12/11/09

Το οριστικό σχέδιο μετακίνησης του ΤΕΣΑΦ στη ζώνη πυρός - "Περιμένουμε νεκρούς αν πάμε"!

Ελήφθη η οριστική απόφαση επιχειρησιακού σχεδιασμού που προβλέπει μετακίνηση της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν, του ΤΕΣΑΦ, από τον ασφαλή θύλακα της Καμπούλ στην επαρχία της Φαράχ και όχι στην Χεράτ, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Η Φαράχ βρίσκεται στο νοτιο-δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν και απέχει περί τα 240 χλμ. από την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής Χεράτ, η οποία με τη σειρά της βρίσκεται σε απόσταση 640 χλμ. από την Καμπούλ.

Πάντως και σύμφωνα με δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Ιωάννη Γιάγκου "η τελική απόφαση για την μετακίνηση του ΤΕΣΑΦ ανήκει στην πολιτική ηγεσία και δεν έχει ληφθεί ακόμη".

Το πιο εντυπωσιακό όμως, σύμφωνα με δήλωση του συνταγματάρχη Θ. Δημητρακάκη από το ΓΕΕΘΑ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων είναι ότι: "Δεν μπορούν πλέον να αποκλειστούν οι απώλειες, με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να προέρχεται από τη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED/Improvised Explosive Device) που χρησιμοποιούν οι Ταλιμπάν". Πως προσδιορίζονται οι απώλειες αυτές; "Στα επίπεδα απωλειών που προβλέπονται από το ΝΑΤΟ για τέτοιες επιχειρήσεις" δήλωσε ο ίδιος. Που σημαίνει κατ'ελάχιστον 2% απώλειες, δηλαδή 6 άτομα στους 300 που θα αποτελούν την αποστολή, αν αυτή πραγματοποιηθεί τελικά!

Βέβαια όλα αυτά έρχονται σε αντιδιαστολή με όσα υποστήριζε ο προηγούμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ε.Μεϊμαράκης, όσο και ο προηγούμενος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, για "ήσσονος σημασίας κινδύνους από την ανάπτυξη του ΤΕΣΑΦ στην Χεράτ". Εκτός των άλλων ανακριβειών που είχαν ειπωθεί τότε, δεν είχε προγραμματιστέί να πάνε στην Χεράτ, όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά στην Φαράχ, όπου "καίγεται το σίδερο" κατά την έκφραση ΝΑΤΟϊκού αξιωματούχου.

Το ΤΕΣΑΦ θα στρατοπεδεύσει σε περίπτωση ανάπτυξής του, βάσει των όσων είπε ο ίδιος αξιωματικός, σε υψίπεδο που βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μέτρων όπου οι θερμοκρασίες ποικίλουν από τους +40 βαθμούς Κελσίου την ημέρα έως τους -40 τη νύχτα. Η δύναμη του ελληνικού τμήματος αναμένεται να αυξηθεί από τους 125 άνδρες που είναι σήμερα, στα 300 άτομα. Η μεταφορά του ελληνικού τμήματος από την αφγανική πρωτεύουσα προς τη Χεράτ θα γίνει αεροπορικώς και κατόπιν οδικώς προς την περιοχή στρατοπέδευσης. Τουλάχιστον αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός

Η αποστολή του τμήματος πλέον αλλάζει και από κατασκευές στον αστικό ιστό της Καμπούλ που ήταν μέχρι τώρα η αποστολή του, θα προβαίνει σε κατασκευές πλήρως επιχειρησιακού πεδίου όπως είναι γεφυροποιίες σε απόκρημνες περιοχές και σε περάσματα ποταμών, όπως και μετασκευές τύποις οδών σε δρόμους για την προσπέλαση οχημάτων. Για την εκτέλεση της αποστολής αυτής η δύναμη αναμένεται να εφοδιαστεί με επιπλέον 11 θωρακισμένα οχήματα οδοποιίας ή 11 οχήματα ΤΟΜΠ, καθώς και 4 οχήματα προστασίας μονάδων. Συνολικά θα πρέπει να διατεθούν περί τα 28 οχήματα.

«Η απαίτηση να αγοραστούν οχήματα MRAP (Mine Resistance Ambush Protected vechicles) δείχνει την επικινδυνότητα της αποστολής», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΕΘΑ αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Μπονώρας. Στην περιοχή πάντως που αναμένεται να δράσει το ελληνικό τμήμα οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν θρηνήσει πάνω από 500 νεκρούς από την αρχή της εμπλοκής των δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Τα επιπρόσθετα οχήματα αναμένεται να κοστίσουν 20 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος της μετακίνησης του ΤΕΣΑΦ και της ενίσχυσής της με τον απαραίτητο εξοπλισμό αναμένεται να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 63 εκατομυρία ευρώ.

(ανανέωση 19:52) «Τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν πρόκειται να εξεταστούν συνολικά σε προσεχή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι επεξεργασίες στο εσωτερικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο επίπεδο του Συμβουλίου Άμυνας». Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Οι δυνάμεις της ISAF στο Αφγανιστάν:

Αλβανία 250, Αυστραλία 1.200, Αυστρία 4, Αζερμπαϊτζάν 90, Βέλγιο 510, Βοσνία και Ερζεγοβίνη 2, Βουλγαρία 460, Γαλλία 3.070, Γεωργία 1, Γερμανία 4.245, Δανία 700, Ελλάδα 125, Εσθονία 150, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 25, Ηνωμένες Πολιτείες 31.855, Ιρλανδία 7, Ιταλία 2.795, Ισλανδία 8, Ιορδανία 7, Ισπανία 1.000, Λιθουανία 250, Λετονία 165, Λουξεμβούργο 8, Καναδάς 2.830, Κροατία 290, Νέα Ζηλανδία 220, Μεγάλη Βρετανία 9.000, Νορβηγία 600, Ουγγαρία 310, Ουκρανία 10, Ολλανδία 2.160, Τσεχική Δημοκρατία 340, Πολωνία 2.025, Πορτογαλία 105, Ρουμανία 990, Σινγκαπούρη 2, Σλοβακία 240, Σλοβενία 80, Τουρκία 820, Σουηδία 430, Σκόπια 185, Φινλανδία 130

Σύνολο 67.700 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μετά από πιέσεις των ΗΠΑ- Σε επικίνδυνη ζώνη του Αφγανιστάν σχεδιάζεται να μετακινηθούν Έλληνες στρατιώτες

Αθήνα: Τη μετακίνηση των ελληνικών δυνάμεων στην επαρχία υψηλού κινδύνου Φαράχ του νοτιοδυτικού Αφγανιστάν και όχι στην ακίνδυνη Χεράτ, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή προβλέπει ο αρχικός επιχειρησιακός σχεδιασμός που έχουν καταρτίσει οι αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ.

Υπάρχουν μάλιστα σοβαρές πιθανότητες ανθρώπινων απωλειών, καθώς το στρατόπεδο στη Φαράχ βρίσκεται σε άξονα που αποτελεί βασικό στόχο των Ταλιμπάν.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», αυτό αποκαλύφθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια σεμιναρίου όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων οι μελλοντικές επιχειρήσεις της Ελλάδος στο πλαίσιο της δύναμης ΙSΑF του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος με ανακοίνωση που εξέδωσε «παγώνει» μέχρι νεωτέρας τις αποφάσεις επί του θέματος.

«Τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν πρόκειται να εξεταστούν συνολικά σε προσεχή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι επεξεργασίες στο εσωτερικό του υπουργείου Αμυνας, στο επίπεδο του Συμβουλίου Αμυνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αρχική απόφαση για τη μετακίνηση, λόγω των ισχυρών πιέσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, είχε ληφθεί σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις αρχές του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται κατ΄ αρχάς η αύξηση από 122 σε 142 της δύναμης του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ), καθώς και η ανάπτυξη ομάδας συμβούλων (ΟΜLΤ) και ομάδας υποστήριξης στην Καμπούλ.

Μαζί με τη δύναμη που προβλέπεται να αναλάβει από τον Απρίλιο του 2010 τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ για έξι μήνες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα αναπτυχθούν συνολικά 300 άνδρες στο Αφγανιστάν.

Το ΤΕΣΑΦ, ωστόσο, δεν σχεδιάζεται να μείνει στη Χεράτ, αλλά θα έπρεπε να μεταφερθεί στην επαρχία Φαράχ, μετατρεπόμενο μάλιστα σε πλήρη μονάδα Μηχανικού για την κατασκευή δρόμων και γεφυρών.

Το στρατόπεδο στη Φαράχ, ωστόσο, που βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων από τη Χεράτ και κοντά στον οδικό άξονα Χεράτ- ΦαράχΚανταχάρ. Ο άξονας αυτός αποτελεί βασικό στόχο των δυνάμεων των Ταλιμπάν- άντρο των οποίων αποτελεί η επαρχία Κανταχάρ- οι οποίοι επιτίθενται σε συμμαχικές δυνάμεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Αρμόδιες στρατιωτικές πηγές, μάλιστα, παραδέχτηκαν ότι «δεν μπορούν να αποκλειστούν οι απώλειες».

Πηγή: news.in.gr

17 σχόλια:

  1. Καυκασιε μιας και εφερες εσυ το θεμα στο ιστολόγιο, μπορεις να μας πεις την αποψη σου για την Ελληνικη παρουσια στις εμπολεμες ζωνες του πλανήτη τις οποίες δημιουργησε η Αμερικάνικη νεοαποικιοκρατική πολιτική;Την επικροτεις, η αντιτασσεσαι σφόδρα όπως ο γράφων;Προσοχή μονο στην απάντηση, καθότι-οπως απεδειχθη-δεν υφίστανται προϋποθέσεις για τις χωρες που συμμετεχουν, εφόσον σε μια δεδομένη στιγμή(ορα και δημοσιευμα)θα κληθούν και αυτες να "χορεψουν καρσιλαμά".Και ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοώ.Τερμα οι δικαιολογίες του τυπου "εμεις πηγαμε εκει για να χτισουμε σχολεια και νοσοκομεια". Τωρα το αδηφαγο κτηνος της "νεας ταξης πραγμάτων" απαιτει το αιμα μας!


    Μινως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΟΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ (ΣΤΟΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ!) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (των αγωγων) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ, ΑΛΛΑ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ).

    ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΑΝ ΣΥΝΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα. Συμφωνῶ με τον κ. 10.37, Ἄλλωστε καί ἐγώ τό ἔχω ξαναγράψει. Μαζέψτε Ἀφγανούς. Πακιστανούς. κλπ καί στείλτε τους νά πολεμήσουν γιά τήν πατρίδα τους ἤ ένάντια σ᾽αὐτήν. Εἶναι πιά πασίγνωστο ὅτι οἱ Ἐβραῖοι κατευθείνουν αὐτή τήν εἰσβολή τῶν μουσουλμάνων μεταναστῶν στά δυτικά ἔθνη. Γυρίστε τους μουσουλμάνους ἐνάντια τους μπᾶς καί γλυτώσουμε. Φτάνει πιά. Οἱ Ἐβραῖοι δέν μποροῦν (ἐκτός ἀπό τούς ἠλίθιους τούς Ἀμερικάνους) νά σπρώξουν κανέναν νά πολεμήσει ὑπέρ αὐτῶν. Μέ τήν πλημμύρα τῶν μουσουλμάνων σέ ὅλη τήν Εύρώπη θά μᾶς ἀναγκάσουν νά πολεμήσουμε ἐμμέσως πολεμώντας νά διώξουμε τούς μουσουλμάνους άπό κάθε κάθε δυτική χώρα καί συνεπῶς θά ἔχουμε μέ αὐτόν τόν τρόπο πάρει μέρος στόν πόλεμό τους ὅπως αὐτοί θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν συμμετέχεις σε μία ομάδα, δε σημαίνει ότι θα κάνεις τα πράγματα που θές εσύ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Οταν συμμετέχεις σε μία ομάδα, δε σημαίνει ότι θα κάνεις τα πράγματα που θές εσύ....."



    Αρα συμφωνεις οτι θα πρεπει να χυθει Ελληνικό αιμα, για την ασφαλή διέλευση-δια μεσου του Αφγανισταν-του αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά απο το Τατζικιστάν και θα καταλήγει στον Ινδικό ωκεανό(που στην ουσια, αυτος ηταν και ο κυριος λογος της επέμβασης των Αγγλο-Αμερικανών σ'αυτην την χωρα και οχι η "καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" όπως πιστευουν οι χαχόλοι).Και την ιστορία με τον αγωγό δεν την "κατεβασε η γκλάβα μου", αλλα την γραφει στο βιβλίο του "Η μεγάλη σκακιέρα"(ετος συγγραφής 1999)ο γνωστός κοπρόσκυλος Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι.Οπότε με βαση την "εθνικα υπερήφανη" λογική σου και οι Ελληνες στρατιώτες που υπηρετουν στο Κοσσοβο, ΚΑΛΩΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ!
    Ηδη εχω "ανεβασει μποφόρ" και καλον ειναι να σταματησω το σχολιο μου εδω,διοτι διαφορετικά θα αναφερθω σε τσανακογλυφτες της "νεας ταξης πραγμάτων" κατι που δεν το θελω!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝΩΝΥΜΕ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.
    ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ.
    ΧΤΥΠΙΩΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟΙ!
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙΣ.
    ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΧΙ ΓΑΛΑ.
    ΟΛΑ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
    ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
    ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΕΝΓΚΕΛΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ (ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ) ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ (ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΤΙΣΟΥΜΕ.
    ΠΗΓΑΜΕ ΕΜΙΣ ΟΙ ΦΤΩΧΟΠΕΙΝΑΛΕΣ ( ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ) ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ;
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι αλλα ακομα δεν βλεπω την αποψη του Καυκάσιου(αραγε "όνομα και πραμα" Καυκάσιος;)και ανησυχώ!
    Ντ'έπαθες πούλι μ';Εχάθεν η λαλία σ';


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μίνως ισως να έχεις συνηθίσει να μιλάς και να φέρεσαι με αυτό το τρόπο στο περιβάλλον σου οποτε δικαιολογείσαι για την αγένεια σου.

    Σε ότι αφορά το δημοσιευμα η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ , ανήκει και στο στρατιωτικό του σκέλος. Η ΗΠΑ εδώ και καιρό ζητούν ενεργότερη συμμετοχή και των υπολοίπων χωρών και πιέζουν αφόρητα με κάθε μέσο .Πολύ δύσκολα λοιπόν θα μπορέσει να ξεφύγει απο την πίεση των ΗΠΑ η χώρα μας.
    Αυτό που εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου, για όλους τους Ελληνες που υπηρετούν σε ξένες χώρες στα πλαίσια νατοικών αποστολών είναι να γυρίσουν ώς έφυγαν απο την πατρίδα τους.

    Ελπίζω Μίνως να διαθέτεις την κατάλληλη εγκεφαλική λειτουργία ώστε να καταλάβεις τι έγραψα.

    Με έμαθαν ότι τα άδεια βαρέλια όταν κυλούν βροντάνε, οπότε νομίζω λύθηκαν οι απορίες σου και τα ειρωνικά σου σχόλια σχετικά με την λαλιά μου και με το Καυκάσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγνωμη για τα ορθογραφικά λάθη άλλα δεν είναι δυνατόν όταν σε πιέζει η καθημερινότητα, όταν πασχίζεις να προσφέρεις να δέχεσαι αυτές τις προσβολές απο ανωριμα και ανεγκέφαλα άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν εχουμε καμια δουλεια στο Αφγανισταν . Αυτά για υποχρεώσεις μας προς την συμμαχια ειναι λαθος - δεν εχουμε καμια υποχρεωση σε μια συμμαχια ουτε και να συμμετεχουμε σε αποστολες του ΟΗΕ όσο η Κυπρος μας ειναι κατεχομενη . Ας μας στηριξουν οι συμμαχοι μας σε αυτο το μετωπο και μετα να απαιτησουν τη στηριξη μας στα δικα τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κουβεντιάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Την απόφαση θα την λάβουν άλλοι, η κυβέρνηση του αμερικανού Τζέφρυ, που αποδεδειγμένα διάρα δεν δίνουν για τις αιτιάσεις των ραγιάδων. Το πολιτικό προσωπικό έχει τη δική του ατζέντα μακρυά από το μπαρμπούτσαλο της πολιτικής σκηνής που εκτοξεύεται για κατανάλωση.
    Είπε κανείς πως τα κοινά λαμόγια δεν είναι πατριώτες ?
    -Απα πά ! Ούτε απ' τη σκέψη μας πέρασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Αυτό που εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου, για όλους τους Ελληνες που υπηρετούν σε ξένες χώρες στα πλαίσια νατοικών αποστολών είναι να γυρίσουν ώς έφυγαν απο την πατρίδα τους."


    Ωραια τα ευχολόγια, αλλα "δεν τρως ψαρι,αν δεν βρεξεις κώλο", ή αν προτιμάς, "δεν κανεις ομελετα, αν δεν σπάσεις αυγά".ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ "ΚΑΚΑΒΙΑ", ΟΥΤΕ "ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ".Και ελπιζω-αυτην την φορα-να καταλαβαινεις τι εννοώ.Αλοιμονο στις οικογένειες αυτων των παλληκαριων που εντος ολίγου θα δεχονται τα συλληπητηρια τηλεγραφηματα(απο την Αμερικάνικη πρεσβεία;)και προφανως και καποιο παρασημο "εξαιρετων πραξεων" για παρηγορια!Και όλα αυτα, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ "ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ"(ως όφειλαν να κάνουν),ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΛΕΡΑ".Απορω όμως γιατι "έβγαλες στον αερα" αυτην την ειδηση, εφόσον απο τα γραφόμενα σου φαινεται οτι ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.Για να μας προειδοποιήσεις οτι "τερμα το διαλειμα, τα κεφάλια μέσα";Δεν ήταν αναγκαια αυτη η προειδοποίηση, εφόσον γνωρίζουμε πως συμεριφέρονται απέναντι στις "προστάτιδες δυνάμεις" όοοοοοολες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, απο συστάσεως του νεοελληνικού κρατους και εντευθεν!Παράδειγμα η αφρων εκστρατεια του Βενιζέλου στην Κριμαια το 1919.Και σ'εκείνη την περίπτωση ειχαμε μερικες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για να αποκαταστήσουμε το γοητρο της Γαλλίας και να εισπραξουμε ως ανταλλαγμα την μικρασιατική καταστροφή!Ελπίζω αυτην την φορα να μην εισπράξουμε ως ανταλλαγμα την απώλεια της Θράκης!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Ειμαι τοσο "ανώριμος" και τοσο "ανεγκέφαλος", οσο εισαι εσυ Καυκάσιος!Διοτι οι Καυκάσιοι που γνωρίζω, έχουν κατι "κάκαλα" νααααα(μετα συγχωρήσεως)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ (για Αφγανιστάν)Ωστε, λοιπόν,είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στο Αφγανιστάν επειδή πιέζουν οι ΗΠΑ. Τι λές! Ο Βενιζέλος όταν έστειλε στρατό στην Κριμαία είχε υπ' όψη του τη Μικρασία. Εμείς έχουμε κάτι στο νου μας;-εκτός από άχυρα. Και, εντάξει, πήγαμε. Για΄τι να πάμε στην εμπόλεμη ζώνη του Χεράτ; Ζητήσαμε κάτι, μικρό, μικρούλι, ώστε να μη σκοτωθούμε τζάμπα;Τι θα μας κάνανε χειρότερο από ότι ήδη μας κάνουνε αν λέγαμε δεν πάμε εφόσον δεν κάνετε κι εσείς κάτι πχ για το όνομα των Σκοπίων; Μήπως οι Αφγανοί απήγαγαν τον Έλληνα δάσκαλο των Καλάς επειδή είμαστε έτοιμοι να τους πολεμήσουμε; Για΄τι κανείς δεν γράφει πλέον για τον δάσκαλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανωνυμε 12.26.Μπορεις να μας αναλυσεις την θεωρια σου,οτι τους μουσουλμανους στην Δυση τους σπρωχνουν οι εβραιοι;.Για να μην τρελλαθουμε τελειως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και κατι ακόμα Καυκάσιε(του γλυκεος ύδατος).Και στον πόλεμο της Κορέας το 51 στειλαμε στρατό, για να αποτρέψουμε την επέλαση των "κακών" κομμουνιστών στο νότιο τμήμα της και στην χωρα-που τωρα την ξέρουμε ως νοτια Κορέα- προέκυψε η πιο στυγνή δικτατορία της Ασίας(για τους χαχόλους που εξακολουθούν να πιστευουν οτι οι κωλοαμερικάνοι τους πολέμους τους διεξάγουν για ανθρωπιστικούς λόγους).Ξερεις τι εισπράξαμε ως ανταμοιβή για τους εκατονταδες νεκρούς που αφήσαμε σ'αυτο το σημειο του πλανήτη;ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ "SHUT UP", ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΉΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΊΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΤΙΤΟ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ!
    Αυτα "προς γνωσιν και συμμόρφωσιν"(που δεν το πιστευω, οσο κυκλοφορουν ανάμεσα μας αυτοί που αποκάλεσα "τσανακογλύφτες της νέας ταξης πραγμάτων")!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μίνως μην πασχίζεις να με μάθεις πράγματα που τα γνωρίζω καλά.Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ΝΑΤΟ και Αγγλοσαξονικός Αξονας για τον Ελλαδικό Χώρο και διαχρονικά μάλιστα ( μέσα στον Ελλαδικό Χώρο βάζω και την Κύπρο).Τώρα για του γλυκού νερού η του αλμυρού συνεχίζεις να παρεκτρέπεσαι. Οτι έχεις να πείς πες το ανοικτά και καθαρά τα υπόλοιπα είναι ανευ ουσίας.Για το σε τι συμφωνώ η όχι , για το ποιά δηλαδή είναι η προσωπική θέση δεν νομίζω να ενδιαφέρει και πολλούς.Τα γεγονότα κατέγραψα και το έκανα αντικειμενικά.Σε αυτά συγκεντρώσου , σε αυτά ανέπτυξε τις θέσεις σου για αυτά γράψε.Φυσικά και δεν θα σου εξηγήσω για ποιό λόγο χρησιμοποιώ αυτό το ψευδώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Minos, para tin sympatheia, prepei na po oti exei dikaio o Kafkasios.

    Mi diapliktizeste loipon gia katastaseis pou i allagi tous den eksartatai apo tin diki mas gnomi i pisteuo.

    Xenokrates apo tin Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.