5/11/09

Φορολογία: Τέλος τα ψέματα. Φτιάξτε το!


του Ν.Γ.Δρόσου

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
Κράτος απόρων ή παγκόσμιοι πρωταθλητές της φοροδιαφυγής;
Το "κοινό μυστικό" της ελληνικής φορολογικής πραγματικότητας αποτυπώθηκε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο στα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο ΣΕΒ, σύμφωνα με τα οποία το 10% των Ελλήνων φορολογουμένων "κουβαλάει στην πλάτη του" το υπόλοιπο 90% και συνολικά μία στις δύο ελληνικές οικογένειες δεν πληρώνει καθόλου φόρους…

"Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι" ίσως να μονολογούν οι φοροδιαφεύγοντες, όμως η πικρή αλήθεια στην Ελλάδα είναι ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνουν το 74% του συνολικού εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες μόλις το 4%.

Την ίδια ώρα, οι περίφημες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτές για τις οποίες τόσα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης έχουν εξαγγελθεί από την τρέχουσα όσο και την προηγούμενη κυβέρνηση, πληρώνουν φόρο -κατά μέσο όρο- 6.100 ευρώ, όσο δηλαδή και ένας μισθωτός υπάλληλος, φορολογητέων αποδοχών 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Αυτή η κατάσταση ίσως εμφανίζεται κατάφορα άδικη και καταδικαστέα, όμως δεν είναι σημερινή.
Αποτελεί ένα μόνιμο αγκάθι στα δημόσια οικονομικά της χώρας και συντελεί σε μια επαναλαμβανόμενη αδικία σε βάρος των ακουσίως ή εκουσίως ειλικρινών φορολογουμένων, που στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Ταυτόχρονα, καταδεικνύει την πραγματική απουσία βούλησης ή και ικανότητας εκ μέρους του συνόλου των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων της χώρας να δαμάσουν το θεριό της φοροδιαφυγής, διαιωνίζοντας μια διαδικασία μεταφοράς πλούτου όχι από τους πλούσιους στους φτωχούς αλλά από τους φτωχούς στους απατεώνες.

Το γεγονός και μόνο ότι πλήθος μελετών διεθνών αλλά και εγχώριων οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ, το ΚΕΠΕ, το ΙΟΒΕ αλλά και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, εκτιμά ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα πλησιάζει τα 30 δισ.ευρώ, ήτοι περισσότερο από το έλλειμμα που υπολογίζεται ότι θα έχει φέτος η χώρα μας, καταδεικνύει αυτήν την απουσία βούλησης ή ικανότητας εκ μέρους της Πολιτείας να συλλάβει τη φοροδιαφυγή.

Εάν η παρούσα κυβέρνηση κατόρθωνε να εξασφαλίσει μόνο τα 2/3 αυτού του ποσού, ήτοι 20 δισ. ευρώ, αφενός θα εξάλειφε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας -και τις όποιες κοινοτικές του προεκτάσεις- και αφετέρου θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία δικαιότερη φορολογική πολιτική, μειώνοντας τους συντελεστές και ενισχύοντας έτσι πραγματικά την οικονομία μέσω της αύξησης της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων.

Είτε το θέλει όμως είτε το μπορεί, πρέπει να βρει τρόπο να το πράξει.

Η υπόθεση αυτή αποτελεί μια ξεκάθαρη κοινωνική απαίτηση και υπό τις συνθήκες της παρούσας οικονομικής κρίσης το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Είναι χρέος της να το κερδίσει…
euro2day

16 σχόλια:

  1. Αν θέλουν πολύ γρήγορα να συλλάβουν τεράστια φοροδιαφυγή,υπάρχει ένας απλός τρόπος πού οι περισσότεροι τραπεζικοί ξέρουν...
    Τόσα σπίτια έχουν πουληθεί τα τελευταία 10 χρόνια με στεγαστικά....

    Σε κάθε στεγαστικό δάνειο που έχει εγκριθεί τα τελευταία χρόνια, η τράπεζα εκδίδει 2 επιταγές (υποχρεωτικά ) υπέρ του πωλητή. Μία με τα λεφτά του συμβολαίου (όπως όλοι ξερουμε στο συμβόλαιο αναγράφεται η αξία της εφορίας) και τα οποία δηλώνονατι και μία με τα "μαύρα ". .

    Ολα τα στοιχεία των επιταγών είναι μηχανογραφημένα . Το κράτος μπορεί (αν θέλει ) να ζητήσει από τις τράπεζες ( δεν υπάρχει απόρρητο για την εφορία )
    για όλα τα στεγαστικά δάνεια τις επιταγές σε μια βδομάδα και μετά να πάει σε αυτούς που τα εισέπραξαν και να τους φορολογήσει...

    Απλά πράγματα σε χρόνο μηδέν....
    Βέβαια οι κατασκευαστές είναι από τους κύριους χρηματοδότες των κομμάτων......Τζιζ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο Λαός έχει χάσει τα ιστορικά του χαρακτηριστικά όπως η Πίστη, η αγάπη για την Πατρίδα και η συλλογική συνείδηση , τότε ο καθένας σκέφτεται την πάρτη του.

    όπως έχω γράψει και σε forums ακόμα και εθνικιστές , εθνικόφρονες και πατριδολάτρες που γνωρίζω είναι βουτηγμένοι στην φοροδιαφυγη και στα "παραθυράκια".

    Πόσοι από εμάς παζαρεύουμε αγορές χωρίς έκδοση απόδειξης;
    Πόσοι επιδοτούμαστε από ΕΣΠΑ με υπερτιμολογημένες προσφορές;
    Πόσοι πληρώνουμε ιδιαίτερα για τα παιδιά μας που δεν φαίνονται πουθενα;

    Και εγώ όποτε κάνω καταγγελία και κλήση για έλεγχο επιχειρήσων η παρέα και οι γνωστοί με λένε ρουφιάνο, και "θα σου άρεσε να στο κάνουν εσένα αυτό, να σε καρφώσουν;"

    Αν ήταν στο χέρι μου την επόμενη φορά που θα ερχόταν το καθηγητής, σχολείου παρακαλώ, να κάνει ιδιαίτερο στον αδερφό μου και να πάρει τα 40€ θα τον μαγνητοσκοπούσα και την επόμενη φορά θα τον περίμενα με αστυνομικό-εφοριακό.

    Αλλά όπως και όταν θα πήγαινα να τακτοποιήσω τον ημιυπαίθριό μου θα ήμουν μαλ***ς και ρουφιάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Ο καθένας πρέπει να φαντάζεται πως αυτός πρέπει να σώσει το έθνος του. Να μην κοιτάζει τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζεται ότι αυτός έχει το μεγάλο χρέος της σωτηρίας”.


    Ίων Δραγούμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρα από τα παραπάνω γραφικά σχόλια, θα ήθελα να πω ότι για να αρχίσουν να πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι κανονικά φόρους, πρέπει να δουν πρώτα τα λεφτά που εισπράτονται να μη τρώγονται. Γιατί αλήθεια είναι ότι μόνο ένας νταβάς σαν το κράτος μπορεί να σε διώκει που δε του δείνεις τα χρήματά σου να τα φάει...ο κάθε παρατρεχάμενος και με νοοτροπία αέργου δημόσιος υπάλληλος.

    Καλώς ή κακώς, καποιοι έχουμε τη συνειδηση να πληρώνουμε και καποιοι άλλοι πρέπει να πεισθούν πρώτα από αυτούς που τα παίρνουν ότι δε θα πάνε χαμένα. Όχι αδίκως κατά τη ταπεινή μου γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον 12,40 αλλά και με τον 1.00!!
    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ νομίζω πως τους κακομαθαίνουμε πληρώνοντας αγόγγυστα όλες τους τις ανάγκες...
    Ιδίως όταν δεν πάει κανένα χαμίνι μέσα για την καμένη απ' τη ρεμούλα πατρώα γή μας, που μετέτρεψαν σε "οικόπεδο και αποικία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αο 12:40 έχει δίκιο , γιατί εδώ μπαίνει η φιλοσοφία "εγώ μλκς είμαι να πληρωνω να τα τρώνε".

    όμως αυτοί που τρώνε εκλέγονται από εμάς, και εμείς είμαστε αυτοί που δίνουμε φακελάκια, γρηγορόσημο, χρήματα στον τύπο της πολεοδομιας για να καλύψουμε την αποθήκη που έχουμε κάνει δωμάτια.
    Ας αρχίσουμε να καρφώνουμε όλοι , όπως κάνω εγώ , ο ένας τον άλλον και θα δείς πώς όλοι θα μαζευτούν και θα μετράνε και τον καφέ που πίνουν μπάς δεν τον πληρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχής γενομένης απο τους μεγάλους φοροφυγάδες, να καταλήξουν στους μικρούς. Η δε διαχείρηση απο κυβερνητικούς και κρατικούς υπαλλήλους, σε περιπτώσεις κλοπής και σπατάλης δημόσιου χρήματος, να δημεύεται η περιουσία και να παραπέπονται στη δικαιοσύνη.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O 11:15 είναι σωστός.
    Αλλος τρόπος

    Μειώστε το ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών στο 5%.
    Οταν για το τελικό πελάτη το κονδύλι του ΦΠΑ δεν είναι μεγάλο, θα κόβονται περισσότερες αποδείξεις και θα πιάσεις άπειρους Ελ. Επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζηταμε τιμιους φορολογουμενους πολιτες ενω εχουμε ατιμους μη φορολογουμενους πολιτικους.Υπαρχεικανεις που πιστευει οτι το κρατος δεν μπορει να ελεγξει τη φοροδιαφυγη; Μα αν θεσμικα φροντισει να λειτουργησει ως κρατος δικαιου και να μαζευει τους φορους του τι θα κανουν οι βουλευτες μας και οι παρατρεχαμενοι τους; Αυτοι υπαρχουν εκει για να φροντιζουν να μην αλλαξει τιποτα.Γι'αυτο και δεν τους νοιαζει για τα χαλια της χωρας,στην παιδεια ,στην δικαιοσυνη, στην εθνικη αξιοπρεπεια.κατεβαζουν σημαιες,εκλιπαρουν τον τουρκο στελνοντας'' σκληρο μηνυμα ''στην τουρκια καθημερινα για τη σταση της,τρεχουν γρυλιζοντας απο χαρα να κρατησουν την πορτα της Ε.Ε ανοιχτη μην τυχον και σκονταψει ο αφεντης και δεν την περασει και γενικως φροντιζουν για ολο τον κοσμο εκτος απο τη χωρατους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οποιος εχει χτησει θα ξερει οτι το 1/3 του κοστους ειναι με τιμολογιο η αποδηξη, το υπολοιπο 2/3 ειναι ανευ οποιουδηποτε παραστατικου συμφωνα με το ελαχιστο κοστος οικοδομης κατα την εφορια.
    Αλλα και γιατι εχω ευθυνη για αυτο,(αποφευγοντας να ζητησω αποδηξη),οταν ολοι μας βαθεια μεσα μας θελουμε μια θεσουλα στο δημοσιο και ενα κρατος μονο εργοδοτη!!
    Το οποιο κρατος εχει υπο διωγμο την καθε σοβαρη προσπαθεια δημιουργιας επενδυσεων και θεσεων απασχολησης για να διαρκη αυτος ο κυκλος (εξαρτησης) τα τελευταια 30 περιπου χρονια.
    Τα παραδειγματα αμετρητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι πολύ απλό να διασταυρωθούν ψηφιακά, τα διάφορα στοιχεία (π.χ. τιμολόγια, αποδείξεις κ.α) και να φορολογηθούν οι οφείλοντες.

    Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δημοσιεύθηκε ότι δεν γίνονται έλεγχοι στο Υπουργείο Οικονομικών, διότι οι υπάλληλοι θα έχαναν τα "μαύρα" εισπραττόμενα από την ιδιαίτερη συναλλαγή.

    Όταν ο αρμόδιος υπουργός τολμήσει να τους τρίξει τα δόντια, τότε κατεβαίνουν σε λευκή απεργία και δεν εισπράττουν τίποτα.

    Έτσι, αναγκάζετε ο υπουργός να τους δώσει και αύξηση, ώστε να αρχίσουν να δουλεύουν.

    Αυτά τα έγραφε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ....!

    Δεν τα λέω εγώ !

    Αναγκαστικά λοιπόν "βουτάνε" τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αυτούς δηλαδή που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, τα γνωστά υποζύγια που πληρώνουν για όλους, και για τους λαθρομετανάστες, και "τους αλλάζουν κυριολεκτικά τα φώτα"!

    ΕΛΛΗΝ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ (για φοροδιαφυγή):Δεν εχω ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις. Ο μακαρίτης Ξ.Ζολώτας είχε όμως τεράστιες. Υποστήριζε λοιπόν ότι χάρη στην παραοικονομία επιζουμε. Χρειάζεται, όμως, έλεγε, να πα΄ρει και το κράτος ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ της παραοικονομίας, μέσω φορολογίας. Το ζήτημα είναι ότι το κράτος, για διάφορους λόγους, δεν εισπράτει αυτό το "ένα μέρος" ή ότι δια΄φοροι μηχανισμοί το εισπράτουν αυτοί και δεν φτάνει στα κρατικά ταμεία. Ας μην ξεχνάμε ότι η οικονομική κρίση εκδηλωθηκε στις ΗΠΑ όπου η φοροδιαφυγή είναι κυριολεκτικά έγκλημα. Τούτο δεν σημαίνει βεβαίως ότι η κρίση οφείλεται στο ότι πλήρωναν τους φόρους τους!Σημαίνει απλώς ότι η πληρωμή φόρων δεν είναι πανάκεια. Τέλος υπάρχουν τρόποι είσπραξης αυτού του κατά τον Ζολώτα "μέρους" της παραοικονομίας. Πχ τα αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης. Όταν όμως ο Αλογοσκούφης θέλησε να επιβάλλει κάποια τέτοια μέτρα τον πήραν όλοι με τις πετρες(ενώ τώρα ο ΣΕΒ προθυμοποιήθηκε για την έκτακτη εισφορά...)Και αυτό το ζήτημα κομματικοποιήθηκε. Ας τα βγάλουν πέρα τώρα αυτοί που τότε ξεσηκώθηκαν-τα ίδια έγιναν και με το λιμάνι του Πειραιά.
    Τώρα για τους "χαραμοφάηδες" δημοσίους υπαλλήλους: Η κρατική μηχανή μπορεί να χαρακτηριστεί και ως "αποθήκη εναντίον της ανεργίας". Αφού ο ιδιωτικός τομέας (για διάφορους λόγους)ειναι και παραμένει αδύναμος, ένας τρόπος απορρόφησης της ανεργίας είναι ο διορισμός στο Δημόσιο. Αλλιώς θα γίνει κοινωνική έκρηξη. Η μεταναστευση, τη δεκαετία του 60, ήταν ένς άλλος τρόπος αλλά μας τελείωσε-ο Κ/νος Καραμανλής την είχε χαρακτηρίσει "ευλογία γι ατον τόπο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε κάθε περίπτωση πιέζει πάντοτε αυτός που έχει συμφέρον η αυτός που υποφέρει, δηλαδή οι μισθωτοί-συνταξιούχοι.
    Αν δεν καταλάβουν και δεν τιμωρήσουν όσα κόμματα δεν αλλάζουν αυτήν την αρχή, απλά αυτό θα συννεχίζεται επ' αόριστον.
    Όμως ρε παιδιά για σκεφθείτε, μήπως όλοι αυτοί οι φόριοι είναι εικονικοί και απλά δεν χρειάζονται ;
    Μήπως η έννοια του "κοινωνικού κράτους" η οποία είναι η καραμέλα κάθε κουλτουριάρη που επικαλείται όλη αυτήν την αναγκαιότητα των φόρων (και που δεν κατανοεί άλλες αναγκαιότητες, πχ Ένοπλες δυνάμεις, έρευνα και ανάπτυξη κλπ) είναι αντίστοιχο του θρησκευτικού παραδείσου όπου ο κάθε πιστός-πολίτης θα απολαμβάνει μία μόνιμη εργασία,"δωρεάν" ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,"δωρεάν" παιδεία κλπ κλπ όπως ένας πιστός θα απολάμβανε παρθένες,πιλάφια,μέλια, κλπ στην "άλλη ζωή" ;
    Μήπως είναι ένα παραμύθι απλά για τον προσαιτερισμό και την εξάντληση των μαζών και τίποτα άλλο ;
    Όποιος γνωρίζει, γνωρίζει ότι ιδεολογίες (του τύπου Σοσιαλισμός-Κομουνισμός,Εθνικοσοσιαλισμός κλπ) και διάφορες θρησκείες (του τύπου Χριστιανισμού,Βουδισμού κλπ κλπ)είναι μεγάλες φυλακές του νου και της σκέψεως.
    Πνευματικές παγίδες.
    Για να λειτουργήσει ένα κράτος("με τα όλα του" δεν χρειάζεταιπαραπάνω από 10% φορολόγηση σε όλες τις κατηγορίες (ΦΠΑ,υπηρεσιών κλπ κλπ), και όχι 40% με διάφορες κλίμακες οι οποίες δήθεν αποδίδουν δικαιοσύνη, δηλαδή τιμωρούν όποιον προοδεύει...
    Λογική και γνώση και αγαθή τύχη σε όλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οταν δεν μπορεί να φορολογηθεί το κεφάλαιο και οι επιχειρηματίες γιατί έχει απο συστάσεως του κράτους (οχι σε μεγάλο ποσοστό) πελατειακή σχέση με την εκάστοτε κυβέρνηση.
    ΟΤαν τα ΜΜΕ είναι πλεόν το κρεβάττι του προκρούστη ανάλογα με τα συμφέροντα των μεγάλων οίκων,
    Η Ελληνες θα φορολούνται στα μικρά εισοδήματα γιατί απλά δεν μπορούν να αντιδράσουν και τα μεγάλα θα γίνονται μέγιστα.
    Η λογική που λέει ότι δεν είμαι εγώ μλκς να πληρώνω και οι άλλοι να τρώνε και να φοροδιαφεύγουν μπορεί να μην είναι σωστή όμως περιγράφει την αίσθηση της αδικίας και της εκδίκησης (Αν μπορει να λεχθεί αυτό) που νιώθουν ο Ελληνικός λαός.
    Η παραοικονομία αναπτύχθηκε ως ένα μέσα επιβίωσης όσων δεν μπορούσαν με την σωστή οικονομική διαχείρηση να ανταπεξέλθουν στα προς το ζην ενώ ΄σε άλλες περιπτώσεις σαν αντίβαρο της κρατικής ανυπαρξίας.

    Αν ο ΓΑΠ πραγματοποιήσει αυτά τα οποία ανακοινώνει δεν θα καταφέρει να πατάξει την φοροδιαφυγεί απλά το μόνο που θα καταφέρει είναι να χρεωκοπήσει την Ελλάδα.
    ΟΤαν σε ένα κράτος τόσο πολύ χρεωμένο αντί να δώσεις κίνητρα στην μάζα (γιατί αυτή ενισχύει την αγορά και κατ επέκταση την οικονομία) άμεσα την φορολογής ενώ τους έχοντες δεν τους πειράζεις στο βαθμό που θα έπρεπε με το φόβο ότι θα τους χάσεις , το μόνο που καταφέρνεις είναι ναπαγώσεις τελείως την αγορά και να χρεωκοπήσεις ότι έχει απομείνει όρθιο.

    Αν πραγματικά ήθελε το κράτος να βρει λύσεις θα τις είχε βρει γιατί κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο αρκεί να θέλεις :
    1. Ελαφρύνεις τη φορολογία στις επιχειρήσεις για την σύστασή τους στην Ελλάδα με αποτέλεσμα χτυπάς τις Offshore (απλοϊκή ανάλυση αν επιγραμματικά έτσι λέγεται)
    2.Μειώνεις τις δαπάνες του Δημοσίου και οι αποφάσεις προμήθειας των πάντων γίνεται απο ένα και μόνο κέντρο
    3. Δεν προσλαμβάνεις στο δημόσιο κανέναν και κάνεις εσωτερικές μετακινήσεις στα κέντρα που έχουν ανάγκη
    4. Κόβεις όλα αυτά τα αυτοκίνητα τα οποία έχει ο κάθε νυν/τεως μελλοντικός πολιτευτής για να μετακινείται και τα έξοδά τους
    5. Παγώνεις τους μισθούς των βουλευτών και σαφώς δεν τους δίνεις σύνταξη μετα από κάποιες 4ετίες .
    6.Στα μεγαλοστελέχη των Δημόσιων υπηρεσιών κόβεις τα επιδόματα και μιλάς με ονομαστικό μισθό
    7. Τέλος φορολογείς τα κέρδη των τραπεζών και εναρμονίζεις τα επιτοκία δανεισμού με του εξωτερικού τη στιγμ΄που το euribor κυμαίνεται απο 0,95 - 1,30 σύν 0,66 που είναι ο φόρος ο κρατικός στα επιτόκια 1,61- 1,96 και πάνω σε αυτό το επιτόκιο κέρδους της τράπεζας . Στην Ελλάδα τα επιτόκια είναι από 4 και πάνω με τα καταναλωτικά στο 12-13 και στις πιστωτικές στο 16-22 .Εφόσον λοιπόν οι τράπεζες δεν θέλουν να τα εναρμονίσουν με την Ευρώπη ας φορολογηθούν...

    Και πολλά ακόμα τα οποία θα βοηθούσαν την κατάσταση.

    Τα πράγματα είναι απλά αλλά στην Ελλάδα ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΝΑ ΦΑΝΕ....
    Ελα μετά εσύ λαέ να πληρώσεις, Οχι δεν θα γίνει έτσι ή θα ζήσουμε όλοι ή θα πεθάνουμε όλοι αλλά αυτό που γίνεται μέχρι σήμερα 30 χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί.Αν λοιπόν νομίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ότι με το να στραγγίζουν τον λαό θα λύσουν το πρόβλημα τους προσωπικά πιστεύω ότι με μαθηματική ακρίβεια σε 2 το πολύ χρόνια θα πάμε στο μοντέλο χρεωκοπία και θα μας κυβερνάνε οι πολυεθνικές . Οχι πως δεν γίνεται και τώρα αλλά τότε θα είναι τόσο εμφανές όσο ότι τώρα είναι 9:41 και είμαστε εδώ και διαβάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για ψάξτε σε μερικά νησάκια του Ειρηνικού να δείτε τι επενδυτικές ευκαιρίες "αφορολόγητες" έχουν εντοπίσει κάποιοι συμπατριώτες μας που δηλώνουν κάτω από το αφορολόγητο όριο στην Ελλάδα! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.