29/10/09

"Η εκλογή του Παπανδρέου αποτελεί ένα πλεονέκτημα", δηλώνει ο Ταλάτ σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων ΕFΕ

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ,, ο οποίος μεταβαίνει το απόγευμα για επαφές στην 'Αγκυρα, θεωρεί ως θετική συγκυρία την παρουσία των Ομπάμα, Παπανδρέου, Ερντογάν, Χριστόφια και του ιδίου στο πολιτικό σκηνικό, καθώς όλοι τάσσονται υπέρ της λύσης του κυπριακού .
Σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων ΕFΕ, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας θα βοηθήσει στην επανένωση του νησιού.

"Η εκλογή του Παπανδρέου αποτελεί ένα πλεονέκτημα. Όταν σκέφτομαι τι μπορεί να κάνει, γίνομαι πιο αισιόδοξος. Ο Παπανδρέου είναι ένας σημαντικός ηγέτης. Έχει επιρροή στην εσωτερική ελληνοκυπριακή πολιτική", αναφέρει στη συνέντευξή του ο Ταλάτ.
Στην ίδια συνέντευξη, ο τουρκοκύπριος ηγέτης υποστηρίζει ότι τα θέματα στα οποία έχει υπάρξει συμφωνία είναι πολύ περισσότερα από αυτά για τα οποία υπάρχει διαφωνία, τα οποία, ωστόσο, είναι πιο σημαντικά.
"Εάν οι διαπραγματεύσεις κρατήσουν πάρα πολύ θα οδηγήσουν στην κόπωση και τη μόνιμη διχοτόμηση του νησιού.
Μια λύση θα ήταν αδύνατη.
Έχουμε προειδοποιήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά για αυτό.
Επίσης, ξέρουν ότι ο χρόνος κυλά εναντίον μας, αλλά λένε ότι θέλουν μια καλή λύση και όχι να περιοριστούν σε ένα χρονοδιάγραμμα", είπε και περιέγραψε και την κατάσταση στις βασικές πτυχές.

Για το περιουσιακό, ο Ταλάτ αναφέρει ότι είναι το "πιο δύσκολο και σημαντικό πρόβλημα" και τονίζει ότι θα πρέπει να λυθεί βάσει των διεθνών αρχών και της διεθνούς πρακτικής.
Για τα θέματα διακυβέρνησης/ εξουσιών, αναφέρει ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου και του Αντιπροέδρου "καθώς η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί να εκλέγονται από τον λαό και η τουρκοκυπριακή πλευρά από τη Βουλή".
Τονίζει, ωστόσο, ότι «έχει συμφωνηθεί να συζητηθεί το θέμα αυτό, εκ νέου, πιο αργά».
Για το θέμα των εποίκων, επαναλαμβάνει πως δεν θέλει επί του παρόντος να συζητήσει το ζήτημα αυτό.
"Ο Χριστόφιας έχει πει ότι ένας αποδεκτός αριθμός (για παραμονή) θα είναι γύρω στους 50.000. Δεν το δεχόμαστε", τονίζει ο Ταλάτ ο οποίος σημειώνει πως η ελληνοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει ότι ένας αποδεκτός αριθμός εξ αυτών θα πρέπει να επιστρέψει στην Τουρκία, θέση με την οποία διαφωνεί.
express.gr

5 σχόλια:

  1. Παλιό το ανατολίτικο κόλπο του Ταλάτ. Βέβαια τον ακολουθεί στην παραπλανηση κατα πόδας και ο Κος Χριστόφιας.Υπομονή να δούμε τι έκτρωμα θα παρουσιαστεί ως σχέδιο λύσης και να δούμε τι θα γίνει τον Δεκέμβρη με την αξιολόγηση της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα -εφόσον επέλεξε το Δυτικό στρατόπεδο και την αποκήρυξη της Ορθοδοξίας- σταδιακά θα δορυφοροιοποιηθεί από την Τουρκία. Και μαζί με τα αφεντικά μας ΕΕ-ΝΑΤΟ, θα προστεθεί και τρίτος η Τουρκία.

    Απλά ο Giorgos (και οι σύμμαχοί SYRIZA-Tremopoyloi) είναι "ρεαλιστές", και γνωρίζουν το μέλλον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μοναδικη ευκαιρια θα ελεγα.
    Και οι δυο μεγαλοεργολαβοι του τσιμεντωματος του ΝΑΙ.
    Μαλιστα για να μην χαθει παλι ο Χριστιοφιας στον ..δρομο του εδωσε και...οδικο χαρτη.
    Γρηγορα για λυση πριν..θυμωσει η Τουρκια.
    Γρηγορα να ..επανενωσουμε την ...πατριδα με δυο...ανεξαρτητα κρατιδια,και ασε τον κοσμο να φωναζει,εσυ να λες οτι ολα αυτα τα εκανε ο Μακαριος,και οι αλλοι πριν απο σενα προεδροι,οπως εκεινος ο ...σοφος γεροντακος που με το χερι στο Ευαγγελιο ορκιζοταν και ελεγε ας δω το ΝΑΙ να ψηφιζεται και ας πεθανω.
    Ουτε ο χαρος δεν τον θελει...
    Κυκλοφορουν και κατι επισημες στατιστικες που λενε οτι με την σταθμισμενη ψηφο χριστοφιας και ταλατ θα βγαινουν συνεχεια ..προεδροι στα κρατιδια τους!
    ..και τωρα και παντα ...αμπεε αμπεε μπεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2:54 μμ

    Mα ο Γιανναράς μάς λέει να ακολουθήσουμε τον δρόμο της Ορθοδοξίας και να παραμείνουμε πιστοί στην "καθ' ημάς Ανατολήν", την οποία εκφράζει καλύτερα η Οθωμανική Αυτοκρατορία! Και το Φανάρι στην Τουρκία είναι.

    Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

    @ sub92

    Βλέπω κι έχει λυσσάξει ο 2:54 μμ με ανατήσεις carbon black και, αν δεν είναι ψώνιο, είναι προβοκάτορας. Προσπαθεί να γελοιοποιήσει την Ορθοδοξία. Γνωστά τα κόλπα αυτά.
    Μήπως πρέπει να το ψάξει ο Σάββας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ε μα τι λέμε τόσο καιρό βρε σύντροφε Ταλάτ;φυσικά και για σένα ο GAP αποτελεί δώρο!χαράς ευαγγέλιον!είδες πόσο σ'αγαπάμε;μέχρι και τον Τζέφρυ εκλέξαμε για χάρη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.