15/11/09

Στη χώρα αυτή πληρώνουν μόνο τα κορόιδα


του Τάκη Σπηλιόπουλου

Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση, προκειμένου να βοηθήσει τη χειμαζόμενη αγορά αυτοκινήτου, είχε τη φαεινή ιδέα να μειώσει το ειδικό τέλος ταξινόμησης, συνέβησαν ορισμένα πρωτοφανή γεγονότα! Κατ΄ αρχήν γίναμε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που στην κορυφή των πωλήσεων, φιγουράριζαν μάρκες όπως η BMW, η AUDI και η Mercedes, κάτι που ούτε στους φορολογικούς παραδείσους συμβαίνει!

Ειδικότερα φέτος τον Αύγουστο, τότε που η οικονομική κρίση τσάκιζε κοκάλα, έκλειναν επιχειρήσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονταν, οι εταιρίες με τα ακριβότερα μοντέλα, εμφάνιζαν εκρηκτική αύξηση τις πωλήσεις τους. Για παράδειγμα η Alfa Romeo είχε αύξηση 231,5%, η Land Rover 180%, η Saab 145%, η Volvo 117,3%, η AUDI 70% και η Mercedes 60%.!

Τον συγκεκριμένο μήνα πουλήθηκαν 23.000(!) αυτοκίνητα, με τη μερίδα του λέοντος να αφορά μοντέλα αξίας άνω τον €22000! Ο Αύγουστος του 2009, έμεινε στην ιστορία ως ο πλέον παραγωγικός μήνας των τελευταίων 10 ετών, στην αγορά του αυτοκινήτου! Ο λόγος προφανής! Μπορούσες να αγοράσεις ένα πανάκριβο μοντέλο, με έκπτωση που έφτανε ακόμη και τα 30 χιλιάδες ευρώ!

Και όμως, μόλις 14.000 συμπατριώτες μας έχουν (δηλώνουν) εισόδημα μεγαλύτερο των €100.000 ετησίως! Εισόδημα που επιτρέπει, παρά τους χαλεπούς καιρούς, μια τέτοιου είδους «επένδυση πολυτελείας». Οπότε τι στο καλό συνέβη; Ή όλοι οι πλούσιοι Έλληνες περίμεναν τον Αύγουστο και παρά την μεγάλη κρίση, αγόρασαν από δύο αυτοκίνητα ο καθένας, ή αφού το ενδεχόμενο αυτό μοιάζει απίθανο, κάτι άλλο έχει συμβεί.

Βέβαια μια απλή διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων όσων αγόρασαν τότε αυτοκίνητο, θα αρκούσε για να απαντηθεί το ερώτημα. Και όμως το αυτονόητο δεν έγινε, όπως δεν γίνεται χρόνια τώρα! Σήμερα η παραοικονομία υπολογίζεται στο 40- 50% του ΑΕΠ και η φοροδιαφυγή από 20 έως 30 δις ευρώ ετησίως!

Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήριζε τη φοροδιαφυγή, ως το τέρας που απειλεί την υπόσταση της χώρας. Τότε υπολογιζόταν στα 100 δις δραχμές, γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ σήμερα. Αν κάνετε τους σχετικούς υπολογισμούς και τις προσαρμογές στα σημερινά δεδομένα, θα διαπιστώσετε πως δεν άλλαξε τίποτα και ας πέρασαν σχεδόν 30 χρόνια!

Είπε προχθές ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσιάζοντας τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ότι θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει «γιατί έτυχε να αγοράσει ένα σπίτι, δύο σκάφη και ένα αυτοκίνητο, όταν είναι γιατρός του ΕΣΥ » και θυμήθηκα την μεγάλη έκπληξη φίλου, που διορίστηκε κάποτε στο Δ.Σ. μεγάλου νοσοκομείου, για τα πανάκριβα αυτοκίνητα που διέθεταν πολλοί από τους γιατρούς, παρότι οι μισθοί τους δεν το δικαιολογούσαν! Μερικά πράγματα είναι στα αλήθεια εξόφθαλμα. Μια βόλτα στο Πασαλιμάνι, τον Φλοίσβο, τον Άλιμο ή την Γλυφάδα, θα σας πείσει!

9 σχόλια:

  1. Εχετε δίκηο...... και φυσικά δεν είναι μόνον αυτό.Αντί να πριμοδοτήσουν τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολική, γεωθερμία)πριμοδότησαν την αλλαγή κλιματιστικών(όχι ότι είναι εντελώς λάθος...)αλλά δεν θα έπρεπε να είναι πρωτεραιότητα, εκτός βέβαια και αν η μπάζα που μοιράστηκε ήταν καλή..Ναι το μυαλό μου πάει στο νταραβέρι και την κομπίνα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι'αυτό το λόγο κατά κάποιο τρόπο αντέχουμε ακόμα σαν Ελλάδα, επειδή η παραοικονομία ή τα "μαύρα" χρήματα μας συντηρούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΩΝ. ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ;
    ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Η ΘΟΔΩΡΑ, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Ο ΖΟΡΡΟ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΕΧΘΟΥΝ ΜΕΤΑ, Ή ΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ Ή ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ.
    Η ΛΥΣΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΛΕΟΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. ΖΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, Η ΠΙΟ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΚΟΥΦΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΔΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΒΡΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aνωνυμε 7.28
    Ξεχασεs τουs μοναδικουs σε ολη την Ευρωπη , δεσμουs του ελληνα των αστικων κεντρων με τα χωρια του στην επαρχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    Με το χέρι στην καρδιά: Ελπίζεις ότι θα ανατραπεί ποτέ το αστικό κράτος; Κι αν ναι, τι νομίζεις ότι θα ακολουθήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sto Giorgo apo patra

    Kai prin apo 42 Xronia pali gia anatropes milousame, giati i katastasi kai tote itan athlia, opos kai tora. Kai ferame tin 21h Apriliou, tin opoia anti na boithisoume na allaksi kati sta grigora kai na fygei, tin torpilisame apo tin proti mera.

    Etsi den ekseftelisame mon tin dimokratia stin xora mas, alla kai tin diktatoria. Meta apo afta na min perimenoume na elthei pali kapoios trellos patriotis gia na diorthosei ta pragmata, giati exoume xasei pleon kai aftin tin option...

    Perastika mas...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΕ ΜΟΥ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ Ο ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΗΤΑΝ ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΠΙΟ ΑΡΓΕΣ, ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 1000 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ. ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ.
    ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ!!!
    ΙΣΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΑΝΤΡΑΠΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 21ου ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΗ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΦΡΑΚΑΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΩΡΙΜΑΖΕΙ Η ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΑΝ ΣΕ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙ ΕΝΑ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ, ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ. ΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ; ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΛΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ.
    ΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΘΥΜΑ ΣΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε κομμάντο από την Πάτρα, καλή η διαλεκτική και ο υλισμός αλλά για πες μας που αλλού στον κόσμο μπορούν μικρές ομάδες εργαζομένων να προκαλούν οικονομικές συμφορές όσο εδώ στην ψωροκώσταινα;;; ΟΛΠ, Ολυμπιακή,ΔΕΗ , ΟΣΕ, ΕΒΟ,Ναυπηγεία και.... εσύ βάλε αυτά που ξεχνάω.Και όλοι είναι -ή περίπου είναι αργόμισθοι-,και καλοπληρωμένοι.Μήπως αρμενίζουμε στραβά ;;;Ναι. Και κάτι έξυπνάδικο :ο κομμουνισμός απεβίωσε και τα ορφανά του περιπλανώνται αδέσποτα στους δρόμους.Ναι ,ξέρω οι ιδέες δεν πεθαίνουν κττ αλλά.....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ ΕΒΑΛΕΣ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ.
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΦΥΞΙΑ;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ "ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ"; ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΥΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΔΟΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΝ "ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙ" ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ, ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΤΟΙ. ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ.


    Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ. ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΕΥΘΕΩΣ. ΕΙΜΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ;ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΑΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΙΚΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΛΕΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΡΗΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΙΝΗΜΑ. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.