19/11/09

Επίθεση Σαμαρά στην Τουρκία για τη Θράκη

“Δε δεχόμαστε από την Τουρκία μαθήματα μειονοτικής πολιτικής”, επισήμανε από την Αλεξανδρούπολη ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση και σε “συμβούλους” που χαρακτηρίζουν “φθαρμένο προϊόν” την Νέα Δημοκρατία.
“Είμαστε πολιτικοί ή λογιστές”, διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και αναφέρθηκε σε “συμβούλους που έχουν μεγάλη ευθύνη για την ήττα οι οποίοι μας κάνουν και μαθήματα”. “Μας εξηγούν γιατί εμείς η Νέα Δημοκρατία είμαστε φθαρμένο προϊόν, γιατί οι ιδέες μας είναι ξεπερασμένες και πρέπει να τις κρύβουμε ή να τις αλλάξουμε”, συνέχισε ο κ. Σαμαράς. “ Λυπούμαστε, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα διακηρύξουμε τις απόψεις μας, θα τις προβάλλουμε και θα κερδίσουμε την κοινωνία. Όπως κάνουν τα επιτυχημένα Κεντροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη”, υπογράμμισε ο Μεσσήνιος πολιτικός.

Με το βλέμμα στο “σκληρό πυρήνα”

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Τουρκίας για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, για την οποία είπε ότι “ δεν αποτελεί αντικείμενο ελληνοτουρκικών διαφορών”. “Θεωρούμε τους συμπολίτες μουσουλμάνους αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από θρησκεία ή καταγωγή”, σημείωσε, για να προσθέσει πως “δεν είναι ξένοι στην ίδια χώρα”. Μιλώντας κατευθείαν στο...θυμικό των σκληροπυρηνικών οπαδών της Νέας Δημοκρατίας (εξάλλου, είναι οι μόνοι ως τώρα που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν για το νέο αρχηγό του κόμματος) ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι “το ιστορικό παρελθόν της Τουρκίας, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα”. Κάλεσε τη γείτονα χώρα “να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων” και “να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία”. Επίσης, ζήτησε από την Τουρκία “να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας”.

Κριτική στην κυβέρνηση

Παραμένοντας στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Αντώνης Σαμαράς διερωτήθηκε “τι σημαίνουν οι κατ' ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν”. “ Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ;”, κατέληξε, λέγοντας ότι “η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει”.
newstime.gr

18 σχόλια:

  1. Επιτέλους!!!¨ακουσα έναν πολιτικο Ελληνα να παντά όπως πρέπει στους απέναντι.Αξιοπρέπεια ρεε και οχι δουλοπρέπεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους, τίθενται στη σωστή τους βάση όλα τα θέματα που έχει δημιουργήσει η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας!

    Δηλαδή θα είμαστε πάντα απολογούμενοι ;

    Μάλιστα όταν έχουμε κατάφωρα δίκαιο ;

    Που θα μας βγεί αυτή η ιστορία ;

    Πάντοτε και δαρμένοι και ...... ;

    Αν συγκρίνει κανείς τι συνέβη στις Ελληνικες μειονότητες της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου οι οποίες κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν, και πως διαβιούν οι Μουσουλμάνοι στην Θράκη μας, βλέπει ποιός τηρεί τις Διεθνείς υποχρεώσεις του !

    Ας αφήσουμε το βαρλίκι κατά την κατοχή και τα τουρκικά αίσχη στην κατεχόμενη Κύπρο!

    Όλο θα απολογούμεθα για πράξεις που δεν έχουμε ποτέ διαπράξει ;

    Ο πρέσβυς κ. Ζαχαράκης διαβλέπει ότι σύντομα θα δεχθούμε τουρκική επίθεση στην Θράκη με καταγγελίες σε διεθνή φόρα περί κακής μεταχείρησης και αφαίρεσης των ατομικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων !

    Αφήστε το φιάσκο που δημιούργησε η παρεμβολή του ΝΑΤΟ, το οποίο μας ώθησε για να παραδώσουμε τους δυστυχείς Πομάκους, ... αρχαιόθεν .... φίλους των Ελλήνων, στην τουρκική προπαγάνδα και πολιτική εκμετάλλευση !

    Οι κ.κ. πολιτικάντες ΜΑΣ που πλουτίζοντας λυμαίνονται τον Ελληνικό πολιτικό χώρο, να βάλουν κάτω τον πισινό τους και να αρχίσουν να δουλεύουν, όχι να "μας" δουλεύουν !

    Μακάρι ο Σαμαράς να αποδειχθή πατριώτης !

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχουμε δει στην πραξη μετρα στηριξης των Πομακων ωστε να απομακρυνθουν απο τον ελεγχο και προπαγανδα των Τουρκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τους παραπάνω σχολιαστές, αλλά θα έλεγα να κρατήσουμε και μια επιφύλαξη μεγάλη γιατί απλά, είναι "προεκλογική" περίοδος στην Ν.Δ και όλοι λένε αυτά που θέλειο κόσμος να ακούσει....μέχρι και η Ντόρα πήρε αυστηρό ύφος και επέκρινε την Τουρκία σε ομιλία της....ποιά...η Ντόρα..!!!Οπότε, ναι μακάρι να τα εννοεί αλλά...κρατήστε μια μεγάλη πισινή γιατί φοβάμαι οτι απλά έγινε της μόδας ο πατριωτισμός στη Ν.Δ με σκοπό τον προσεταιρισμό του σκληρού πυρήνα πατριωτών ψηφοφόρων..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΟ.Το μπειμπι φεις του Αντωνη Σαμαρα ηταν σκουρο μλε ,σχεδον μαυρο.πολυ φυλοδοξο,βιαστικο,κατακτητικο,εθνικιστικο,αχαριστο στο κομμα του κι στον ευεργετη του το 1996 τιμωρηΘηκε και εκτοτε το εΘνικιστικο και μισαλλοδοξο κατι περιφερεται κι παριστανει την σιγανοπαπαδια προσπαθει να μας κανει να ξεχασουμε τα αδιεξοδα που δημιουργησε στην εξωτερικη πολιτικη της χωρας με το [ Ονομα ] και τον ανενδοτισμο απεναντη στην Τουρκια.Απο τον Διοδωρο Κυψελιωτη.ΒΗΜΑ 15-11-09

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας αφήσει τους ανέξοδους λεονταρισμούς για τη Θράκη ο κ. Σαμαράς. Εμένα θα με έπειθε αν δεσμευόταν , και βέβαια το έκανε πράξη έτσι και εκλεγόταν , ότι δεν θα τοποθετούσε στους εκλογικούς καταλόγους της Ν.Δ. ανθρώπους που θα αυτοαποκαλούνται Τούρκοι και ότι δεν θα εργάζονται για το καλό της γείτονας. Αυτή είναι πατριωτική θέση που δε λογαριάζει μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Βέβαια όλα τα κόμματα μας θα έπρεπε να είχαν αντίστοιχη θέση υπό την πίεση όλων μας αλλά πόσο μάλλον ο κ. Σαμαράς που στηρίζεται στην ιδιαίτερα στην πατριδοκαπηλία.
    Τ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ Πομάκοι (http://www.synedrio.com/poulianos.html) και άλλοι Έλληνες ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ και δεν περιμένουν βοήθεια από γενίτσαρους, αλλά από εμάς:
    http://www.proxeneio-stop.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουτό σχόλιο από το ΒΗΜΑ. Ρε σεις του ΔΟΛ δεν καταλαβαίνετε ότι με κάτι τέτοια σχόλια θα εκτινάξετε τη διαφορά στα ύψη;

    Ξυπνάτε ρέεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. “Δε δεχόμαστε από την Τουρκία μαθήματα μειονοτικής πολιτικής”

    “Δε δεχόμαστε από την Τουρκία μαθήματα μειονοτικής πολιτικής”

    “Δε δεχόμαστε από την Τουρκία μαθήματα μειονοτικής πολιτικής”

    “Δε δεχόμαστε από την Τουρκία μαθήματα μειονοτικής πολιτικής”

    “Δε δεχόμαστε από την Τουρκία μαθήματα μειονοτικής πολιτικής”



    πολύ σωστή φράση, ας την θυμόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι, φθηνοί λεονταρισμοι....και αισχρή προσβολή της νοημοσύνης μας αφού ξεχνάει και ο ίδιος οτι υπήρξε ΥΠΕΞ. Και ..... τι έκανες αντωνάκη ;;; όσο είχες την εξουσία ;;; ρε αϊντε πάενε αποδώ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ΑΛ από την Θεσσαλονίκη

    Δεν κατάλαβα το σχόλιό σου. Πότε είχε "εξουσία" ο "Αντωνάκης"; Ως ΥπΕξ του Μητσοτάκη, τήρησε άριστη στάση στο Σκοπιανό και παραιτήθηκε όταν ο Μητσοτάκης αποφάσισε να πολυλήσει το όνομα.

    Κι εδώ υπάρχουν κάποια βίντεο που φρεσκάρουν την μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κωνσταντίνε ,αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα που βάζει τις φωνές ο αντωνάκης,απ'έξω όμως από τον χορό.Για τα άλλα που αναφέρεις,ε! υπάρχουν και άλλες εκδοχές.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντωνη,εσυ δεν εχεις ανθρωπους να κανουν υπεραστικα τηλεφωνηματα σε μελη της ΝΔ (στην Κυπρο)?
    Η Ντορα εχει.
    Πολλα τα εξοδα....ποιος ...πληρωνει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ψηφιζω Ντορα. Γιατι δε μπορω δε συγχωρησω τον αποστατη που εριξε τον αποστατη και δε μπορεσαμε σε 10 χρονια να το ξεχασομε.

    Ψηφιζω Ντορα, για σθεναρη και αγωνιστικη πολιτικη απεναντι σε Τουρκια και ΗΠΑ.

    Επιπλεον ειμαι και βασιλικος.

    ΥΓ. Τον θυμαστε το Σαμαρα στα μπαλκονια στα Τιρανα με το πληθος απο κατω να χαιρεται για την προσκληση?

    Καημενη Ν.Δ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eipame, Patriotis o Samaras...gia afto thelei kai tin Tourkia stin Evropi na arxisei o epikismos Tourkon se Thraki kai nisia Aigeou me omalo tropo xoris polemous(Ola ta skeftete afto to paidi...mpravo tou)

    http://egkathetoi.blogspot.com/2009/11/blog-post_14.html

    9.Πιστεύετε ότι εάν η Τουρκία κριθεί ότι πληροί τις ήδη τεθείσες προϋποθέσεις, θα πρέπει να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. στο εγγύς (1-3 χρόνια) μέλλον;

    α)ΝΑΙ β)ΟΧΙ



    -Μπακογιάννη: Εάν και όταν η Τουρκία εκπληρώσει τις προϋποθέσεις ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε και μόνον τότε θα μπορέσει να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ. Σε αυτή τη διαδικασία δεν μπορούν να τεθούν τεχνητά χρονοδιαγράμματα. Η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από αυτή.



    -Σαμαράς: α).ΝΑΙ. Θεωρώ όμως απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο ιδίως σε 1-3 χρόνια.



    -Ψωμιάδης: α)ΝΑΙ. Όμως θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο για το χρονικό διάστημα που θέτετε και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει ένταξη με πολιτικά κριτήρια, δηλαδή χωρίς προϋποθέσεις.

    Patriotis o Samaras, oxi pekse gelase.

    Na tous dosume kai ithagenia meta na ginoume meros tis megalis Othomanikis aftokratorias...tsakali o Samaras, ta skeftete ola leptomeros gia to kalo tis patridos panta.

    15.Είστε υπέρ της απονομής ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες β’ γενιάς;

    α)ΝΑΙ β)ΟΧΙ



    -Μπακογιάννη: α)ΝΑΙ. Ναι, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα ότι ο μετανάστης που γίνεται Έλληνας, πρέπει να μένει αποδεδειγμένα ορισμένα χρόνια στην Ελλάδα. Όπως γίνεται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το μοντέλο τύπου Αμερικής που προωθεί η κυβέρνηση είναι επικίνδυνος πειραματισμός.



    -Σαμαράς: α). ΝΑΙ, υπό προϋποθέσεις.



    -Ψωμιάδης: α). ΝΑΙ, υπό προϋποθέσεις.

    Eipame, patriotis o Samaras...os Evrovouleftis tis ND ola afta ta xronia etrexe mera nyxta o anthropos gia to Skopiano, ti paremvaseis, ti erotiseis, ti pieseis askouse...asta na pane pos den epathe yperkoposi to palikari...oute o Pavos Melas na eitan.

    http://www.europarl.europa.eu/sidesSearch/search.do?type=QP&language=EL&term=6&author=28548

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με το που είπε ο Σαμαράς δυό πράγματα για τα ελληνοτουρκικά, χαμός από σχόλια (ορισμένα και προβοκατόρικα). Καταλαβαίνω ότι το να μιλάει κανείς για πατρίδα, έθνος, κλπ μπορεί να ταράζει ορισμένους, όμως αυτό δεν είναι λόγος για τόση παραπληροφόρηση. Ή μήπως είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Den mas lene omos oloi osoi aporriptoun ton Samara, poion theloun os arxigo tis ND??
    I Lista ypopsifion einai periorismeni.
    tin Ntora ? i ton Psomiadi, o opoios den exei elpida pleiopsifias ?

    Mipos tha einai giaftous to "mi xeiron beltiston" mia kapoia lysi anti Ntora, pou idi edeikse tis (an)ikanotites tis sta ethnika themata ??

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κάποιοι από το ΛΑΟΣ χτυπάνε τον Σαμαρά, για να βγει η ντόρα.
    αυτό τους βολεύει, ούτε η πατριδα ούτα η θρησκεία, ούτΕ τίποτα μόνο το βουλευτιλίκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.