17/11/09

Όταν ο Βγενόπουλος… τσακίζει κόκαλα!


Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος χθες μπορεί να μη μίλησε πολιτικά, αλλά κατάφερε με απλό και με πειστικό τρόπο να αναδείξει τη διαχρονική ανεπάρκεια των πολιτικών μας. Και να διασύρει τόσο τα ξύλινα επιχειρήματά τους όσο και τους μικροπολιτικούς τους τακτικισμούς.

"Θα χυθεί άπλετο φως", "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο", "μηδενική ανοχή στη διαφθορά" και άλλα συναφή είναι τα κλισέ των πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων.

Εδώ όμως και τόσους μήνες εκείνη η επιτροπή για την υπόθεση των δρομολογίων της Aegean ακόμη δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο της! Που δεν είναι τίποτε περισσότερο από την εξέταση λίγων σελίδων τύπου Α4…

Ο υφυπουργός μας επίσης, ο κ. Σηφουνάκης, ήταν λάβρος προεκλογικά όταν ξιφουλκούσε για τα σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Άτιμη κοινωνία! Έχε χάρη που ήταν οι παλιοδεξιοί επάνω και τον εμπόδιζαν να προχωρήσει στην κάθαρση…

Τώρα όμως που είναι υφυπουργός είναι πολύ πιο… cool. Δηλώνει μάλιστα ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτε! Αν τώρα βρεθεί κάποιος εισαγγελέας (και μετά ο εισαγγελέας να βρεθεί στον… Έβρο), όλο και κάτι θα μπορεί να γίνει.

Όσο για τον υφυπουργό της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Βλάχο, που τόσο πολύ κόπτονταν για τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων μας (ζήτω η πατρίδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία, που τραγουδούσε και ο Ρόμπερτ), τι πήγε και έκανε ο αθεόφοβος;

Έστειλε (με τα χίλια ζόρια και έναν σκασμό πιέσεις) το αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποκτήσει το γάλα μας "χώρα προέλευσης", αλλά… ξέχασε προφανώς να συνοδέψει το αίτημα με το απαραίτητο αιτιολογικό.

Και στη συνέχεια απορούσε γιατί απορρίφθηκε… Και από την πολλή απορία καταχώνιασε το θέμα στο συρτάρι.

Xαμαιλέων - euro2day.gr

11 σχόλια:

  1. Όλους αυτούς τους πολιτικούς που δεν ξέρουν τι τους γίνεται αν τους είχε υπαλλήλους ο Βγενόπουλος στις επιχειρήσεις του θα τους έδινε μισθό ανειδίκευτου εργάτη διότι για τόσο αξίζουν, και εμείς τους έχουμε να μας κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αν τώρα βρεθεί κάποιος εισαγγελέας (και μετά ο εισαγγελέας να βρεθεί στον… Έβρο), όλο και κάτι θα μπορεί να γίνει."

    Μήπως θα πρέπει, ο πληθυσμός αυτού του νομού, να κατεβεί σε μαζικές διαδηλώσεις, γι' αυτό ακριβώς το θέμα;
    Ότι δηλαδή, θεωρείται απο την Ελληνική κοινωνία και τους δημόσιους λειτουργούς, ως στρατόπεδο συγκέντρωσης των ανεπιθυμήτων της κάθε εξουσίας;
    Μήπως θα έπρεπε, όλες οι αυτοδιοικητικές υπηρεσίες του νομού, σε κοινή εκδήλωση, να παρουσιάσουν ένα "πακέτο υποστηρικτικών μέτρων" υπέρ αυτών που στέλνει εκεί ως ανεπιθύμητους η εξουσία, καταφέροντας έτσι και μία σφαλιάρα εναντίον της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τώρα τι θα κάνω με τις καταθέσεις μου;
    Έντρομος ο φορολογούμενος αναζήτησε «πηγές» στο υπουργείο Οικονομικών για να ενημερωθεί. Πούλησε ένα οικόπεδο στα Νότια Προάστια, και δήλωσε στο συμβόλαιο την αντικειμενική αξία για να διευκολύνει τον αγοραστή. Εισέπραξε 800.000 ευρώ σε 20 επιταγές των 40.000 ευρώ (για να μην δημιουργήσει υποψίες στην τράπεζα) και δήλωσε στην εφορία ότι πούλησε το οικόπεδο έναντι 200.000 ευρώ. Είναι να μην τον θορυβήσει η είδηση για το πόθεν έσχες στις καταθέσεις. ’ντε να δικαιολογήσει μια διαφορά 600.000 ευρώ..
    Τρία είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή όσον αφορά στο μέλλον των καταθέσεων:

    -Να δηλώσουμε όλες τις καταθέσεις μας και να μας ζητηθεί αναδρομικά «πόθεν έσχες». Αυτό το σενάριο δεν έχει παρά ελάχιστες πιθανότητες να επιβεβαιωθεί. Εϊναι πρακτικά αδύνατον να ζητήσει η εφορία να δικαιολογηθεί η συγκέντρωση καταθέσεων το ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 250 δισεκατομμύρια ευρώ. ’λλωστε, η δικαιολόγηση του πόθεν έσχες των καταθέσεων μπορεί μέχρι τώρα να γίνει με τρόπους για τους οποίους δεν λαμβάνει γνώση η εφορία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Η υπεραξία από την πώληση των μετοχών. Η υπεραξία δεν δηλώνεται υποχρεωτικά στην εφορία. Πως θα υποχρεώσεις τώρα αυτόν που έχει κερδίσει στο παρελθόν στο χρηματιστήριο, να δηλώσει αναδρομικά τις υπεραξίες;

    -Το δεύτερο σενάριο συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες: Όλοι οι Έλληνες δηλώνουν με δική τους πρωτοβουλία το ύψος των καταθέσεών τους στο αναμορφωμένο έντυπο Ε1. Κανείς δεν τους καλεί να δικαιολογήσουν το που βρήκαν τα χρήματα. Με αυτό τον τρόπο, λύνεται και το πρόβλημα με τις καταθέσεις που έχουν δηλωθεί σε δύο ονόματα. Ξεπερνιέται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που δηλώνονται και τα ακίνητα στο Ε9. Από εκεί και πέρα, το πόθεν έσχες ισχύει για τη μεταβολή των καταθέσεων. Δηλαδή αν κάποιος δηλώσει στις 31/12/2010 ότι έχει 100.000 ευρώ, και στις 31/12/2011 ότι έχει 130.000 ευρώ, θα πρέπει να δικαιολογήσει που βρήκε τα χρήματα για να αυξήσει τις καταθέσεις του κατά 30.000 ευρώ. Αν το εισόδημά του είναι μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν είναι μικρότερο, τότε θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος.

    -Το τρίτο σενάριο, συγκεντρώνει και αυτό πολλές πιθανότητες: Να μην αλλάξει απολύτως τίποτα. Το επιχείρημα είναι ένα: ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να υποστηρίξει μια τέτοια μεταρρύθμιση. Επίσης, αν κάποιος αγγίξει τις καταθέσεις, υπάρχει φόβος διαρροής κεφαλαίων στο εξωτερικό.

    reporter.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Πούλησε ένα οικόπεδο στα Νότια Προάστια, και δήλωσε στο συμβόλαιο την αντικειμενική αξία για να διευκολύνει τον αγοραστή. Εισέπραξε 800.000 ευρώ σε 20 επιταγές των 40.000 ευρώ (για να μην δημιουργήσει υποψίες στην τράπεζα) και δήλωσε στην εφορία ότι πούλησε το οικόπεδο έναντι 200.000 ευρώ"


    Σκίστε τον....
    Αυτός είναι ο νούμερο 1 φοροφυγάς σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εκλεγεται τους χειριστους και μετα κλαιτε και οδυρεστε ,βρε δεν πατε στον δ.....
    οταν βρισκονται ανθρωποι να σας βγαλουν απο την τριτοκοσμικη μιζερια σας τους βριζετε και τους καταριεστε ,τους πετατε στην φυλακη με αντιτιμο, σαν φτηνοι ζητιανοι, ενα ψιχουλο απο το τραπεζι των ομοφυλοφιλων και των μεθυσων πρεζακιδων.εχετε αυτους που προτιματε και εκλεγετε γιαυτο βγαλτε τον σκασμο γιατι μου φενεται οτι καπιοι εχουν δικιο να σας λενε γκοιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ SPEEKING;;;;;;;
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΝΕ ΓΡΑΜΜΕΣ;
    Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΦΙΟΓΚΟΙ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΓΕΙ ΠΡΟΣ ......ΑΛΛΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΦ΄ΥΨΗΛΟΥ. ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ, ΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ; Η ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ.

    "ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΜΑΣΑ ΦΙΛΕ. ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟΚΑΠΙΤΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΔΕΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΣΑΣ ΞΥΝΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ;

    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ; ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΤΕ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΠΕΣΕ Η Ν.Δ. ΜΕΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ.


    ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΔΟΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΡΕΒΑΝΣ. ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ. ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΥΦΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟ ΜΑΤΙ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΓΥΜΝΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΔΥΝΑΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ. ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΙ. ΘΕΛΟΥΝ ΗΠΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΕΣ ΧΩΡΙΣ "ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ". ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε "φιλε" απο την Πατρα καθησε στην πολυθρονα σου μπροστα στην τηλεοραση , κανε τους διαλογισμου σου αλλα μην τους ....δημοσιοποιεις γιατι προκαλεις ισχυρες τασεις για εμετο!! Εισαι ενα καλοθρεμένο ζουλαπι που θελει να παραστησει τον επαναστατη. Εαν θελεις να κανεις τον επαναστατη πηγαινε στην Β. Κορεα να ησυχασεις και συ και εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαι στην Κουβα φιλε μου. Και στην Κουβα ,για βοηθεια στην συγκομιδη του ... ζαχαροκαλαμου.
    Ρε φιλε απ' την Πατρα με τα βαθυστοχαστα. Αναλογισθηκεs TI δουλειεs θα καναν , η μανα σου και οι αδερφεs σου , εαν ειχαν επικρατησει οι δικοι σου πριν 60 χρονια ? Δεν βλεπειs γυρω σου μια 20ετια τωρα ποιοι καθαριζουν τα σπιτια και ποιοι ξεσκατιζουν τουs ηλικιωμενουs αυτηs τηs χωραs ?
    Καλα , υποτιθεται οτι εισαι κι αστυνομικοs (?) , δεν εχειs ακουσει τιποτε εσυ για το δουλεμποριο ανθρωπων στα κωλαδικα τηs ποληs σου και οληs τηs Ελλαδαs ? Aπο που εχουν ερθει ολεs αυτεs ρε φιλε ? Γιατι ρε εγκατελειψαν τον παραδεισο ?
    Διαβαζε εκει τη φυλλαδα σου κι ασε μαs εμαs να κυλιομαστε στο βουρκο του καπιταλισμου.

    Αρηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ. ΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΘΕΣΕΙΣ. ΕΚΕΙΝΕΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ. ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΩ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΡΗ, ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ;
    ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ- ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ- ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΕΓΑΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΨΗ, ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΧΤΑΡΜΑ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΧΟΥΝΤΑ ΟΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΟΥ, ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΕΣ, ΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΥΣ.
    ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΒΟΥΡΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ;
    ΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΓΛΩΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΑΝΑ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Π.Χ. Η Ν.Δ. ΝΑ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΝΕΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΑΘΑΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΟΜΕΝΗ, ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
    ΜΙΛΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΣΤΕ ΣΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΙΞΙΜΑΤΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΒΡΙΣΤΕ ΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΜΕ!
    ΘΕΛΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΒΑΘΥΝΕΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    ΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΛΕΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...και το τελικό συμπέρασμα, έπειτα απ΄τις παραπάνω δογματικές αντιπαραθέσεις..? Είμαστε άξιοι, για όλα τα δεινά που βιώνουμε καθώς και για όλα, όσα ακολουθούν..! Βολεμένοι, στον ευδαιμονισμό μας και πάντα πίσω απ' το εύκολο " δε πανε να ...... όλα και όλοι τους", δε θελήσαμε ποτέ να διδαχθούμε, απο τα λάθη μας, σαν λαός και σαν έθνος, στο πέρασμα της Ιστορίας και, κατα πώς φαίνεται, η ίδια πρακτική θα μας χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Πάντως, ως σχολαστικός παρατηρητής των όσων συμβαίνουν γύρω μας και αφορούν, στην Ελλάδα και γενικότερα στο Έθνος μας, έχω το θάρρος να παραδεχθώ, ότι νοιώθω ελπίδα και ιδιαίτερη ικανοποίηση, απο την δυναμική παρουσία, τις πρωτοβουλίες/επιτυχείς δραστηριότητες και τις εκπεφρασμένες τοποθετήσεις-στόχους, φυσικών προσώπων σαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τον οποίο ουδόλως γνωρίζω.., μα δίχως περιστροφές παραδέχομαι! Τούτο, ίσως και να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, εάν υπογραμιστεί εδώ.., το ότι καμία κομματική(χρωματική)απόχρωση, είναι σε θέση να αντιπροσωπεύσει σήμερα, τις αρχές και τις αξίες στις οποίες πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.