21/10/09

ΗΠΑ : Money and Politics

Νόαμ Τσόμσκι : Από τις πηγές χρηματοδότησης της εκάστοτε προεδρικής εκστρατείας μπορείς να προβλέψεις και την πολιτική της κυβέρνησης.





2 σχόλια:

  1. Απ' το τέλος προς την αρχή σε πολύ ελεύθερη μεταφορά. Οντως η Αλητ των πολυεθνικών και οι εξουσιαστές στη δούλεψή της δεν ενδιαφέρονται να ζουν σε πολιτισμένη ανθρώπινη κοινότητα. Ο Ομπαμας είναι άλλο ένα ανδρείκελο των παγκοσμιοποιημένων "αγορών" και αυτό αντανακλάται στην πολιτική του. Το κλειδί της πολιτικής των ΗΠΑ βρίσκεται στο συνασπισμό των κεφαλαίων που χρηματοδοτεί την προεκλογική εκστρατεία του νικητή. Αναλόγως με τι κεφάλαια τους χρηματοδοτούν οι πολιτικοί πολιτεύονται. Εκεί στον "ελεύθερο κόσμο" εφτάσαν σε υψηλά επίπεδα κυνισμού, με τις μεγάλες εταιρίες να αγοράζουν απ' ευθείας τα πολιτικά μέτρα...
    Ο Τσόμσκυ είναι 71 .
    Τα δέοντα στο γιωργάκη μας με το οβάλ γραφείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω με τον ανωνυμο 8.04,διαφωνω μονο στο οτι τονιζει την ηλικια του Τσομσκυ μαλλον ειρωνικα.Ο τεραστιος αυτος διανοητης γνωριζει την πραγματικοτητα αλλα φιλοσοφικα ειναι υποχρεωμενος να θεσει το θεμα ετσι.Στις ανηθικες και κυνικες εποχες μας,η θεωρια του εχει ξεπεραστει,αφου η πηγη των χρηματοδοτησεων των πολιτικων κομματων ακομα και των εκτος κοινοβουλιου γινεται προς ολα ανεξαιρετως,ποσοστιαια βεβαια,ωστε να ειναι σιγουρη η ποδηγετηση του οιουδηποτε νικητη ενω τα εκτος κοινοβουλιου κομματα σε δεδομενη στιγμη θα γινουν μοχλοι πιεσης στον νικητη αν αυτος λοξοδρομησει και ακομα και 'ομαδες' εξωκοινοβουλευτικων μπορει να χρησιμοποιηθουν αν χρειασθει.Ο μεγαλος Τσομσκυ θα εσκιζε τα διπλωματα του,ας μου επιτραπει η εκφραση,αν εκανε την διατριβη του σ'αυτο που ονομαζεται 'Ελληνικη πολιτικη πραγματικοτητα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.