23/10/09

Βιβλίο - ύβρις για τους πολεμιστές της Κύπρου

Το βιβλίο - μυθιστόρημα «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» του Βασίλη Γκουρογιάννη, αναφέρεται στον πόλεμο της Κύπρου το 1974. Πρωταγωνιστές του έργου είναι τα μέλη ενός Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟY 1974».


Κεντρικά πρόσωπα είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου (Δικηγόρος), οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιστορίας Λιάκος, Γιαννουλόπουλος και Βερεμής (με μικρές παραλλαγές των ονομάτων τους) και κάποια μέλη του Συλλόγου.

H υπόθεση... Τα μέλη του Συλλόγου (οι Βετεράνοι Πολεμιστές) ταξιδεύουν στην Κύπρο, όπου στην τουρκοκρατούμενη Κυρήνεια συναντούν (χωρίς να το ξέρουν προηγουμένως οι ίδιοι, εκτός από το Δ.Σ) Τούρκους βετεράνους πολεμιστές της Κύπρου του 1974! (Αυτούς δεν τους ονομάζει εισβολείς, κατακτητές, φονιάδες αμάχων, βιαστές, πολεμοχαρείς και άρπαγες, αλλά... βετεράνους πολεμιστές!).

Στο ταξίδι τους αυτό, που το οργάνωσαν τα Δ.Σ των Συλλόγων τους συνοδεύονται από καθηγητές Παν/μίου της Ιστορίας, οι μεν Έλληνες από τον Λιάκο, οι δε Τούρκοι από κάποιον αντίστοιχο. Οι δύο καθηγητές παρακολουθούν αυτή την... απρόοπτη συνάντηση των "πρώην" εχθρών, καταγράφουν τις συνομιλίες τους που γίνονται σε αγγλικά, ελληνικά και τούρκικα και έτσι προκύπτει η... πραγματική αλήθεια! για το τι συνέβη στην Κύπρο το 1974, την οποία πλέον αποτυπώνουν ως την πραγματική και αδιαμφισβήτητη Ιστορία.

Χυδαιότητα και απωθημένα
Κατά την εξέλιξη και μέσα από διάφορες συζητήσεις και αφηγήσεις μελών του Συλλόγου και του Προέδρου (πριν από την κωμική αυτοκτονία του), μαθαίνουμε ότι ο Ελληνικός Στρατός που βρέθηκε στην Κύπρο το 1974, ήταν ντουμάνι στην πρέζα, στα χάπια και στα ναρκωτικά. Βίαζαν Τουρκάλες και σκότωναν αμάχους Τουρκοκύπριους. Και ενώ ήταν δειλοί και φοβισμένοι στον πόλεμο, συγχρόνως ήταν και εγκληματίες πολέμου και πολλά άλλα, ικανά για να εξισώσουν τον θύτη με το θύμα.
Τόσο οι διάλογοι μεταξύ των Ελλήνων βετεράνων, όσο και οι αφηγήσεις τους, έχουν κύριο χαρακτηριστικό τους την χυδαιότητα και την βωμολοχία σε τόσο μεγάλο βαθμό και έκταση, ώστε να πείθεται ο αναγνώστης ότι το επίπεδό τους είναι όχι μόνο εξαιρετικά χαμηλό αλλά και ελεεινό. Αναφερόμενοι στους πεσόντες συμπολεμιστές τους, λένε περιφρονητικά για τα ιερά λείψανά τους: «...τα κοψίδια των καταδρομέων...», ενώ σε άλλες σελίδες η καθαρή βλασφημία χρωματίζει... δυναμικά τις εκφράσεις τους.
Οι τρεις καθηγητές (...καθηγηταί τρεις και εχάθη η Πατρίς) μας πληροφορούν ότι... ο Ελληνικός Στρατός έκανε εθνοκάθαρση στη Μακεδονία και την κατέκτησε, ότι... πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Μικρασιατική Καταστροφή και να πάψουμε να την λέμε μέγιστη εθνική συμφορα, ότι... ο Διονύσιος Σολωμός ήταν τελικού σταδίου αλκοολικός, φιλάργυρος, φιλόδικος, εβραίος και εγωμανής και πολλά άλλα... τροφοδοτικά της εθνικής μας υπερηφάνειας!

Κατόπιν εντολής η προβολή;
Ενδεικτικά μόνο παραθέτουμε μερικά αυθεντικά αποσπάσματα από το βιβλίο του Γκουρογιάννη, που έτυχε, όχι μόνο αποθεωτικής υποδοχής από εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, περιοδικά και την κρατική τηλεόραση (φιλοξένησαν συνεντεύξεις και διαφημίσεις του), αλλά και ιδιαίτερα τιμητικής προβολής και διαφήμισης από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (εκπομπή του δημ/φου και συγγραφέα Δημήτρη Κοσμόπουλου) που ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα το προτείνει για αναγνώστες κάθε ηλικίας, ακόμα και για παιδιά, ενώ παράλληλα εκφράζει με διθυράμβους τον θαυμασμό του για τον ...κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη.
Πιστεύουμε ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που θα δούμε το εν λόγω ανθελληνικό και βλάσφημο πορνογράφημα, που παραχαράσσει φρικτά κάθε αλήθεια, να γεμίζει τις βιβλιοθήκες των σχολείων (γιατί όχι και των Κατηχητικών της Εκκλησίας ), με σκοπό να αποτελέσει γιά τις επόμενες γενιές των παιδιών μας, διά της μεθόδου των λογοτεχνικών αναλύσεων, την κύρια, αν όχι αποκλειστική, πηγή ιστορικών πληροφοριών για τον πόλεμο στην Κύπρο το 1974 και για όσους συμμετείχαν σ΄αυτόν.
elkosmos.gr

29 σχόλια:

  1. μα μην τον κακολογείται τον άνθρωπο....τη δουλειά του κάνει....δεν μπορούμε να πιστεύουμε πλέον οτι η μελλοντική ευρωπαική εταίρος είχε άσχημο παρελθόν και έκανε σφαγές και γενοκτονίες αν τουλάχιστον και εμείς δεν κάναμε τα ίδια..!!δεν μπορούν να μας πείσουν για ατιμωτική λύση του Κυπριακού αν πρώτα δεν μας πείσουν οτι εμείς φταίμε που μπήκε η Τουρκία να προστατέψει τα κατατρεγμένα παιδιά της...!!!!!!!ε ρε κρεμάλες στις πλατείες μου φαίνεται χρειάζεται πλέον..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Ή ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, Ή ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΒΛ. ΚΡΗΤΗ, ΑΙΓΑΙΟ, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ)

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...για εκεινα τα παλιοπαιδα,τα ατιθασα,που δεν ηθελαν να παραδωσουν το αεροδρομιο,γραφει τιποτα?
    Ρωτω διοτι το βιβλιο αυτο δεν μπορω να το διαβασω.
    Για νεκρες Τουρκαλες και βιασμους απο Ελληνες και διαφορα αλλα παραμυθια ...εν καιρω το δεοντι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει πλέον γίνει δεύτερη φύση στον τρόπο σκέψης μου ότι ο χειρότερος εχθρός μας είναι εντός των τειχών και είναι αμείλικτος. Η επικαιρότητα αποτελεί πλέον παρέλαση ανθελληνικών προσωπικοτήτων με επιβεβαιωμένη "επιφανή" δράση ενάντια σε αυτό που λογίζεται συμφέρον για τη χώρα. Συνοδεύεται και υποστηρίζεται από την "πεφωτισμένη" πολιτισμική δράση συγκεκριμένων κύκλων με σαφείς εντολές να προετοιμάζουν το έδαφος για ό,τι πιό απίθανο βάζει ο ανθρώπινος νους: αλλοίωση γλώσσας στο οργουελικό πρότυπο του newspeak, διαγραφή παράδοσης, αποδόμηση κάθε "εθνικής" έννοιας, μετατροπή κάθε είδους προδοσίας σε "προοδευτική" πράξη ασύληπτης έννοιας αδύνατης να γίνει αντιληπτή από την πλέμπα. Οι δε διαφωνούντες με όλα αυτά, μαρκάροναι ως "εχθροί του λαού" και ανάξιοι λόγου, ασχέτως εάν έχουν και οι ίδιοι αγωνισθεί σε λαϊκούς αγώνες.
    Αυτό όμως που μετράει είναι το κατά πόσο έχουν πετύχει το σκοπό της εσωτερικής άλωσης. Και όσο και αν σας φαίνεται περίεργο έχουν μάλλον αποτύχει. Ζημιά βέβαια έχει γίνει και μεγάλη μάλιστα, αλλά δεν έχουν πετύχει το ζητούμενο. Ο πυρήνας παραμένει μάλλον άθικτος. Ας κάνουμε υπομονή, ας αντισταθούμε σθεναρά, ας στηλιτεύουμε έξυπνα τις ενέργειές τους και δεν είναι μακριά η μέρα που θα υποχωρήσουν άτακτα. Ας μην ξεχνούμε δε ότι αυτοί οι μηχανισμοί τρέφονται με ζεστό ρευστό και σύντομα οι τροφοδότες λογαριασμοί για άλλους λόγους θα στερέψουν.
    Αν αντιμετωπιστεί αυτή η γάγγραινα, η αντιμετώπιση της εν γένει στάσης της Τουρκίας και όποιων άλλων "συμμάχων" θα μοιάζει μάλλον με βαρετή άσκηση ετοιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά,που έχει φτάσει η ξεφτύλα μας;;;

    Πάλι μεταξύ μας γκρινιάζουμε;

    Τόσοι άνθρωποι πολέμησαν και υπέφεραν το 1974,σε Κύπρο και Ελλάδα. Τόσοι έχασαν δικούς τους.

    Και δε βρίσκεται κανείς να πάει να πιάσει αυτόν τον κύριο...και να του εξηγήσει;

    Οχι προς Θεού,δεν προτρέπω σε αυτοδικία,ενοώ να του...εξηγήσει ευγενικά,βέβαια!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καλεντερίδη μου, δεν έχετε πάρει χαμπάρι πόσο βρώμικο και ανθελληνικό είναι αυτό το βιβλίο. Σας μεταφέρω μερικά αποσπάσματα και ευελπιστώ να μήν με λογοκρίνετε:
    1) Σελίς 137: «Σάς ερωτώ, πρέπει ή όχι ο ιστορικός να ξέρει ότι η ΕΛΔΥΚ ήταν ντουμάνι στην πρέζα και στα χάπια;»
    2) Σελίς 197: «- Είστεν από την Ελλάδα ασφαλώς, είπε ο μπάρμαν...
    -Δυστυχώς...
    -Και γιατί δυστυχώς, παρακαλώ;
    -Ποιός καμαρώνει για τέτοια μάνα;»
    (Σημειώστε κύριε Καλεντερίδη, ότι αυτό το λέει ένας Ελλαδίτης στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ του 1974!..)
    3) Σελίς 198: «Η Σύνθια (σ.Στελίνας: Ελληνοκύπρια που πηδιόταν με Ελλαδίτες φαντάρους) ήταν δική σας, μαυροτσούκαλο, αλλά φουρνάκι μικροκυμάτων το μ...ί της»!..
    4) Σελίς 216, οι καθηγητές Λιάκος, Βερέμης και Γιαννουλόπουλος μιλάνε με τους Βετεράνους της Κύπρου που έχουνε κατέβει στην Κύπρο για να συναντηθούν με Τούρκους Βετεράνους: «Ο Διονύσιος Σολωμός ήταν αλκοολικός στο τελευταίο στάδιο, φιλάργυρος, φιλόδικος, ΕΒΡΑΙΟΣ, εγωμανής, ανέραστος τουλάχιστον»!!..
    5)Σελίς 211-212: «Άκουσε από έγκυρα χείλη, ότι στους Βαλκανικούς Πολέμους έγινε Εθνοκάθαρση από τον Ελληνικό Στρατό στην Μακεδονία...»
    ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΕΛΙΝΑΣ: Σταματώ εδώ, κύριε Καλεντερίδη μου, για να μήν σοκάρω κι άλλο τους αναγνώστες σας. Το βιβλίο του Γκουρογιάννη, εκτός από Μισελληνικό, είναι και ένα σκέτο πορνογράφημα, με φοβερές ύβρεις κατά του Χριστού και της Παναγίας. ΚΙ ΟΜΩΣ: Την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ο Ραδιοσταθμός της Εκκλησίας 89,5 φιλοξένησε (ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος) για μία ολόκληρη ώρα τον Βασίλη Γκουρογιάννη, ο οποίος διαφήμισε αυτό το έκτρωμα. Μάλιστα ο κ. Κοσμόπουλος μάς είπε 3 φορές ότι ο Γκουρογιάννης είναι ένας από τους ελάχιστους εν ζωή ΜΕΓΑΛΟΥΣ Έλληνες συγγραφείς!!..
    Εσείς, κύριε Καλεντερίδη, πόσες φορές φιλοξενηθήκατε στον Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας για να μιλήσετε για τα βιβλία σας; ΟΥΤΕ ΜΙΑ, διότι εσείς είσθε Έλλην Πατριώτης. Όπως βλέπετε, τόχουμε χαμένο το παιχνίδι από χέρι, κύριε Σάββα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα!Σε απάντηση αυτών των αθλίων που προσπαθούν να απομυθοποιήσουν τα πάντα σας προτρέπω να διαβάσετε το Βιβλίο "Κύριοι πάτε για ύπνο" του Στρατηγού εν αποστρατεία Σταμάτη Αθανασίου!Μόλις το διαβάσετε θα καταλάβετε αμέσως το πως πολεμούσαν οι Έλληνες!!!!!!Πραγματικά αξίζει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχως που η Αθηνα ειναι μικρο χωριο και ολοι γνωριζομαστε.Αν ψαξετε το ονομα,εχει παρελθον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. .....Δεν αναφέρει ποτέ και πουθενά ( ούτε στο βιβλίο, ούτε στα ΜΜΕ) πότε υπηρέτησε, σε ποιο Όπλο, σε ποια Μονάδα, σε ποια πόλη, μαζί με ποιους και ΑΝ βρέθηκε στην Κύπρο το 1974, πού πολέμησε και πώς.
    Φυσικά, δεν είναι σε θέση να ονομάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από αυτούς που βαπτίζει « συμπολεμιστές του », οι οποίοι επιβεβαιώνουν δήθεν τα γραφόμενά του και τον συγχαίρουν κι’όλας γι'αυτό.
    Επειδή οι πραγματικοί πολεμιστές διαφέρουν από τους κατά φαντασίαν όσο η πραγματική εικόνα από την εικονική πραγματικότητα, και επειδή για όλους εμάς που είχαμε την μεγάλη τιμή να πολεμήσουμε για την Πατρίδα μας, τα νεκρά σώματα των ηρώων συμπολεμιστών μας που έπεσαν ένδοξα στη μάχη είναι ΙΕΡΑ και δεν είναι «τα κοψίδια των καταδρομέων » όπως γράφει στο βιβλίο της η ανθρωπόμορφη ύαινα, προκειμένου να ικανοποιήσει τον ακόρεστο καννιβαλισμό της, ας το μάθουν κι ας το καταλάβουν όλοι:
    Άνθρωπος που πολέμησε, που έζησε την κόλαση οποιουδήποτε πολέμου και εν προκειμένω το μακελειό του 1974 στην Κύπρο, ΤΙΜΑΕΙ ΠΑΝΤΑ το αίμα που χύθηκε για την Ελευθερία και ΔΕΝ ΤΟ ΜΟΛΥΝΕΙ ΠΟΤΕ. Κι αν η Πατρίδα το χρειαστεί θα ξαναφωνάξει ΠΑΡΩΝ στο κάλεσμα του Χρέους και της Τιμής.
    Αυτά τα ολίγα για να ξέρουν όλοι οι πατριώτες ότι, αυτοί που ονειρεύονται να διαλύσουν το Έθνος μας και να υποδουλώσουν την Πατρίδα μας, ματαιοπονούν. Κι ας βρίσκουν εύκολα διάφορα ελεεινά ανθρωποειδή που θα κάνουν πρόθυμα ό,τι άνομο και βρώμικο τους πουν για λίγες δεκάρες.
    Όλοι αυτοί οι άθλιοι, χυδαίοι και χαμερπείς έχουν πάντα το ίδιο όνομα: Εφιάλτης.

    Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος
    Πρόεδρος Συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974»
    ************************

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δικηγορικον Γραφειον
    Θεοδωρου Σαρ. Θεοδωροπουλου
    Γεωργιου Σαρ. Θεοδωροπουλου
    Σαραντου ΘεοΔ. Θεοδωροπουλου
    Γεωργιου Θεοδ. Θεοδωροπουλου
    Σοφιασ Λουκερη – Θεοδωροπουλου
    Πλ. Ομονοιας 12 – 104 31 ΑΘΗΝΑΙ
    ΤΗΛ( τηλ/της -fax )
    (210) 3214385– (210) 3216 168
    Ε mail : sartheod@ath.forthnet.gr



    Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης αρμοδίας Αρχής

    ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

    Του συλλόγου υπό την επωνυμίαν «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974» που εδρεύει εις την Αγίαν Παρασκευήν Αττικής οδός Παπάγου αριθμός 28
    Του Νικολάου Αργυρόπουλου, του Φωτίου, βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974, κατοίκου Αγίας Παρασκευής Αττικής οδός Παπάγου αριθμός 28
    Μιχαήλ Χαζάπη του Θεοδώρου. Θύσσου 29- Α. Πατήσια , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
    Αντωνίου Δούλα του Δημητρίου. Καραγεώργη Σερβίας 7 – Αθήνα , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
    Κωνσταντίνου Μαδιανού του Νικολάου. Ανδρέα Μιαούλη 23 – Λυκόβρυση , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
    Ανδρέα Κριθάρη του Αντωνίου. Δ. Βερνάρδου 7 – Βριλήσσια , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
    Τρύφωνος Καραγκιουλέ του Θεοδώρου. Επτανήσου 89 – Πετρούπολις , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
    Νικολάου Κεχαγιά του Γεωργίου. Κολοκοτρώνη 29 – Τρίκαλα , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
    Εμμανουήλ Τούλιου του Βασιλείου. Χρυσ. Σμύρνης 6 – Λάρισα , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
    Κωνσταντίνου Καμζέλη του Γεωργίου. Ιφίτου 7 - Παλαιό Φάληρο , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
    Aγγέλου Βουγιούκα του Ιωάννου. 28ης Οκτωβρίου 205 – Βόλος , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974


    ΠΡΟΣ
    Τον κύριον Χρήστον Παναγόπουλον , Πρόεδρον του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία , ΕΡΤ - Α.Ε. » , που εδρεύει εις την Αγίαν Παρασκευήν Αττικής , νομίμως εκπροσωπουμένης .
    __________________________

    Κατά την διάρκειαν της εκπομπής του εμπείρου δημοσιογράφου κ. Άρη Σκιαδόπουλου, υπό τον τίτλον «ΔΡΟΜΟΙ», ήτις εξεπέμφθη την 30ην Ιουνίου 2009 , μέσω της κρατικής συχνότητος που έχει παραχωρηθεί εις τον δίαυλον του οποίου προΐστασθε, και μάλιστα από την ΕΡΤ 1 , αναμετεδόθησαν , εις ολόκληρον την επικράτειαν , προκλητικαί και φρικταί ανακρίβειαι.
    Αι ανακρίβειαι αύται θίγουν βαναύσως την τιμήν και την υπόληψιν απάντων ημών, τόσον δηλαδή του συλλόγου μας, ο οποίος αποτελείται από ανθρώπους που επολέμησαν εις την Κύπρον κατά την βαρβαρικήν εισβολήν των Τούρκων το 1974 , όσον και ενός εκάστου εξ ημών προσωπικώς που επολεμήσαμεν εκεί ανθιστάμενοι εις τον εξ ανατολών βάρβαρον σφαγέα.
    Αι ανακρίβειαι αύται σχετίζονται με τους εκπεμφθέντας ισχυρισμούς , ότι δήθεν εις την μαρτυρικήν μεγαλόνησον εδολοφονήθη άμαχος άοπλος πληθυσμός από τας δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ότι δήθεν οι γενναίοι Έλληνες που επολέμησαν τον εχθρόν υπερασπιζόμενοι την ελευθερίαν όλων μας , αλλά και την διεθνή νομιμότητα, την αρχήν της αυτοδιαθέσεως των λαών και την δημοκρατίαν πειθόμενοι τοις κείνων ρήμασιν , δεν έπραξαν το καθήκον των , διότι , δήθεν , ευρίσκοντο υπό την επήρειαν ναρκωτικών ουσιών !!!
    ...συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εν ολίγοις , ενεφανίσθησαν οι γενναίοι αγωνισταί της ελευθερίας , άρα και άπαντες ημείς και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του συλλόγου μας , ως άτομα εσχάτης υποστάθμης και ελαυνόμενα εκ χαμερπών ενστίκτων , ανερμάτιστα και ως εγκληματίαι πολέμου!
    Τα ανωτέρω τα αναμετεδώσατε εν γνώσει της αναληθείας των, πασιγνώστου όντος , ότι η μεν βάρβαρος και παράνομος Τουρκία έχει καταδικασθεί δια την εισβολήν της αυτήν υπό των αρμοδίων διεθνών οργανισμών, ως επίσης έχει καταδικασθεί και δια άλλα εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίας Μικρασιατών , Ποντίων , Αρμενίων και άλλων , ενώ η Ελλάς ουχί μόνον ουδέποτε κατεδικάσθη , αλλ΄ουδέ κάν έχει κατηγορηθεί ποτέ δια κάτι ανάλογον και δη δι΄ εγκλήματα πολέμου εις την Κύπρον.
    Ως εκ τούτου , και με δεδομένον ότι η τηλεόρασις έχει, βάσει του Συντάγματος, σκοπόν να επιμορφώνη τους Έλληνας, να διδάσκη την ιστορικήν αλήθειαν και να συμβάλλη εις την ανέλιξιν του μορφωτικού μας επιπέδου ως Λαού, θεωρούμεν απαράδεκτον την σκόπιμον διαστρέβλωσιν της ιστορικής πραγματικότητος δι΄ ό και επιφυλασσόμεθα.
    Επειδή, βάσει της αρχής της ισότητος και των σχετικών διατάξεων δια την ραδιοφωνίαν και την τηλεόρασιν και την προστασίαν της προσωπικότητος, δικαιούμεθα , τόσον ως σύλλογος όσον και ως άτομα, να αποκαταστήσωμεν την βαναύσως τρωθείσαν τιμήν και υπόληψίν μας εν τοις πράγμασιν , δια του παρόντος σας ενημερώνoμεν ότι :
    (α) ασκούμεν το δικαίωμά μας , βάσει του οποίου , υποχρεούσθε να μας παραχωρήσετε ίσον ακριβώς χρόνον εις την ιδίαν ώραν της ημέρας και εις την ιδίαν ημέραν της εβδομάδος, ώστε να δυνηθώμεν να αποκαταστήσωμεν την ιστορικήν αλήθειαν.
    (β) σας καλούμεν, εντός εβδομάδος από της λήψεως της παρούσης να μας ενημερώσετε δια την ώραν και την ημέραν κατά την οποίαν θα προσέλθωμεν εις τας τεχνικάς εγκαταστάσεις που θα μας υποδείξετε δια την ζωντανήν και μόνον , προς αποφυγήν παρανοήσεων, μετάδοσιν της εκπομπής μας με δημοσιογράφον της ιδικής σας επιλογής αν και δια λόγους ισηγορίας θα προτιμούσαμε τον ίδιο δημοσιογράφον κύριον Άρην Σκιαδόπουλον .
    συνεχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (γ) να μας ζητήσετε εγγράφως συγγνώμην , επειδή ως διευθύνων την κρατικήν τηλεόρασιν , που την πληρώνωμεν όλοι μας , δεν εμεριμνήσατε , κατά καθήκον, ώστε να μη θιγή η μνήμη των πεσόντων εις την Κύπρον , αλλά και η τιμή και η υπόληψις των επιζησάντων πολεμιστών.
    (δ) να μας γνωστοποιήσετε πόσον εκόστισεν η εκπομπή αυτή
    (ε) να μας γνωστοποιήσετε τον λόγον δια τον οποίον αναμετεδόθη τας παραμονάς της επετείου της εισβολής των βαρβάρων σφαγέων και
    (στ) εάν δια την εκπομπήν αυτήν έλαβεν οιοσδήποτε οιοδήποτε αντάλλαγμα χρηματικόν ή μη και αν ναι ποίον .
    Εκπροσώπους δια την συμμετοχήν μας εις την ανωτέρω εκπομπήν ορίζομεν τον βετεράνον πολεμιστήν Κύπρου 1974 και πρόεδρον του συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» Νικόλαον Αργυρόπουλον και τον βετεράνον πολεμιστήν Κύπρου 1974 και πρόεδρον του συλλόγου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974» Μιχαήλ Χαζάπην.
    Εν αναμονή της εγγράφου εις την παρούσαν απαντήσεώς σας , και υπό την ρητήν επιφύλαξιν παντός δικαιώματός μας , αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσαν , όπου απευθύνεται προς γνώσιν και δια τας νομίμους συνεπείας , αντιγράφων άμα ολόκληρον το περιεχόμενον ταύτης , εις την οικείαν έκθεσιν επιδόσεως , γίνεται μνεία ότι εις το επιδιδόμενον επεκολλήθη ένσημον ΤΠΔΑ εξ Ευρώ 1,15 .

    Εν Αθήναις τη 21η Ιουλίου 2009
    Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αλλά και ιδιαίτερα τιμητικής προβολής και διαφήμισης από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (εκπομπή του δημ/φου και συγγραφέα Δημήτρη Κοσμόπουλου) που ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα το προτείνει για αναγνώστες κάθε ηλικίας, ακόμα και για παιδιά, ενώ παράλληλα εκφράζει με διθυράμβους τον θαυμασμό του για τον ...κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη.
    Πιστεύουμε ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που θα δούμε το εν λόγω ανθελληνικό και βλάσφημο πορνογράφημα, που παραχαράσσει φρικτά κάθε αλήθεια, να γεμίζει τις βιβλιοθήκες των σχολείων (γιατί όχι και των Κατηχητικών της Εκκλησίας .



    Ο Κ. ΒΕΡΕΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!! ΟΛΕ!
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΟΊ΄ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Ή ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, Ή ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΒΛ. ΚΡΗΤΗ, ΑΙΓΑΙΟ, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ)

    ΕΛΑ ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΩΡΑ.....
    ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ CDRSEE ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;
    ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ SOROS;
    ΑΛΛΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ, Μ.Κ.Ο. ΚΛΠ;
    ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΥΠΟΥ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ,ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΚΛΠ ΜΛΚΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα; Για διαβάστε κι αυτά:

    Θύελλα γύρω από ένα βιβλίο (Κόκκινο στην πράσινη γραμμή)
    http://www.ardin.gr/node/1854

    Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή, συνέντευξη με το Βασίλη Γκουρογιάννη
    http://www.ardin.gr/node/1835

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μακάρι να υπάρξει στο μέλλον ακόμη ένας τελικού σταδίου αλκοολικός, φιλάργυρος, φιλόδικος, εβραίος και εγωμανής που να γράψει ανάλογο με το:
    Σε γνωρίζω από την κόψη
    του σπαθιού την τρομερή
    σε γνωρίζω από την όψη
    που με βιά μετράει τη γη
    Απ'τα κοκκαλα βγαλμένη
    των ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ
    και σαν πρώτα ανδρειωμένη
    χαίρε, ω χαίρ' Ελευθεριά
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε περίπτωση σύρραξης Ελλάδος-Τουρκίας σε ποιο στρατόπεδο θα είναι ο γκουρογιάννης; Βασίλη πρόσεχε γιατί θά 'ναι πόλεμος, θα πέφτουν οι σφαίρες χαλάζι, πατείς με, πατώ σε. Πρόσεξε μην βρεθείς σε κανένα γιαταγάνι του Δήμου Τσέλιου.
    Δήμος Μπουκουβάλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα
    Το δικηγορικό γραφείο είχε κάποιααπαντηση?, γιατί απο εφιάλτες είμαστε χορτάτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειναι γνωστος ο ρολος τοσο της Εκλησιας οσο και των δηθεν πνευματικων ανθρωπων της Ελλαδος εναντια σε καθε τι Ελληνικο.Ουδεποτε ειδαν με καλο ματι τις αρετες του Ελληνισμου,ο ρολος τους ηταν παντα προβοκατορικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παντα σε καθε τι που βλαπτει την Ελλαδα αν το αναλυσουμε προσεκτικα θα δουμε οτι πισω βρισκονται τοσο η εκκλησια οσο και ατομα που ηγουνται θεσμικων κεντρων της χωρας.Ειναι αυτοι που συμμετεχουν στη διακυβερνηση της χωρας εξ αιτιας του θεσμικου τους ρολου και που θετουν εμποδιο σε οτιδηποτε ορθο επιχειρηται να γινει.Γι'αυτο ειναι καλο να γνωριζουν οι Ελληνες οτι προσυπογραφεται απο τετοια ατομα σπανια ειναι αυθεντικο,εξυπηρετει σκοπιμοτητες.Αληθεια πιστευει καποιος οτι ο κ. βερεμης η οι παπαδες ειναι πνευματικοι ανθρωποι της χωρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 24 Οκτώβριος 2009 3:08 μμ
    24 Οκτώβριος 2009 3:57 μμ

    ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ.....ΛΙΓΟ ΕΔΩ...

    Ο Ορθόδοξος κλήρος: το τελευταίο ανάχωμα στο νεοταξικό οδοστρωτήρα


    Τα όσα συμβαίνουν σήμερα μέσα στον Ορθόδοξο κλήρο και τα όσα θα συμβούν (και θα συμβούν πολλά) αντανακλούν και αποτυπώνουν δύο αντίρροπες καταστάσεις ενός ασυμφιλίωτου «πολέμου»:

    α). από τη μια πλευρά είναι οι πλανητικοί μηχανισμοί εξουσίας οι οποίοι με νύχια και με δόντια, λυσσαλέα, με κάθε μέσο (ανοικτών, αλλά και υπόγειων επιθέσεων) επιχειρούν να αποσαθρώσουν και να αλώσουν τις κοινωνικές, εθνικές και αξιακές αρθρώσεις και συνεκτικούς ιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Η Ορθοδοξία αποτελεί για τις χοάνες του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού ένα πολύ ανθεκτικό «μέταλλο» κοινωνικής, εθνικής και ηθικής συνοχής και αντίστασης απέναντι στον οδοστρωτήρα του νεοταξικού φασισμού. Πρέπει πάση θυσία αυτό το «μέταλλο» να λιώσει…

    β). Από την άλλη ο Ορθόδοξος κλήρος με βαθιές ρίζες μέσα στην ελληνική κοινωνία όχι μόνο ανθίσταται, αλλά περνάει και σε ανοικτή «επίθεση» εναντίον των δυνάμεων του σύγχρονου φασισμού.

    Οι διεργασίες μέσα στους κόλπους του ελληνικού Ορθόδοξου κλήρου καθημερινά βαθαίνουν και οξύνονται. Συγκροτείται ένα ισχυρό και πλατύ Μέτωπο των Ορθόδοξων εναντίον των νεοταξικών υπονομεύσεων και επιθέσεων…

    Από την έκβαση αυτή της «σύγκρουσης» στο εσωτερικό της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα εξαρτηθούν και θα καθοριστούν πολλά.

    Γιʼ αυτό δεν μπορεί να καθίσει κανείς απαθής, ούτε ουδέτερος παρατηρητής μπροστά σʼ αυτή τη θανάσιμη πάλη.

    Μπροστά στην επέλαση των δυνάμεων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, δεν νομιμοποιείται ο οιοσδήποτε και με οποιοδήποτε πρόσχημα να ισχυριστεί ότι αυτό που συμβαίνει στους κόλπους της Ορθοδοξίας δεν τον αφορά.

    Η Ορθοδοξία, ως ιστορική συγκρότηση και υπόσταση κοινωνικής και εθνικής συνοχής, ως πνευματικός φορέας πολιτισμού και αξιών, ως συλλογική συνείδηση και ως συλλογικός οργανωτικός ιστός αποτελεί σήμερα το τελευταία ανάχωμα των ιστορικών κοινωνιών, ιδιαίτερα της ελληνικής κοινωνίας.

    Αποτελεί το τελευταίο οχυρό αντίστασης στο νέο φασισμό, το τελευταίο μετερίζι αγώνα…

    Γιʼ αυτό και όλα τα «στρατεύματα» και οι «εφεδρείες» του πλανητικού ιμπεριαλιστικού κράτους και παρακράτους έχουν «συνωστιστεί» μετά μανίας σε αυτό το μέτωπο: στο τσάκισμα των δυνάμεων της Ορθοδοξίας και την κατάλυσή της…

    Όλα τα άλλα μέτωπα έχουν πέσει και κονιορτοποιηθεί:

    α). Δεν υπάρχει οργανωμένη εργατική τάξη. Η πρωτοπορία της έχει τσακιστεί από την εισβολή των αλλοδαπών και το αγωνιστικό πολιτικό της δυναμικό έχει διαλυθεί και αλωθεί…

    β). Τα Συνδικάτα, αυτά τα συλλογικά, επαγγελματικά έμβρυα των εργατικών αγώνων έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί και περάσει στα χέρια των γραφειοκρατικών κλικών του νεοταξικού κράτους και παρακράτους. Στοιχεία διακόσμησης της εξουσίας και των παιχνιδιών της είναι πλέον τα Συνδικάτα.

    γ). Το αστικό, εθνικό κοινοβούλιο αποτελεί το κεντρικό στοιχείο διακόσμησης και «δημοκρατικής» απάτης. Είναι υποταγμένο ολοκληρωτικά στους υπερεθνικούς «νταβάδες» και στα εγχώρια υποκαταστήματά τους.

    δ). Τέλος τα υπάρχοντα κόμματα ολοκληρώνουν το εφιαλτικό ντεκόρ της απάτης: Σάπια μέχρι το μεδούλι και υποχείρια των «νταβάδων».

    Ο νέος νεοταξικός φασισμός επελαύνει χωρίς αντιστάσεις. Ακριβέστερα έχει διαλύσει και υποτάξει τους πάντες και πάντα..........(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

    Η μόνη «συλλογικότητα» (κοινωνική, εθνική, πνευματική και ηθική «οργάνωση») που κρατά ακόμα και ανθίσταται σθεναρά είναι η Ορθοδοξία.

    Όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι τυφλός: Είτε από ηλιθιότητα, είτε από το «αθεϊστικό» μένος!!!

    Το ζήτημα που τίθεται, όμως, σήμερα, κατηγορηματικά και αδυσώπητα δεν είναι αν πιστεύεις στο Θεό ή όχι.

    Το ζήτημα που τίθεται είναι η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη, η ίδια η επιβίωση της ανθρωπότητας: Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, ένα ζήτημα υπέρτατου αγώνα εναντίον όλων αυτών των δυνάμεων που παίζουν το τέλος μας…

    ΟΣΟΙ επικαλούνται την Πίστη ή την απιστία στο Θεό, απλώς κοροϊδεύουν τον εαυτό τους με σοφίσματα. Όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν κάπου: Σε ένα σύστημα ιδεών και αξιών, σε ένα Θεό. Η επίκληση της «αθεΐας» είναι και αυτή πίστη σε ένα Θεό: Στο Θεό του χρήματος, της ιμπεριαλιστικής αχρειότητας και αναισχυντίας, πίστη στα είδωλα αυτού του σάπιου και καταρρέοντος κόσμου…

    Η «αθεΐα» των Σημίτηδων, Κουναλάκηδων και Σία είναι πίστη στις αξίες και τα είδωλα τις καπιταλιστικής αγοράς, δηλαδή πίστη στο Θεό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

    Όλοι αυτοί που το παίζουν «άθεοι» και που ρίχνουν τις ομοβροντίες τους εναντίον του εκκλησιαστικού «σκοταδισμού» (τον ανακάλυψαν ξαφνικά το 2000. Μέχρι τότε καλά τα πήγαιναν με αυτό το «σκοταδισμό») όχι μόνο πιστεύουν σε Θεούς, αλλά και στα πλέον βάρβαρα και σκοταδιστικά τέρατα: Τους νεοταξικούς θεούς και τέρατα…

    Ας αφήσουμε, λοιπόν, τέτοιου είδους ταχυδακτυλουργίες και δόλια τεχνάσματα.

    Η Ορθοδοξία δεν χτυπιέται επειδή πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού, αλλά επειδή εκφράζει ένα σύστημα κοινωνικών, εθνικών και ιστορικών κατακτήσεων: Ιδεών και αξιών, συλλογικής ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της λαϊκής μνήμης και της συνείδησης.

    Αυτά θέλουν να καταλύσουν σήμερα. Αυτό το Ορθόδοξο αλέτρι που όργωσε και οργάνωσε την ιστορική συνείδηση των κοινωνιών και των λαών…

    Ο σύγχρονος φασισμός (όπως κάθε φασισμός) δεν είναι απλώς ένα σύστημα καταπίεσης , πράξεων βίας και αστυνομικής τρομοκρατίας. Ο φασισμός είναι ένα ιδιαίτερο κρατικό σύστημα, θεμελιωμένο στην εξολόθρευση ΟΛΩΝ των στοιχείων δημοκρατίας, οργάνωσης και ΣΥΝΟΧΗΣ της κοινωνίας. Θέλει να κρατήσει ολόκληρη την κοινωνία σε μια κατάσταση αναγκαστικού κατακερματισμού και διάλυσης των κοινωνικών, πολιτικών και πνευματικών της δομών. Πρέπει να καταστραφούν όλες οι συλλογικότητες και να ξεριζωθεί κάθε θεμέλιο και κύτταρο λαϊκής συνοχής.

    Ένα τέτοιο θεμέλιο είναι ο Ορθόδοξος κλήρος!

    Γιʼ αυτό θέλουν να το καταστρέψουν με συνδυασμένα κτυπήματα: Εκ των έσω και εκ των έξω.

    Τα πιο ύπουλα είναι αυτά εκ των έσω. Στην ηγεσία αυτών των εσωτερικών κτυπημάτων βρίσκεται το νεοταξικό Πατριαρχείο με κηδεμόνα το πλανητικό, κοσμικό κράτος του Βατικανού.
    Οι αξιωματικοί είναι οι γραφειοκράτες της Εκκλησιαστικής γραφειοκρατίας…

    Μάλλον, όμως, όλοι αυτοί έχουν υποτιμήσει την ακατάλυτη δύναμη του μάχιμου Ορθόδοξου κλήρου, ο οποίος μέσα στην κατάλυση και ισοπέδωση των πάντων γίνεται, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ο πόλος συσπείρωσης της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού…

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ
    ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ RESALTO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ουδεποτε ο ορθοδοξος κληρος ηταν θεμελιωδης λιθος του Ελληνισμου αντιθετως κατετρεξε τον Ελληνισμο και τον κυνηγησε με μανια.Γνωστοι σε ολους οι αφορισμοι της Ελληνικης επαναστασης κατα των τουρκων.Οπως ελεγε και ο χριστοδουλος πρωτα ορθοδοξοι και μετα Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Οπως ελεγε και ο χριστοδουλος πρωτα ορθοδοξοι και μετα Ελληνες."
    ΣΩΣΤΑ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ 1821........
    ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ....
    ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΜΩΣ..ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.....
    ΣΤΗΝ ΩΧΑΔΕΛΦΙΚΗ, ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΗ ,ΑΠΙΣΤΗ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΗ,
    "ΟΣΑΡΠΑΞΕΙΟΚΟΛΟΣΜΙΑΚΗ" ΦΙΛΟΜΟΓΓΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΘΕΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ......

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ ΚΥΡΙΟΙ "ΑΝΩΝΥΜΟΙ".
    ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ.........
    ΓΙΑ..ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ,ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ...ΑΡΓΑ...ΛΕΞΗ... ΛΕΞΗ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ...
    ΤΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 24 Οκτώβριος 2009 8:07 μμ
    "κατετρεξε τον Ελληνισμο και τον κυνηγησε με μανια."

    O DIA...
    O ATHINA...
    TRILARO TRIALARA
    TRIA POYLAKIA....POUTHENA...!!!
    SPONDH THA KANO KAI EGO MPAS KAI ANEBO TA BOUNA.....!!!

    POPO TI STIXOUS BGAZEIS AN SE EMPNEOUN ...KAPIOI.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 24 Οκτώβριος 2009 8:07 μμ

    "Γνωστοι σε ολους οι αφορισμοι της Ελληνικης επαναστασης κατα των τουρκων"

    Και τι ήθελες ρε φίλε να τους χαιδεύανε όπως ο ΓΑΠ και το σκυλολόι του;;
    Τους δείξανε τα μπροστινά τους...
    πιστεύω να ξέρεις απο αυτα.....
    αν και δεν το βλεπω...μετα συγχωρήσεως...κιόλας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ο Μπότσαρης σε επιστολή του στους Έλληνες λέει: "Η ιερά σημαία του Σταυρού κυματίζει. Ο όφις επατάχθη από τον Σταυρόν. Ελευθερία! Θρησκεία! Ιδού το έμβλημα ημών";



    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Μακρυγιάννης έλεγε "Και τέσσερα μάτια να΄χεις, σαν είναι στραβή η πατρίδα σου, στραβός θε να΄σαι και εσύ..." Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο γνήσια Ορθόδοξος,δύσκολα στραβώνεται.....αλλά αν στραβωθεί, τότε στραβώνεται και η πατρίδα του...και δυστυχώς η Ελλάς έχει πολλούς εν γνώση στραβωμένους...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.