18/11/09

Λιγότερα τα στρατόπεδα

Μείωση στρατοπέδων αλλά και... στρατηγών προγραμματίζει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως δηλώνει στο «Εθνος» ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης.Μιλώντας για τα θέματα που αφορούν το ένστολο προσωπικό του υπουργείου, αλλά και τους στρατεύσιμους, ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε πως είναι πλέον ανάγκη η μείωση των στρατοπέδων και η βελτίωση των κτιρίων, καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν είναι γνωστά και έντονα.

«Μέσα σε πέντε χρόνια τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων διπλασιάστηκαν», παρατηρεί και κάνει λόγο για «ανάγκη μείωσης των στρατοπέδων, ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες άμυνας της χώρας και να μην ταλαιπωρείται το προσωπικό από τη χαμηλή επάνδρωση.

Πολλά από τα στρατόπεδα αυτά δημιουργήθηκαν προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, να κινηθεί η τοπική οικονομία».

Ο κ. Μπεγλίτης έθεσε επίσης θέμα τροποποίησης της ιεραρχίας μέσα στο στράτευμα, με την κατάργηση θέσεων ανωτάτων. «Εχουμε 62 στρατηγούς», λέει χαρακτηριστικά, «τόσους δεν έχει ούτε ο αμερικανικός στρατός που είναι πολυάριθμος και μετέχει σε πλήθος επιχειρήσεων ανά τον κόσμο».

Η σκέψη της νέας πολιτικής ηγεσίας επικεντρώνεται στην αξιοποίηση των στρατιωτικών οι οποίοι βγαίνουν στη σύνταξη πρόωρα και όχι τις περισσότερες φορές με δική τους επιλογή.

Επετηρίδα
«Θα δημιουργηθεί μια παράλληλη επετηρίδα, ώστε να μην οδηγούνται πρόωρα στη συνταξιοδότηση, αλλά να μπορούν να εργάζονται όπως οι άλλοι εργαζόμενοι», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης.

«Μέριμνά μας θα είναι ο εξορθολογισμός και κυρίως να δημιουργήσουμε ένα σύστημα όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του προσωπικού. Ενα σύστημα που δεν θα αιφνιδιάζει με μεταθέσεις και θα μπορεί ο στρατιωτικός και η οικογένειά του να προγραμματίζουν τη ζωή τους για το άμεσο μέλλον. Είναι ανάγκη να θεσμοθετήσουμε τον προγραμματισμό και την κανονικότητα», τόνισε μιλώντας στο «Εθνος» ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
ΕΘΝΟΣ

6 σχόλια:

  1. Και οι προηγούμενοι έτσι άρχισαν, αλλά τους την έπεσαν οι τοπικές κοινωνίες. Υπάρχουν χωριά ολόκληρα που ζουν από στρατόπεδα...
    Αυτοί οι άνθρωποι τι θα κάνουν;
    Θα κατέβουν στην πόλη να παρακαλάνε για ένα κομμάτι ψωμί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα δείχνουν πως τούτος θα είναι ακόμα χειρότερος απο τον προηγούμενο άφαντο υπουργό...
    Με τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την αντίδρασή μας στην άσκηση των μογγολοειδών με τους αιγυφτίους ειδικά αισθάνομαι ΜΟΝΟ οργή απέναντι στους άχρηστους που μας κυβερνούν διαχρονικά.
    ΕΛΕΟΣ,ΗΜΑΡΤΟΝ πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ(για μέιωση στρατοπέδων)Και με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ γίνεται ακριβώς το ίδιο, τονώνουν τις τοπικές κοινωνίες. Το κράτος επιβαρύνεται υποκαθιστώντας τον αδύναμο ή απρόθυμο ιδιωτικό τομέα. Όποιος δεν έχει λύση γι' αυτό ας μη φλυαρεί περί παρασιτικού κράτους κλπ. Το κράτος είναι (και)απορροφητήρας της ανεργίας. Εννοείται ότι πάνω σ' αυτόν τον (ας πούμε θετικό)παρασιτισμό αναπτύσσονται και άλλοι παρασιτισμοί λίγοτερο επιθυμητοί, όπως η διαπλοκή και η διαφθορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά όλα αυτά και καλές οι προαιρέσεις. Με γνωστή και δοκιμασμένη και επιτυχημένη για τους εχθρούς μας κυπριακή συνταγή.
    Το ίδιο τώρα με Θράκη, Μακεδονία, Αιγαίο ;
    Προχτές άκουγα στην εκκλησία του Πειραιά ή της Ελλάδος κυπριώτη λοχία που έβγαλε τα τελευταία χρόνια κάτι βιβλία με τις αναμνήσεις του από την τελευταία ημέρα του στο στρατό που ήταν να απολυθεί. Τον ειδοποίησε ο σκοπός ότι βλέπει τούρκικα πλοία. Αυτός το μετέφερε στον αξιωματικό υπηρεσίας και πήρε την απάντηση από τον ξαπλωμένο αξιωματικό (δεν τον κατηγορώ, δεν είμαι καλύτερος) ότι είναι ψαράδες. Αυτός επέμενε, αν θυμάμαι καλά, και πήρε την απάντηση ότι κάνουν άσκηση οι Τούρκοι. Μέχρι ο λοχίας να πάει ο ίδιος στο σημείο του σκοπού είχαν αρχίσει να τους γαζώνουνε. Στο τέλος μετά από μάχες (τυφέκια του 1950 εναντίων τάνκς) τους πιάσανε αιχμάλωτους, αφού παραλίγο να το πατήσει ένα άρμα. Τουρκία, φυλακές, ξύλο, δηλητηριασμένα φαγητά. Τελικά ήταν "τυχερός" και τον απελευθέρωσαν. Μίλησε και για μια γιαγιά που μέσα στο πανικό της να τρέξει να σωθεί να μην την πιάσουν αιχμάλωτη, έπεσε και έσπασε το χέρι της και φώναζε ένα γιατρό για βοήθεια (έτσι όπως το περιέγραψε ανοικτό κάταγμα ,δηλ. κόκαλα έξω κ.λπ. Αχ αυτά τα κόκαλα). Την πήραν οι τούρκοι υπαξιωματικοί και την πήγαν λίγο πιο πέρα... να της προσφέρουν βοήθεια... και την εκτέλεσαν. Θεός σχωρέστην. Την ίδια ώρα που είχαν εμπλακεί σε μάχες, το ραδιόφωνο έλεγε τι καλός που θα ήταν ο καιρός και έπαιζε γυμναστική και έδινε οδηγίες για πρωινή γυμναστική.

    Βέβαια δόξα στο Θεό που μας έστειλε το γέροντα Παϊσιο και ελπίζουμε ότι τελικά
    θα παραδώσουμε στα παιδιά μας ότι κληρονομήσαμε άθικτο.

    Είναι αλήθεια αυτό το βίντεο ή είναι μοντάζ ;
    http://www.youtube.com/watch?v=Hpq-m7a2K3Q

    Αυτό μάλλον είναι αλήθεια εεεε….;
    http://www.youtube.com/watch?v=wNp8KGPivzc

    Την Ελλάδα αγαπώ αλλά κι εσένα
    μ’ έναν έρωτα μεγάλο αληθινό,
    τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα,
    το καθάριο της θυμίζουν ουρανό.

    (Ευαγόρας Παλληκαρίδης με μουσική Μάριου Τόκα)

    Αδέρφια Κύπριοι,
    αγαπημένη μου Κύπρο

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε ταβέρνα και ΤΕΙ κάθε σουβλατζίδικο και στρατόπεδο.
    ΥΓ. «Και τα σουβλάκια που έψησα ποίος θα τα φάει» (Ερώτηση «παράγοντα» «τοπικής κοινωνίας» σε Υποστράτηγο. –πραγματικό γεγονός-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι σε τι θα συνέβαλε στο αξιόμαχο του στρατεύματος η μείωση των στρατηγών...Οι στρατηγοί υπάρχουν γιατί υπάρχουν οι σχηματισμοί.Ας πάρουν επιτέλους απόφαση να κάνουν κάτι..άς μειώσουν τους σχηματισμούς...αφού δεν τους χρειαζόμαστε!!!αλλά η σοβαρή πολιτική διάσταση που παίρνει αυτή η απόφαση είναι τελείως διαφορετικοί. Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν οι στρατηγοί,τα πρόβληματα της Ελλάδος είναι δύο σε αυτόν τον τομέα ...η λειψανδρεία και η ανωριμότητα-αναποφασιστικότητα των πολιτικών...απο τη μια θέλουν τον στρατό (γιατί φυσικά και είναι απαραίτητος ως διπλωματικό εργαλείο στο διεθνές περιβάλλον) απο την άλλη είναι απρόθυμη να εκχωρήσουν κάποιες απο τις μίζες τους για την συντήρηση και την καλλιτέρευση του...Ας αφήσουν λοιπόν τις αερολογίες....Το να λές ότι θα καταργήσω θλεσεις στρατηγών γιατί οι Αμερικάνοι έχουν λιγότερους, επιτρέπει απο την άλλη, να ξεπηδά το ερώτημα ¨ωραία, καταργήστε τους, αλλά αφού οι Αμερικάνοι, έχουν και περισσότερους στρατιώτες ,βρείτε τρόπο να έχει και ο Ελληνικός στρατός περισσότερους" ....Αερολογία λοιπόν πέραν πάσης σύγκρισης το επιχείρημα ...ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΥΡΙΟΙ...ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.