17/11/09

Και οι Τούρκοι το… χαβά τους

Νέες προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας την ώρα που βρισκόταν στην Αθήνα ο Νο 4 του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, Αλεξάντερ Βέρσμποου

Τελικά φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν θέλουν να καταλάβουν ορισμένα πράγματα και συνεχίζουν σύμφωνα με το δικό τους προγραμματισμό και σχέδια τις προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας, για τις οποίες και χθες το υπ. Εξωτερικών υποχρεώθηκε να υποβάλει δύο νέα διαβήματα στην Άγκυρα. Το πρώτο για άρνηση τουρκικής ακταιώρου να αποχωρήσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και το δεύτερο για τη νέα υπερπτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι και ενώ στην Αθήνα βρισκόταν ο Νο 4 του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, Αλεξάντερ Βέρσμποου.

Χθες το μεσημέρι, την ίδια ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά το πέρας των επίσημων συνομιλιών του με τον Αμερικανό βοηθό υφυπουργό Άμυνας για θέματα διεθνούς ασφάλειας πρέσβη Αλεξάντερ Βέρσμποου, προς τον οποίο μάλιστα επιδόθηκε και πλήρης, λεπτομερής, κατάλογος των τουρκικών προκλήσεων στον αέρα και στη θάλασσα του Αιγαίου με τους λαθρομετανάστες, οι Τούρκοι προκάλεσαν εκ νέου με υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τις πραγματικές τους προθέσεις και διαθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, χθες, στις 15.06’ ένας σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών νοτίως Λέσβου. Μισή ώρα αργότερα, στις 15.36’, δύο από τα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 3.000 ποδών. Τελικά, στις 15.38’, ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών. Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι «τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν το υπουργείο Εξωτερικών για διπλωματικές ενέργειες και οι αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ».

Αναφορικά με το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το ζήτημα του ΝΑΤΟϊκού αεροπορικού στρατηγείου CAOC-4 της Λάρισας, ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι με την Τουρκία μπορούμε να συζητήσουμε στο ΝΑΤΟ το ζήτημα αρκεί προηγουμένως η γειτονική μας χώρα να αναγνωρίσει το υφιστάμενο καθεστώς στο Αιγαίο και να μην το αμφισβητεί με κάθε τρόπο. «Συγχρόνως -και αυτό είναι μια ευθύνη των ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ- πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό απ’ όλους, στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ότι στους σχεδιασμούς για το Αιγαίο, τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς για το Αιγαίο, στο πλαίσιο πάντα του ΝΑΤΟ, θα γίνεται από όλους και σε κάθε περίπτωση σεβαστό το διεθνές δίκαιο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πρακτικές του πρόσφατου ή του απώτερου παρελθόντος, που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο εξέφραζαν μια πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης. Για το ζήτημα του CAOC-4 της Λάρισας, ο Έλληνας επίσημος τόνισε ότι το ζήτημα αυτό η χώρα μας δεν επιθυμεί να το καταστήσει διμερές, μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, γιατί τίποτα δεν έχει επικυρωθεί, καθώς αυτό αναμένεται να γίνει με πολιτική απόφαση σε επίπεδο ΝΑΤΟ, κατά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της Συμμαχίας τον προσεχή Φεβρουάριο.

Από την πλευρά του, για το ίδιο θέμα, ο Αμερικανός επίσημος, μιλώντας λίγη ώρα αργότερα με Έλληνες δημοσιογράφους στην Αμερικανική Πρεσβεία, έκανε λόγο μεταξύ άλλων, για «αποτροπή αμοιβαίων προκλήσεων», καθώς και ότι «επικίνδυνες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση στην περιοχή», θέτοντας έτσι αρκετά ερωτηματικά περί του τι ακριβώς εννοεί μιλώντας για «αποτροπή αμοιβαίων προκλήσεων» ή αν τυχόν η αμερικανική πλευρά έχει γίνει αποδέκτης τέτοιων «παραπόνων» από την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδος.

Οι κύριοι Μπεγλίτης και Βέρσμποου, στη διάρκεια της συνεργασίας τους, συζήτησαν επίσης την κοινή στρατηγική προοπτική των δύο χωρών και τη διμερή αμυντική συνεργασία, θέματα ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη (Κοσσυφοπέδιο-Βοσνία), όπου επισημάνθηκε ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδος και η βοήθεια που προσφέρει η χώρα μας στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για να ενταχθούν στους διεθνείς οργανισμούς, οι εξελίξεις σε Αφγανιστάν και Πακιστάν (στρατηγική, απαιτήσεις αποστολής, διασυνοριακά θέματα), η αντιπυραυλική άμυνα, ασφάλεια θαλασσίων γραμμών επικοινωνιών (πειρατεία), διυπουργική άμυνας ΝΑ Ευρώπης (SEDM), θέματα ΝΑΤΟ (ανασχηματισμός, στρατηγικό δόγμα, συνεργασία ΝΑΤΟ – Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης), ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στο Αιγαίο κ.λπ.
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

14 σχόλια:

  1. Αν μάζευαν αυτό το χαρτί που στέλνουν τα διαβήματα τα τηλεγραφήματα και τις απαντήσεις το Ελληνικό Υπουργείο εξωτερικών θα βοηθούσε αν μη τι άλλω την ανακύκλωση ...Δεν μπορώ να καταλάβω αφού μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια οι Τούρκοι γιατί δεν απαντάμε με το ίδιο νόμισμα; Δλδ τι κάνουμε απλά ενισχύουμε την αμφισβήτηση με τον τρόπο που λειτουργούμε;
    Αφού δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα δεν ανακαλούνται στον ίσιο δρόμο μήπως λέω μήπως να πάμε και εμείς στα 12νμ μίλια και κάθε που τα παραβιάζουν να αντιδρούμε ;
    Λιγότερα καύσιμα θα καίνε τα μαχητικά αεροσκάφη απο ότι τώρα .
    Για να μας εκλάβει κάποιος σοβαρά υπόψη του πρέπει και εμείς να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με σοβαρότητα και εμείς μόνο με τέτοιο ύφος δεν την αντιμετωπίζουμε..
    Σα δε ντρεπόμαστε και λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    Είναι αυτό που φωνάζουμε και το παγκόσμιο δίκαιο είναι με την πλευρά μας και αναμφισβήτητο.
    ΤΩΡΑ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ.
    Δεν πρέπει να μας φοβίζει τίποτα.
    Εάν τολμήσουν τα μεμέτια να κάνουν οτιδήποτε , αυτά θα χάσουν.
    Τότε η Διπλωματία μας θα φανεί ισχυρή και θα σταματήσουμε να κοιμόμαστε.

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΛΟΓΟΣ

    -Μπαμπά, ο Τουρκάκης με πειράζει πάλι.
    -Δεν πειράζει. Ακόμα δεν συνήθισες ;
    -Μα θέλει να μου πάρει και τα παιχνίδια μου !
    -Έχεις πολλά. Άσε να πάρει και κείνος κάτι.
    -Μπαμπά με μένα είσαι ή με κείνον ;
    -Με σένα. Αλλά να, άμα του δώσεις μερικά δεν θα σ΄ ενοχλεί.
    -Τα παλιά, μου τα πήρε όλα και δεν μου τα επέστρεψε ακόμη !
    Τώρα τα θέλει και τα υπόλοιπα.
    -Τότε (αγανακτισμένος) τώρα θα το φτιάξω το κολόπαιδο ! Θα το σαπίσω στο ξύλο. Εγώ μαλάκας είμαι να δουλεύω και να σου παίρνω παιχνίδια, όμως να τα παίζει άλλο παιδί ;

    Την ιστορία μπορείτε να την συνεχίσετε όπως θέλετε.......

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aργικέραυνε με όλο το θάρρος, το σεβασμό και την εκτίμηση που σου έχω αν ελειπε αυτό το "μαλάκας" θα έχανε το σχόλιο σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Καυκάσιε. Γνωρίζεις ότι προσέχω τις λέξεις που χρησιμοποιώ. Δυστυχώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ταιριάζει καμία άλλη λέξη που να τονίζει ή και να εννοεί αυτό που θέλω να περάσω.
    Αν ενοχλεί, ζητώ συγνώμη.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τρέχει ο μπαμπάς και πίανει από το λαιμό το τουρκάκι και λέει:
    Γιατί παίρνεις από το παιδί μου όλα του τα παιχνίδια δε ντρέπεσαι;
    Το παιδί γυρίζει με ένα ύφος όλο απορία και απαντάει:
    ΓΙατί να ντραπώ του ζήτησα τα παλιά τα έδωσε και αδιαφόρησε για το αν υπάρχουν.Τώρα τα παλιά έσπασαν και ο γιος σου δεν έχει εγώ έμαθα όμως και θέλω τα καινούργια.
    Απαντάει ο μπάμπάς :ΜΑ είναι δικά του
    Τουρκάκι: Και τα παλιά δικά του ήταν αλλά δεν νοιάστηκε
    Μπαμπάς : ΘΑ σε τσακίσω στο ξύλο
    Τουρκάκι: Οταν μπορούσες δεν το έκανες τότε ήμουν μικρός τώρα θα πω και γω στον μπαμπά μου ...

    Είπα να συνεχίσω την ιστορία σου σου Αργικέραυνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ησουν και πολυ ηπιος φιλε Αργικεραυνε,αλλωστε η λεξη αυτη ειναι η υπ'αριθμον 1 παγκοσμια λεξη που εχει αντικαταστησει διεθνως την λεξη Ελληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενας πολεμος με την Τουρκια θα ειναι...διαφορετικος απο εναν πολεμο με μια αλλη χωρα,λογω του μισους.
    Θα ειναι ενας πολεμος ..χωρις αιχμαλωτους και απο τις δυο μεριες.
    Η διαφορα που εχουμε μεταξυ μας ειναι οτι εμεις μπορουμε να πολεμησουμε μεχρι τελους ακομα και αν γνωριζουμε οτι θα χασουμε,εκεινοι φευγουν και υποχωρουν μολις νομιζουν οτι θα χασουν.
    Το δικο μας προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε πολιτικο ηγετη ακομα που να μπορει να διαχειριστει την νικη η την ηττα.
    Με τον Τουρκο απεναντι σου σε εμπολεμη κατασταση ανακαλυπτεις δυναμεις του εαυτου σου που σε...τρομαζουν αλλα δεν παυει απο το να ειναι φρικιαστικο γεγονος.
    Λογω του οτι ομως για δεκαετιες τωρα η χωρα μας εχει κυβερνηθει απο αχρηστους και ανικανους πολιτικαντηδες δυστυχως καποια μερα θα μας οδηγησουν εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φτασαμε εδω που ειμαστε απο την ιδια μας την ανικανοτητα - αυτοχειρες με κεφαλαιο, αναξιοπιστοι, περιγελοι!
    Πουλα οση τρελλα θελεις - ας ειχαμε τουλαχιστον ομως και καμια "βομβα" της προποκοπης ... ;)
    Αλλα τι λεμε τωρα!

    Δημοκριτος

    Π. Ηφαιστος, Συνάθροιση τελευταίων καταχωρήσεων, 1.09.2009. Η ευγενής διπλωματική, πολιτική και πνευματική τύφλωση ... :
    " Υπό τις περιστάσεις, μερικές σύντομες και μεστές θέσεις επί αυτονόητων και πασίδηλων γεγονότων είναι αναγκαίες.
    Πρόβλεψη διόλου ριψοκίνδυνη: Οι έλληνες θα πάθουν μεγάλες ζημιές τους μήνες και τα χρόνια που έρχονται.
    α) Η Κύπρος χάθηκε ήδη και αυτή την στιγμή κτίζεται η μεγαλύτερη παγίδευση του ελληνισμού μετά την πτώση του Βυζαντίου. Αυτή την φορά δεν θα σκλαβωθούν ή θα εκδιωχθούν άμεσα οι εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες της Κύπρου για να καταφύγουν στην "προσφυγομάνα Ελλάδα" (ο κυριότερος ρόλος του νεοελληνικού κρατιδίου αυτός ήταν: να υποδέχεται τους πρόσφυγες των οποίων την φυγή από τις πατρογονικές τους εστίες αυτό προκαλούσε) . Θα εντειχιστούν σε δομές που θα προκαλέσει αργό θάνατο, ολοένα και πιο βαθιά παγίδευση του νεοελληνικού κρατιδίου και αναπόδραστα θα προκαλέσει αναρίθμητους ρευστούς και μετακινούμενους ανθρώπους (τόσο χωροταξιακά όσο και συνειδησιακά - ανάλογα και αντίστοιχα παραδείγματα είναι όσοι φυγαδεύτηκαν ένθεν και ένθεν και εκείθεν το 1922, οι βορειοηπειρώτες, οι βλάχοι, οι του εμφυλίου και πολλοί άλλοι).
    β) Σε όλο το υπόλοιπο μέτωπο που αρχίζει από το Καστελλόριζο μέχρι την Ήπειρο οι αναθεωρητισμοί δεν σιγοβράζουν αλλά φουντώνουν. Πολιτικό σύστημα εδώ που να βλέπει, να αναλύει, να σχεδιάζει στην βάση των εθνικών συμφερόντων, να χαράσσει υψηλή στρατηγική και να την εφαρμόζει, δεν υπάρχει. Υπάρχει όπως πάντοτε, όπως το χαρακτήρισε ο συνάδελφος Γιώργος Κοντογιώργης, ένα πρατήριο ξένο συμφερόντων που ονομάζεται νεοελληνικό κράτος.
    γ) Τρίτον και κυριότερο, είναι η απάντηση στο ερώτημα τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει στο νεοελληνικό κράτος. Σίγουρα υπάρχουν περί τα εννέα εκατομμύρια έλληνες, δηλαδή, των ελλήνων οι κοινότητες οι οποίες τον ενάμιση τελευταίο αιώνα προσέρχονται και συνωστίζονται στο νεοελληνικό κράτος. Δεν υπάρχει το ελάχιστο: Πολιτικές μορφές όπως ο Βενιζέλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και άλλοι αυτού του διαμετρήματος. Οι τελευταίοι, παρά την αμφιλεγόμενη διαδρομή τους, τα τραγικά λάθη τους και τις ακόμη πιο τραγικές αντιφάσεις και αντιθέσεις τους, είχαν κάποιο ψυχικό και ηθικό ελληνικό διαμέτρημα. Λίγο πολύ, κουτσά στραβά, το αιτιολογούσαν με όρους ελληνικού έθνους, ("έθνους", με τους πνευματικούς και πολιτικούς όρους που το αναλύσω στην μονογραφία μου Κοσμοθεωρία των Εθνών). [...] "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστίνα σε συγχαίρω. Έτσι ακριβώς συνεχίζεται η ιστορία. Έπιασες το νόημα 100%.

    Φίλε ΝΑΙΑΣ έχεις δίκιο. Δεν περίμενα να ενοχλήσει τόσο κοινή λέξη, που ακούγεται καθημερινά παντού.
    Αν θέλεις συνέχισε την ιστορία απο κει που σταμάτησε η Χριστίνα, να δούμε αν έχει καλό τέλος.
    Πιστεύω ότι θα δώσεις την καλύτερη εκδοχή.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργος Σ. Χρήστου18 Νοεμβρίου 2009 στις 1:58 π.μ.

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΟΤΑΝ ΧΑΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΕΝΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ.

    ΤΑ 12 ΝΜ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ.

    ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.

    ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΔΩ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/10/blog-post_1944.html

    ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΒΑΣΗΣ, ΚΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΩΝ 6 Η 12 ΝΜ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΒΛΑΚΩΔΗ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ,ΙΝΔΙΑ ΚΟΚ.

    ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟ ΘΥΜΟ ΣΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα σε όλους ,

    Αργικέραυνε ευχαριστώ, αν και λυπάμαι που η ιστορία είναι έτσι .Το χειρότερο είναι ότι πλέον οι δοσίλογοι θεωρούνται ως εθνικοί ευεργέτες και οι φιλόπατρις ως εθνικιστές.

    Λυπάμαι και πραγματικά στεναχωριέμαι για όλους εκείνους που στο διάβα της ιστορίας αυτού του έθνους έδωσαν τα νιάτα τους, την ζωή τους, τις οικονομίες τους, τις οικογενειές τους, για να μπορούμε εμείς να πουλάμε, ανταλλάσουμε, εξαγοράζουμε, έναντι της καλοπέρασης μας , την γή που ουσιαστικά δεν μας ανήκει γιατί δεν παλέψαμε για να την αποκτήσουμε την βρήκαμε έτοιμη.
    Βλέπεις θέλω ακόμα να πιστεύω σε κάποιες έννοιες που εντέχνως οι περισσότεροι ξέχασαν ή διέγραψαν ή ΄θεώρησαν εχθρικές προς την παγκόσμια ειρήνη.
    Θέλω ακόμα να πιστεύω πως η ελευθερία κατακτιέται δεν χαρίζεται ...

    Συνεχίζω να πιστεύω στην σημαία μου και λέω μου ενώ ποτέ δεν το έλεγα γιατί βλέπω συμπολίτες Ελληνες να την πετάνε και να την πατάνε να την ξεφτυλίζουν να την κουρελιάζουν χωρίς ντροπή....

    Λυπάμαι γιατί έγινε απο εγκληματική αμέλεια ανθρώπων που νόμιζαν ότι ήξερα τον καλύτερο για το καλό της Ελλάδας αλλά που το είχαν άρηκτα συνδεδεμένο με το καλό της τσέπης τους.Λες και η Ελλάδα ήταν και είναι τσιφλίκι τους.

    Αγαπητέ Γιώργο αντιλαμβάνομαι και πίστεψε με μπορώ να κατανοήσω απόλυτα την άγνοια, την ημιμάθεια (Αν και είναι πιο επικύνδινη από την αμάθεια) όμως δεν δικαιολογώ τίποτα από τα ως άνω σε άτομα που αναλαμβάνουν δημόσια λειτουργήματα και πόσο μάλλον όταν διαχειρίζονται την τύχη ενός έθνους.
    Αν νιώθουν ότι είναι ανίκανοι μπορούν να παραιτηθούν , να μην αναλάβουν να κάνουν κάποιο άλλο επάγγελμα.
    Σε αυτό έχουμε και εμείς συμπράξη κατ επανάληψη με την αδιαφορία μας και τον παρτακισμό ο οποίος μα διέπει όταν ψηφίζουμε.Βλέπεις έχουμε απολέσει την λέξη συνείδηση και φιλότιμο, την πετάξαμε στην θάλασσα την πήρε το κύμα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. .....Ακουγοντας την φασαρια ο διαχειριστης της πολυκατοικιας Κος Αμερικανοπουλος,τους καλεσε στο διαμερισμα του εχοντας σκοπο να τους επιβαλλει λυση.Ο κος Μογγολιαδης παρουσιαστηκε με ενα κακομοιρο υφος,γεματος παραπονα για την δικη του αξιοθρηνητη οικονομικη κατασταση,λεγοντας οτι ο νεοπλουτος γειτονας του κος Ελληνιαδης δεν χρειαζοταν τοσα παιγνιδια για τον μοναχογυιο του,ενω ο ιδιος που εχει τοσα παιδια,μπορει να παρει μερικα παιγνιδια που δεν ενδιαφερουν τον αλλον.Εγω μπορει να ειμαι φτωχος,ειπε,αλλα οποτε μου ζητησατε κατι κυριε διαχειριστη,ετρεξα προθυμα να σας βοηθησω.Και το σπιτι του κυριου Εβραιοπουλου εβαψα,και την αυλη του κυριου Μπερισιαδη καθαρισα,και στην μετακομιση του κυριου Σκοπιανοπουλου βοηθησα,και τελος παντων μεχρι τον σταυλο του κυριου Κουρδοπουλου καθαρισα.Ασε που στις γιορτες σας,παντα εστελνα τα πεσκεσια μου με τον κυριο Λομπυαδη,πραγματα που ακομη και ο μαυρος υπηρετης σας Ομπαμιαδης αναγνωρισε.Τι κακο εκανε λοιπον ο μικρος μου γυιος ερντογανακης παιρνοντας μερικα παιγνιδια απο αυτα που δεν χρησιμοποιει ο γυιος του Ελληνιαδη;.Αλλωστε,οταν μου ζητησετε να σας δωσω κανενα απο αυτα τα παιγνιδια,ειμαι προθυμος να σας τα παραχωρησω.Αυτα ειπε ο Κος Μογγολιαδης,ενω ο Κος Αμερικανοπουλος τον ακουγε κρυφογελωντας και γυριζοντας προς τον Κον Ελληνιαδη που ακουγε,τον ρωτησε τι εχει να πει.Αυτος του απαντησε,οτι εγω ποτε δεν αρνηθηκα να παρει ο γυιος του Μογγολιαδη μερικα παιγνιδια,αφου ο δικος μου γυιος τα εχει βαρεθει και αλλωστε θα φυγει καποια στιγμη να παει στην Ελβετια,οπου θα ζησει πλεον εκει.Εκεινο που με πειραξε,ειπε,ειναι ο τροπος που τα παιρνει και δημιουργει φασαριες,με αποτελεσμα να μου δημιουργει προβληματα στους συγγενεις,τις προαλλες μαλιστα ο κουνιαδος μου ο Κος Καρατζαφεροπουλος,με εκανε ρεζιλι και δεν ηξερα που να κρυφτω.Οπως ξερετε,Κυριε Διαχειριστα,εγω και ο αδελφος μου ο Κωστακης,ποτε δεν δημιουργησαμε προβλημα στην πολυκατοικια και ιδιαιτερα σε σας.Αυτο μπορει να σας το βεβαιωσει και ο Κος Μογγολακης,που και στην γιορτη του εξεδελφου του Τζεμιαδη,χορευα μεχρι ζεμπεκικο,ενω στον γαμο της κορης του ο αδελφος μου ητανε κουμπαρος.Θελω να σας βεβαιωσω,οτι ολοι στο σοι μας,ακομα και η θεια Αλεκα με τον γυιο της Συριζακη,ποτε δεν με πιεσαν να αντιδρασω στον καλο μου γειτονα,πιστευω δε οτι εσεις γνωριζετε ποσο ενδιαφερομαι για την αποκατασταση του Κου Μογγολιαδη και ποσο τρεχω για να παρει σπιτι σαν πολυτεκνος στην Ε.Ε.Αφου τον ακουσε και αυτον,ο Κος Αμερικανοπουλος,εμεινε για λιγο σιωπηλος και μετα τους ειπε.Εχει δικιο ο φουκαρας ο Μογγολιαδης που εχει τοσα στοματα να θρεψει,αστονε να παρει μερικα παιγνιδια αφου εσυ δεν τα χρησιμοποιεις και σκοπευεις να φυγεις κιολας για Ελβετια,ενω απευθυνομενος στον Μογγολιαδη του λεει,παρε οσα παιγνιδια νομιζεις οτι θα χρησιμευουν στα παιδια σου,εχε υπ'οψιν σου ομως οτι αν παρεις περισσοτερα,θα ελθω εγω και θα τα παρω να τα κρατησω.Φυγετε τωρα και οι δυο σας και μην μου ξαναδημιουργησετε φασαρια στην πολυκατοικια γιατι εχω και αλλες ασχολιες.Βλεπεις η δουλεια του διαχειριστη ειναι υπευθυνη και πρεπει ολους να τους εχω ευχαριστημενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑΙΑΣ μόλις το είδα. Καλό. Έγραψες ! Τον διαχειριστή υπάρχει πιθανότητα να τον αλλάξουμε ; Γιατί αλοιθωρίζει μονόπαντα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.