7/10/09

Έδωσαν την αεράμυνα του Αιγαίου στα τουρκικά F-16


ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ και έμπρακτη υιοθέτηση όλων των αξιώσεων της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο προχώρησε το ΝΑΤΟ παραμονές των εθνικών εκλογών, γεγονός που αποσιώπησε η απελθούσα κυβέρνηση Καραμανλή.


Σε άσκηση αεράμυνας που σχεδίασε το Αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, ανατέθηκε από το ΝΑΤΟ η άμυνα αρκετών περιοχών στην καρδιά του Αιγαίου στα τουρκικά F-16!

Πρόκειται για την άσκηση Νoble Αspect που, παρά τον «εικονικό» χαρακτήρα της (το σενάριο θα εκτελείται μέσω κομπιούτερ), θεωρείται εξαιρετικής σημασίας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Συμμαχίας- εξού και η διαβάθμισή της ως «άκρως απόρρητης». Αντικείμενο της τριήμερης (6-8 Οκτωβρίου) άσκησης είναι η απόκρουση από δυνάμεις του ΝΑΤΟ αεροπορικών επιθέσεων που πραγματοποιούν σμήνη «εχθρικών» αεροσκαφών σε περιοχές χωρών του ΝΑΤΟ. Σε κάποιες από τις περιοχές- στόχους μέσα στο Αιγαίο, η Τουρκία αξίωσε και πέτυχε με τις πλάτες του Αμερικανού διοικητή του Στρατηγείου της Σμύρνης, πτέραρχου ΜακΦάν, να αναλάβουν δικά της F-16 την αναγνώριση και αναχαίτιση των «εχθρικών» μαχητικών. Με δυο λόγια, την αεράμυνα του Αιγαίου!

Το σενάριο που είχε απορριφθεί και το 2007 από την Ελλάδα, πέρα από την ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ακυρώνει και τις διεθνώς κατοχυρωμένες ελληνικές αρμοδιότητες. Κι αυτό καθώς δεν αναγνωρίζει ούτε το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου ούτε το στάτους των νησιών, αφού υπήρξε άρνηση να περιληφθούν κάποια ελληνικά νησιά. Το 2007 προ της ελληνικής αντίδρασης απέσυρε τις «εχθρικές απειλές» από το Αιγαίο, υιοθετώντας μια δήθεν «ουδέτερη στάση», η οποία όμως δεν έβαζε την Τουρκία στην αεράμυνα του Αιγαίου. Φέτος όμως προχώρησε στην υιοθέτηση όλων των τουρκικών θέσεων και για πρώτη φορά σ΄ αυτό τον βαθμό πήρε ευθέως θέση υπέρ της μιας πλευράς- της Τουρκίας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας ΝΕΑ

11 σχόλια:

  1. Αν δεν πάρουμε αεροπλάνα από αμερική τα ίδια θα μας λένε καθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αεροπλάνα να πάρουμε ανώνυμε πάλι τα ίδια θα κάνουν .. οι άχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αεροπλάνα να πάρουμε ανώνυμε πάλι τα ίδια θα κάνουν .. οι άχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν απαιτησουμε και εμεις απο το Νατο να εκτελεσθει ασκηση, στην οποια θα αναλαμβανουμε την υπερασπιση του εναεριου χωρου της γειτονος η ακομα καλυτερα της Κυπρου, θα γινει δεκτο?
    Εστω και επι χαρτου και με κομπιουτερ ..εικονικα ας πουμε.

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βάλτε και τις notam να δείτε πως δένει το γλυκό.και μην πείτε ότι φταίει η νέα κυβέρνηση που καταργήσαμε τα δικαιώματα μας στο αιγαίο μας,αλλα να δείτε τον άχρηστο τον μπούλη και την αυτοκράτειρα θεοδώρα τι καταφέρανε να κάνουνε τα τελευταία χρονια.ότι ξεκίνησε ο τουρκοφάγος ο σημίτης το αποτέλειωσε ο αμερικανοφάγος ο μπούλης.άντε τώρα τρέξτε ποδαράκια μου να μην σας χέσει ο κώλος μου. stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξη παραδέχομαι ότι οι πολιτικοί μας είναι "Προδότες".
    Αυτοί οι Ελληναράδες οι Ανώτεροι Στρατιωτικοί μας, που υποτίθεται είναι ταγμένοι να διασφαλίζουν τα σύνορα της χώρας μας, που βρίσκονται;;;
    Ένας από αυτούς δεν φοράει παντελόνια;;

    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι έγινε stef περιμένουμε κανέναν διορισμό από τον Τζέφρυ;ούτε η ΕΡΤ να ήσουνα,άρχισες αμέσως το γλείψιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι ζαφειράκο περιμένω διορισμό εσύ γιατί σκούζεις;σου βρίσαμε τον μπούλη που έχεις για αρχηγό η είναι λάθος η επισήμανση που έκανα;stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ STEF.....ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΕΙΔΗ ,ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ , ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ,ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΣΘΕ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ, ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΤΣΙΠΡΑΙΩΝ. ΚΙ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕ ΠΙΟ ΚΟΜΨΟ ΤΡΟΠΟ. ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ. ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΕΣ Κ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΧΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝ ΘΕΡΜΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ Κ ΟΧΙ ΜΕ ''ΚΑΚΙΕΣ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ Ή ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΙ Ή ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ (-)ΜΕΙΟΝ ΣΕ ΚΑΥΤΑ ΕΘΝ.ΘΕΜΑΤΑ!ΩΣΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΝΑ ''ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ'' ΕΠΩΝΥΜΑ Κ ΘΑΡΑΛΛΕΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.