19/11/09

Ο τουρκικός Στρατός επισπεύδει την κατασκευή γεφυρών και πορθμείων στον Έβρο!

Μακέτα της υπό ανάπτυξης τουρκικής επιθετικής αμφίβιας γέφυρας

Το αργότερο σε 18 μήνες από σήμερα το περιβάλλον τακτικών επιχειρήσεων στον Έβρο αλλάζει δραματικά σε βάρος της ελληνικής αμυντικής διάταξης: Ο τουρκικός Στρατός για πρώτη φορά μετά το 1923, όταν το ποτάμι τέθηκε ως όριος γραμμή μεταξύ των δύο κρατών, θα έχει εντάξει στο δυναμικό του πορθμεία ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων μέσα σε 6,5 λεπτά στην δυτική ακτή του Έβρου! Και μέσα σε 15’ μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες!

Την απόκτηση των 52 πορθμείων-γεφυρών αυτών, την οποία οι Τούρκοι δεν είχαν δώσει στην δημοσιότητα την αποκάλυψε στο τ.178 η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, αλλά η είδηση σήμερα βρίσκεται στην εντολή επιτάχυνσης των παραδόσεων που ζητήθηκε από τουρκικής πλευράς! Έτσι το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2011 θα έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του ίδιους έτους 14 μήνες ενωρίτερα από ότι είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του τουρκικού Στρατού και της εταιρείας το σύνολο των 52 οχημάτων-σχεδιών θα παραδιδόταν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012, με το πρώτο σύστημα να παραδίδεται τα τέλη του 2011.


Η παραγγελία των 52 Επιθετικών Αμφιβίων Γεφυρών τύπου Samur, από τον τουρκικό Στρατός είχε γίνει στις αρχές του 2007. Kάθε αμφίβιο όχημα-σχεδία Samur έχει δυνατότητα γεφύρωσης 12,5 μέτρα, ενώ η κάθε συλλογή που αποτελείται από 12 οχήματα-σχεδίες τα 150 μέτρα

Το κάθε ζεύγος οχημάτων-σχεδίων όταν χρησιμοποιείται ως πορθμείο, μπορεί να μεταφέρει άρμα κλάσης 70 τόνων, ενώ για την επάνδρωση του κάθε οχήματος απαιτούνται μόλις 3 στρατιώτες οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν το όχημα-σχεδία και να διεκπεραιώσουν ένα στρατιωτικό όχημα στην απέναντι όχθη ενός ποταμού σαν τον Έβρο σε λιγότερο από 7 λεπτά.

Image
Μακέτα της υπό ανάπτυξης τουρκικής επιθετικής αμφίβιας γέφυρας

Ο νικητής του διαγωνισμού ήταν η τουρκική εταιρεία FNSS, η οποία κέρδισε το εν λόγω συμβόλαιο συνολικής αξίας 130,8 εκ δολαρίων για την κατασκευή 4 συλλογών των 12 οχημάτων-σχεδίων και 4 εκπαιδευτικών. Η πρόταση της εταιρείας περιελάμβανε το σασί του τροχοφόρου οχήματος 8x8 Pars, που επίσης κατασκευάζει η εταιρεία FNSS, για το όχημα φορέα και το σχέδιο της γερμανικής επιθετικής αμφίβιας γέφυρας τύπου Μ3 της εταιρείας Santa Barbara Sistemas GmbH πρώην EWK.

Image
Αξιοποίηση του Σασί του τροχοφόρου οχήματος Pars για την κατασκευή της νέας Τουρκικής Επιθετικής Αμφίβιας Γέφυρας Samur

Η γέφυρα Μ3 η οποία σε αντίθεση με την τουρκική πρόταση χρησιμοποιεί όχημα 4x4, έχει εξαχθεί σε τουλάχιστον 5 χώρες (μεταξύ αυτών Βρετανία και Γερμανία) ενώ μέχρι και σήμερα έχουν κατασκευαστεί 97 οχήματα. Το όχημα είναι πλήρως αμφίβιο, προωθείται από δύο υδροπροωθητές waterjet, με δυνατότητα πλεύσης ακόμα και σε ρηχά νερά βάθους μόλις 1,05 μέτρων.

Διαθέτει ικανότητα διεύθυνσης μέσα στο νερό και στους τέσσερις άξονες και λόγω αυτών των δυνατοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πορθμείο (Bay Ferry) ενώ διατηρεί αυτή τη δυνατότητα ακόμα και όταν δύο οχήματα-σχεδίες είναι συζευγμένα. Είναι εξοπλισμένο με κεντρικό σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, η μέγιστη ταχύτητα οδήγησης σε άσφαλτο φτάνει τα 80χλμ/ώρα, ενώ στο νερό κινείται με ταχύτητα μέχρι και 14 χλμ/ώρα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καθαρά επιθετικό σύστημα καθότι η Τουρκία με αυτά τα μέσα θα μπορεί ανα πάσα στιγμή ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύκτας να αιφνιδιάσει τις ελληνικές δυνάμεις ακόμα και σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο ποτάμι του Έβρου.

Η απλότητα της χρήσης, η ταχύτητα ανάπτυξης του συστήματος, ο όγκος και το μέγεθος των οπλικών συστημάτων που μπορούν να μεταφερθούν συνιστούν μια νέα πρωτόγνωρη απειλή για την Ελλάδα.

Επιπρόσθετα η ήδη αναφερθείσα δυνατότητα του συστήματος να λειτουργήσει σαν πορθμείο επιτρέπει στις Τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις να μεταφέρουν στο πρώτο κύμα της επίθεσης 24 άρματα μάχης ή άλλο συνδυασμό οπλικών συστημάτων (π.χ ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ, Αυτοκινούμενα Πυροβόλα, κλπ) την ίδια στιγμή σε διαφορετικά σημεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από 15 χρόνια η Τουρκία είχε αγοράσει και εγκαταστήσει στον Έβρο πολύ μικρότερων δυνατοτήτων γεφυρών Αμερικανικής προέλευσης.

Ο τότε Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Γεράσιμος Αρσένης είχε ζητήσει από τον Αμερικανό ομόλογο του την ακύρωση οποιασδήποτε πιθανής μελλοντικής πώλησης επιπλέον γεφυρών στην Τουρκία από τις ΗΠΑ. Σήμερα όμως ειδήσεις σαν και αυτές παρά το γεγονός ότι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τον επιθετικό προσανατολισμό των ΤΕΔ δεν προκαλούν καμία ελληνική επίσημη αντίδραση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

26 σχόλια:

  1. .....και εμεις απεναντι να φυτεψουμε...ελιες!!!....και θα φοβηθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην τους παρεξηγείτε ετοιμάζονται για δυναμική είσοδο στην ευρωπαϊκή ένωση.
    Πρφυριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα εντάσσεται στο πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής φιλίας για εύκολη μετάβαση πληθυσμών από τη μια χώρα στην άλλη . . .

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεδομενο: Οι γεφυρες και πορθμεια που στηνει η Τουρκια στον Εβρο , ως στρατιωτικο στοχο εχουν την Ελλαδα.
    Ζητουμενα:
    1. Εχουν ζητηθει εξηγησεις απο ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κατα ποσο αυτες οι ενεργειες συμβαδιζουν με τις αναγκες της << Συμμαχιας>>?
    2. Θα συναινεσει η Ελλαδα στην εισοδο μιας επιθετικης και εχθρικης Τουρκιας στην ΕΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σὲ λίγο ἔτσι ὅπως πᾶμε, δὲν θὰ ξέρουμε τί θὰ μᾶς ξημερώση.
    Ὁ στρατὸς καὶ ἡ παιδεία πρέπει νὰ εἶναι ἡ πρώτη μας προτεραιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπω νὰ ἐπαναλαμάνεται σενάριο τύπου Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρία ζεύγη επιθετικών ε/π ΑΗ-64D Apache Longbow να μετασταθμεύουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καβάλας με πλήρη οπλικό φορτίο. Παράλληλα, στοχοποίηση των πιθανότερων σημείων ζεύξεως του ποταμού Έβρου απο το Πυροβολικό μας και 24ωρη επιτήρηση απο αέρος με χρήση UAV Sperwer. Ποιό το πρόβλημα??

    ΝΚΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Manos141....οι ελιές είναι επιθετικού τύπου δέντρο και ίσως έχουμε θέμα με το Νατο...θα πούνε οτι δημιουργούμε τετελεσμένα..!!!!!!Οι απέναντι ετοιμάζονται με γοργούς ρυθμούς, δεν βλέπω κάτι σε Κύπρο όπως είπε ο φίλος konion αλλά κάτι σε Ίμια, με τις γέφυρες να αποτελούν μοχλό πίεσης για μη ανάληψη στρατιωτικής δράσης ή back-up σχέδιο σε περίπτωση αποτυχίας του επεισοδίου στο Αιγαίο..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ!!!!!!!!

    (ε ρε γέλια που θα κάνουν οι Τούρκοι!)

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι το μερισμα ειρηνης που ελεγε ο ΓΑΠ οτι οσονουπω θα καρπωθει.

    Και εδω βλεπουμε οντως το αποτελεσμα της ελληνοτουρκικης φιλιας.

    Ας βγουμε ολοι μαζι λοιπον παλι, να χαρουμε για το γεγονος πως ριξαμε κατα 700 εκ τις δαπανες για εξοπλισμους και για το οτι στην ουσια, ΕΜΠΑΕ 2006-10 δεν υπηρξε ποτε και το επομενο θα ειναι το 33% του προβλεπομενου.

    "Ελληνικη αποτροπη", το νεο, συντομο ανεκδοτο στους απανταχου στρατιωτικους κυκλους.

    "Ελληνοποιηση". Ο νεος ορος που σε λιγα χρονια θα εισαχθει στις πολιτικες επιστημες για να περιγραψει την οικειοθελη υποτελεια και κατευνασμο, απο μια χωρα που αν ηθελε ειχε ακομα περιθωρια να αντισταθει, αλλα λογω διαφθορας, θυσιασε τις αμυντικες δαπανες στο βωμο της καλυψης δημοσιου χρεους με το λιγοτερο δυνατον πολιτικο κοστος.

    'Η αλλιως, απο το Μολων Λαβε στον "Ελα Ξερξη να το συζητησουμε". Η διαδρομη καταπτωσης αξιων και αξιοπρεπειας ενος εθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Μάνο ποτάμια δεν έχει μόνο η Ελλάδα. Πως σου φαίνεται η σκέψη για προετοιμασία δράσης σε άλλες γειτονικές χώρες με ποτάμια όπως ο Τίγρης και Ευφράτης;Λέω μια τρελή σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή λέτε σενάρια , φανταστείτε το τελικό σενάριο με αυτές τις γέφυρες να τις χρησιμοποιήσουμε στο τέλος εμείς.
    Νομίζω καταλαβαίνετε που θα σταματήσουμε.
    Στο τέλος θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε.

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καυκασιε.....
    6 μηνες πριν την εισβολη στην Κυπρο το 74 ολοι οι μιναρεδες ηταν βαμενοι ασημι για να ξεχωριζουν...μια τρελλη σκεψη εκανα και εγω... για τις ελιες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάνο απο το 1963 η Τουρκία εκπονούσε σχέδια Εισβολής στην Κύπρο. Ομως άλλο το 1974 άλλο το 2009.Δεν είναι για την Ελλάδα οι προετοιμασίες και με τα λίγα που κατέχω ως Ελληνας που υπηρέτησα στην Ελληνοτουρκική Μεθόριο σε Φυλάκιο Προκαλύψεως η όποια σκέψη για εισβολή δια μέσω του Εβρου ισούται με αυτοκτονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. >>Επειδή λέτε σενάρια , φανταστείτε το τελικό σενάριο με αυτές τις γέφυρες να τις χρησιμοποιήσουμε στο τέλος εμείς.
    Νομίζω καταλαβαίνετε που θα σταματήσουμε.
    Στο τέλος θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε.

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.<<


    Φιλε μου, δεν ξερω αν το εχεις αντιληφθει, αλλα Ελληνες πολιτικοι που θα ρισκαρουν εστω και ολιγοωρη συγκρουση, αν υπαρχει τροπος υποχωρησης μας, δεν υπαρχουν.

    Και σε λιγα χρονια που οι Τουρκοι θα παρουν 100 (ισως 120 οπως ειπαν) F35 και μεις θα ειμαστε με το μερισμα ειρηνης και 40 Eurofighter που θα ψαχνει να βρει το στελθ F35 και θα βλεπει πρωτα πυραυλο και μετα το τουρκικο, κανε ονειρα για το που θα σταματησουμε.

    Χασαμε! Παραδοθηκαμε και απλα δεν το λεμε για τα ματια του κοσμου. Καταλαβετε το! Η Ελλαδα διαλεξε τον ευκολο δρομο. Αποτροπη με λογια δε γινεται. Το Ισραηλ το ακουσατε ποτε να βγαινουν μαζικα και να πανηγυριζουν οτι εριξαν τα εξοπλιστικα στο 1% του ΑΕΠ? Οχι και ουτε προκειται οσο το δογμα του Ισραηλ, ειναι οτι θα εχει αποτροπη και οτι εν αναγκη θα αμυνθει με τα οπλα προκειμενου μα μην κανει παραχωρησεις.

    Εμεις, ειτε θα κανουμε παραχωρησεις σε διαπραγματευσεις ειτε θα εποικισθουμε.

    Γι αυτο το λογο και πλεον οι πολιτικοι μας δεν αντιδρουν, μας εχουν φλομωσει στην ελληνοτουρκικη φιλια, μας περνουν στα σχολεια να μην ειμαστε εθνικιστες γιατι οι Οθωμανοι ηταν τοσο καλοι, τουρκικα στα σχολεια στη Θρακη κλπ. Προετοιμαζουν το εδαφος για τον νεοΟθωμανο υπηκοο Ελληνα του μελλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Φίλε Μάνο ποτάμια δεν έχει μόνο η Ελλάδα. Πως σου φαίνεται η σκέψη για προετοιμασία δράσης σε άλλες γειτονικές χώρες με ποτάμια όπως ο Τίγρης και Ευφράτης;Λέω μια τρελή σκέψη."
    ΚΑΥΚΑΣΙΕ, ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...σε φυλακιο εσυ ..σε ορυγμα εγω...με τον ιδιο εχθρο....τα χαλια μας....στις ελιες λεμε ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eυάγγελε τα σχέδια εισβολής της Τουρκίας στο Ιράκ δεν είναι κανούργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γέφυρες ετοιμάζουν οι γεφυροποιοί. Εμείς θα τους υποδεχθούμε μετά κλάδων και βαϊων, σύμμαχοι γαρ και γείτονες. Έχουμε και κερασάκι γλυκό
    για κέρασμα. Καλώς να ορίσετε στα μέρη μας. Οι τραντέλλενοι σας περιμένουν, κοπιάστε.

    Να σαν την μάναν που γεννά
    τα τράντα χρόνια μίαν
    κι εφτάει υιόν τραντέλλεναν
    και νύφεν γαλαφόραν.
    Εφτάει υιόν τραντέλλεναν,
    Ακρίταν σα ρασία,
    εβγαίν΄ και πάει σον πόλεμον
    για την ελευθερίαν.

    Αν και είναι νωρίς, ας ετοιμαζόμαστε.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μην τους παρεξηγείτε ετοιμάζονται για δυναμική είσοδο στην ευρωπαϊκή ένωση.
    Πρφυριος


    ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μην τους παρεξηγείτε ετοιμάζονται για δυναμική είσοδο στην ευρωπαϊκή ένωση.

    Πορφυριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. επεκταση της εγναντιας ειναι

    οι φυλακες θα βαλουν διοδια


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να στίσουμε 6 μοίρες πυροβολικού με στόχο τα πορθμεία και να το κάνουμε τούμπανο σε ολα τα μέσα,problem solved σε 6.5 δεύτερα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και σε λιγα χρονια που οι Τουρκοι ''θα παρουν 100 (ισως 120 οπως ειπαν) F35 και μεις θα ειμαστε με το μερισμα ειρηνης και 40 Eurofighter που θα ψαχνει να βρει το στελθ F35 και θα βλεπει πρωτα πυραυλο και μετα το τουρκικο, κανε ονειρα για το που θα σταματησουμε.''

    Τα χρονια μόνο λίγα δεν είναι και η πραγματική επιχειρησιακή αξία το F-35 αμφισβητείται απο όλο και περισσότερες ανεξάρτητες πηγές.Μάλλον πρόκειται για μία φούσκα με κλιμακούμενο κόστος,πολύ δρόμο μπροστά του (και άρα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν) και αποτελεσματικότητα αμφίβολη.Δεν είναι αεροσκάφος αεροπορικής υπεροχής και με τους 4 AIM-120 που κουβαλάει αμφιβάλω αν μπορεί να υπερέχει και απο ενα F-16.Ας θυμηθούμε τα νατοικα μαχητικά στην Γιουγκοσλαβία που χρειάζονταν 3 και 4 βολές ΑΙΜ-120 για ένα MIG-29.Πιστεύεις οτι 8α τα καταφέρει καλύτερα απέναντι σε ενα αεροσκάφος με σύγχρονα αντίμετρα οπως towed decoys?Ας πλησιάσει πιό κοντα η πανάκριβη φούσκα και θα δούμε την γλύκα των IRIS-T.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ας φτάχνουν γέφυρες οι τούρκοι... για να περάσουν τα δικά μας άρματα.Μην είστε ηττοπαθείς !!!! Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΣ,
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ. ΤΟ ΠΙΘΑΝΩΣ ΥΨΗΛΟ ΗΘΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ? ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ' ΞΕΡΑ. ΠΟΙΑ ΖΕΥΓΗ ΑΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΡΜΑΤΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ? ΤΙ ' Ν ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?
    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ πχ ? ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ , ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ , ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΛΕΙ Ο '' ΠΡΟΕΔΡΟΣ '' 4 ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΕΣ - ΠΑΜΦΘΗΝΩΝ - ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΩΝ '' ΒΜ - 21 '' ΠΑΝΩ ΣΕ '' URAL '' , ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ NA ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ '' SALVO '' ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ... ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ η ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΕΒΡΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΟΧΛΑΖΟΥΣΑ ΜΑΖΑ ΥΔΑΤΟΣ - ΞΕΡΕΤΕ , ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ - ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ !!!!! ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ '' ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ '' ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑ'ΝΑ ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝΕ ΤΑ ΠΙΛΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ !!!!
    ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η ΑΓΑΠΗΤΟΙ. ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ... ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ.

    Αλ.

    ΥΓ. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ '' ΜΜ - 38 ΕXOCET '' , ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΝΩΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ Ι Α Τ Α Γ Η Σ , ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ... ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΜΟΥ.
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ , ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΑΜΕ
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΥ - ΣΥΣΣΩΜΟΙ - ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ - ΣΤΗΝ Χ Α Ρ Η ΤΗΣ ΝΑ ' ΝΑΨΟΥΜΕ ΚΑ ' ΝΑ ΚΕΡΑΚΙ , ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ , ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ , ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ , ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.