20/10/09

Έκδοση αδειών από Τουρκία για «South Stream»


Τηλεφωνική συνομιλία Μεντβιέντεφ - Γκιουλ για τον αγωγό «South Stream».
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν απόψε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς οι πρόεδροι Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, σχετικά με τις τουρκικές διευκολύνσεις για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» από τα τουρκικά ύδατα στον Εύξεινο Πόντο.
«Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με συνεννοήσεις, που είχαν επιτευχθεί νωρίτερα σε υψηλό και ανώτατο επίπεδο, η τουρκική κυβέρνηση έλαβε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για την έκδοση των αδειών ώστε να διεξαχθούν γεωλογικές ερευνητικές εργασίες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα», με σκοπό την υλοποίηση του «South Stream», όπως αναφέρει σε βραδινή ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας ο κ. Μεντβιέντεφ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γκιουλ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η απόφαση αυτή θα υπηρετήσει την περαιτέρω εδραίωση του στρατηγικού χαρακτήρα των ρωσο -τουρκικών σχέσεων».
Επίσης, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Κρεμλίνου οι δύο ηγέτες «συζήτησαν ακόμη ζητήματα συνεργασίας στο πλαίσιο πολυμερών οργανισμών για επίκαιρα ζητήματα της παγκόσμιας ημερήσιας διάταξης».

www.kathimerinin.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα στην υπόθεση Λερούνη

    Δημάρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.