15/11/09

Νέα πρόκληση στη Θράκη

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια συκοφάντησης της χώρας η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δ. Θράκης» απευθύνθηκε με επιστολή και σχετικό υπόμνημα στις ξένες πρεσβείες στην Αθήνα, ζητώντας να ενημερωθούν οι κυβερνήσεις τους και καλώντας τους ξένους διπλωμάτες για επιτόπιους έλεγχους στη Θράκη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων».

Τις επιστολές υπογράφει ο πρόεδρος της «Συμβουλευτικής», ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ενώ στην επιτροπή συμμετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν και Τ. Μαντατζή και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Α. Ιλχάν.

Ο κ. Μετέ περιγράφει την Επιτροπή ως το ανώτατο συμβουλευτικό και αποφασιστικό Οργανο της μειονότητας και δικαιολογεί την πρωτοβουλία του, με το επιχείρημα ότι οι διεθνείς εκθέσεις οργανισμών και επιτροπών για τη Θράκη δεν αντανακλούν τα προβλήματα της μειονότητας σε όλες τις διαστάσεις τους..

Το κείμενο αποτυπώνει όλη την ατζέντα που προωθούν ακραία στοιχεία της μειονότητας με μοναδικό σκοπό να καταδείξουν την Ελλάδα ως χώρα παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων, να κατοχυρώσουν την γκετοποίηση της μειονότητας και συγχρόνως να νομιμοποιήσουν αιτήματα που οδηγούν σε άτυπη «συνδιοίκηση» στη Θράκη.

Η «Συμβουλευτική» καλεί τους «κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους» να πάρουν τα ακόλουθα μέτρα με στόχο να «διασώσουν τη χώρα από τη δύσκολη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει στον διεθνή στίβο και να αποτρέψει τις παραβιάσεις των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων με τα οποία τώρα είναι αντιμέτωπη η μειονότητα»:

Το κείμενο έχει ως εξής:
«- Αμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ για την «ΤΕΞ» την «Πολιτιστική Ενωση Τούρκων γυναικών της Ροδόπης» και της «Μουσουλμανικης Ενωσης Νέων του Εβρου». Να επιτραπεί η ελεύθερη λειτουργία όχι μόνο των συγκεκριμένων αλλά και άλλων ιστορικών οργανώσεων.

Οι περιορισμοί στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών και της ελευθερίας της συνείδησης (βάσει διμερών συνθηκών ή των Συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα). Στο πλαίσιο αυτό να επιτραπεί η εκλογή των Μουφτήδων, να σταματήσει η υλοποίηση του νόμου 3536/2007 για διορισμό ιεροδιδασκάλων και να αρθούν οι περιορισμοί στους χώρους λατρείας όπως ο περιορισμός στο ύψος των μιναρέδων.

Η διαχείριση των βακουφικών περιουσιών πρέπει να επιστραφεί άμεσα σε ανθρώπους που εκλέγονται ελευθέρα από τη μειονότητα. Ο νέος νόμος για τη διοίκηση των ιδρυμάτων για τον οποίο δεν ζητήθηκε η γνώμη της μειονότητας πρέπει να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις βουλήσεις της μειονότητας. Πρέπει να επιστραφούν ή να αποζημιωθούν οι περιουσίες που χάθηκαν από το 1967. Να διαγράφουν όλοι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στα Βακούφια και να αρθούν οι περιορισμοί της ιδιοκτησίας ιδίως στην ορεινή περιοχή.

Πρέπει να αποδοθεί άμεσα η ιθαγένεια σε σχεδόν 60.000 μέλη της μειονότητας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ζουν στο εξωτερικό, που έχασαν την ιθαγένεια βάσει του άρθρου 19 στο διάστημα μεταξύ του 1955 - 1998.

Τα προβλήματα στη μειονοτική εκπαίδευση πρέπει άμεσα να λυθούν.

Μειονοτικά νηπιαγωγεία όπου η διδασκαλία θα γίνεται στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα πρέπει να ανοίξουν για τους μειονοτικούς μαθητές. Πρέπει να βελτιωθεί το επίπεδο των αποφοίτων της ΕΠΑΘ και να επιλυθούν τα προβλήματα για το τουρκικό πρόγραμμα σπουδών. Πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για λειτουργία νέων μειονοτικών γυμνασίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη.

Ζητούν κατάργηση του 3%

Η Συμβουλευτική έχει άποψη για τη διοικητική διάρθρωση της χώρας και τον... εκλογικό νόμο και ζητά:

Οι κανονισμοί που περιορίζουν το δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής της μειονότητας στην ελληνική πολιτική ζωή πρέπει να αρθούν. Πρέπει να καταργηθεί το όριο του 3% για την είσοδο στη βουλή καθώς και το σύστημα των Διευρυμένων περιοχών που εφαρμόζονται στις Νομαρχίες Ξάνθης και Ροδόπης. ? Οι προβλέψεις για κάλυψη του 0,5 0/οο των διαγωνισμών στο δημόσιο από μειονοτικούς, πρέπει να εφαρμοσθεί στη Θράκη.(σ.σ. να διορίζονται στη Θράκη). ?Το μειονοτικό καθεστώς των Τούρκων που ζουν στα νησιά της Ρόδου και της Κω πρέπει να αναγνωρισθεί και πρέπει να τους αποδοθούν τα σχετικά δικαιώματα.»

Tο «καπέλωμα» στους άλλους μειονοτικούς

Στην επιστολή επιχειρείται να δοθεί απάντηση στις εκθέσεις και στις αναφορές που έχουν εκδοθεί για το πρόβλημα που συνιστά η ενδεχόμενη εκλογή μουφτήδων με δεδομένη τη δικαστική εξουσία που ασκούν, αλλά και για να αποκρουσθούν οι καταγγελίες για την καταπίεση άλλων μειονοτικών ομάδων από τους τουρκογενείς:

«-Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι οι Μουφτήδες δεν μπορεί να εκλέγονται λόγω των ισλαμικών δικαστικών δικαιοδοσιών που έχουν. Τα μέλη της μειονότητας είναι απολύτως ελεύθερα να προσφύγουν είτε στις ισλαμικές νομικές προβλέψεις είτε στα πολιτικά δικαστήρια (με την εξαίρεση των διαζυγίων ζευγαριών που έχουν παντρευτεί σε θρησκευτικό γάμο). Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, οι ισλαμικές αποφάσεις του μουφτή είναι παράνομες και χωρίς ισχύ εκτός εάν εγκριθούν από το αρμόδιο πολιτικό δικαστήριο, που εξετάζει τη συνταγματικότητα της απόφασης και εάν έχει υπάρξει υπέρβαση αρμοδιότητας από τον Μουφτή. Το πιο σημαντικό είναι ότι το αίτημα της μειονότητας για εκλογή Μουφτή προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει η Ελλάδα...

- Σε μερικές εκθέσεις αναφέρεται ότι διάφορες ομάδες εντός της μειονότητας αισθάνονται ότι βρίσκονται υπό πίεση και απειλή. Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι μια ενιαία μειονοτική ομάδα το καθεστώς της οποίας, το στάτους και τα δικαιώματα της προβλέπονται από διάφορες διεθνείς συμφωνίες όπως η Συνθήκη της Λοζάννης του 1923.Οι δηλώσεις που γίνονται από μερικά μέλη της μειονότητας που υιοθετούν αντιμειονοτική ρητορική για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης καλωσορίζει κάθε απλό μέλος της μειονότητας που θέλει να συνδράμει τις προσπάθειές μας για τη διεύρυνση των μειονοτικών δικαιωμάτων μας. Ο στόχος αυτής της επιστολής είναι να καλέσει τη χώρα μας, την Ελλάδα, να συνεργασθεί για την επίλυση των προβλημάτων κάθε είδους, με την εγκαθίδρυση μηχανισμού διαλόγου με τις μειονοτικές οργανώσεις και θεσμούς. Σαν νομοταγείς και συμπατριώτες Ελληνες πολίτες πιστεύουμε ειλικρινά ότι ο διάλογος και η συνεργασία είναι εφικτοί...».

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
nmeletis@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ

19 σχόλια:

  1. τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NA APAGOREFTH STHN ZIRAT NA AGORAZH H NA EGIATE DANEIA ME YPOTHIKH EDAFOS ELLHNIKO OPOS FINES BANK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. . "Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι μια ενιαία μειονοτική ομάδα το καθεστώς της οποίας, το στάτους και τα δικαιώματα της προβλέπονται από διάφορες διεθνείς συμφωνίες όπως η Συνθήκη της Λοζάννης του 1923."

    Δύο ψεύδη, μεσα σε δύο προτάσεις:

    1. Η συνθήκη της Λωζάνης δεν αναγνωρίζει καμία τουρκική μειονότητα. Αναγνωρίζει μουσουλμανική μειονότητα.
    2.Η μουσουλμανική μειονότητα δεν είναι ενιαία, αλλά απαρτίζεται απο τρείς διαφορετικες εθνοτικές ομάδες, εκ των οποίων τις δύο (Πομάκους και Ρομά) το Τουρκικό κράτος και οι φασίστες ρατσιστές εγκάθετοί του στην Θράκη, προσπαθούν να τις εξαφανίσουν αρνούμενοι την ύπαρξή τους.
    Στην Κωνσταντινούπολη,Ιμβρό και Τένεδο, η συνθήκη της Λωζάνης αναγνωρίζει χριστιανική μειονότητα, γι αυτό και η Τουρκία, αποκαλεί τους Χριστιανούς της Πόλης "Ρωμιούς" και όχι Ελληνες.
    Φροντισαν επιμελώς να τους εξαφανίσουν, και τωρα εχουν το θράσος να θελουν να εξαφανίσουν και τους μουσουλμάνους Ελληνες πολίτες που δεν θεωρούν τον εαυτό τους "Τούρκο".
    Μεσα στην Μουσουλμανική μειονότητα, κάποιοι, μετά απο την γένεση του τεχνητού Τουρκικού εθνους απο τον Κεμάλ, αποφάσισαν να αυτοονομάζονται Τούρκοι και να θεωρούν τον εαυτό τους παράρτημα και πρακτορείο του Τουρκικού κράτους.
    Αύριο, μπορει να θελήσουν να ονομαστουν Οθωμανοτουρκοστρούμφ.
    Αυτό όμως δεν το προβλέπει η συνθήκη της Λωζάνης, και δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε Οθωμανοτουρκοστρουμφική μειονότητα..
    Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαβασουμε έτσι όπως αποφάσισαν αυτοί την συνθήκη της Λωζάνης, αναδρομικά,πολύ μετα απο την υπογραφή της.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ,
    1. ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    2. ΣΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΟΨΙΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ.
    3. ΣΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ 1955,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να δείτε τι δημοκρατικά που θα ζείτε αν σας αναλάβει -με οποιονδήποτε τρόπο- η Τουρκία , πάρτε για παράδειγμα,τους Τουρκοκύπριους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ, ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
    ΣΟΥ ΤΟ ΣΤΛΕΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Η Άγκυρα θα επιτρέψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας σε παλαιούς Ναούς

    Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προτίθεται να επιτρέψει τη λατρεία μια φορά το χρόνο σε διάφορους ναούς, που σήμερα είναι μουσεία, μεταξύ των οποίων και στο ναό της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, αναφέρει δημοσίευμα του Vercihan Ziflioglu στην αγγλόφωνη Hurriyet Daily News με τίτλο «Akdamar, Sumela to open to worshippers».

    Έπειτα από το γνωστό επεισόδιο που δημιουργήθηκε μετά από την παρέμβαση της διευθύντριας του Μουσείου Τραπεζούντας, όταν προσκυνητές από την Ελλάδα και της Ρωσία θέλησαν να ανάψουν κερί στο ναό, ο υπουργός Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι δήλωσε ότι «σεβόμαστε όλες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις» και εισήγαγε τις πρέπουσες νομικές τροποποιήσεις, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.

    Προβλέπεται, επίσης, να επιτραπεί η λειτουργία άπαξ του έτους του αρμενικού ναού της νησίδας Ακχταμάρ, στη λίμνη Βαν. Μάλιστα, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε ότι στην κορυφή του πρόσφατα ανακαινισμένου ναού θα τοποθετηθεί ο σταυρός, όπως υπήρχε παλαιότερα.

    Σχόλιο Amen.gr: Eυχόμαστε η Κυβέρνηση της Άγκυρας να μη μείνει στα λόγια και να μην δίνει υποσχέσεις ενόψει της απόφασης της Ε.Ε., τον ερχόμενο Δεκέμβριο, για την ενταξιακή πορεία και την πρόοδο της Τουρκίας που θα καθορίσει και την προοπτική μιας πιθανής μελλοντικής ένταξής της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες αποφάσεις αναφορικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες και πιο συγκεκριμένα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα δικαιώματά του καθώς επίσης και για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    Πηγή: amen.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λέτε κύριοι; Ξεχνάτε οτι η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό ΓΑΠ και κάνουν κουμάντο Βαλλιανάτοι και Δημητράδες;
    Τελειώσαμε ως έθνος. Απλώς το ανακοινώνουν σιγά σιγά. Τι άλλο πρέπει να δείτε για να ξυπνήσετε;
    Η Θράκη και το Αιγαίο τέλειωσαν. Το μικρό κομμάτι που απέμεινε έχει ήδη 40% αλλοδαπούς. Σε λίγα χρόνια αυτοί θα είναι το 80% και με πολιτικάδικαιώματα.
    Και οι Έλληνες που παραμένουν είναι σε μεγάλο ποσοστό προδότες, διεθνιστές, απάτριδες κτλ.
    Λύση υπάρχει στο Σύνταγμα αλλά δεν υπάρχουν Έλληνες να ατην εφαρμόσουν.
    Οπότε τέλος οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΟΚ;ΚΑΙ ΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΟΤΙ Η ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ, ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΛΠ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ. ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ.ΘΕΩΡΩ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΟΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΙ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Ο Μ....ΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τούρκων ;;;; και όχι μουσουλμάνων ;;; Να πάνε γρήγορα να καταθέσουν τα ελληνικά τους διαβατήρια.. Γνωρίζετε ότι οι μουσουλμάνοι σε ποσοστό 2% εισάγονται στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις;;; Οχι στην τουρκία ...αλλά ΕΔΩ !!Μήπως είμαστε εντελώς λαλάκες;;;; Ρητωρική η ερώτηση.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Τι λέτε κύριοι; Ξεχνάτε οτι η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό ΓΑΠ και κάνουν κουμάντο Βαλλιανάτοι και Δημητράδες;
    Τελειώσαμε ως έθνος. Απλώς το ανακοινώνουν σιγά σιγά. Τι άλλο πρέπει να δείτε για να ξυπνήσετε;
    Η Θράκη και το Αιγαίο τέλειωσαν. Το μικρό κομμάτι που απέμεινε έχει ήδη 40% αλλοδαπούς. Σε λίγα χρόνια αυτοί θα είναι το 80% και με πολιτικάδικαιώματα.
    Και οι Έλληνες που παραμένουν είναι σε μεγάλο ποσοστό προδότες, διεθνιστές, απάτριδες κτλ.
    Λύση υπάρχει στο Σύνταγμα αλλά δεν υπάρχουν Έλληνες να ατην εφαρμόσουν.
    Οπότε τέλος οριστικά."

    Καλά τα λες ανώνυμε αλλά ποιος τους έβγαλε;μόνοι τους;όχι βέβαια!δημοκρατικότατα και συντριπτικότατα ο ελληνικός λαός!αυτός ο αδιάφορος για οτιδήποτε εθνικό,ενδιαφερόμενος μόνο για να βολευτεί με 1000 ευρώ, αλλά σταθερά,το μήνα σε θέση αργομισθίας στο δημόσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχουν πάρει τέτοιον αέρα οι μογγόλοι που σε λίγο θα ζητήσουν από την παγκόσμια κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς να κηρύξουν παράνομη την Ελληνική επανάσταση του 1821, περιμένετε και θα το δείτε κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Sapphire Ο λαός τους έβγαλε. Προεκλογικά όμως ο ΓΑΠ είπε μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση. ΟΧΙ πολιτικά δικαιώματα.Η ΝΔ πριν βγει είχε πει για Βατοπέδι;
    Και σε τελική ανάλυση τι να κάνει ο λαός;
    Να ψηφίσει τι; ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Ανταρσύα;
    Υπάρχει κάτι άλλο;
    Τι λες φίλε μου; Πας να φτιάξεις εσύ ένα κόμμα; Που θα βρεις τα λεφτά για το παράβολο; Πώς θα σε μάθει όλος ο ελληνικός λαός χωρίς εφημερίδες και κανάλια; ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ. Ας σταματήσει αυτό το παραμύθι. Ο κόσμος είναι εγκλωβισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σφάλμα ανήκει στην Ελληνική πλευρά που τουςάφησε να γεννοβολούν, ενω στην Κωνσταντινούπολη έσφαζαν τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΤ ποτέ δεν είναι αργά για να τους διώξουμε. Βέβαια η μεγάλη ευκαρία χάθηκε. Το 1955 άρχισαν να φεύγουν μόνοι τους φοβούμενοι αντίποινα. Κανένας όμως δεν τους ''βοήθησε'' να φύγουν. Έφυγαν μόνο 60.000 που λέει ο κωλομουφτής κι αυτοί με την θέλησή τους. Και τώρα τολμάει και μιλά για επιστροφή. Κανείς όμως από την ελληνική πλευρά θε τολμά - κι εδώ είναι η προδοσία - να μιλήσει για την επιστροφή των Πολιτών (Κωνσταντινοπολιτών). Μία διόρθωση σε αναφορά φίλου για την συνθήκη της Λωζάνης: Η συνθήκη αυτή αναφέρει και αποδέχεται όχι θρησκευτική, αλλά ΕΘΝΙΚΗ μειονότητα ΕΛΛΗΝΩΝ στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπάρχει πάντα μιά λύση για τους κωλότουρκους και αυτή είναι το γιαταγάνι μου.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι η ποσόστοση εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Είναι καθόλα ρατσιστική απέναντι στους Έλληνες χριστιανούς. Πρέπει να γίνει πλήρης εξομοίωση. Τι πάει να πει 2%;;; Αν δεν υπάρχει έστω και ένας μογγόλος (που δεν υπάρχει) άξιος να εισαχθεί στα ΑΕΙ, πρέπει σώνει και καλά να εισαχθεί επειδή υπάρχει το ρατσιστικό 2%;; Υπάρχει μεγαλύτερη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων απ' αυτήν; Αφαιρείς κατά 2% την δυνατότητα από Ελληνόπαιδες να σπουδάσουν και στην θέση τους εισάγεις υποχρεωτικά μογγολάκια και τουρκογυφτάκια, που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στην ανθρωπότητα, παρά κτηνωδία και βαρβαρότητα;
    Δήμος Μπουκουβάλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να υπάρξει λύση σε ότι αφορά τα Εθνικά Θέματα το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να διώξει κάποιος το 90% των πληρωμένων και πουλημένων δημοσιογράφων...
    Κάτι που όχι μόνο δύσκολο είναι αλλά ακατόρθωτο εφόσον οι κυβερνήσεις πέφτουν μα οι πουλημένοι μένουν.
    Οπως στην Αμερική ο πρόεδρος πριμοδοτεί την εκλογή του από τις πολυεθνικές έτσι και στην Ελλάδα από τα ΜΜΕ .
    Γιατί τα ΜΜΕ δεν μιλάνε για το πρόβλημα της ΘΡάκης γιατί κωφεύουν όλοι γιατί κανείς δεν μιλάει ανοιχτά γιατί ο κος. Χαρδαβέλας μόνο μίλησε και πάλι μου θύμισε ομιλία τύπου ''Να τα πω μεν αλλά κάπως κεκαλυμένα δε''..
    Η Ελλάδα απατίζετε από 5 ειδών Ελληνες
    Τους πουλημένους έναντι πινακίου φακής οι οποίοι αναγνωρίζουν μόνο το χρώμα του ευρώ και όχι της σημαίας
    Τους πολιτικούς που θα πουλάγαν και την μάνα τους για να περάσουν καλά οπότε η λέξη πατρίδα ανήκει σε μια άγνωστη γλώσσα
    Του δημόσιους που ξύνονται και πάνε μόνο σε όσους τους τάζουν .
    Τους Ελληνες που αγαπάνε την πατρίδα τους αλλά δυστηχώς έχουν πέσει σε μια περίοδο που συνυπάρχει ο εφιάλτης, η κερκόπορτα, ο δοσίλογος, οι προδότες και πολλοί ακόμα.Ταυτόχρονα είναι τόσο χρεωμένοι που κοιμούνται και ξυπνάνε ιδρωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χριστινα μπραβο το εχεις πιασει το νοημα ακριβως ετσι ειμαστε χωρισμενοι....μακαρι να ειχαν την αναλυτικη σου σκεψη αρκετοι αντρες πατριωτες .Εχουμε πολεμο συνελληνες αλλα αργησαμε να παρουμε μπρος και ,πολεμο νοητικο και αορατο πιο δυσκολο απο αυτο του 1821 γιατι τοτε τον εβλεπαν τον εχθρο τωρα ειναι αναμεσα μας μεσω τεχνολογιας και τους αφησαμε να αλωνιζουν .Καθε μερα που περναει ολοι οι προδοτες ξυπνανε το πρωι με σχεδιο(και καλοπληρωμενο μισθο) να λοιδωρησουν και να ατιμασουν τους πατριωτες ,εχουν αντιστρεψει την λογικη αλλα να ξερετε οτι ειναι κατα βαθος αμορφωτοι-ανιστορητοι και το πιο σημαντικο αναρχιδοι , κρυβονται πισω απο τις πλατες των ηλεκτρονικων μεσων και των αφεντικων τους ( οι δημοσιογραφοι) (οι πολιτικοι) εχουν υπο τις διαταγες τους το στρατο και την δικαστικη εξουσια με νομους και αποφασεις που ευνοουν την παγκσμιοποιηση - βοσνιοποιηση της Ελλαδας .Δεν φτανει μονο η ενημερωση διαδικτυακα και τα σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Emeis oi ektos Ellados sas diabazoume apo makrya kai den katanooume tin logiki, pou sas diepei ekei kato sto Elladistan.

    Giati ftaine panta Tourkoi, Amerikanoi, EE kai alloi gia osa symbainoun stin Xora mas kai den ftaime emeis oi idioi ?

    Emeis, to episimo Elliniko Kratos me Syntagma kai Nomous, pou meso ton ekastote eklegenton Kyberniseon tou, paraxorei edafika dikaiomata, ypografei (synithos sto gonato)desmeutikes symfonies, probainei se aparadektes antethnikes ypoxoriseis, anexetai pantos eidous prosboles kai kanei vatheis temenades se Tourkous, Skopianous, Brettanous, alla kai se kathe gyfto metanasti h koukouloforo tromokrati.

    Giati ftaine autoi, pou drattontai tis eukairias, pou tous parexetai? kai meis den tha kaname to idio ean mas dinotan i eukairia ?. Den mas didetai omos, giati fainetai oti eimaste oi monoi ragiades sauton ton planiti, pou afinoun na dioikountai apo anikanous kai ksenodoulous kai oxi apo Ellines patriotes, opos to epitassei i bareia istoriki mas kliromia...

    Perastika mas..

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαι απο την αλλη εχεις φιλλελληνες σαν τον "Ianus" που λενε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη !
    Thanks for your expertise but I'd rather prefer Imam Erdogan's judgment "It is not possible for a person who says 'I am a Muslim' to go on and say 'I am secular too.'... Because Allah, the creator of the Muslim, has absolute power and rule!"

    Ντροπη μας ...

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.