21/11/09

Καταγγέλλουν το Προξενείο της Τουρκίας για κατασκοπεία και για διέγερση τρόμου!

Με αναφορές ακόμη και σε άρθρα του ποινικού κώδικα που αναφέρονται σε περιπτώσεις κατασκοπείας και διασποράς ψευδών ειδήσεων, για την παράνομη όπως χαρακτηριστικά είπαν δράση του Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής», τεκμηρίωσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αίτημα τους για την απομάκρυνση της διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Κομοτηνή.

Παράλληλα έγινε αναφορά ακόμη και σε ανθρώπους που πληρώνονται από το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνη και μάλιστα με τρεις τάξεις μισθών, βάσει εγγράφων του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αναφορές έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η οποία παραχωρήθηκε σε μία χρονική περίοδο που το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας «παίζει» έντονα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ και η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δ. Θράκης» καλεί τους ξένους διπλωμάτες για επιτόπιους ελέγχους για να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Ο κ. Καραΐσκος, μέλος της πρωτοβουλίας, μεταξύ άλλων σημείωσε πως έχουν πλέον αλλάξει οι συνθήκες από την εποχή που δημιουργήθηκε το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή και αναρωτήθηκε ποια είναι πλέον η προσφορά του Προξενείου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καραΐσκος στα όσα έχουν ειπωθεί κυρίως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου από τους κους Σγουρίδη και Στυλιανίδη. Ο κ. Καραΐσκος μεταξύ άλλων τόνισε «Σήμερα χρειαζόμαστε αυτό το Προξενείο στην Κομοτηνή; Εμείς αναρωτιόμαστε ως Πρωτοβουλία και ως πολίτες ποια είναι η χρησιμότητα αυτής της υπηρεσίας του Τουρκικού κράτος στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Ειδικά για την πολιτική ζωή κάθε φορά πριν από τις εκλογές ακούμε τους πολιτευτές ότι νιώθουν ριγμένοι από την Α ή Β μειονοτική ψήφο και να λένε ότι κάποιοι αδικήθηκαν οι ότι κάποιοι παρενέβησαν. Μάλιστα ειδικά στην Ξάνθη νομίζω ότι ο Παναγιώτης Σγουρίδης έχει συμβάλει αποφασιστικά κάποια πράγματα με το όνομα τους. Και στην Κομοτηνή από την πλευρά του Ευρυπίδη Στυλιανίδη ιδίως έχουν ειπωθεί κάποια παρόμοια πράγματα. Εμείς δεν έχουμε κάποιο συμφέρον από την πρωτοβουλία αυτή, δεν έχουμε καμία ιδιοτέλεια. Δεν έχουμε χάσει κάποια θέση ή κάποιες ψήφους. Είμαστε απλοί πολίτες οι οποίοι αναρωτιόμαστε για το ρόλο αυτού του Προξενείου στην Θράκη».

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός Νίκος Γκόκας εξέφρασε την ανησυχία του για την δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής στη Θράκη και ζήτησε «τη δραστηριοποίηση των Ελληνικών επίσημων της πολιτείας ως προς παράνομες δραστηριότητες που έχουν επισημανθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Θράκη». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο κ. Γκόκας τόνισε πως έχουν παρατηρηθεί προσπάθειες να δυναμιτιστεί η ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων και υπογράμμισε ότι η ανησυχία αυτή εντοπίζεται στους τομείς της πολιτικής, της κοινωνίας της εκπαίδευσης της οικονομίας αλλά και της καθημερινότητας. Σε όλους αυτούς τους τομείς όπως σημείωσε ο κ. Γκόκας «φαίνεται ότι η δράση των εκπροσώπων του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής είναι ορατή και έχει καταγγελθεί πολλές φορές σε ιδιωτικό επίπεδο αλλά και δημόσια από χριστιανούς και μουσουλμάνους που κατοικούν στη Θράκη». Μάλιστα ο κ Γκόκας υπογράμμισε πως «στο όνομα του φονταμενταλισμού, εκδηλώνεται έλλειψη ανεκτικότητας και απόρριψη των απίστων, των γκιαούριδων μέσα πολλές φορές στα ίδια τα μουσουλμανικά τεμένη και παρατηρείται μία συστηματική χρήση της θρησκευτικότητας για την εξυπηρέτηση εθνικιστικών στόχων.

Στο επίπεδο της ηλεκτρονικής προπαγάνδας επισημαίνεται τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα μειονοτικών ιστοσελίδων που προωθούν την κεμαλική ιδεολογία στη Θράκη και προωθούν μίσος και θρησκευτικό φανατισμό ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. Ανάλογης βαρύτητας είναι και οι δηλώσεις κάποιων πολιτικών της μειονότητας που συνοδεύονται αντίστοιχα από δηλώσεις Τούρκων πολιτικών που περιοδεύουν στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής». Από την τοποθέτηση του κ. Γκόκα δεν απουσίασαν οι καταγγελίες που έγιναν με επιστολές στις εισαγγελικές αρχές θρησκευτικών μνημείων-συμβόλων στην περιοχή οι οποίες απευθυνόταν προς τον εισαγγελέα Ξάνθης και τον αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης οι οποίοι και ακόμη δεν απάντησαν. Η Πρωτοβουλία δια στόματος του κ. Γκόκα έκανε έκληση «για επέμβαση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών καθώς παραβιάζονται συστηματικά τα άρθρα 148 (κατασκοπεία) και 191 (περί ψευδών ειδήσεων) του Ποινικού Κώδικα από δραστηριότητες δεν έχουν καταγραφεί επαρκώς , καθώς και του άρθρου 190 (για διέγερση ανησυχίας και τρόμου). Όπως μάλιστα αναφέρθηκε οι παραβιάσεις των παραπάνω άρθρων είναι καθημερινό φαινόμενο από μισθωτά όργανα στην περιοχή της Θράκης είναι καθημερινές, ενώ αναφορά έγινε και στο θέμα της εκπαίδευσης της μειονότητας..

Σε σχετική ερώτηση πάντως ο κ. Καραΐσκος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με πολιτικούς χώρους και ιδιαίτερα του ΛΑΟΣ. Ως παράδειγμα τώρα της δράσης του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή ο κ. Καραΐσκος επεσήμανε «όταν ο ίδιος ο πρόξενος πηγαίνει σε ένα Πομάκικο χωριό και καλεί τους κατοίκους ο ίδιος για να φτιάξουν ένα μνημείο για 40 Οθωμανούς οι οποίοι συνέβαλαν στην κατάκτηση της Θράκης, νομίζω ότι αυτό συνιστά κάτι διαφορετικό από τη συμβολή στην κοινωνική γαλήνη και από τις καλές σχέσεις των δύο χωρών».

Από την άλλη πλευρά τώρα η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δ. Θράκης» καλεί τους ξένους διπλωμάτες για επιτόπιους ελέγχους για να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» με σχετικές επιστολές σε όλες τις διπλωματικές αρχές που βρίσκονται στην Αθήνα. Τις επιστολές υπογράφει ο πρόεδρος της «Συμβουλευτικής», ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ενώ στην επιτροπή συμμετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν και Τ. Μαντατζή και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Α. Ιλχάν.

Από τον Δημήτρη .Θ.Καστώρη

7 σχόλια:

 1. Όταν το κράτος βυθίζεται στον κομματισμό, το παραγοντισμό και την αθλιότητα, όταν τα κόμματα και οι πολιτικοί είναι απασχολημένοι με το να καλύπτει ο ένας τις αθλιότητες και τις βρωμιές του άλλου, τότε η Άγκυρα και τα φασιστοειδή της στη Θράκη κάνουν αυτά που κάνουν και τότε η μόνη ελπίδα είναι η ίδια η κοινωνία, τα ζωντανά κύτταρά της.
  Κώστα και λοιποί φίλοι,
  οι ένοχοι-ανευθυνοϋπεύθυνοι στο κράτος και τις κυβερνήσεις για αυτήν την τραγική κατάσταση, μέσω των κυκλωμάτων και με σιδηρά γροθιά τα εξαπτέρυγά τους στα ΜΜΕ, θα προσπαθήσουν να σε ταυτίσουν με "περίεργους" κύκλους και να σε βγάλουν τρελλό.
  Μην κάνετε πίσω.
  Δεν θα περάσει ο κεμαλικός φασισμός, ούτε η αθλιότητα των καρεκλοκένταυρων, που σε ορισμένες περιπτώσεις πάνε μαζί.
  Δείξτε το σεβασμό, την αλληλεγγύη και την αγάπη σας σε όλους τους Έλληνες μουσουλμάνους και ξεμπορστάστε τα φασιστοειδή της Άγκυρας.
  Προχωρείστε και ο ελληνικός λαός θα σας ευγνωμωνεί!

  φιλικά

  Σάββας Καλεντερίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
  Άν σε αντίποινα οι Τούρκοι μας κλείσουν το Προξενείο της Κων/πολης ή της Σμύρνης, το κακό είναι πολύ μικρό. Το φίδι στον κόρφο μας το ταϊζουν συνεχώς και γίνεται επικίνδυνο.

  Αργικέραυνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!!!!

  ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο, πατριώτες.
  Φυλάττετε, άφοβα τίς Θρακικές Θερμοπύλες.
  Ελλάδα, σημαίνει ελευθερία και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
  Οι θρασύδειλοι Ισλαμοκεμαλιστές κρατικοί υπάλληλοι και μισθωτοί, φαίνονται δυνατοί, απλά γιατί κανείς δεν τους ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.
  Δύναμή τους, είναι:
  η πυροδότηση του ρατσιστικού ανθελληνικού μίσους,
  η αμάθεια και η αγραμματοσύνη στην οποία θέλουν να κρατούν την μειονότητα για να την γκετοποιούν και να την ελέγχουν
  η βία που εξασκούν στους διαφωνούντες Πομάκους μουσουλμάνους για να τούς εξαναγκάσουν να αρνηθούν την ταυτότητά τους
  και τά φράγκα πού μοιράζουν δεξιά κι αριστερά.
  Όμως, υπάρχουν ακομη Ελληνες πού δεν είναι διατεθειμένοι να ενδώσουν στους Νεοοθωμανούς.
  Υπάρχουν Ελληνες, πού στα νεοοθωμανικά φληναφήματα του Νταβούτογλου, απαντουν πώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν ήταν παράδεισος, αλλά ένα Δεσποτικό καθεστώς, όπου «όλα τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά»
  Υπάρχουν ακόμα Ελληνες πού δεν διερωτώνται «μήπως δεν έπρεπε να επαναστατήσουμε το 21»
  Υπάρχουν ακόμα Ελληνες, πού λενε πως η Μικρασιατική Εκστρατεία δεν ήταν «ιμπεριαλιστική επέμβαση», αλλά η συνέχεια της επανάστασης του 1821, πού διήρκεσε από το 1821 έως το 1922.
  Υπάρχουν ακόμα Ελληνες, πού θα του την σπάσουν του Νταβούτογλου, χαλώντας του την Νεοοθωμανική του σούπα. Πού θα αντισταθούν στους άνανδρους τσαμπουκάδες του στο Αιγαίο, στην θράκη και στην Κύπρο.
  Πού θα ξεμπροστιάσουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο την Πέμπτη φάλαγγα των γλοιωδών ελίτ, πού « περνούν καλά» διασπαθίζοντας τα ΕΣΠΑ και ξεπουλώντας το Εθνικό Ελληνικό κράτος δεξιά κι αριστερά,
  κάνουν δουλειές με τους Τούρκους και δεν είναι διατεθειμένοι να τις χαλάσουν, κατακλύζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και προωθούν μεσω αυτων τους γειτονικούς εθνικισμούς.
  Υπάρχουν Έλληνες πατριώτες που θα ξεμπροστιάσουν τον ανθελληνικό ρόλο του Υπουργείου Παιδείας και των στελεχών του
  Του υπουργείου εξωτερικών και των Νενέκων του.
  Υπάρχουν ακόμα Ελληνες πού οραματίζονται έναν Βαλκανικό πολο, αντίβαρο στο νεοοθωμανικό γεωπολιτικό βάρος,
  Πού καταστρώνουν τακτικά βήματα εντασσόμενα στην παραπάνω στρατηγική , αρνούμενοι την ολέθρια είσοδο του νεοοθωμανισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
  (Διαβάστε το βιβλίο του Γ.Καραμπελιά «Νεοοθωμανισμός». )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ.ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ,ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑΓΜΕΝΌΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ,ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ OFF SHORE ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φίλοι αγωνιστείτε και μην ενδώσετε σε απειλές. Είναι λίγοι και οργανωμένοι, γι αυτό φαντάζουν πολλοί και δυνατοί.
  Όμως στην Ελλάδα, κι αν ακόμη το άχρηστο κράτος των Αθηνών σας εγκαταλείψει, ή και πάρει το μέρος των άλλων (το πιθανότερο), υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται για την πατρίδα του και σας στηρίζει. Κρατάτε μας ενήμερους κι εμείς με την σειρά μας θα ενημερώνουμε άλλους και κάποτε όλοι μαζί θα γίνουμε το κύμα της οργής που θα τους πνίξει. Να είστε καλά και η Παναγιά μαζί σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αναγνώστες του Ινφογνώμωνα υπογράψτε στο proxeneio-stop.org. για την απομάκρυνση του προξενείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.