20/11/09

Μπαγίς για ενταξιακή πορεία Τουρκίας - νέος πρόεδρος ΕΕ.

"Σημαντική και σύμφωνη προς την αρχή του σεβασμού στα συμφωνημένα" θεωρεί ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, τα όσα δήλωσε χτες ο νέος πρόεδρος της ΕΕ σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Αναφερόμενος στη χτεσινή εκλογική διαδικασία στην ΕΕ, ο Μπαγίς χρησιμοποίησε τον παραπάνω χαρακτηρισμό για τη δήλωση του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι ότι θα είναι ουδέτερος και θα ακολουθήσει τη στάση των 27 χωρών μελών.

"Η προσδοκία της Τουρκίας είναι, η ΕΕ να είναι πιστή στις αποφάσεις για ανακήρυξη της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη χώρας το 1999 και για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το 2005", είπε ο κ. Μπαγίς και επεσήμανε τα εξής: "Η Τουρκία είναι μέρος όλων των πολιτικών και στρατιωτικών σχηματισμών της Ευρώπης και διαθέτει την έκτη μεγαλύτερη οικονομία της ηπείρου μας.
Είναι μάλιστα αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη διαδικασία των μεταρρυθμιστικών και ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ένταξη και να γίνει πρωταγωνιστής στο σχέδιο του αιώνα για παγκόσμια ειρήνη και ευημερία.
Η αποφασιστικότητά μας αυτή θα συνεχιστεί και στην Ευρωπαϊκή δομή που θα προκύψει, στη βάση της Συνθήκης της Λισσαβόνας.
Πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος και η υψηλή εκπρόσωπος θα εκτιμήσουν την αποφασιστικότητα αυτή της Τουρκίας και τη συμβολή της προς την ΕΕ και θα προωθήσουν την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας η οποία θα προσφέρει οφέλη τόσο για την ΕΕ όσο και για τη χώρα μας".
express.gr

2 σχόλια:

  1. Ναι να αλωθεί η Ευρώπη τώρα απο μουσουλμάνους και μέτα απο 50 χρονία θα τήθετε ευρωπαϊκη μειονότητα στην Ευρώπη και εκεί είναι που θα γελό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.