20/11/09

Τα βρετανικά λάβαρα

Οι Άγγλοι παλαίμαχοι των Αλεξιπτωτιστών, που παρήλασαν στην κατεχόμενη Κερύνεια μας μπροστά στο μνημείο μίσους, που ανήγειραν προς τιμή των Βρετανών στρατιωτικών, που σκοτώθηκαν πολεμώντας τους Κυπρίους, δεν φορούσαν μόνο το κόκκινο μπερέ του Συντάγματος των Αλεξιπτωτιστών, που ήταν το Σύνταγμα που σκότωσε τον Κυριάκο Μάτση και τον Γρηγόρη Αυξεντίου. Παρήλασαν με τα λάβαρα των Συνταγμάτων τους, που είναι περιουσία του Υπουργείου Άμυνας και φυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού από τα διάφορα Συντάγματα του αγγλικού στρατού όπως και κάθε στρατού. Είναι περιουσία του κράτους!

Πώς βρέθηκαν τα λάβαρα αυτά στην Κύπρο; Εισήχθησαν νόμιμα μέσω των νομίμων αεροδρομίων της Κύπρου, ή παράνομα μέσω του αεροδρομίου της Τύμβου. Αν πάλι αυτά τα λάβαρα είναι περιουσία του Συντάγματος απομάχων κοκκινοσκούφηδων που ζουν στην Κύπρο, τότε πού φυλάγονται και ποιος τα παραχωρεί, ώστε να παρουσιάζονται σε εκδηλώσεις και παρελάσεις στο νόμιμο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Εύλογο θα είναι να υποθέσουμε ότι, για να παρελάσουν επίσημα λάβαρα απομάχων ή συνταγμάτων του βρετανικού στρατού, θα πρέπει να δόθηκε άδεια είτε από την Υπάτη Αρμοστεία είτε απευθείας από το Υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας. Δόθηκε μια τέτοια εξουσιοδότηση; Είναι, όμως, και κάτι άλλο. Ξένες σημαίες ή σημαίες συνταγμάτων ή στρατών παρελαύνουν σε μια χώρα με την άδεια της νόμιμης κυβέρνησης, ή σε εδάφη που κατακτώνται διά της βίας ή κατόπιν υποταγής ή συνθήκης της οικίας χώρας, με τη χώρα που έχει τα λάβαρα.

Μήπως η Κύπρος ηττήθηκε σε εκείνον τον αγώνα όπως, για παράδειγμα, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία; Η Κύπρος εξ όσων είναι τοις πάσι γνωστό νίκησε στον στρατιωτικό τομέα σε εκείνον τον άνισο αγώνα. Στον πολεμικό τομέα, τηρούμενων των αναλογιών, η μικρή Κύπρος κατήγαγε περιφανή νίκη. Γιατί επομένως επέστρεψαν τα λάβαρα των συνταγμάτων που σκότωσαν τον Μάτση και τον Αυξεντίου, για να παρελάσουν κυριολεκτικά πάνω απο τους ιερούς τόπους της θυσίας τους; Με ποιο δικαίωμα, κ. Μίλετ, κάνατε αυτήν τη βέβηλη πράξη; Μόνο οι δειλοί παρελαύνουν κάτω από την προστασία ξένων στρατών. Και εσείς παρελάσατε κάτω από τη σκέπη ενός άλλου στρατού, γιατί εκεί γνωρίζατε πως ήσασταν ασφαλής. Αυτή δεν είναι η Μεγάλη Βρετανία που γνώρισα εγώ. Γνώριζα πως τιμούσατε την παλικαριά και το θάρρος. Το είπε ο ίδιος ο Ουίνστον Τσόρτσιλ μιλώντας για την ελληνική συνδρομή στη συντριβή του Άξονα. Τώρα ήρθατε με τις πράξεις σας να τον διαψεύσετε. Ελπίζω να συνειδητοποιούν αυτοί που προέβησαν σε αυτή τη δειλή εκδήλωση πως σύντομα θα αντιληφθούν το λάθος, στο οποίο υπέπεσαν και θα απολογηθούν πρώτα προς την Κυπριακή Δημοκρατία, δεύτερο στη δική τους συνείδηση και τρίτο προς τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

ΤΟΥ ΔΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΛΙΩΤΗ*
*Ιατρός
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.