20/11/09

Η Μαρία Δαμανάκη θα είναι η νέα επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ

Βρυξέλλες: Η Μαρία Δαμανάκη θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία επιλέχθηκε ο πρώτος πρόεδρος και η υπουργός Εξωτερικών της Ένωσης.

Τις τελευταίες ημέρες αναμένετο ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει στη θέση του επιτρόπου γυναίκα, χωρίς να είναι γνωστό ποια, τόσο λόγω της πάγιας θέσης της για προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, όσο και γιατί ανάλογη επιθυμία έχει εκφράσει προς τις χώρες που δεν είχαν ανακοινώσει ακόμη επίτροπο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο.

«Έχουμε επιλέξει, έχω επιλέξει, ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη προσφορά στην ελληνική πολιτική ζωή, πολλούς αγώνες για τη δημοκρατία, και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και στην Ευρώπη από όποια θέση και αν αναλάβει στην Επιτροπή. Είναι η Μαρία Δαμανάκη» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στον σημερινό επίτροπο κ. Σταύρο Δήμα, ο πρωθυπουργός είπε ότι τιμά και εκτιμά το έργο και τη συνεισφορά του.

«Σημαντική ημέρα για την Ευρώπη»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο κορυφαίο ζήτημα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, την επιλογή του Βέλγου πρωθυπουργού Χέρμαν Βαν Ρομπουί, για το αξίωμα του πρώτου προέδρου της ΕΕ και της Βρετανίδας επιτρόπου, Κάθριν Άστον για τη θέση της ύπατης εκπροσώπου εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «σημαντική ημέρα» και εξέφρασε την ελπίδα «ότι η Ευρώπη θα μπορεί να μιλάει πιο ουσιαστικά, πιο αποτελεσματικά με φωνή ισχυρή στο διεθνή στίβο προασπίζοντας τα συμφέροντα των λαών, των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Ρομπουί «ένα πρόσωπο που πιστεύω ότι μπορεί να εκφράσει τη συνοχή των Ευρωπαίων εταίρων, των κρατών-μελών και να συμβάλει στην ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όσο για την κα Κάθριν Άστον ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός, ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, που γνωρίζει πολύ καλά τις οικονομικές, τις κλιματικές κρίσεις, και πιστεύω πως θα συμβάλει ώστε να ενισχυθεί η φωνή της Ευρώπης παγκοσμίως».

Πηγή: news.in.gr

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

13 σχόλια:

  1. Σε αυτές τις θέσεις πρέπει να πηγαίνουν τεχνοκράτες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΟΟΟ...
    ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΟΟ.........


    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ
    ΥΓ:
    ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΑΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλά , δεν θα ήταν πρόεδρος στην επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά?????Μπορεί να έχει 2 θέσεις ή θα αναλάβει άλλος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε ρε τι κάνει το πολιτικό γυρολόι και το κηφηνιλίκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. XE..HKAME .....Απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να γιατί η Ε.Ε έχει πάρει την κατιούσα, και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Θα διαμαρτυρηθώ στον ...ΟΗΕ.

    Αυτή δεν ήταν που δίκασε τον πατέρα του Γιώργου, για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ξέρει Αγγλικά, Γαλλικά ή ομιλεί μόνο την καρλιαντή που τις δίδαξε ο Κιμούλης. Πάντως αν το είχα καταλάβει και εγώ οτι κρατώντας την ντουντούκα θα έκανα πολιτική καριέρα δεν θα έφευγα απο το Πολυτεχνείο το 1973. Υπάρχει κάπου το βιογραφικό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
    Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ. ΕΓΙΝΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΓΡΑΝΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ;
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΡΙΑ;
    ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΩΣ ΕΝΟΕΙΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛ ΣΥΣΤΕΜ;
    ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ. ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ;
    ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΙ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ;
    ΘΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙΣ ΜΑΙ ΤΟΝ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ" ΑΛΜΟΥΝΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ;
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΝΑ΄'ΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ20 Νοεμβρίου 2009 στις 11:07 μ.μ.

    Ξύπνα Έλληνα Ραγιά!Κάτι τέτοιες στο Ισραήλ τις έχουμε για φτύσιμο!
    Μπράβο σου...Ραγιά ΠΑΣΟΚΕ...την έκανες και Ευρωπαία Επίτροπο!!!Και με τι μηνιαίο μισθό παρακαλώ;
    Εμείς σου το έχουμε πεί...θεωρούμε πρώτα την Ελληνική Φυλή Ανώτερη Όλων! Και μετά τους Εβραίους! Ελάτε να Κυβερνήσουμε τον κόσμο...
    Και να φανταστείτε ότι η σητεμένη αυτή κυρία έχει δηλώσει Ισραηλίτισα στο Θρήσκευμα! Εμείς την έχουμε για φτύσιμο...εσείς...ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ...ΤΩΡΑ!
    Ξύπνα ρε Έλληνα...Ραγιά...Μη σκύβεις το κεφάλι!Ξύπνα επιτέλους...έτσι και σηκώσεις αυτό το ρημάδι το κεφάλι...ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ...Ο ΔΙΑΟΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε, ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΟΙ ΑΝΩΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ) ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΤΑΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΕΛΗ ΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ. ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ; ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ. ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΜΕ. ΕΤΥΧΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΝΑ ΣΥΝΤΕΙΝΟΥΝ ΩΣΤΕ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΗ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΓΗΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ, Η ΦΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ.
    ΡΩΤΩ ΔΗΛΑΔΗ: ΤΙ ΕΝΟΕΙΣ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΙΟΝ; ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ. ΜΟΝΟ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΤΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΙΖΕΡΙΑ , ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΝΕΧΕΙΑ , ΠΟΛΕΜΟΙ...
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΣΜΟ. ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ "ΓΗ ΤΗΣ ΕΔΕΜ " ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ. ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΑΙΜΑ ΑΔΙΚΑ. ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ. ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ..."ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ".
    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΕΜΒΡΥΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΖΩΗΣ.ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΖΖΖΙΙΙΙΙ....
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το τι ανοησίες διαβάζει κανείς εδώ κι εκεί είναι εντελώς απίστευτο. Ως και ... Εβραία βγάλανε την Στειακή Δαμανομαρία! Ήμαρτον. Κάποιοι έχουν καταντήσει εντελώς γελοίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Homo Cretensis θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.

    Το ότι ίσως άλλαξε πλεύση το καταλαβαίνω ως άποψη.
    Άλλοι βέβαια το θεωρούν ωρίμανση.

    Όπως και να 'χει ελπίζω να φανεί αντάξια της όποιας θέσης κερδίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν είναι δυνατόν, η γυναίκα αυτή ανήκει στον πλέον μισητό έθνος του πλανήτη. ΕΒΡΑΙΑ !

    http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=03_12_96.txt

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.