20/11/09

Τουρκία - Δημοσίευμα της Χουριέτ για τη "νέα" Κύπρο.

Χωρίς στρατό, με ενιαία αστυνομική δύναμη και υπηκοότητα, και με δύο επίσημες γλώσσες, θα είναι η νέα ενιαία Κύπρος, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" και σημειώνει ότι παραμένουν τα προβλήματα της κυριαρχίας και του περιουσιακού.

Η εφημερίδα επικαλείται "διπλωματικές πηγές" και γράφει ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο έχουν συμφωνήσει ώστε ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος να εκλέγονται από τη Γερουσία και να αναλαμβάνουν καθήκοντα εναλλάξ, ενώ, από έξι ελληνοκύπριους και 3 τουρκοκύπριους θα αποτελείται το υπουργικό συμβούλιο.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις είναι το γεγονός ότι οι ελληνοκύπριοι επιμένουν στην ενιαία κυριαρχία" γράφει η "Χουριέτ" και σημειώνει ότι "η ελληνική πλευρά επιθυμεί την ομόσπονδη δομή και δεν αποδέχεται τα δύο κυρίαρχα κράτη.
Η τουρκική πλευρά θέλει να διατηρήσει τη σημερινή δομή".
Το περιουσιακό "είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα" αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι "δεν έχει βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις".
Τέλος η "Χουριέτ" γράφει ότι η λύση στην οποία θα καταλήξουν οι δύο ηγέτες, θα τεθεί προς έγκριση στις δύο πλευρές, υπό μορφή δημοψηφίσματος.-
express.gr

9 σχόλια:

  1. Ανατολιτικά κόλπα.Δεν τους βγαινει το περιουσιακό και πάνε να προκάμουν το βέτο απαξιώνοντας.Ονειρα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος θα βαλει βετο?Το...καθεστως Χριστοφια?
    Θα τον χειροκροτησω πρωτος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Φερχόιγκεν έχει δίκιο Μάνο."Οι Ελληνες μας την Εφεραν (σχέδιο Ανάν)".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης του συγχωρεμένου Παπαδόπουλου καυκάσιε.
    Να ρώτησω κατί γιατί χωρίς στρατό ποιος θα την υποστιρίζει την Ανεξάρτητη Κύπρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερό σχέδιο! Μόνο που κάτι μου θυμίζει... Α ΝΑΙ! Είναι το ίδιο καθεστώς που επικράτησε από τον καιρό που έγινε η Κύπρος ανεξάρτητη. Και είδαμε τι έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να τον κάνει το στρατό; Τέτοιους "φερέγγυους" εγγυητές θα έχει...

    Φυσικά, απ' τους "εγγυητές" δε μας λένε ποιος θα την προστατέψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

    Όταν κάποτε ο Καραγκιόζης προσπάθησε να γίνει ράφτης (για να ζήσει την κυρά Αγλαϊα και το Κολλητήρι), του πήγε κάποιος ύφασμα να του ράψει κοστούμι. Κόβει απ΄εδώ, κόβει απ΄εκεί χαράμησε το πανί και δεν του έφτανε να το τελειώσει. Ε δεν πειράζει είπε απο μέσα του το πολύ-πολύ να μην κάνω το γιλέκο. Πήρε το υπόλοιπο το πετσόκοψε και είπε πάλι. Ε΄ δεν πειράζει, δεν θα κάνω σακκάκι. Βάλθηκε τότε να φτιάξει με το υπόλοιπο πανί παντελόνι. Κόψε- κόψε έκανε και τα τελευταία κομμάτια κουρέλια. Έρχεται κάποια στιγμή ο παραγγελιοδόχος να πάρει το κοστούμι του και ο Καραγκιόζης για να του δώσει κάτι, πιάνει ένα κουρέλι το κάνει φιόγκο και του λέει : σου έφτιαξα ένα παπιγιόν καταπληκτικό !

    Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Κύπρο. Αυτό που νοιάζονται είναι να κρατήσουν τα κατεχόμενα, να μην τους ξεφωνίζουμε ώς εισβολείς, να τους δώσουμε το εισητήριο για την Ε.Ε και να αποδεχθούμε τα σχεδιασμένα ως τετελεσμένα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν εχει και αδικο η εφημεριδα.Εχθες το καθεστως Χριστοφια ανακοινωσε οτι εχει συμφωνηθει να μην υπαρχει στρατος(δικαιωμα αυτοαμυνας τελος),εκ περιτροπης προεδρια και ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ψηφος.
    Αν περασει η λυση αυτη κυρια Ρεπουση ελατε να δειτε πως γινεται ο πραγματικος συνωστισμος.
    Αποστολη ...Ελληνισμος της Κυπρου...εξετελεσθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.