19/10/09

Ομάδα του PKK αναμένεται να παραδοθεί ειρηνικά στις τουρκικές αρχές

Σε μία ενέργεια που μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική εξέλιξη στην επί δεκαετίες κουρδική διένεξη,μία ομάδα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αναμένεται να παραδοθεί ειρηνικά στις τουρκικές αρχές.

Η παράδοση γίνεται μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης ότι σύντομα θα αποκαλύψει μία "πρωτοβουλία εκδημοκρατικοποίησης" που αποσκοπεί να προσδώσει στους Κούρδους της χώρας αυξημένα πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα.

Η ομάδα περιλαμβάνει οκτώ ενόπλους από τις βάσεις του PKK στα βουνά του βόρειου Ιράκ και 26 Κούρδους πρόσφυγες,συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών από ένα στρατόπεδο κοντά στα τουρκο-ιρακινά σύνορα.

Η παράδοση της "ειρηνικής ομάδας"οργανώθηκε από τον φυλακισμένο ηγέτη των Κούρδων ανταρτών Αμπντουλάχ Οτσαλάν που έκανε έκκληση για παράδοση των αποκαλούμενων "ειρηνικών ομάδων".Ο Οτσαλάν ,που συνελήφθη το 1999,εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε τουρικό νησί,αλλά συνεχίζει να ασκεί τον έλεγχο τόσο στο PKK όσο και στην κουρδική πολιτική.

Η παράδοση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ,που στην κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι "ελπίζει πως αυτή η ευκαιρία δεν θα χαθεί"."Δεν είναι δυνατόν να αγωνίζονται εναντίον ενός τεράστιου κράτους ,του τουρκικού κράτους και να μένουν στα βουνά για μια ζωή",είπε.

Η Τουρκία έχει ένα "νόμο μετάνοιας"που επιτρέπει την αποκατάσταση ορισμένων μελών του PKK.
Μεταξύ αυτών που υποδέχθηκαν στα σύνορα την ομάδα του PKK ήταν και ένας εισαγγελέας.
Σε γραπτή τους δήλωση οι ηγέτες του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας ( DTP) κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει καλή χρήση της συμβολικής παράδοσης και επισημαίνει ότι παρόμοια παράδοση έγινε και το 1999 μετά την παράδοση του Οτσαλάν.

iKypros
19/10/2009

3 σχόλια:

  1. .........
    Για όλους

    Ξεκινάμε την πιλοτική εφαρμογή ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας, σε περιπτώσεις σχολείων που παρουσιάζουν μεγάλο εκπαιδευτικό έλλειμμα, είτε λόγω γεωγραφικής απομόνωσης είτε λόγω της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης των μαθητών.

    Ο Γιάννης, ο Κώστας, η Μαρία, η Αργυρούλα που είναι άτομο με αναπηρία ,ο Αμπντέλ και η Λιουντμίλα, όλα τα παιδιά, πρέπει μέσα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα να εφοδιαστούν με εκείνο το «χαρτοφυλάκιο δεξιοτήτων και ικανοτήτων» που θα τους επιτρέψει να έχουν ένα «σχέδιο ζωής» και να το εκπληρώσουν με επιτυχία.

    Θα δώσουμε τη μάχη για

    ....................

    Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης.

    Ομιλία Άννας Διαμαντοπούλου

    Υπουργού Παιδείας,

    Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

    18 Οκτωβρίου 2009

    http://www.alfavita.gr/ank_b/ank18_10_9_0326.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://en.rian.ru/business/20091019/156523708.html

    OI ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ SOUTH STREAM!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ(ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ) ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ:

    http://www.youtube.com/watch?v=BQDATm2cuEg&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.