30/11/09

«Στοπ» στους μιναρέδες

Θα συνεχίσουν οι Αραβες να καταθέτουν τα πετροδολάριά τους στις ελβετικές τράπεζες και να πηγαίνουν για σκι στο Σεν Μόριτς;
Η φιλήσυχη Ελβετία άνοιξε ξαφνικά «πόλεμο» με τον ισλαμικό κόσμο εν μέσω οικονομικής κρίσης. Χτες οι πολίτες της αγνόησαν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης, των τραπεζών και των επιχειρηματιών και αποφάσισαν με 57,5% να μην υψωθεί στο εξής κανένας νέος μιναρές στη χώρα.
Το συνταγματικό δημοψήφισμα έγινε με πρωτοβουλία τριών ακροδεξιών κομμάτων (με επικεφαλής το Λαϊκό Κόμμα Ελβετίας) που έκριναν ότι ο μιναρές αποτελεί «σύμβολο πολιτικής εξουσίας και φονταμενταλισμού».

Μολονότι υπάρχουν μόνο 150 τζαμιά και 4 μιναρέδες σε όλη την Ελβετία, ο καβγάς φούντωσε όταν άρχισαν να ξεφυτρώνουν μιναρέδες όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις, αλλά και... σε χωριά.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η ζυγαριά έγειρε χάρη στην ψήφο των Ελβετίδων, που απεχθάνονται τις μπούρκες και την καταπίεση των γυναικών στο Ισλάμ. Εβαλαν όμως σε δοκιμασία τις σχέσεις της χώρας τους με την ΕΕ και την Υπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα σοκ εντός και εκτός των ελβετικών συνόρων, καθώς το «Ναι» στην απαγόρευση των μιναρέδων επικράτησε σε 22 από τα 26 καντόνια. Μόνο στη Γενεύη επικράτησε καθαρά το «Οχι», έδρα διεθνών οργανισμών και με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο.

Δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν επικράτηση του «Οχι» με 53%, ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης αντέδρασε με «έκπληξη και απογοήτευση».

«Τώρα πρέπει επειγόντως να βρούμε ένα σημείο διαλόγου ώστε να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις», είπε ο αντιπρόσωπος του ΟΙΔ στη Γενεύη. Για «αρνητικό σοκ και δυσάρεστη έκπληξη» έκανε λόγο η Διεθνής Αμνηστία, ενώ το Κόμμα των Ελβετών Πρασίνων σχεδιάζει να προσβάλει τη συνταγματική μεταρρύθμιση, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελβετίας, Χανς-Ρούντολφ Μερτς, είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν «Οχι» σε τηλεοπτικό διάγγελμα, υπογραμμίζοντας πως οι μουσουλμάνοι της Ελβετίας πρέπει να έχουν δικαίωμα πλήρους άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Μολονότι οι υπάρχοντες μιναρέδες δεν θα γκρεμιστούν ούτε θα απαγορευτεί η ανέγερση νέων τζαμιών, πολλοί φοβούνται μποϊκοτάζ των ελβετικών προϊόντων και βίαιες διαδηλώσεις στις ελβετικές πρεσβείες του εξωτερικού.

Ο,τι δηλαδή έπαθε και η Δανία το 2005, για τα σκίτσα του Μωάμεθ. Με τη διαφορά ότι η Ελβετία είναι το αρχέτυπο της μετριοπάθειας και της ουδετερότητας και δεν αντέχει να τσαλακωθεί η εικόνα της.

Αλλωστε, από τους 400.000 μουσουλμάνους που κατοικούν στη χώρα των Αλπεων, μόνο το 14% ζει με τον παραδοσιακό ισλαμικό τρόπο. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Ευρώπη (Κόσοβο, Αλβανία, Βοσνία) και την Τουρκία. «Η κυβέρνηση θα σεβαστεί την ετυμηγορία του ελβετικού λαού», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βέρνης, καλώντας σε διάλογο τις θρησκευτικές και κοινωνικές ομάδες.

Οσο για τους εκπροσώπους των μουσουλμάνων της Ελβετίας, δεν έκρυψαν την απόγνωσή τους. «Φοβάμαι ότι θα έχουμε μεγάλους μπελάδες. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες είχαμε περισσότερες επιθέσεις σε τζαμιά της Ελβετίας, από όσες τα τελευταία 40 χρόνια», είπε στο BBC ο τουρκικής καταγωγής πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμανικών Οργανώσεων της Ζυρίχης, Ταμίρ Χατζιπολού.

«Είμαι αποκαρδιωμένος. Τι θα πούμε στα παιδιά μας;», συμπλήρωσε ο πρώην εκπρόσωπος του τζαμιού της Γενεύης, Χαφίντ Ουαρντίρι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
johnpapadatos@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ

23 σχόλια:

  1. Στην δημοκρατία ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας, και τα δικαστήρια εφαρμόζουν της αποφάσεις του δημοψηφίσματος . Τελικά αυτοί οι πράσινοι παντού το ίδιο είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να ζήσουν στις πατρίδες τους, τα σπίτια τους δηλαδή, όπως αυτοί επιθυμούν και όχι όπως κάποιοι θέλουν να τους επιβάλουν. Ούτε οι Σαουδάραβες (και όχι μόνο) δέχονται χριστιανικές εκκλησίες στην χώρα τους. Υποχρεώνουν τις επισκέπτριες(*) να φορούν μαντίλα, μακρύ φόρεμα μέχρι κάτω από το γόνατο(**), δεν τους επιτρέπουν να κυκλοφορούν ασυνόδευτες κλπ κλπ.

    Όχι, κανείς λαός δεν πρέπει να υποκύψει σε εκβιασμούς και να δεχτεί ξένα ήθη κι έθιμα παρά την θέλησή του. Η ΝΤΠ δεν πρέπει να περάσει!

    (*) Στην Σ. Αραβία δεν δέχονται καν επισκέπτριες, εκτός κι αν το επιβάλουν επαγγελματικοί λόγοι. Αν δεν απατώμαι, δεν έχουν καν τουρισμό.
    Γούστο τους και καπέλο τους και καλά κάνουν. Αναφέρω την Σ.Α. σαν παράδειγμα, διότι εκείνη χρηματοδοτεί και υποκινεί την ανέγερση τζαμιών στην Δύση.


    (**) A propos, σαν σήμερα το 1925, ο δικτάτορας Θ. Πάγκαλος απαγόρευσε στις γυναίκες να φοράνε κοντά φουστάνια. :))

    @ 12:17 μμ

    Όχι. Εξαρτάται τι "πράσινοι" είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρσι εγκαινιάστηκε ένας μιναρές σε τουρκικό τζαμί σε μια κωμόπολη της Ελβετίας και στα εγκαίνια εκτός από την ελβετική και την τουρκική σημαία υπήρχε και μια με έναν γκρίζο λύκο! Κάτι τέτοια είδαν οι άνθρωποι και φοβήθηκε το μάτι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντας γαλλικά μπλόγκ ὅλοι ἐδῶ πανυγηρίζουν γιά τά ἀποτελέσματα τῶν ἐλβετικῶν ἐκλογῶν καί βεβαίως θά ἤθελαν καί αὐτοί νά ψηφίσουν ἀναλόγως. Ὁ Κούσνερ βέβαια στεναχωρήθηκε (ἐβραῖος γάρ). Τά ΜΜΕ (χαρακτηριστικό τοῦ ρόλου πού παίζουν) ἔδιναν 37% στό ΟΧΙ περίπου ἀλλά οἱ ἑλβετοί τό πῆγαν στά 57%.
    Μήν ξεχνάμε ὅτι τήν πολιτική νά πλημμυρίσουν μέ τό ἰσλάμ καί τούς νέγρους τήν Εύρώπη τήν ὑποστηρίζουν καί τήν προωθοῦν οἱ ἐβραῖοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών της ιστοσελίδας αυτής κατανοούν ότι πίσω από την εκστρατεία ελεγχόμενης ισλαμοποιήσης της Ευρώπης κρύβονται τα πετροδολάρια του σαουδαραβικού ουαχαμπιντισμού και οι αραβοτουρκικές πληθυσμιακές μάζες. Φανταστείτε λοιπόν να γίνει η Τουρκία πλήρες μέλος της Ε.Ε. Εξοργιστικό είναι το γεγονός όμως ότι απόλυτα κοσμικές πολιτικές ομάδες της Ε.Ε. όπως οι πράσινοι εξωθούν τους μουσουλμάνους συμπολίτες τους στην θρησκοληψία αντί στην προοδευτική δυτική κοσμικότητα. Χαρακτηριστική περίπτωση γνωστή σε όλους μας αποτελεί το παράδειγμα προς αποφυγή που αντιπροσωπεύει ο πολύς κύριος Κον Μπεντίτ.
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Μήν ξεχνάμε ὅτι τήν πολιτική νά πλημμυρίσουν μέ τό ἰσλάμ καί τούς νέγρους τήν Εύρώπη τήν ὑποστηρίζουν καί τήν προωθοῦν οἱ ἐβραῖοι."

    Γιατί, τι έχουν να κερδίσουν, ειδικά από την επικράτηση του Ισλάμ; Όσο για τους "νέγρους", ας είναι καλά οι αποικιοκρατικές δυνάμεις, Αγγλία και Γαλλία, που τους είχαν μερικούς αιώνες σκλάβους. Τώρα πληρώνουν τα σπασμένα και καλά να πάθουν. Εμείς στην Ελλάδα τι φταίμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΑΤ΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ30 Νοεμβρίου 2009 στις 7:23 μ.μ.

    Κύριε Καλεντερίδη, ως κατ'επάγγελμα Αριστερός,αποφάσισα να κάνω ένα μικρό διάλειμμα από τη σπιουνιά και τη ρουφιανιά καθόσον υπέστην "εργασιακή" κόπωση και...τις αποκριές θα ντυθώ "ΜΙΝΑΡΕΣ".
    Ήδη ο ανασφάλιστος Μπάτλερ μου Χασάν έχει παραγγείλει το πατρόν της στολής στους οικολόγους του συν+τρόφου Τρεμόπουλου και τα εισητήρια για Λωζάνη είναι προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ.
    Θα κάνω λοιπόν μια μικρή τουρνέ στην Ελβετία τις αποκριές και θα στέκομαι ντυμένος ως "ΜΙΝΑΡΕΣ" πλάι στα Τζαμιά και τοιουτοτρόπως θα ενδυναμώσω το φρόνημα των εκεί συνσπιούνων και συνρουφιάνων συναδέλφων.
    Ρε Χασάν...πάλι αστακό μου ετοίμασες...δε σου είπα σήμερα να μου ετοιμάσεις γεύμα τύπου Ντόρας-Χριστοφοράκου "Βεντάλια γλώσσας και σολομού";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ

    ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ: http://ejpress.org/article/40084

    ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤ' ΕΚΠΛΗΞΕΩς ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗς ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ, ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΣΝΕΡ ΕΞΕΦΡΑΣΘΗ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΩΝ (απο αρθρο στα ΝΕΑ)!!!!

    ΤΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΛΠ???? ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΣΑΛΕΨΕΙ!!!

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζήτω τα 22 καντόνια της Ελβετίας που έβαλαν κάποιο φρένο στους μιναρέδες και στον μουσουλμανικό επεκτατισμό, ελπίζω να γίνουν τα ίδια παντού γιατί υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο και έχει γεμίσει η Ευρώπη απο δαύτους. Όχι μιναρέδες και τζαμιά στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ακολουθήσει και η Ολλανδία το παράδειγμα της Ελβετίας; Το περίεργο είναι ότι και οι δύο αυτές χώρες φημίζονται για την ανοχή τους απέναντι στο διαφορετικό.

    Έχω την αίσθηση ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί άρχισαν να αντιδρούν στον "βίαιο" εξισλαμισμό τους. Ουσιαστικά, λειτουργεί το ένστικτο αυτοσυντήρησης, για την διατήρηση της εθνικής τους ταυτότητας. Διότι, κακά τα ψέμματα, περί αυτού πρόκειται τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιμένουν στο μιναρέ γιατί είναι συμβολικό.Δεν έχω αντίρηση να έχουν τα τζαμιά,δηλ. κτίσματα που να μπαίνουν μέσα οι μουσουλμάνοι και να προσεύχονται,αλλά οι μιναρέδες δεν είναι απαραίτητοι.Ποιός ο λόγος να ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΎΜΕ ΤΟΝ ΙΜΆΜΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ (ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ -ΟΧΙ ΤΖΑΜΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ- ΑΛΛΑ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ. ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΑ ΣΤΙΦΗ ΟΧΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙς ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ" ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΗΡΩΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΡΙΒΑ. ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ...Η ΚΛΑΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χαίρομαι που οι Ευρωπαίοι δείχνουν πως έχουν ακόμα το ένστικτο της αυτοσυντήρησης κι αρχίζουν να αντιδρούν.

    Π ρ ο σ ο χ ή , αρχικά τα τζαμιά δεν είχαν μιναρέδες, προστέθηκαν όταν οι Άραβες άρχισαν να κατακτούν εδάφη των Χριστιανών (π.χ. Αίγυπτος),τότε τους πρόσθεσαν ως σύμβολο κατάκτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ζευ,
    αν διάβαζες όλη την είδηση θα έβλεπες για την πρωτοβουλία των τριών θρησκειών.
    Καλό είναι να μην διαβάζουμε επιλεκτικά.
    Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα προσβάλλονται οι ισλαμιστές και πόσο βίαια αντιδρούν. Οπότε, πολύ καλά κάνουν οι επίσημοι και καταδικάζουν.
    Επίσης, γιατί σε κάθε θέμα πρέπει να λέμε και τις φαρμακερές ανακρίβειες και ψέματα για το Ισραήλ;
    1) Μια χαρά φέρεται το Ισραήλ στους άραβες πολίτες του. Και πανεπιστημιακοί και διπλωμάτες και όλα τα καλά γίνονται οι Ισραηλινοί άραβες...
    2) Αυτός που έχει απειλήσει πολλές φορές για άμεση καταστροφή και σβήσιμο από το χάρτη είναι ο Αχμαντινετζάντ. Ανάλογες δηλώσεις Ισραηλινού δεν υπάρχουν.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. A mosque is not a house of prayer

    Reader comment on item: The Swiss Ban on Minarets: A Possible Turning Point
    Submitted by G.Vishvas (India), Nov 30, 2009 at 17:51

    " A mosque is not a house of prayer. It is the citadel of islamic fascism, the embassy of arabic imperialism, the fortress of islamic monotheistic totalitarianism, the place where muslims are indoctrinated and intimidated into becoming fanatics, even killers, for islam and its goal of taking over the world and decimating and enslaving the non-muslims. Why do so many non-muslims remain naive or ignorant or careles about this? What must happen still for the non-muslims to wake up? The mosque is major factor in directing muslims towards the goal of world dominance, arrogance and ruthlessness towards non-muslims. Many mosques have functioned as arsenals for storing weapons also or for torturing boys to become fanatics or hideouts for terrorists. The muslim prayer is basically about gaining strength to do all this. "

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Galia,

    Συμφωνώ με το σχόλιό σου (π.χ. ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα είναι Παλαιστίνιος μουσουλμάνος, απ' αυτούς που δεν θέλησαν αν φύγουν). Το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Η επικράτηση του Ισλάμ, το οποίο έχει συνδεθεί με τον αντισημιτισμό, ασφαλώς δεν είναι επιθυμητή από τους Εβραίους, αν και η διαφορά τους με τους Παλαιστινίους και τους υπόλοιπους Άραβες, δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με την θρησκεία. Οι Άραβες καπηλεύονται την ίδια τους την θρησκεία και μιλάνε για "τζιχάντ", δηλ. "ιερού πολέμου" κατά του Ισραήλ, για να φανατίζουν τον όχλο, ενώ δεν απειλείται η θρησκεία τους.
    Ο Αχμεντινετζάντ είναι ένα φαιδρό υποκείμενο, αλλά τέτοια φαιδρά υποκείμενα αιματοκύλησαν κάποτε τον κόσμο.

    Ζευ,

    Γιατί να μην είναι υπέρ των μιναρέδων οι Εβραίοι, αφού ο κύβος έχει ριφθεί από το 57% των Ελβετών; Έχουν κανέναν λόγο να δυσαρεστούν τους μουσουλμάνους; Οι Εβραίοι είναι πολύ έξυπνοι, για να κάνουν τέτοιες γκάφες.

    @ Δημόκριτο

    Βρίσκω το σχόλιο πολύ γενικευμένο και υπερβολικό. Βεβαιότατα, πολλά τζαμιά είναι αυτό που λέει και γι αυτό πρέπει κι εμείς στην Ελλάδα να ξέρουμε πού είναι και τι κάνουν. Η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθήσει τι γίνεται εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το σχόλιο αυτό μετριάστηκε από το διαχειριστή του ιστολογίου.

    ΑΓΑΠΗΤΕ +++++ (Galia)

    ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ (ξέρουμε οτι υπαρχει ειδικο τμήμα που "χτυπαει" όποια ανάρτηση στο διαδίκτυο δεν σας συμφέρει).

    ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ GHETTO ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (ΑΝΑΦΕΡΟΜΕ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΤΕ). ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΑΣ. ΞΕΡΕΤΕ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ!!!

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΙΡΑΝ, ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 1400 (αν δεν απατωμαι) ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ??? ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΝΕ (they are nice people and will swallow anything-they even fight your wars!).


    ZΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδιά ήρεμα.
    Άλλο διάλογος, έστω και έντονος, άλλο υβρεολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ skal

    Ο διάλογος γίνεται με επιχειρήματα και πρέπει κανείς να είναι διατεθειμένος να ακούσει γνώμες διαφορετικές από τις δικές του.

    Οι προσωπικές επιθέσεις, όπως του Διός (11:21 πμ) δεν είναι καν διάλογος. Ίσως στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει ακόμη να συζητάμε. Μετά θέλουμε δημοκρατία (τρομάρα μας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -Ευχαριστώ, skal και Ανώνυμε, 11:53 π.μ.-

    @ ZEV(-zek)
    Το ποιός έχει κρυφή ατζέντα είναι πασιφανές:
    1) Σε οποιαδήποτε ανάρτηση, βρίζεις το Ισραήλ, προκειμένου να μας πείσεις ότι η πανάκεια είναι να σκοτώσουμε όλους τους Εβραίους επί προσώπου γης.
    2) Παρουσιάζεσαι ως "ελληναράς' χρησιμοποιώντας ένα αρχαιο-ελληνικό όνομα ως ψευδώνυμο. Κάτι που ενέχει μια σοβαρή αντίφαση: δε σέβεσαι τον αρχαιο-ελληνικό πολιτισμό διότι με το να αυτο-ονομάζεσαι ως "Δίας" διαπράττεις Ύβρι.
    Η "επιχειρηματολογία" αλλά και το ύφος σου, βάναυσες απειλές και αμόκ, είναι εδώ. Και από την πλύση εγκεφάλου έχετε γίνει όλοι ίδιοι:
    www.memritv.org/clip/en/2274.htm.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε, 1η Δεκ. 10:41 πμ

    Σας ευχαριστώ γιατί ήσασταν μια όαση λογικής και γνώσης.
    Εύστοχα θίξατε το θέμα «των αράβων που δεν έφυγαν» αφού τα δήθεν δικαιώματα των «προσφύγων» θα ταλανίσουν στο μέλλον το Ισραήλ (και την Ελλάδα;)
    Εύστοχα αναφέρατε και την Jihad ως ιδεολογική πλατφόρμα για τη γενίκευση του αγώνα ενάντια στο Ισραήλ.
    Αλλά γιατί λέτε ότι δεν έχει σχέση με την πραγματική διαμάχη αράβων-Ισραήλ;
    Σε εμάς, για προφανείς λόγους εξάγεται ως «εθνικο-απελευθερωτικός» αγώνας.
    Για κάποιους από αυτούς είναι σίγουρα αγώνας αναγκαιότητας: Λόγω της συστηματικής προσφυγο-ποίησής τους, της ένδειας, της έλλειψης υποδομών, της πλύσης εγκεφάλου που υφίστανται σε μικρή ηλικία από σχολεία, κληρικούς, ΜΜΕ.
    Το Ισλάμ, όμως, δεν είναι μόνο θρησκεία. Οι ίδιοι το θεωρούν ένα πολιτικό σύστημα. Επομένως, τι άλλο εκτός από Jihad μπορούν να επικαλούνται μεταξύ τους;
    Και όντως, παρατηρώντας τα κινήματά τους, θα δούμε ότι πλέον εφαρμόζουν τοπικά εναλλακτικούς και περιεκτικούς τρόπους ευρύτερης οργάνωσης της κοινωνικής ιεραρχίας (π.χ. το σύστημα εκπαίδευσης ή περίθαλψης) και παράλληλα προωθούν και τη στρατιωτική δράση: Εννοώ τα συμβούλια κληρικών, shura, που διευθύνουν και τη Hamas και τη Hezbollah…
    Είναι αυτό που λέει ο Ehud Yaari ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει Muqawama. Στόχος δεν είναι η εδαφική διεκδίκηση αλλά η μακροχρόνια διάβρωση του ηθικού του Ισραήλ. Σκοπός δεν είναι η νίκη, αλλά η μακροχρόνια στέρηση της νίκης από τον αντίπαλο: Με απλά λόγια, το να απειλείται διαρκώς η αυτονόητη καθημερινότητα του πολίτη σε ένα ευνομούμενο κράτος. Επομένως, ζητούμενο δεν είναι τα εδάφη αλλά το αίμα των Ισραηλινών πολιτών που πρέπει να χυθεί. Για αυτό και αρνούνται μόνιμη συνθήκη Ειρήνης. Για αυτό ακόμα και όταν οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι αδύναμες, έχουμε περιορισμένες ανακωχές. Μόνο και μόνο για να κερδίσουν χρόνο προκειμένου να δυναμώσουν και να ξανα-συνεχίσουν.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το άρθρο ξεκινάει με μια φράση-ερώτηση, εκεί είναι όλο το νόημα της υπόθεσης.
    Δεν είναι μόνο το θέμα των μιναρέδων, αλλά τα οικονομικά "μπρά ντε φέρ"!! Καλά έκανε και είπε Οχι. Φτάνει που το περασμένο καλοκαίρι, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τον Καντάφι για να μην αποσύρει τα κεφάλαιά του από τις τράπεζες. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. afapitoi sunaangosstes apo tin mia den tha ithela me tpota ton eksislamismo tis Eupopis i europi i tha einai christianiki i klapsta xaralampe, perasmena megalia kai dioigonts ta na kles...Apo ti alli omos upotithetai oti emeis oi Christainoi eimaste kaliteroi apo autous! an einai na feroaste san tous Moamethanous fontamentamelistes se ti akrivos uperxoume? Exei skeftei kanenasme oti me tin apagoreusi auti oi Elvetoi proseferan son Bin Laden kai tin parea mia propagandistiki niki gia tis idees tous oti Christainoi ka mousoulmanoi den mporoun na synypapksoun? Otan se eas apagoreuan tis kampanes itan oraia? Elpizo kapoioi apo apo autous pou exoun apantisei na min pithimoun endomixa ena thriskeutiko polemo san ton 30eti giati tote tha noiksmoume tin potra tou frenokomeoiu! Eksallou o Clauzewitz elege oti o polemos einai i pio aprolepti anthropini drastipotita. Epeisis tha ithela na sinsistiso se kapous ligi esto sovarotita. Einai parlogo na thloun oi Evraioi ton eksislamsmo tis Europis giati tha einai tha prota thiata! me tin propaganda tis Xrisis augis tha asxloumaste tora?Zito i CHRISTIANIKI KAI DIKAIA EUROPI!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.