρόσθεσε ο κ. Τσερβένκοφσκι.
Ακόμη, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας να απευθυνθεί στον λαό και να του πει ποιες είναι οι προθέσεις του σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.-

Πηγή: ΑΠΕ 20/10/09-09:32
express.gr

4 σχόλια:

  1. κάποιοι φωνάζουν ότι "η ταυτότητα" είναι πιο επικινδυνη απ' το όνομα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. * FYROM... «Δεν συμφωνεί με τον κοινοτικό επίτροπο Ολι Ρεν, ούτε με την πρόσφατη ευνοϊκή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ ο Βούλγαρος υπουργός αρμόδιος για τους Βούλγαρους στο εξωτερικό Μπ. Ντιμιτρόφ. "Πολιτική απόφαση γι' αυτή τη χώρα, δηλαδή να ενταχτεί απροετοίμαστη στην Ε.Ε. δεν πρόκειται να υπάρξει", είπε σε συνέντευξή του. "Τα Σκόπια", τόνισε, «πρέπει να εξαλείψουν τη γλώσσα του μίσους όχι μόνο προς τη Βουλγαρία αλλά και προς την Ελλάδα και την Αλβανία».

    («Εθνος»)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλληλένδετα είναι. Γι αυτό πρέπει να προσέξει η Ελλάδα. Αν η Ελλάδα αναγνωρίσει τα Σκόπια σαν "Μακεδονία", ασχέτως προσδιοριστικού, στην συνέχεια θα αναγνωρισθεί η εθνικότητα και η γλώσσα και τότε θα αρχίσουν να μιλάνε γι "αλυτρωτισμό". Όχι ότι δεν το κάνουν και τώρα, αλλά τώρα δεν έχει καμμία βάση. Η βάση μπορεί να δοθεί μόνον από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καμια αναγνωρηση σε γλωσσα ειναι μονο σλαβικη και ο λαος ειναι μονο σλαβοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.