18/11/09

Στα άκρα η σύγκρουση Μπακογιάννη-Σαμαρά

Μαινεται ο γαλάζιος εμφύλιος 11 ημέρες πριν από τις γαλάζιες κάλπες με τους υποψηφίους να "βγάζουν μαχαίρια". Η Ντόρα Μπακογιάννη εμμέσως πλην σαφως συνέκρινε την άλλη πλευρά με το σύστημα ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δεν δέχεται μαθήματα από αυτούς που ευθύνονται για τη συντριβη της ΝΔ.

Μιλώντας σε εκδήλωση γυναικών της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη επέκρινε την πλευρά Σαμαρα, χωρίς βεβαίως να την κατονομάσει, ότι έχει σιωπήσει "στην χυδαία επίθεση" που δέχεται η ίδια το τελευταίο διάστημα, προσθέτοντας με νόημα ότι "δεν θα βγάλει αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία το σύστημα ΠΑΣΟΚ"

Είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη: "Με λύπη διαπιστώνω ότι τέσσερις μέρες μετά από αυτή τη χυδαία επίθεση κάποιοι δεν έχουν ακόμα καταδικάσει αυτή την αθλιότητα. Ως εδώ, λοιπόν! Δεν είναι ούτε ηθικό ούτε ακέραιο να σιωπάς μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Δεν υπηρετείται έτσι η ενότητα. Αφού όμως δεν μιλάνε αυτοί, την απάντηση θα τη δώσετε εσείς! Οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλης της Ελλάδας, γιατί αυτές οι συμπεριφορές έχουν αντίκτυπο σε κάθε γυναίκα αυτής της χώρας. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που αξίζουμε! Δεν θα διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας οι λασπολόγοι και οι συκοφάντες. Και δεν θα βγάλει αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία το σύστημα ΠΑΣΟΚ, που αυτή την περίοδο δίνει ρέστα εναντίον μου! Θα τον βγάλουν οι Νεοδημοκράτες! Ο περήφανος κόσμος της παράταξής μας".


Σαμαράς: Δεν δεχόμαστε μαθήματα
Απο την Αλεξανδρούπολη ο Αντώνης Σαμαράς σήκωσε το γάντι που πετά η Ντόρα Μπακογιάννη, χρησιμοποιωντας και αυτός σκληρή γλώσσα: "Σήμερα κάποιοι «σύμβουλοι» που έχουν μεγάλη ευθύνη για την πρόσφατη μεγάλη ήττα της Ν.Δ. μας κάνουν και μαθήματα. Μας εξηγούν γιατί εμείς η Ν.Δ. είμαστε φθαρμένο προϊόν" τόνισε ο Μεσσήνιος πολιτικός για να προσθέσει: "Ενδεχομένως και να ...ζητήσουμε συγγνώμη. Λυπούμαστε, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα διακηρύξουμε τις απόψεις μας, της Ν.Δ.! Θα τις προβάλλουμε και θα κερδίσουμε την κοινωνία. Όπως κάνουν τα επιτυχημένα Κεντροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη".

Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να στείλει και μήνυμα μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας μεταξύ άλλωn. Την αναγκαιότητα για διατήρηση της ενότητας στη Νέα Δημοκρατία επεσήμανε από το Ηράκλειο και το Λασίθι όπου περιόδευσε, ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης .
"Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν αποτελεί αντικείμενο Ελληνοτουρκικών διαφορών. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γιατί όλα έχουν όριο! Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν; Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει."

Περιοδεία Π. Ψωμιάδη σε Ηράκλειο και Λασίθι
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών και φίλους της ΝΔ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και έκανε λόγο για καθαρές κουβέντες τονίζοντας ότι «με αυτές μπορούμε να πάμε μπροστά».

Στη ΝΔ, είπε, δεν αγωνιζόμαστε για την καρέκλα και για αξιώματα, αλλά για να της ξαναδώσουμε την ενότητα, την πνοή, τη δυναμική και πάνω από όλα, στον ξεχασμένο και προδομένο της λαό, να πούμε πως διαγράφουμε ότι συνέβη και όλοι μαζί προχωράμε μπροστά.Σε ερωτήματα για το τι θα πράξει εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος στις εκλογές, ο κ. Ψωμιάδης είπε πως θα κάνει ότι λέει η λογική του, θεωρώντας πως ο ελληνικός λαός δεν είναι κοπάδι προβάτων για να τον καθοδηγήσει κανείς.

ΝΟΟΖ.GR

10 σχόλια:

  1. Στην ντόρα, που σαν μοναδικό επιχείρημα, χρησιμοποιεί την αποχώριση Σαμαρά από την ΝΔ το 92παραθέτω δύο στίχους του Παλαμά:

    "Είμαι εγώ ο γκρεμιστής,γιατί ειμ΄ εγώ κι ο χτίστης."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νάχουμε να λέμε.... φυσικά ο σαμαράς έκανε την γουρουνιά του, έχει και την προεδρία του κόμματος του,ΠΟΛΑΝ να μην ξεχνιόμαστε ....τι θέλει στην ΝΔούλα ;;;Και αν η αυτοκράτειρα καταλάβει ότι χάνει θα παραιτηθεί για την ενότητα της παράταξης πάντοτε και..... ο Παναγιώτης θα φάει τον προδότη σαμαρά για ορεκτικό. Θα έχει πλάκα. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυβερνηση Μητσοτακη εριξε, καλό στον τόπο έκανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποια ερωτήματα.

    Η κα Μητσοτάκη η οποία εμφανίζεται στις μάλλον στημένες συνεντεύξεις με τους γνωστούς γυαλιστερούς και ατσαλάκωτους δημοσιογράφους αναφέρει ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, π.χ 1965, 1993 και άλλες ατυχέστατες περιόδους οι οποίες σημαδεύτηκαν με μελανά χρώματα από τις ενέργειες του πατέρα της. Δεκτόν. Ας μας μιλήσει λοιπόν για το παρόν. Και συγκεκριμένα για Χριστοφοράκο, Καράβελα, άδικες διώξεις υπαλλήλων του ΥΠΕΞ, σκάνδαλο με τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων του εξωτερικού, προσγειώσεις Μακεδονικών Αερογραμμών στην Κέρκυρα, αντίθεση στη μετάβαση του προέδρου της Δημοκρατίας σε Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, στάση της για την αντιπυραυλική άμυνα στην Ευρώπη που εξόργισε τη Ρωσία, το νεποτισμό και την παραγκώνιση υπαλλήλων στο ΥΠΕΞ με αποκορύφωμα το κουβάλημα του γιόκα της σε διεθνείς συναντήσεις π.χ με Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, και άλλα ων ουκ έστι αριθμός.
    Το ότι δεν αποχώρησε από τη ΝΔ ποτέ δεν είναι επιχείρημα. Κι ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης δεν αποχώρησε. Να τον κάνουμε αρχηγό ?
    Όταν κατηγορεί τους άλλους ότι αποχώρησαν από τη ΝΔ δεν μιλάει για το παρελθόν ? Γιατί η ίδια να εξαιρείται, ενώ οι άλλοι να μην εξαιρούνται ?

    Και δεδομένου ότι η επιχειρηματολογία της στηρίζεται ατυχώς μόνο στο ότι δεν έφυγε από το κόμμα, ας ρωτήσει πρώτα από όλους τον πατέρα της, ο οποίος έφυγε από ένα κόμμα με ισχυρότατη πλειοψηφία και νωπή λαϊκή εντολή με τραγικά αποτελέσματα για τη χώρα. Ο Σαμαράς δεν έφερε καμιά χούντα. Αντίθετα με τη στάση του στο Σκοπιανό μπλόκαρε για μεγάλο χρονικό διάστημα μοχθηρά σχέδια κάποιων εξυπνάκηδων.

    Δεν ξέρω εάν ο Σαμαράς αξίζει ή όχι. Είναι κάτι καινούργιο όμως. Το πρωτοφανές είναι ότι ως λαός φοβόμαστε τις καινούργιες λύσεις. Το ίδιο συνέβη και με την αντίπαλη παράταξη.
    Οι γείτονές μας οι τούρκοι σε αυτό το επίπεδο φαντάζουν απίστευτα πιο προοδευτικοί. Γκρεμίζουν με αργά αλλά σταθερά βήματα τον Κεμαλικό φασισμό που επί 80 χρόνια ήταν πανίσχυρος. Το που θα πάνε και τι θα βγεί είναι άγνωστο. Ωστόσο το αποτολμούν. Φαίνεται δεν έχουν επιλέξει όπως εμείς τον εκ της ακινησίας θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Ποτέ δεν έφυγε η Ντόρα από τη Ν.Δ.'

    Ποτέ δεν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΦΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΛΟΓΙΚΑ . ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ .. ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ . ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ. ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ . ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ . ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ. ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ . Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ . ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 1993 ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΜΕ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ . ΕΝΑΝ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ . ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ . ΤΟ 1995 ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘ ΟΛΑ ΕΝΤΙΜΟΥ ΚΩΣΤΗ . ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ Ο ΕΒΕΡΤ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ 8 ΜΟΝΑΔΕΣ . ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟ . ΦΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΝΛΗΣ ΤΟΝ ΠΑΡΚΑΛΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ Ν Δ ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ 2000 ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕ 40000 ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΜΗΤΗ . ΜΗΝΗΜΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΑ . ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΝΟΩ - Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΕΡΗΘΗΚΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ . ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ;ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009 ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 28 . ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ Η Ν Δ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΟΝΟ 8 ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 20 . ΑΥΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ; ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ . ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ ; AFOY EΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ . ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΛΠ . ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΥΡΩ ΤΟΥ . Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;ΠΟΥ ΗΤΑΝ . ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ . ΣΑΜΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο Καραμανλής πίστεψε τα ψέματα του μητσοτάκη και εδιωξε τον Σαμαρά.
    ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ δηλαδή όπως την πάτησαν πολλοί εκείνον τον καιρό.
    πανω από 10 χρόνια πέρασαν και το Μακεδονικό ΡΕ μητσοτακη δεν ξεχάστηκε.αντιθέτως τα σκόπια έχουν πλεονεκτική θέση τώρα και εμείς παρακαλάμε για σύνθετη ονομασία.
    Αν δεν ήταν ο Σαμαράς λοιπόν και οι υπόλοιποι που τον υποστήριξαν ο μητσοτάκης θα συνέχιζε το προδοτικό του έργο.
    Ξέρω, οτι κάποιους τους νοιάζει μόνο η καρέκλα,τα λεφτά και βάζουν το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.
    θα έπρεπε το λιγότερο να ντρέπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε ΣΑΜΙΕ, μία επισήμανση.

    Ο κόσμος της δεξιάς εμφανίζεται σαν ο περισσότερο πατριωτικός και εθνικιστικός σε σχέση με το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα (συγκριτικά και όχι απόλυτα μιλώντας). Από την άλλη μεριά οι ηγεσίες της δεξιάς (με την ευρύτερη έννοια) έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες:
    Βασιλικοί - Σαγγάριος 1922
    Καραμανλής - Υπογραφή Ζυρίχης
    Παπαδόπουλος - Απόσυρση μεραρχίας από την Κύπρο
    Ιωαννίδης - Πραξικόπημα & Αττίλας 1
    Καραμανλής - Αττίλας 2

    Μοναδική ίσως εξαίρεση (που επιβεβαιώνει όμως τον κανόνα) ο Μεταξάς στον Ελληνοϊταλλικό πόλεμο.
    Αυτά έχουν δημιουργήσει ένα "σύμπλεγμα" στους δεξιούς που θα ήθελαν η παράταξή τους να έχει ηγέτες σθεναρότερους και πιό πατριώτες.

    Με όλη αυτή την υποχωρητικότητα απέναντι στους Τούρκους, σε όλα τα θέματα, ο κόσμος "τα έχει πάρει στο κρανίο". Αυτό διαπερνά οριζόντια όλα τα κόμματα και προφανώς και τη Ν.Δ. Οι περισσότεροι δεξιοί που γνωρίζω, άμα τους πεις ότι ο Σαμαράς ανέτρεψε την κυβέρνησή τους, απαντάνε "τον Μητσοτάκη ανέτρεψε γιατί ήθελε να ξεχάσουμε το όνομα". Μέσα σε ένα τέτοιο φορτισμένο εσωκομματικό σκηνικό, άμα τους προβάλλεις το 1993 μάλλον πόντους δίνεις στον Σαμαρά παρά του αφαιρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΛΕΩ ΤΩΡΑΕΣΥ ΑΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ . ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ . ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΕΞΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΟΠΩΣΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΚΛΠ . Η ΙΣΤΟΡΙΑΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΓΡΑΦΕΤΕ . ΣΑΜΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΕΓΟΝΟΤΑ-ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΛΕΣ

    ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
    Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
    Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗς ΙΣΤΟΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.