24/11/09

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Σήμερα είναι εθνική εορτή της πατρίδας μας, της Τουρκίας

Σοκ προκαλεί η ομιλία του οικουμενικού πατριάρχη στην γιορτή της... Coca-Cola!!!Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου 2009, ημέρα Τετάρτη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήγε μέσα στην μεγαλύτερη Συναγωγή τής Νέας Υόρκης, την περίφημη «Park East Synagogue! Κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν μετέδωσε αυτή την συγκλονιστική είδηση, ούτε κάν το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» που κάλυψε λεπτό πρός λεπτό το πρόσφατο ταξίδι του κ.κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ (20 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2009).


Επεξήγηση: "Σήμερα είναι εθνική εορτή της πατρίδας μας, της Τουρκίας" = 29 Οκτωβρίου, Ημέρα της Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Επέτειος 29 Οκτωβρίου 1933, Δήλωση της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του τουρκικού κράτους.

23/11/09
Σαφή οικονομικά συμφέροντα είναι διάφανα και κατανοητά με την σχέση Coca Cola («εικόνισμα του 20 αιώνα»!), Οικουμενικού Πατριαρχείου και Οργανισμού Interfaith. Σαφής επίσης είναι η εκστρατεία της "συμφιλίωσης" και της Ιδρύσεως της Πανθρησκείας των Ισχυρών σε συνεργασία με Πολυεθνικές Εταιρείες και την "Ελληνική" Κυβέρνηση. Σαφές είναι επίσης ότι ο ίδιος ο πατριάρχης δηλώνει Τούρκος (δηλαδή βαδίζει με τους εχθρούς της Ελλάδος;).

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΒΑΡΘΛΟΜΑΙΟΥ

Εξοχότατε κυβερνήτη
Πολυαγαπημένοι αδελφοί ιεράρχες
Αξιότιμοι Μουχτάρ και Δάφνη Κεντ
πολυαγαπημένοι φίλοι και οικοδεσπότες
Διακεκριμένοι καλεσμένοι
Αγαπητοί στον Κύριο

Απόψε συγκεντρωθήκαμε σε αυτό το εκπληκτικό κέντρο στην πραγματικότητα ένα μουσείο προς τιμήν ενός από τα πιο αγαπημένα προϊόντα ένα - αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την λέξη - εικόνισμα του 20ου αιώνα.

Συγκεντρωθήκαμε χάρη σε έναν αγαπημένο και έμπιστο φίλο, τον κύριο Μουχτάρ Κεντ, ο οποίος προεδρεύει σε αυτήν την εκπληκτική εταιρία, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο υπαλλήλους σε 200 χώρες, με την ιδιότητα του προέδρου και του γενικού διευθυντή.

Μουχτάρ και Δάφνη σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε πολύ.

Σήμερα είναι εθνική εορτή της πατρίδας μας... της Τουρκίας, και χαίρομαι που έχω την δυνατότητα να γιορτάσω αυτήν τη μέρα μαζί με τόσο πολύτιμους φίλους.Με την ευκαιρία αυτή προσεύχομαι για σταθερότητα, ευημερία, και ειρήνη στην πατρίδα μας και να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης, όπως φιλοδοξεί.

Θα πούμε στον φίλο μας Μουχτάρ: «Με όλα όσα πρέπει να φροντίσεις σε καθημερινή βάση, είσαι ένας από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που μπορούν να φανταστούν πως είναι να είσαι Οικουμενικός Πατριάρχης».

Και θα προσθέσουμε: «Η φροντίδα και η ευσπλαχνία με την οποία φροντίζεις τις επιχειρήσεις αυτού του κόσμου αντικατοπτρίζει τις υψηλότερες ηθικές και ενάρετες αξίες που καθημερινά παλεύουμε να φέρουμε στην αμιγώς πνευματική αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την μεγαλύτερη έδρα της Ορθόδοξης Χριστιανικής εκκλησίας παγκοσμίως.

Πολλοί στόχοι μας είναι ίδιοι:
-ένας καλύτερος κόσμος μέσα από την διαπολιτισμική κατανόηση,
-η αξιολόγηση κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως καταγωγής ή πεποιθήσεων,
-ο διάλογος και η αμοιβαία κατανόηση.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανταποκρινόμενο πάντα στην επίπονη αλλά έμμονη θεία κλήση να εξαπλωθεί στα βάθη της οικουμένης, του κατοικημένου κόσμου, με το μήνυμα της ειρήνης, της συμφιλίωσης και πάνω από όλα της αγάπης, βρίσκει αναψυχή, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη λέξη, στην φιλία και την εμπιστοσύνη που έχει με τον Μουχτάρ Κεντ.

Αναψυχή!
Αγαπητέ φίλε Μουχτάρ είπες κάποτε πως η εμπιστοσύνη είναι πιο πολύτιμη από το χρυσάφι. Αυτές οι λέξεις αποτελούν μαρτυρία για το μυαλό και την συνείδηση πως χαρακτηρίζουν τη ζωή σου. Και για εκείνους που γνωρίζουν την ευγένεια των γονιών σου και την θυσία τους για χάρη των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρωπίνων αξιών, το παράδειγμά σου αποτελεί απόδειξη τιμής.

Γνωρίζουμε πως οι ηρωικές προσπάθειές τους στο όνομα των εβραίων κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δεν βασίζονταν σε κάποια θρησκευτική κοσμοαντίληψη αλλά στο παλαιό σφαιρικό όραμα της αγάπης για όλους τους ανθρώπους και της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής.

Είθε ο Κύριος όλων να τους χαρίσει αιώνια ανάπαυση με τους Δίκαιους κάθε γενιάς που έχουν φανεί ευχάριστοι σε Εκείνον.Στον σημερινό κόσμο λέξεις όπως «αξία» «εμπιστοσύνη» και «πίστη» έχουν γίνει μέρος της ορολογίας του οικονομικού κόσμου.

«Αξία» «Εμπιστοσύνη» «Πίστη».
Αλλά το νόημα τους έχει αλλοτριωθεί από τις έννοιες της εμπιστοσύνης και της αφοσίωσης. Έχουν στην κυριολεξία συρρικνωθεί στον μικρότερο κοινό παρονομαστή: το χρήμα.Και σαν αποτέλεσμα γινόμαστε μάρτυρες της αιώνιας ανασφάλειας που εμφανίζεταιόταν το χρυσάφι γίνεται περισσότερο πολύτιμο από την εμπιστοσύνη.Πρόκειται για μια αντιστροφή που περιγράφεται ρητορικά από τον ίδιο τον Ιησού όταν ρώτησε: «Ποιό είναι σπουδαιότερο: το χρυσάφι ή ο Ναός που καθαγιάζει το χρυσάφι;» (Ματθαίος 23:17)

Πίστη, Αφοσίωση, Εμπιστοσύνη.
Πίστη σε κάτι ανώτερο από τον εαυτό μας και τα συμφέροντά μας. Αυτή είναι η ουσία του υλικού που δένει την ανθρώπινη οικογένεια μαζί. Είτε μιλάμε για την οικογένεια ή το μεγαλύτερο έθνος, η πίστη σε κάτι ανώτερο είναι σημαντική για την υγιή ευημερία όλων.Πραγματικά, όταν πρόκειται για πνευματικές απόψεις η ανθρώπινη οικογένειά μας έχει αρκετή ποικιλία: πολλές θρησκείες, πολλές ερμηνείες μέσα στις θρησκείες, ακόμα και ένα μόνο εδάφιο ιερού κειμένου μπορεί να γίνει πηγή ατελείωτων και πολύ συχνά ανώφελων διαφωνιών.

Όμως υπάρχει μια πραγματικότητα για την οποία όλοι μας μπορούμε να συμφωνήσουμε: ότι μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη, τη γη. Με την ευρύτερη έννοια της λέξης, όλοι μοιραζόμαστε ένα οικοσύστημα.Ίσως θυμάστε πως το πρόθεμα «οίκο-» προέρχεται από την ελληνική λέξη «οίκος», που σημαίνει «σπίτι»Αληθινά έχουμε ένα σπίτι για την μία ανθρώπινη οικογένεια και αυτή η οικογένεια πρέπει να το μοιραστεί και να είναι υπεύθυνη για αυτό.Η ανησυχία για το κοινό μας σπίτι είναι αυτό που μας έφερε πρόσφατα στη Νέα Ορλεάνη και στον σπουδαίο ποταμό Μισισιπή.

Καθώς ταξιδέψαμε στον κόσμο για τα προηγούμενα 7 συμπόσια καταλάβαμε πως να φέρουμε κοντά τα φαινομενικά αντίθετα στρατόπεδα, όπως η επιστήμη και η θρησκεία, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να εγείρουμε την επίγνωσησχετικά με τους κινδύνους της αναποτελεσματικής δράσης ή της απραξίας.Παρόλα αυτά, σαν αμιγώς πνευματικό [sic] ίδρυμα το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενθαρρύνει περισσότερα από τον απλό διάλογο.

Φέρνουμε το βαθύ και διαχρονικό μήνυμα της συνδεσιμότητας όλων των ανθρώπων με τον Δημιουργό τους το δημιούργημά Του και του ενός με τον άλλο.Μέσα στο πλέγμα αυτής της σχέσης μπορούμε να ανακαλύψουμε τη λύση όχι μόνο στα προβλήματα που μαστίζουν τον κόσμο μας αλλά ακόμα και για εκείνους που πλήττουν και απειλούν τον κόσμο μας.Αλλά δεν ήρθαμε εδώ απόψε μόνο για να μιλήσουμε γύρω από τις σχέσεις, ήρθαμε για να γιορτάσουμε μία. Συγκεντρωμένοι εδώ μαζί με όλους εσάς πρέπει να μιλήσουμε για αναζωογόνηση κάτι πολύ γνωστό στον κόσμο της κόκα κόλα [Coca-Cola].Ανάμεσα σε τόσους φίλους και συνεργάτες στην διαρκή μάχη για ειρήνη και συμφιλίωση, ενθυμούμαστε τον Ψαλμό:

«Δέστε τώρα, τι καλό και τι τερπνό να συγκατοικούν με ομόνοια αδελφοί»
Παλαιά Διαθήκη (Ψαλμοί 133:1)

Πραγματικά, καθώς προσευχόμαστε με ευχαρίστηση για όλους εσάς, γιορτάζουμε με χαρά στις καρδιές μας και με μεγάλη ευγνωμοσύνη την καλοσύνη του Θεού, του οποίου την αγάπη και το απέραντο έλεος ευχόμαστε να είναι με όλους εσάς. Αμήν.
Ευχαριστώ
Παρακαλώ καθίστε.

Έχω ένα μικρό αναμνηστικό. Μικρό και σπουδαίο. Αναμνηστικό για την Δάφνη και τον Μουχτάρ...Αυτό είναι το Άγιο Κοράνι. Το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων αδελφών μας.

http://web.mac.com

27 σχόλια:

 1. Τώρα καταλαβαίνουν ίσως πολλοί για την δεν τα "βρήκαν" ποτέ με τον Μακαριστό κ. Χριστόδουλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελεος ρε παιδιά...
  Υπάρχει σκοπιμότητα που δεν μεταδόθηκε..
  Στην Τουρκία τον ξεσκίζουν τον άνθρωπο ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα σε όλους!
  Ἑγῶ θά πῶ μόνο αὐτά:

  ΖΗΤΩ ΤΟ 1821!!
  ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!
  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!!

  ΧΑΙΡΕ ΝΥΜΦΗ ΑΝΥΜΦΕΥΤΕ!!

  Κ Α Λ Η Λ Ε Υ Τ Ε Ρ Ι Α!!!

  ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλοι του ιστολογίου
  η είδηση δημοσιεύθηκε από μας χωρίς ιδιαίτερο σχολιασμό.
  Προσωπικά είμαι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Τουρκία, όπως επίσης αντιλαμβάνομαι την ανάγκη που έχει από φίλους, έστω και μουσουλμάνους.
  Υπάρχουν στην Τουρκία άνθρωποι που αγαπούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ίσως ένας από αυτούς να είναι ο Μουχτάρ Κεντ.
  Σε κάθε περίπτωση, δημοσιεύουμε την είδηση, ένα γεγονός που έγινε και αφήνουμε τους αναγνώστες μας να κρίνουν και να σχηματίσουν άποψη.
  Απλά, νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πέρα από τη συμβολή του στη διατήρηση του Γένους, είναι ένας από τους αρχαιότερους θεσμούς της ανθρωπότητας και απαιτεί το σεβασμό μας.

  Σάββας Καλεντερίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στο καμίνι της Ζωής στην βάσανο της κριτικής το κάθε τι.Μακριά απο σκοπιμότητες, έξω απο στρογγυλοποιήσεις και συμψηφισμούς, πέρα απο "ναι μεν αλλά".Η ανάρτηση του θέματος αυτή την αρχή υπηρετεί.Μια απλή ματιά στην θεματική Ενότητα Οικουμενικό Πατριαρχείο εδώ και θα δεί ο κάθε ενδιαφερόμενος την συνολική συλλογική και ατομική στάση απέναντι στον Πανάρχαιο και άρρηκτα συνδεδεμένο με την Χριστιανοσύνη και τον Ελληνισμό Θεσμό του Πατριαρχείου.Η Είδηση δημοσιεύτηκε και σαν γεγονός πλέον τίθεται στην κρίση όλων μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γιόρτάζει η πατρίδας μας, και να μπεί και γρήγορα στην Ε.Ε όπως επιθυμεί....!!!Αν εδώ έλεγε ο Χριστόδουλος τίποτα πολιτικού περιεχομένου δηλώσεις, θα τον είχαν σκίσει όλα τα κανάλια μαζί....ενώ για αυτό ούτε λέξη...!!!Άαααχ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΑΚΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δυστυχώς ελάχιστοι ξέρουν πως μας βλέπουν κάποιοι. Πώς διδάσκεται το μίσος κατά της χώρας μας. Τι βραβείο ήταν αυτό που πήρε ο Πατριάρχης. Δείτε όλοι αυτό
  http://www.torah.org/features/holydays/judahmaccabee.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν πολυκατάλαβα που είναι το πρόβλημα με τα παραπανω. Ο πατριάρχης εκμεταλευόμενος την πρόσκληση στην εκδήλωση της coca cola άδραξε την ευκαιρία και έκανε ένα λόγο αγάπης, συναδέλφωσης κλπ όπως αρμόζει σε έναν θρησκευτικό ηγέτη. Ο συνδυασμός Τουρκίας - Coca Cola - Πατριάρχης είναι σίγουρα λίγο...αστείος αν μη τι άλλο, αλλά δεν σημαίνει ότι υπάρχει και κάτι ύποπτο ή μεμπτό. Καλά θα κάνουμε να υποστηρίζουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ακόμα και αν δεν νιώθουμε πνευματικό-θρησκευτικό δέσιμο μαζί του συλλογιζόμενοι το πόσο εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα ένα ισχυρό Πατριαρχείο και ένας ισχυρός Οικουμενικός Πατριάρχης στη Τουρκία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η φωτογραφία λέει πιο πολλά απο το άρθρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εγω λεω οτι "Με στραβους αν κοιμηθης, το πρωϊ θ' αλλοιθωριζεις".
  Αναρωτιεμαι ομως, προς τι η αναρτησις αυτη ΤΩΡΑ;
  Η "επισκεψη" εγινε στις 28 Οκτ 2001, παει σχεδον ενας μηνας απο τοτε.

  Οσο για αυτους που μας κηρυτουν τα σχετικα για εκδηλωση αγαπης, αδελφοσυνης και αλλων γλυκαναλατων ορεκτικων εχω να πω τουτο.
  Ναι συμφωνω και εγω, αλλα με ποιους να κανεις τετοιες εκδηλωσεις οι οποιοι συνεχιζουν χωρις διαλλειμα το αιμοσταγες και μισητο τους εργο μεσα απ΄ τους αιωνες.
  Ο προηγουμενος Παπας της Ρωμης ζητησε συγνωμη απ' τους εβραιους μαλιστα εβαλε και χαρτακι στο "τειχος των δακρυων τους" για το οτι οι Καθολικοι δεν τους "προστατεψαν" αρκετα απο τον Χιτλερ. Ποτε οι Εβραιοι ζητησαν συγνωμη απ' την Χριστιανοσυνη για ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που διεπραξαν;
  Οχι μονον δεν τοκαναν αυτο αλλα ειναι οι "κουκουλωμενοι μπροσταρηδες" στην επιθεση κατα του Χριστιανισμου στην Ευρωπη και αλλου.
  Ποιοι σας νομιζει ανακινουν τελευταιως το θεμα με τα θρησκευτικα συμβολα στις δημοσιες αιθουσες;
  Ο Κουλογλου; ή ο Τρεμοπουλος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αν νομίζετε ότι το Πατριαρχείο επιβίωσε με λόγια του τύπου "είμαι Γραικός και Γραικός θα πεθάνω" γελιέστε.
  Το Πατριαρχείο είναι θεσμός εν περικυκλώσει, είναι εδώ και 600 χρόνια με τη δαμόκλειο σπάθα από πάνω.Μη τα κάνετε όλα εύκολα.Ωραία και εύκολα γράφεις από το δωμάτιο σου στην Αθήνα ή την Πάτρα,ρωτήστε όμως και αυτούς που το νησί τους είναι δεν είναι ένα οικοδομικό τετράγωνο και τριγύρω τα σκυλόψαρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ.

  ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΜΗ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ, ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΙΦΗΜΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗς ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, ΕΝΟΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΗΜΙΚΩΣ ΠΟΤΟΥ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ.
  ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ 19 ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ. ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕΤΟΣ ; ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΥ ΠΟΤΟΥ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟ ΚΙΠΑ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΥΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ. ΤΟ "ΑΓΙΟ ΚΟΡΑΝΙ" ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΟΡΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΕΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΝΟΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.

  ΜΩΡΑΙΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΕΣΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΑΠΩΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ……….Ἡμεῖς ἐν τῷ Οἰκουμενικῷ Πατριαρχείῳ ἐκτιμῶμεν μεγάλως τήν ἐπιθυμίαν τῆς Ὑμετέρας Μακαριότητος ὅπως ἁρμονικῶς συνεργάζηται μετ᾿ αὐτοῦ εἰς τήν ἀντιμετώπισιν τῶν κοινῶν προβλημάτων τῆς Ὀρθοδοξίας………..

  Εξέστω Κλαζομενίοις ασχημονείν, θα ήτο πρέπον να γίνεται σωστή μετάφραση των ομιλιών.
  Και σωστή αποκρυπτογράφηση λέξεων.
  Δημάρατος …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Καυκάσιε,
  Κάνω εξαίρεση και σχολιάζω γιατί νιώθω την ανάγκη να σου πω Συγχαρητήρια για την ανάρτηση και κυρίως για την ουδετερότητα-αντικειμενικότητα.
  Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ούτε την οικουμενική φύση ούτε το νόμιμο καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Με όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που προκύπτουν εξ αυτών.
  Οπότε κάθε φορά που προσφωνείται και αντιμετωπίζεται ως "Οικουμενικός" ο Πατριάρχης είναι άθλος.

  Και πάλι συγχαρητήρια για την ουδέτερη αναπαραγωγή της είδησης, χωρίς την περισσής ευκολίας κριτική που έκαναν πολλοί άλλοι. Οι οποίοι, ως συνήθως, ασκούν "γενναία" και δριμεία κριτική, ενίοτε συνδιασμένη με αντι-σημιτικό παραλήρημα, μόνο από την ασφάλεια που τους προσφέρει η Αθήνα και ο καναπές τους.


  Ευχαριστώ,

  Galia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καληνύχτα!

  Ουτε αβαθής Ουτε βαθύς...

  “Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ούτε την οικουμενική φύση ούτε το νόμιμο καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

  Πρέπει να κατανοήσουν την έννοια της “Coca Cola” μέσω Βαρθολομαίου...η απάντηση είναι εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Muhtar_Kent εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Necdet_Kent

  πρώτη γραμμή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Καληνύχτα!

  Ουτε αβαθής Ουτε βαθύς...

  “Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ούτε την οικουμενική φύση ούτε το νόμιμο καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

  Πρέπει να κατανοήσουν την έννοια της “Coca Cola” μέσω Βαρθολομαίου...η απάντηση είναι εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Muhtar_Kent εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Necdet_Kent

  πρώτη γραμμή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Εγώ πιστέυω πως είναι αναγκασμένος να πεί οτι είναι η πατρίδα του η τουρκία αλλίος αντίο πατριαρχείο και θέλει να μπεί η τουρκία στην ΕΕ για να πάρει πίσω την περουσία του Πατριαρχείου και να μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Όλοι προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Ευτυχώς που υπάρχουν και εξαιρέσεις σαν τον 2:47, που βάζει τα πράγματα στην σωστή τους θέση. Αυτή η προσπάθεια να φανεί -ούμε αρεστοί στους Τούρκους υπερβάλλοντας, όπως ο πατριάρχης, είναι χωρίς αξιοπρέπεια και αιδώ.
  Ντροπή και πάλι ντροπή. Αναρωτηθείτε, αν σας ικανοποιούν αυτά που λέει και αν σας γεμίζουν υπερηφάνια τα λόγια του. Ψελλίσματα φθηνών δικαιολογιών και τίποτα άλλο, να ωραιοποιήσουμε το αισχρό. Αν δεν ακούμε κάτι καλό από τους "ηγήτορες", τότε ας αναλάβουν οι απλοί πολίτες να μας ανεβάζουν το ηθικό.
  Απογοήτευση, ακόμα μια φορά.

  Αργικέραυνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Θεωρω οτι ο Πατριαρχης επραξε παρα πολυ καλα μ' αυτη του την επισκεψη, καθ' οτι ειναι γνωστης της Ιστοριας του Εθνους και δει του Πατριαρχειου. Και η Ιστορια ως γνωστον ειναι σαν την "ροδα και γυριζει".

  Διαβαζω στην επισημη ιστοδελιδα του Πατριαρχειου για τον Γρηγοριο τον Ε' ...

  ...Τα προβλήματα, όμως δεν σταμάτησαν: η ματατοπισις της Τούρκικης πολιτικής και η Επαναστασις των Γενίτσαρων έφεραν κι' αλλα προβλήματα στον Γρηγοριον ο οποίος εξορισθει πρώτα στην Πριγκηπονησσον και μετά το 1810 παραιτηθει του Πατριαρχείου και πήγε στο Όρος Άθως όπου παρέμεινε για άλλα 9 χρόνια. Στις 15 Δεκεμβρίου 1818 εξελέγη για τρίτη φορά Πατριάρχης και επιστρέφει στην Πόλη τον Ιανουάριο του 1819. Η τρίτη εκλογή του σαν Πατριάρχης συνδέεται με κρίσιμες στιγμές για το υποδουλωμένο Έθνος. Η θέση του γίνεται όλο και ποιο δύσκολη και επικίνδυνη που θα έχει το γνωστό αποτέλεσμα του μαρτυρικού θανάτου του. Ανήμερα την Λαμπρή (10 Απριλίου 1821), και μετά από την Θεια Λειτουργία της Ανάστασης που έκανε μαζί με άλλους 8 Ιεράρχες, συνελήφθη, καθαιρέθη από τον θρόνο του και φυλακίστηκε. Αλλά στις 3:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι Τούρκοι τον κρέμασαν από την Ωραία Πύλη του Πατριαρχείου.
  Για τρεις ημέρες το πτώμα του εκρεμμετο δεχόμενο προσβολές από το κατάπτυστο πλήθος. Μια αγέλη Εβραίων αγόρασε το πτώμα και το έσυρε μέσα απ' τους δρόμους της Πόλης, πριν το πετάξουν στον Κεράτιο Κόλπο.
  Εντελώς τυχαίως ο Καπετάνιος Νικόλαος Σκλάβος ειδε το πτώμα στην θάλασσα και αφού το περισυνέλεξε το μετέφερε κρυφά στην Οδησσό, όπου και ενταφιασθη στην Ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδος...

  Και ερωτω:
  Καλα οι Τουρκοι ειναι εχθροι μας. Αυτος ο "κατατρεγμενος λαος" ομως, οι Εβραιοι, τι δουλεια ειχαν να αγορασουν το πτωμα του Πατριαρχη (το ηγορασαν κιολας-ξοδεψαν και χρηματα-απιστευτον) και να κανουν οτι μιερον εκαναν;

  Πισω στις τρυπες σας αχρειοι που θα μας βγαλετε και γλωσσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Το πρωτοκολλοτι λεει για τον αρχιεπισκοπο ΑΛβανιας Αμερικης Ρωσσιας.
  Μηπως ειναι πατριαρχης ολων των χριστιανων? Ακομα και αυτων της τουρκιας?
  Ειναι θρησκευτικος ηγετης και οχι εθνικος, ισως το ξεχνατε.

  makis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. συμφωνώ απόλυτα με skal. Ο Πατριάρχης έχει λόγους και μιλάει όπως μιλάει και είναι προσβολή να θίγεται η ελληνική του συνείδηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Anonyme 8:55, swsta ta les, alla den ta les ola. o patriarhis grigorios, epeidi pisteve san ton Bartolomeo na haidevi to thirio, aforese proigoumenws ton protergati tis Ellinikis Epanastasis, ton agio Riga Feraio. Telika i zimia itan megaliteri apo to apotelesma pou epedioke o idios. Kai to akron awton einai, oti evalan ta agalmata twn dio dipla-dipla stin Akadimia. Afto kai an einai ivris !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Στις τρυπες σας ειπα!
  Γρηγορα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. apo to poly proskynima, to mialo einai sta gonata kai apo to koufio kefali, mporei na vlepi kaneis ta apenanti filarakia toy.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Εντάξει.Κόκακόλα-τουρκία-ηπα-συναγωγή....έτσι επιβίωσε το πατριαρχείο 600 χρόνια.Και έτσι είμαστε,νομίζουν μερικοί, εξαρτώμενοι από τους τούρκους ... που είμαστε εν μέρει ή εν πολλοίς αφού ο πατριάρχης πρέπει να είναι τούρκος υπηκοος. Βαθιά αναπνοή λοιπόν,φεύγει το πατριαρχείο, έρχεται στο γιουνανιστάν και ας νομίζουν οι οθωμανοί ότι μας κρατά απο τα κάκκαλα...χάρισμά τους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.