12/11/09

ΗΠΑ: Κατατέθηκε αγωγή κατά της Τουρκίας

«ΞΕΚΙΝΗΣΑ την υπόθεση για να την κερδίσω και δεν έχω ίχνος απαισιοδοξίας», δήλωσε ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Αθανάσιος Τσιμπίδης, ο οποίος κατέθεσε αγωγή εναντίον της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος εκπροσωπώντας τρεις Κύπριους πρόσφυγες οι οποίοι λόγω της εισβολής και της κατοχής στερήθηκαν τα περιουσιακά δικαιώματά τους.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τσιμπίδης εξήγησε τις περίπλοκες πτυχές της υπόθεσης και κάλεσε όσους Κύπριους έχουν περιουσίες και άλλα δικαιώματα στα κατεχόμενα να υποστηρίξουν την προσπάθεια και να συμπεριλάβουν τα ονόματά τους στην αγωγή. Το δικαίωμα συμμετοχής στην αγωγή είναι 300 δολάρια, για κάθε τεμάχιο περιουσίας και οι ενάγοντες δεν απαιτείται να είναι Αμερικανοί πολίτες.

Έχει δικαίωμα συμμετοχής το σύνολο των προσφύγων. Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος σημείωσε πως σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, τα συμφέροντα των ανθρώπων που προσέφυγαν στην αμερικανική δικαιοσύνη δεν πρόκειται να παραμεριστούν, επειδή, όπως είπε, «εμείς εκπροσωπούμε άτομα κι όχι κυβερνήσεις». Σύμφωνα με τον κ. Τσιμπίδη, όσοι λάβουν μέρος στην αγωγή εναντίον της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος «πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν δικαιώματα στην περιουσία, είτε ως άμεσοι ιδιοκτήτες είτε ως νόμιμοι κληρονόμοι».


ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.