21/11/09

Διαρροή χιλιάδων εγγράφων από τον ΟΗΕ για το Κυπριακό - Τουρκικός τύπος: "Κλοπή από ΕΥΠ"!

Ηλεκτρονικά «φαντάσματα» βλέπουν οι Τούρκοι στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Συγκεκριμένα, κατηγορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) πως υπέκλεψε έγγραφα από τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για το Κυπριακό Alexander Downer και τα διοχετεύει σελίδα-σελίδα σε επιλεγμένα ελληνικά και κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, άγνωστοι έσπασαν τον κωδικό πρόσβασης στον υπολογιστή της βοηθού του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών Sonia Bachmann, και έκλεψαν 8.000 έγγραφα από τις συνομιλίες διαπραγματεύσεων, μεταξύ αυτών και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τον Τούρκο Πρόεδρο Α. Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα: «σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες (της πηγές όπως είναι φυσικό δεν τις κατονομάζουν) η επιχείρηση εκτελέσθηκε από ειδική ομάδα των ελληνικών υπηρεσίων πληροφοριών».

Είναι γεγονός ότι πολλά έγγραφα έχουν διαρρεύσει από τον ΟΗΕ σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν έχει να κάνει με μυστικές υπηρεσίες, αλλά με την πλημμελή φύλαξη των εγγράφων από πλευράς ΟΗΕ. Το πιο σημαντικό είναι το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων. Η φύλαξή τους είναι θέμα του ΟΗΕ. Η αποκάλυψή τους, θέμα εθνικό...

Τα έγγραφα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες καταδεικνύουν ότι στήνεται σε βάρος της Κύπρου και του Ελληνισμού ένα σκηνικό το οποίο οδηγεί σε εκχώρηση ιστορικών διακιωμάτων και επιβράβευση αυτών που πριν από 35 χρόνια χρησιμοποίησαν την ωμή βία για να επιβάλουν διχοτόμηση του κράτους και της ίδιας της ψυχής της Κύπρου.

Περισσότερα για το θέμα αυτό μαζί με συνταρακτικές αποκαλύψεις από το defencenet.gr την ερχόμενη εβδομάδα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 σχόλια:

  1. Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, το δηλώνει: ο Μ. Κάρογιαν είναι για εμάς, η ντροπή της κυπριακής πολιτικής.
    Η αχαριστία, η θρασύτητα, ο επιδεικτικός νεοπλουτισμός του, η ευτελής πολιτική συναλλαγή του με το καθεστώς Χριστόφια έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων είναι μνημειώδεις.
    Όμως, ακόμη και όταν περιέπεσε στην αντίληψή μας το έγγραφο που θα δημοσιεύσουμε, δε θέλαμε να πιστέψουμε ότι μπορεί να έγινε μία τέτοια συνομιλία. Δε θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ενός από τα κόμματα που διαχρονικά τήρησαν μία αρκετά σωστή εθνική γραμμή, του κόμματος που είχε για Πρόεδρο τον Τάσσο Παπαδόπουλο, θα μπορούσε να δηλώσει τα όσα το εν λόγω έγγραφο του αποδίδει.
    Απόσπασμα από το έγγραφο

    Ακόμη και σήμερα δε θέλουμε να το πιστέψουμε. Ακόμη κι αν ο Μάριος Κάρογιαν ουσιαστικά αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση επί της ουσίας του εγγράφου.

    Ναι, επικοινωνήσαμε μαζί με τον κ. Κάρογιαν, θέσαμε υπόψη του το εν λόγω έγγραφο για να του δώσουμε την ευκαιρία να απαντήσει, αλλά αυτός μας δήλωσε: " Οι θέσεις και οι απόψεις μου, για τα έγγραφα της ομάδας Downer και για τον κύριο Downer είναι πολύ καλά γνωστές".

    Το έγγραφο Downer, σημείωμα το οποίο περιγράφει συνάντηση Κάρογιαν και Alexander Downer και το οποίο φέρει τη διαβάθμιση "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ" φαίνεται να συντάχθηκε από το Steven Bourke, ο οποίος συνέταξε και το έγγραφο που αφορούσε τη συνάντηση Downer-Αναστασιάδη, το οποίο επίσης βγήκε στη δημοσιότητα και δε διαψεύστηκε.
    Η συνάντηση έγινε στις 16/1/2009, πριν από το συνέδριο του ΔΗΚΟ και σύμφωνα με το έγγραφο λέχθηκαν πολλά ενδιαφέροντα. Συγκεκριμένα:
    Αφού ο Κάρογιαν περιέγραψε το επερχόμενο τότε συνέδριο του κόμματός του, λέχθηκαν, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, τα ακόλουθα:
    1) "Mr. Karoyian also noted that his position can be challenged, but expressed confidence that he would retain the Presidency of DIKO while supporting President Christofias. Familiar with the argument that the DIKO party base is opposed to a settlement of the Cyprus Problem, Mr. Karoyian insisted that the base would follow the leadership and he would face the challenge from rejectionists who have been fielded as candidates."
    Σε μετάφραση:
    "Ο κ. Κάρογιαν επίσης σημείωσε ότι η θέση του (ως Προέδρου του ΔΗΚΟ) μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα διατηρούσε την Προεδρία του ΔΗΚΟ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο Χριστόφια. Γνωρίζοντας το επιχείρημα ότι η βάση του ΔΗΚΟ αντιτίθεται σε συμβιβασμό στο Κυπριακό Πρόβλημα, ο κ. Κάρογιαν επέμεινε ότι η βάση θα ακολουθήσει την ηγεσία και ότι θα αντιμετώπιζε την πρόκληση από απορριπτικούς που θα κατέβαιναν ως υποψήφιοι."
    ΩΠΑ!!!!

    Διαβάσαμε καλά;

    Ο Κάρογιαν αποκαλεί απορριπτικούς τους υποψήφιους στο συνέδριο συναγωνιστές του του ΔΗΚΟ;
    Επίσης: Τι σημαίνει ότι ο κόσμος του ΔΗΚΟ θα ακολουθήσει την ηγεσία για συμβιβασμό στο Κυπριακό πρόβλημα;
    Με δεδομένη τη μορφή των συνομιλιών και το πλαίσιό τους, το οποίο είχε διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι τον Ιανουάριο του 09 και το οποίο ήταν ηλίου φαεινότερο ότι δεν ήταν σχέδιο λειτουργικό και βιώσιμο όπως ο δηκοϊκός κόσμος το θέλει, τι εννοούσε ο Κάρογιαν ότι ο κόσμος "θα ακολουθήσει την ηγεσία για συμβιβασμό";
    Είναι ο κόσμος του ΔΗΚΟ τα προβατάκια του Κάρογιαν;
    Όταν λες περίπου ότι "εμείς του ΔΗΚΟ θα δεχτούμε ό,τι φέρετε," ενισχύεις τη διαπραγματευτική θέση των Ελληνοκυπρίων ή την υπονομεύεις;
    CHRISTOFIAS-WATCH
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα θα πρεπει να πιστέψω ότι η ΕΥΠ σταμάτησε να ασχολείται με το ποιος πηαδαει ποια σε πολιτικό επίπεδο και αποφάσισε να κανει την δουλειά της!!!
    Τι να πω ? μακάρι αλλα δεν το πιστεύω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουρκικός τύπος: "Κλοπή από ΕΥΠ"!
    Μακάρι- Μακάρι- Μακάρι να είναι αλήθεια, θα ήμουν πολύ υπερήφανος σαν Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.