19/11/09

Η Άγκυρα απορρίπτει παράδοση βιομετρικών δεδομένων στις ΗΠΑ

Η Άγκυρα απέρριψε το αίτημα της Ουάσιγκτον να δώσει στις αμερικανικές αρχές τα βιομετρικά δεδομένα όσων επισκέπτονται ή περνούν από τη χώρα.

Η Τουρκία απέρριψε το αίτημα της Ουάσινγκτον να δώσει στις αμερικανικές αρχές τα βιομετρικά δεδομένα όσων επισκέπτονται ή περνούν από την Τουρκία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το αμερικανικό αίτημα διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του FBI Ρόμπερτ Μίλερ ο οποίος έφθασε χθες στην Άγκυρα. Η απάντηση της τουρκικής πλευράς ήταν το ότι η συγκέντρωση τέτοιας μορφής δεδομένων είναι αντίθετη προς τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η Τουρκία και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Άγκυρα ανακοίνωσε επίσης ότι «δεν είναι δυνατόν να μοιραστούμε με άλλες χώρες τα προσωπικά δεδομένων των ανθρώπων, απλά και μόνο λόγω υποψίας».

Η αμερικανική πρόταση αφορούσε την παρακολούθηση των βιομετρικών δεδομένων των «υπόπτων» που επισκέπτονται ή κάνουν διέλευση από την Τουρκία αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς και από θαλάσσης και την παροχή των δεδομένων αυτών στις αμερικανικές αρχές.

Σημειώνεται ότι ανάλυση βιομετρικών δεδομένων δεν γίνεται στις εισόδους και εξόδους της Τουρκίας.

Ο Μίλερ συναντήθηκε, χθες, στην Άγκυρα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ, τον υπουργό δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν και τον διοικητή της Γενικής Ασφάλειας Ογούζ Καγάν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Η Άγκυρα δεν δίνει, εμείς πριν μας το ζητήσουν θα δώσουμε και το επιπλέον... για να φανούμε αρεστοί. Η οσφυοκαμψία μας είναι δεδομένη και διαχρονική. Το ΟΧΙ ειπώθηκε μια φορά και δεν επαναλήφθηκε. Αφαιρέθηκε προ πολλού απο το λεξιλόγιό μας.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιεμείς το πιστέψαμε.
    Σιγά μη δεν ήξερε ολόκληρος πρόεδρος του FBI ότι η γειτόνισσα δεν εφαρμόζει βιομετρικά δεδομένα σε λιμάνια-αεροδρόμια.
    Κάτι έπρεπε να πουν για την επίσκεψη που είχε αλλη ατζέντα και ρίξανε αυτή τη μπούρδα.

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αργικέραυνε",εμεις δεν "ΘΑ" δώσουμε,ΔΩΣΑΜΕ ήδη πριν απο δυο χρόνια!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μίνω, σ΄ ευχαριστώ που μου το θύμισες. Το ξέχασα. Βλέπεις απο το δώσε-δώσε, δεν θυμόμαστε τι δώσαμε και τα ξαναδίνουμε βελτιωμένα...για δεύτερη φορά !

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιά είναι η Ουάσιγκτον που θα ζητήσει τέτοια πράγματα από την υπό σύσταση νέα , ωραία, ρωμαλέα, πλουσιοτάτη, πανισχυροτάτη, υψηλοτάτη Οθωμανική αυτοκρατορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.