19/11/09

Ρεκόρ αυτοκτονιών στον αμερικανικό στρατό για το 2009

Ένα αρνητικό ρεκόρ καταγράφεται για τον αμερικανικό στρατό, καθώς οι αυτόχειρες ανέρχονται στους 140 από την αρχή 2009 και αναμένεται να αποτελέσει ρεκόρ έως το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός Peter Chiarelli, δεύτερος στην ιεραρχία του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

"Στις 16 Νοεμβρίου ο στρατός κατέγραψε 140 αυτοκτονίες ενεργών στρατιωτών, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με τον συνολικό του 2008, ενώ ακόμη υπολείπεται περίπου ένας μήνας μέχρι το τέλος του έτους και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος του έτους ο αριθμός των αυτοκτονιών θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν του προηγούμενου έτους", σημείωσε ο στρατηγός Chiarelli κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

"Θα θέλαμε να μην υπάρξουν νέες αυτοκτονίες αυτό το έτος ή στα έτη που θα ακολουθήσουν αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δε μπορεί να συμβεί", πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως έχει σημειωθεί πρόοδος, τονίζοντας πως για το μήνα Νοέμβριο σε παγκόσμια κλίμακα έχει μειωθεί ο αριθμός των αυτοκτονιών ύστερα από προσπάθειες που καταβάλλονται για την πρόληψη και τον εντοπισμό των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες, όπως το μετατραυματικό σύνδρομο.

"Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καταγράψαμε 40 αυτοκτονίες, σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού αυτού του έτους και από τον Μάρτιο η γενική τάση είναι πτωτική, εκτός από δύο μήνες", υπογράμμισε ο στρατηγός Peter Chiarelli. "Από τις 140 περιπτώσεις αυτοκτονίας, το ένα τρίτο δεν έχει σημειωθεί σε πολεμική ζώνη", κατέληξε.
COSMO.GR

1 σχόλιο:

  1. Είναι αναίσθητοι μεταλλαγμένοι οργανισμοί οι προλετάριοί τους που βασανίζονται και κινδυνεύουν οι ανεγκέφαλοι στα πιό βασανισμένα μέρη κυριολεκτικά για μια φούχτα δολάρια. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που αυκτονούν. θά 'πρεπε νά 'ναι πολύ περισσότεροι βουτυγμένοι στο ...καλό εκεί που βρίσκονται τα ζαγάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.