19/11/09

Προκαλούν εκ νέου στο Αιγαίο οι Τούρκοι


Τουρκικά μαχητικά εισήλθαν σε δεσμευμένη με ΝΟΤΑΜ περιοχή όπου εκτελείτο αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης από τις ελλληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΑ, σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών που επιχειρούσε υπό νατοϊκό σχεδιασμό και έλεγχο εισήλθε στις 13:30 έως και 13:35 στα 2.200 πόδια, στη δεσμευμένη με NOTAM περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, έως και τα 10.000 πόδια, στην οποία εκτελείτο η αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης Ιωνάς.
Αμεσα ενεργοποιήθηκε η «κόκκινη» τηλεφωνική γραμμή μεταξύ των αεροπορικών στρατηγείων Λάρισας (CA0C-7) και Εσκί Σεχίρ (CAOC-6), ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 17/11 η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με την οποία αρνείτο την ελληνική δικαιοδοσία για αποστολές Έρευνας & Διάσωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, στην ευρύτερη περιοχή δηλαδή όπου σήμερα, 19 Νοεμβρίου, πραγματοποιείται η τελική φάση της άσκησης Dostluk Denizi-2009 ("Θάλασσα Φιλίας-09") σε συνεργασία με την Αίγυπτο.
ENET

21 σχόλια:

  1. nai toys akoysa prin to meshmeri sth lesbo

    exoyn katanthsh baretei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενεργοποιήθηκε η κόκκινη γραμμή;
    ΨΨΨΨΨΨ!!!!Χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι πάλι....Πότε θα αντιδράσουμε οέο;
    Οι λέξεις πια εχουν χάσει το νόημά τους.Δεν είναι "προκαλούν" αυτό,αυτό είναι μας τον φοράνε όποτε και όπως θέλουν.
    Αφήστε τα τηλέφωνα κατίνες στα υπουργεία και ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ εκτός απο το να ρεζιλεύετε τον Ελληνικό Λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περισσότερα στοιχεία , λεπτομέρειες της άσκησης κανείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά σιγά θα μας κρεμάσουν κουδούνια και θα μας βαράνε και το ντέφι.. Ένταξη οι πολιτικοί μας είναι πουλημένοι από τέρμα δεξιά έως τέρμα αριστερά, οι Στρατιωτικοί μας τι κάνουν? Η μάλλον η στρατιωτική τους τιμή που πήγε? Εκτός και αν παραδέχονται πως παίζουν το ρόλο της μαριονετας και είναι μόνο για παρελάσεις..
    Πορφυριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΩΝΑΣ Έζησε τον 8ο αιώνα π.Χ., την εποχή του βασιλιά Ιεροβοάμ του Β'. Ο Θεός τον πρόσταξε να πάει στη Νινευή και να πείσει τους αμαρτωλούς κατοίκους της να μετανοήσουν. Ο Ιωνάς όμως δεν υπάκουσε. Μπήκε σ' ένα καράβι κι αντί να πάει στη Νινευή, τράβηξε για την Θαρσείς ………………………ΤΙ συνειρμό βρήκαν και έδωσαν την κωδική ονομασία Ιωνάς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω, φοβερο μερισμα ειρηνης και σημερα.

    Αντε και σε καλη μερια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ίωνας ήταν βασιλιάς και ιδρυτής της Ελίκης στην Αχαίας.

    Ο Ίωνας ήταν γιος του Ξούθου έφτασε στην περιοχή κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελινούντα. Παντρεύτηκε την κόρη του Ελίκη και τον διαδέχτηκε στον θρόνο. Έκτισε την πόλη Ελίκη δίνοντάς της το όνομα της γυναίκας του και την έκανε πρωτεύουσα του βασιλείου του κτίζοντας και τον ναό του Ελικώνιου Ποσειδώνα. Κάποτε εκστράτευε εναντίον της Ελευσίνας βοηθώντας τους Αθηναίους και σε μάχη που έγινε κοντά στην Ελευσίνα σκοτώθηκε.[1]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν νομίζω ανώνυμε 6:53 ότι δίνεις την σωστή ερμηνεία της λέξεως ΙΩΝΑΣ γιατί δεν τονίζεις στο γιώτα. Η λέξη είναι Ίωνας. Ο dimitrakis τα λέει καλά.

    Επειδή η άσκηση γίνεται στο Αιγαίο, χρησιμοποιείται ο αρχηγέτης της φυλής των Ιώνων, ο Ίων του Ίωνος και στην καθομιλουμένη Ίωνας. Ο πρώτος αυτός εθνάρχης στον αποικισμό των ακτών της Μ. Ασίας (κατά τους προϊστορικούς χρόνους) καταγόταν απο την Αθήνα σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Υπάρχουν όμως και άλλες πηγές που αναφέρονται στην προέλευση του Ίωνος από τους Αχαιούς και μάλιστα ότι ήταν εγγονός του Έλληνος και δισέγγονος του Δευκαλ- ίωνα. Πράγματι ήταν υιός του Ξούθου και ο αδελφός του λεγόταν Αχαιός.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πως μ΄αρέσει!!!!

    γουστάρω.

    το λατρεύω.

    αχ ηδονίζομαι......

    συγνώμη διακόπτω είμαι σε οργασμό...

    πού σαι Αλέκο!!!;;;;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει ...μυθολογία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλαράκο 6:03, βγάζεις χολή και δεν πείθεις. Απόδειξε ότι έχεις δίκιο χωρίς ειρωνίες. Όσο για την λέξη μυθολογία, όπως την χρησιμοποιείς, να γνωρίζεις ότι δεν είναι παραμύθι, αλλά ιστορία αληθινή που μέσα στον χρόνο έφτασε σε μας με την μορφή του μύθου.

    Β.Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι αννοησίες κάθομαι και διαβάζω περί Ιωνά και Ίωνα.
    Πάλι διαμάχη ψευτό Ελλήννων-ορθοδόξων και Ψευτο ορθοδόξων-Ελληνοκεντριστών έχουμε εδώ ;

    Συμφέρουν αυτά τον Ελληνισμό ;

    Γιατί θα πρέπει κάποιοι να αντιπαθούν τον Ελληνισμό και κάποιοι άλλοι την Ορθοδοξία ;(Ορθοδοξία είπαμε, Χριστό και όχι Γιαχβέ και εβραίκη διαθήκη, έτσι;)

    Τέλος πάντων δεν είναι ο τόπος για να να ξεκαθαρίσουμε αυτό που λέμε "κρίση ταυτότητας" για τον Ελληνισμό, το κάνουμε πιο δύσκολο ρε παιδιά, χωρίς λόγο.
    Μην ανταγωνίζεστε έτσι σαν μωρά, μας βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε Αργικεραυνε,μου ζητησες να συνεχισω την ιστορια της Χριστινας και την δικη σου,την διαβασες;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από 6.53 ……….TAMΣ "Ιωνάς 09" ... Στην ΤΑΜΣ, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς (ΑΣ, ΑΤΑ, ΔΑΥ), θα συμμετέχει το ...
    www.enkripto.com/ …………Eαν είναι Ίωνας το λάθος δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε Αργικεραυνε,μολις τωρα ανακαλυψα οτι το σχολιο που μου ζητησες,ενω ειχε αναρτηθει κανονικα κατω απο το δικο σου και της Χριστινας,κατοπιν διεγραφη και τωρα δεν το βλεπω πουθενα.Ισως εγινα ανεπιθυμητος στο ιστολογιο.Ευχαριστω για την φιλοξενια και χαιρετω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μόνο μια κατάρριψη θα σώσει την κατάσταση.
    Μια κατάρριψη εν ψυχρώ των αντίχριστων μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.
    Την επομένη δεν θα ξαναβγεί κανένας τους.
    Κι αν ξαναβγούν θα είναι και η τελευταία τους.
    Τέλος!!! Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για τα μικρά παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μυθολογία = Λέγω το μύθο (όπου η λέξη μύθος την εποχή εκείνη νοείτο η ιστορία)
    Κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει τα όρια του απο μόνος του ,αν δεν του τα δώσουμε εμείς να τα καταλάβει. Οταν λοιπόν εκδίδουμε ΝΟΤΑΜ και την γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια δεν γινόμαστε μια φορά ρεζίλι αλλά χίλιες .Δεν μας λάμβαναν σοβαρά υπόψη τους τώρα απλά θα χρησιμοποιούν το χαρτί που θα τους στέλνουμε τις ΝΟΤΑΜ για να τυλίγουν ψάρια.
    Αν δεν αποφασίσουμε να πραγματοποιήσουμε την παροιμία όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος θα χορεύουν στο FIR ΑΘηνών μέχρι ο ήλιος να δύσει από την ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΑΙΑΣ το σχόλιό σου μπήκε ατόφιο και το είδα. Μην θυμώνεις άδικα με τους συντελεστές του μπλόκ, υπάρχει. Αν ξαναεπισκεφθείς την ανάρτηση θα δεις και την απάντησή μου.

    Με εκτίμηση

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.