18/11/09

Καταπέλτης ο Μπαρόζο.Αφωνος ο Χριστόφιας:Ούτε λέξη για τα εγκλήματα

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καλούσε την Τουρκία να δώσει στοιχεία για το πώς εξαφανίστηκαν Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι που βρίσκονταν στα χέρια του τουρκικού στρατού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν άρθρωσε λόγο για τα εγκλήματα των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, και σε αγαστή ομοφωνία με τον Ταλάτ ζήτησαν όπως το θέμα των αγνοουμένων μη πολιτικοποιείται.

Στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κατοχικός ηγέτης Ταλάτ παρέστησαν σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο Λήδρα Πάλας κατά την οποία σηματοδοτήθηκε η δεύτερη οικονομική συνεισφορά της Ε.Ε. προς τη Διερευνητική Επιτροπή, ύψους δύο εκ. ευρώ. Με κοινή φωνή Χριστόφιας και Ταλάτ δήλωσαν ότι το θέμα των αγνοουμένων είναι ανθρωπιστικό και δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είπε λέξη για τα εγκλήματα του τουρκικού στρατού, για τις εκτελέσεις και σφαγές αιχμαλώτων και αγνοουμένων και ούτε καν κάλεσε την Τουρκία να δώσει λόγο για το πού εξαφανίστηκαν οι αγνοούμενοι, πώς και ποιοι τους δολοφόνησαν, ούτε καν κατάγγειλε την Τουρκία για καταπάτηση της Συνθήκης της Γενεύης.
Ανέφερε απλώς ότι το πρόβλημα των αγνοουμένων αγγίζει σχεδόν κάθε οικογένεια στην Κύπρο και έχει προκαλέσει πολύ πόνο και αγωνία σε πολλά άτομα για πάρα πολλά χρόνια. Πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να παραμείνει, εκτός πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων.

Η πολιτικοποίηση σκοτώνει...
Στην ομιλία του, ο Ταλάτ, αφού εξέφρασε την υποστήριξη του ψευδοκράτους στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους, έστειλε και μια προειδοποίηση προς την ελληνοκυπριακή πλευρά. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην αφήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη που μπορεί να πολιτικοποιήσει το θέμα. Μέχρι τώρα το έχουμε επιτύχει αυτό. Δεν υπήρξε κάποια τέτοια εξέλιξη. Η πολιτικοποίηση του θέματος φοβούμαι ότι θα σκοτώσει τις προσπάθειες μας», ανέφερε.ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Η Σχετική Επιστολή Μπαρόζο:ΕΔΩ

8 σχόλια:

  1. Εντάξει, το έχουμε πλέον χάσει εντελώς. Σφάξε με αγά μου να αγιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ρε παιδιά, αφήστε τον πρόεδρο Χριστόφια...ξέρει τι κάνει, στην αρχή δεν μιλάει, μετά λέει μην τα πολιτικοποιείτε, (λές και ήταν πολιτική πράξη και όχι έγκλημα πολέμου) και στο τέλος θα πεί......ποιά εγκλήματα???????!!!!!!Δεν γίνεται να βγεί μέλι γάλα η Τουρκία εάν μιλάμε για τους κακούς Έλληνες που σκόνταψαν στα πηγάδια αφού εκπυρσοκρότησε το πιστόλι του φιλάνθρωπου Τούρκου Μογγόλου αξιωματικού...!!!!..οι κρεμάλες στις πλατείες μου φαίνεται είναι λίγες...δεν έχουμε αρκετές πλατείες και δεν φτάνουν για τόσους πουλημένους πολιτικάντηδες που έχουμε..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἐπιτέλους θὰ πρέπῃ νὰ "βομβαρ-δίσουμε" τὰ γραφεῖα τους, προεδρι-κά, κομματικὰ κλπ. μὲ διαμαρτυ-ρεῖες, δὲν περιμέναμε τίποτε καλύτερο ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες κομ-μουνιστὲς...! Ἐδῶ στὸν "'εμφύλιο" εἶχαν ὑπονομεύσει τὴν Ἀκρόπολη οἱ ἄθλιοι (ἡ ἡγεσία τους), διατά-ζοντας τὴν ὁμάδα καταστροφῶν τοῦ καπετὰν Λογοθέτη νὰ προχωρήσῃ στὸ ἀνοσιούργημα ! Εὐτυχῶς ποὺ ὁ ἄνθρωπος ἔτυχε νὰ εἶναι ἐκπ/κός (δάσκαλος) καὶ δὲν ἐκτέλεσε τὴν ἐντολὴ τῶν ἀχρείων.
    Χρῆστος Μηλίγγος
    γεωλόγος
    Κέρκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπηρέτες και σκυλιά γαυγίζουν στα πόδια των αφεντικών. Ο Μπαρόζο είναι αυτής της κατηγορίας και δεν θα δυσαρεστήσει ποτέ τους κυρίους του.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρίες και κύριοι, οι Ελληνοκύπριοι αδελφοί μας ας προσέξουν την επόμενη φορά που θα προσέλθουν στις κάλπες-εάν υπάρξει βέβαια-σε ποιον υποψήφιο θα εκφράσουν την προτίμησή τους γιατί πολύ φοβούμε ότι προς το παρόν τουλάχιστον πληρώνουν τα επίχειρα των κομματικών τους επιλογών.
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδελφέ Σιατιστινέ... όλοι τα ίδια επίχειρα πληρώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
    18/1/2009

    Προς Αυτοαπορριπτομένους

    Του Γ. Σέρτη

    ΜΗΝΕΣ και μήνες αφήνουν οι πρωταγωνιστές τους προβοκάτορες να ροκανίζουν την (Αν)α(ν)ξιοπιστία της πολιτικο-κομματικής ηγεσίας, λεν μισές - και με πολλή καθυστέρηση - κουβέντες οι συγκυβερνώντες, κρατά για χρόνια αυτή η κολόνια - τις δύο αντιθετικές - γραμμές της η -μη- Αντιπολίτευση, και...

    Τα μέσα -έκαστο με τον δικό του φακό- χαρακτηρίζουν την αναμενόμενη εξ αναβολής- συνεδρία, είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι οι Δηκοϊκοί αξιωματούχοι, ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ τούς το έθεσε καθαρά:

    -Θα πάει μακριά αυτή η βαλίτσα;

    (Από τις παρομοιώσειςτων βατράχων που ζεματίζονται, ύστερα από απόψυξη, περάσαμε στις βαλίτσες!)

    Ο Μάρκος Κυπριανού απάντησε γραπτώς -«γραπτώς, καλό προφορικώς », για όσους θυμούνται:

    - Κάτω τα χέρια από τη διπλοασφαλισμένη - των δύο Κυριακών -βαλίτσα μου. Κοντολογίς, σε πάντα διαμαρτυρόμενο λέω:

    «Σκάσε, και κολύμπα»! Θα το επιβεβαιώσει και ο Μάριος!

    Ο Μάριος Κάρογιαν δεν κρατά ...ισορροπίες, παρόμοιες με τις προσυνεδριακές, σύμφωνα μ’ ένα από τα έγγραφα του Ντάουνερ, ύστερα από συνάντησή τους (Γενάρης του 2009):

    «Ο κ. Κάρογιαν επίσης σημείωσε ότι η θέση του, ως Προέδρου του ΔΗΚΟ, μπορεί ν’ αμφισβητηθεί, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα διατηρούσε την Προεδρία του ΔΗΚΟ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο Χριστόφια. Γνωρίζοντας το επιχείρημα ότι η βάση του ΔΗΚΟ αντιτίθεται σε συμβιβασμό στο Κυπριακό Πρόβλημα, ο κ. Κάρογιαν επέμεινε ότι η βάση θα ακολουθήσει την ηγεσία και ότι θα αντιμετώπιζε την πρόκληση από απορριπτικούς που θα κατέβαιναν ως υποψήφιοι».

    Μάλιστα!

    Η βρετανική προπαγάνδα - «όσοι δεν αποδέχονται τη «λύση» μας, δεν ...θέλουν λύση» - πέρασε από το Λονδίνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, απεκεί στην κοίτη του Πεδιαίου, και ...αισίως -απαισίως, κατακρίβειανανέβηκε στα χείλη και - μη ...αναμενομένων, μάλιστα - κομματικών ηγεσιών!

    (Ανήμερα του Πολυτεχνείου ακούμε το... στρατονομικό ανακοινωθέν των ...δύο ηγεσιών, προφανώς:αποφασίσαμεν και διατάσσομεν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπάμε οχι για τον κ.Χριστοφια αλλά ολους εμάς που υποστηρίξαμε τον κ.Χριστόφια και αυτός μας ξεπουλα.... Άκόμα περισσότερο λυπάμε αυτούς που χωρίς κρίση και πολιτική σκέψη ακόμα υποστηριζουν τυφλά τον πρόεδρο μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.