21/11/09

Μια πολύ διαφορετική προσέγγιση της έννοιας ελληνικός λαός και έθνος στην παιδεία;


του Σάββα Καλεντερίδη
Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο Γιαννιώτης άρθρο που αναφέρεται σε απόψεις που διατύπωσε δημόσια η νέα Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας (στη φωτογραφία με την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, που είχε προτείνει να γίνουν τα αγγλικά επίσημη γλώσσα της χώρας μας). Δεν διαβάσαμε το βιβλίο της και αρκούμαστε στα όσα αναφέρει το άρθρο που ακολουθεί, από τα οποία σταχυολογούμε τα:
-"Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες"
-"Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν"
.
Φυσικά θα πρέπει να διαβάσει κανείς ολόκληορ το βιβλίο για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα του τί ακριβώς θέλει να μας πει η κ. Δραγώνα. Ούτως ή άλλως όμως, οι φράσεις αυτές από μόνες τους αποτελούν μια πρόκληση, όταν έχουν γραφεί και υιοθετούνται από ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει τόσο κρίσιμη θέση στο υπουργείο (πρώην εθνικής) παιδείας.
Δεν μας είναι γνωστό ποιά είναι η πορεία της οικογένειας της κυρίας Δραγώνα ή ποιά είναι τα επιστημονικά ή άλλα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζει τις απόψεις της.
Εμείς από την πλευρά μας ένα έχουμε να πούμε στην κυρία Γενικό, που έχει πλέον τις τύχες της παιδείας της χώρας μας στα χέρια της.
Τους δικούς μας προγόνους, που έζησαν επί χιλιετίες στις απομεμακρυσμένες βουνοκορφές του Πόντου, μακριά από τα μεγάλα κέντρα του Ελληνισμού και μετά το 1828 πολύ μακρυά από το ελλαδικό κράτος, κανένας δεν τους έκανε Έλληνες. Ήταν Έλληνες από χιλιετιών και παρέμειναν Έλληνες μέχρι τη Γενοκτονία και τον Ξεριζωμό, παρά τις δυσκολότατες συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν, αποκρούοντας κατά περιόδους πότε τις ορδές των Περσών, πότε των Μογγόλων, πότε των Αράβων και πότε των Τούρκων.
Με μια γλυκειά νοσταλγία για την πατρίδα, οι δικοί μας παπούδες και γιαγιάδες πάντα μας έλεγαν:
Εμείς Έλλενοι είμες, ελλενικόν αίμαν έχομεν, ελλενικόν γλώσσαν συντισένομεν.
Στα δε ακριτικά τραγούδια του 9ου, 10ου και 11ου αιώνα, που διέσωσαν οι Έλληνες του Πόντου μέχρι τις μέρες μας, η λέξη Έλλενας είναι ταυτισμένη με την αντρειωσύνη:
Σην θάλασσαν κολυμπετής
Σ΄ομάλια πεχλιβάνος
Σ' 'ον πόλεμον Τραντέλλενας
Ελλενικόν παληκάρι.

Ρίξτε μια πιό εμβριθή ματιά στην ιστορία του Ελληνισμού κυρία Δραγώνα και θα ανακαλύψετε ότι η πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτή που έχετε σχηματίσει στο κεφάλι σας.
Τώρα, ως Γενική Γραμματέας ενός υπουργείου που αφορά την τύχη της παιδείας όλων των Ελλήνων και αυτών που ήταν πάντα Έλληνες και αυτών που έγιναν με τη βία ή με τον πειθαναγκασμό, όπως εσείς πιστεύετε, οφείλετε να προσεγγίσετε σφαιρικά το θέμα και την αλήθεια.

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009
Θάλεια Δραγώνα: "Το ανθελληνικό κυβερνητικό φαινόμενο"
"Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες"
"Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν"


Κι' όμως!... Αυτή η "κυρία" έχει αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της "Τι είν΄ η Πατρίδα μας;" η νυν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου ...αποδόμησης της παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα.
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9.)
Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100).
Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.η γενική γραμματέας Αποδόμησης της Παιδείας) μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

50 σχόλια:

  1. Ημαρτον!!!!....δεν υπολογιζετε... την ...ηλικια μας την πιεση τα..τριγλυκεριδια......???
    επιστρεφω,παω για τα χαπια μου.


    Μηπως ειναι η ωρα να ιδρυσουμε ενα... βαθυ Ελληνικο Κρατος?
    Διοτι με τα σχολια δεν γινεται τιποτα.
    Αφου θελουν πολεμο ας τον εχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὄσοι ψηφίσατε τούς πουλημένους νεοταξίτες τοῦ gap,λουστῆτε τα...
    Τί φταῖμε ἐμεῖς ὄμως;;;;;
    Ἄν κ.Δραγῶνα τολμήσετε νά ἐφαρμόσετε τά συχαμένα σχέδιά σας,νά ξέρετε ὄ,τι θά γίνει ἐπανάσταση!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:Προσωπικά ἐάν παρατηρήσω κάποια ἀλλαγή στήν εἴδη διεβρωμένη παιδεῖα μας,πού ἐπηρεάσει ἀρνητικά τά παιδιά μου,θά τά σταματήσω!!!
    Εἴδη ὑπάρχουν καί ἄλλοι γονεῖς πού εἴμαστε σε ἐπαφή,γιά δασκάλους καί περεταίρω κινητοποιήσεις!!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη, μια αδιάκριτη ερώτηξις. Οι "Σέχχχτες", οι "πυρήνες", οι "αγώνες", επαναστατικοί και άλλοι τι γνώμη έχουν για την κυρία?
    Σοβαρά τώρα, πιστεύω πως είναι πολύ νωρίς να βγαίνουν ανοιχτά οι νεογενίτσαροι και να δείχνουν τα μούτρα τους. Μάλλον θα τα σπάσουν και δεν καταλαβαίνω γιατί οι υπηρεσίες που βρίσκονται πίσω τους, το πραγματικό "βαθύ κράτος" κάνει τέτοια λάθη. Μήπως επείγονται οι νεοθωμανοί για κάποιο λόγο να προωθήσουν άμεσα τη διαλυτική δράση τους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικά, επιτέλους, πετάξανε τις μάσκες , τώρα ο εχθρός έχει πρόσωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέχρι να πούμε δόξα τω θεώ που έφυγε η Ρεπούση απο το προσκήνιο, ξαναλέμε Παναγιά βοήθα.
    Το θράσος έχει και όρια. Τα νεύρα μας επίσης. Συγκρατιόμαστε με το ζόρι να μην βρίσουμε. Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτά τα "λουλούδια" ;
    Ο Ρεπουσισμός, έχει βαθειές ρίζες. Τα αγριόχορτα και τα παράσιτα ο γεωργός τα ξεριζώνει. ΞΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΗΝ.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο το 1000 μ.Χ. τραγουδούσαμε στον πόντο:

    "Τραντέλλεναν εσκότωσαν,
    Ρωμαίικον παλικάριν"

    Πού αποδεικνύει, πώς στην συνειδηση της κοινωνίας, διατηρούνταν η επίγνωση της συνέχειας τού γένους...

    Εμας, τούς Ποντιους, δεν χρειάζεται να μας δασκαλέψουν υπέρ ή κατα της συνέχειας..
    Τό ξέρουμε απο τις Γιαγιάδες μας..
    Ας έρθουν οι Ανελλήνιστοι για σεμινάριο στούς Ποντικούς συλλόγους, μπας και καταλάβουν τίποτα, οι δήθεν δάσκαλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φτού σας που να σας πάρει. Είμαι σε απόγνωση πραγματικά. Ο αδερφός μου , πάει Γ' Λυκείου και η παιδεία του έχει τεράστια διαφορά από τη δική μου που είμαι 10 χρόνια μεγαλύτερος. Δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για θέματα εθνικά-ιστορικά. Δεν τραγούδισε ποτέ σχεδόν τραγούδια όπως "Μακεδονία Ξακουστή", επετειακά των Εθνικών γιορτών ή τουλάχιστον τόσο λίγο που δεν θα θυμάται. Βέβαια γνωρίζει τέλεια τις τελευταίες εξελίξεις του X-Factor ενώ ξέρει την νυχτερινή Αθήνα απέξω. Σε λίγους μήνες θα μπορεί να ψηφίζει και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου ούτε έχει σχηαμτίσει άποψη για το ποιά θα είναι η στάση του στα πολιτικά-εθνικά θέματα.
    Ποιοι κατάντησαν έτσι την παιδία μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαθύ Κράτος των Ελλήνων, ένα όνειρο που ελπίζω να γίνει πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''Thaleia'' κράζει το παιδάκι,
    ''Thaleia'' ο νιος και ''Thaleia'' ο γέρος,
    ''Thaleia'' ακούς σε κάθε blog,
    α ! τι όνομα γλυκό!!!

    Ωραία η φωτογραφία που βάλατε με το "αχτύπητο" δίδυμο της "παιδικής" μας συμφοράς με τίτλο "Εργα και Ημέρες ... Αννας Bildenberg & Θάλειας Soros". Εχει (μήπως)
    υποστεί επεξεργασία "ρετούς" με κανένα ... photoshop ή (μήπως) έχουν πάρει ληγμένα Tamiflu???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "και δεν καταλαβαίνω γιατί οι υπηρεσίες που βρίσκονται πίσω τους, το πραγματικό "βαθύ κράτος" κάνει τέτοια λάθη."

    Τρέχουν νά προλάβουν,τώρα στήν ἀρχή πού ἔχουν πολιτική δύναμη νά δημιουργήσουν τετελεσμένα,καί νά ἀλοιώσουν πλῆρως τό ἔθνος.
    Δέν τούς νοιάζει πιά! Ὁ πόλεμος εἷναι πιά φανερός...γιά αὑτούς πού βλέπουν!
    Σύντομα ὄμως θά βλέπουν ὄλο καί περισσότεροι!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!!
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. . Ταύτην γαρ οικούμεν ουχ έτερους εκβαλόντες ουδ' ερήμην καταλαβόντες ούδ' εκ πολλών εθνών μιγάδες συλλεγέντες, άλλ' ούτω καλώς και γνη¬σίως γεγόναμεν ώστ' εξ ήσπερ εφυμεν, ταύτην έχοντες άπαντα τον χρόνον διατελούμεν, αυτόχθονες οντες και τών ονομάτων τοις αύτοίς οίσπερ τους οίκειοτάτους την πόλιν έχοντες προσειπείν. Μόνοις γαρ ήμίν τών Ελλή¬νων την αυτήν τροφόν και πατρίδα και μητέρα καλεσαι προσήκει. Καίτοι χρή τους ευλόγως μέγα φρονούντας και περί της ηγεμονίας δικαίως άμφιαβητούντας και τών πατρίων πολλάκις μεμνημενους τοιαύτην την αρχήν του γένους έχοντας φαίνεσθαι.
    Πραγματικά, όσο πιο πίσω ανατρέξουμε, για να εξετάσουμε τα δύο αυτά θέματα, τόσο θα δούμε ότι υπερέχουμε των αντιπάλων μας. Η πόλη μας αναγνωρίζε¬ται ως η αρχαιότερη, η μεγαλύτερη και η πιο φημισμένη σε όλο τον κόσμο. Αφού λοιπόν η αρχή της ιστορίας της είναι τόσο ένδοξη, πρέπει να τιμηθούμε ακόμη περισσότερο για τη συνέχεια της. Γιατί εμείς που κατοικούμε σ' αυτή την πόλη, δεν διώξαμε από δω τους κατοίκους ούτε τη βρήκα¬με έρημη ούτε συγκεντρωθήκαμε πολλοί λαοί και ήλθαμε να την καταλάβουμε. Η καταγωγή μας είναι τόσο καλή και γνήσια, ώστε η ίδια η γη, στην οποία γεννηθήκαμε, βρίσκεται στην κατοχή μας χωρίς καμιά διακοπή. Εμείς είμαστε αυτόχθονες και μπορούμε να ονομάσουμε την πόλη με τα ίδια ονόματα που δίνει κανείς στους πλησιέστερους συγγενείς του. Μόνο εμείς απ' όλους τους Έλληνες έχουμε το δικαίωμα να την αποκαλούμε τροφό, πατρίδα και μη¬τέρα. Εκείνοι λοιπόν που δίκαια αισθάνονται περήφανοι να διεκδικούν την ηγεμονία και υπενθυμίζουν συχνά τις πα¬ραδόσεις, πρέπει να αποδείξουν ότι τέτοια είναι η καταγω¬γή της φυλής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. . Ταύτην γαρ οικούμεν ουχ έτερους εκβαλόντες ουδ' ερήμην καταλαβόντες ούδ' εκ πολλών εθνών μιγάδες συλλεγέντες, άλλ' ούτω καλώς και γνη¬σίως γεγόναμεν ώστ' εξ ήσπερ εφυμεν, ταύτην έχοντες άπαντα τον χρόνον διατελούμεν, αυτόχθονες οντες και τών ονομάτων τοις αύτοίς οίσπερ τους οίκειοτάτους την πόλιν έχοντες προσειπείν. Μόνοις γαρ ήμίν τών Ελλή¬νων την αυτήν τροφόν και πατρίδα και μητέρα καλεσαι προσήκει. Καίτοι χρή τους ευλόγως μέγα φρονούντας και περί της ηγεμονίας δικαίως άμφιαβητούντας και τών πατρίων πολλάκις μεμνημενους τοιαύτην την αρχήν του γένους έχοντας φαίνεσθαι.
    Πραγματικά, όσο πιο πίσω ανατρέξουμε, για να εξετάσουμε τα δύο αυτά θέματα, τόσο θα δούμε ότι υπερέχουμε των αντιπάλων μας. Η πόλη μας αναγνωρίζε¬ται ως η αρχαιότερη, η μεγαλύτερη και η πιο φημισμένη σε όλο τον κόσμο. Αφού λοιπόν η αρχή της ιστορίας της είναι τόσο ένδοξη, πρέπει να τιμηθούμε ακόμη περισσότερο για τη συνέχεια της. Γιατί εμείς που κατοικούμε σ' αυτή την πόλη, δεν διώξαμε από δω τους κατοίκους ούτε τη βρήκα¬με έρημη ούτε συγκεντρωθήκαμε πολλοί λαοί και ήλθαμε να την καταλάβουμε. Η καταγωγή μας είναι τόσο καλή και γνήσια, ώστε η ίδια η γη, στην οποία γεννηθήκαμε, βρίσκεται στην κατοχή μας χωρίς καμιά διακοπή. Εμείς είμαστε αυτόχθονες και μπορούμε να ονομάσουμε την πόλη με τα ίδια ονόματα που δίνει κανείς στους πλησιέστερους συγγενείς του. Μόνο εμείς απ' όλους τους Έλληνες έχουμε το δικαίωμα να την αποκαλούμε τροφό, πατρίδα και μη¬τέρα. Εκείνοι λοιπόν που δίκαια αισθάνονται περήφανοι να διεκδικούν την ηγεμονία και υπενθυμίζουν συχνά τις πα¬ραδόσεις, πρέπει να αποδείξουν ότι τέτοια είναι η καταγω¬γή της φυλής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Μηπως ειναι η ωρα να ιδρυσουμε ενα... βαθυ Ελληνικο Κρατος?"


    Manos141, και μια νεα "ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" πιστευω οτι θα εκανε καλή δουλεια!
    Και προγραφές!Πολλές προγραφές!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι "διαβασμένοι" που αναφέρει ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ του γένους ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»

    Που και αυτόν τον κατέδωσαν οι Εβραίοι (γιατί δίδασκε το κόσμο να κλείνουν τα μαγαζιά τους την Κυριακή) και τον παρέδωσαν στο Τούρκο εκτελεστή-δήμιο.
    Μια ζωή οι ίδιοι. Μισάνθρωποι ρατσιστές, αρρωστημένοι ωραιοπαθείς και πιστοί υπηρέτες του Αντίχριστου της Νέας Τάξης (υπάρχει στη ορθοδοξία και Άγιος Δήμιος, όπως και Άγιος Βάρβαρος που ήταν ανθρωποφάγος. Μπορούμε να τους επικαλεστούμε -ως αντίδοτο και φάρμακο και αντιοφικό ορό).

    Όποιος πιστεύει ότι κατάγεται από τον πίθηκο δικαίωμα του να αποφασίσει για το σόι του και τον εαυτό του. Άλλωστε φροντίζει να το επιβεβαιώνει με τις θέσεις του και τις πράξεις του.
    Το ίδιο ισχύει και για όποιον πιστεύει ότι είναι τουρκόσπορος.
    Έχουν και οι τούρκοι τη σπορά τους που γυρνoύν ανάμεσα μας σαν τα νεφελíμ του Λιακόπουλου (έτσι δε λέγονται αυτά τα τέρατα;) . Ή σαν τους “Δαιμονισμένους” του Ντοστογιέφσκι (παράλληλη γραμμή με τον Άγιο Κοσμά –πρόταση διδακτορικής διατριβής για θεολόγους και φιλοσόφους-λογοτέχνες, αν δεν υπάρχει ήδη).

    Όπως και ο διάβολος έχει τη δική του σπορά και τη δική του διδασκαλία (στα σκοτεινά "κρυφά" διδασκαλία του Αντίχριστου όπου συχνάζουν και καλο-"γλεντάνε").

    Αυτή τη διδασκαλία (του διαβόλου δηλ., που πιστεύει ότι κουβαλάει το κόσμο σαν σαμάρι, αφού ζηλεύει το καημένο το γαϊδουράκι που σήκωσε τον ΣΩΤΗΡΑ του κόσμου Ιησού Χριστό) αναπτύσσει και η εν λόγο "κυρία" έτσι όπως της την έπαιξε με τον αυλό ή τον άσκαυλο στο αυτί το "ποντικάκι".

    Όσο για τα βελανίδια, ακόμα τρώνε βελανίδια, αλλά δεν το καταλαβαίνει γιατί τρώει και αυτή και οι άλλοι ξυλοκέρατα (χοιρινό τρώει; Ψαράκι;) αντί να τρώει από το νάμα της Ελληνοορθοδοξίας. Τότε θα το καταλάβαινε. Είναι σαν να τρως κονσέρβες συνέχεια και να μην έχεις φάει ποτέ και τίποτα από τον καλύτερο Σεφ. Ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβεις τη διαφορά. Άλλο η Τράπεζα, άλλο τα καπηλειά (τα πνευματικά εννοώ) και άλλο η Αγία Τράπεζα (Άγιο Δισκοπότηρο).

    Αλλά βέβαια. Για τον Εβραίο πρόκειται πάλι και βάζουν πάλι μπροστά το Τούρκο. Αν δε κάνω λάθος ο Κένεντι έβγαλε το Πάτερ Ημών από τα σχολεία (βλέπε αθεΐστρια Ιταλίας και κατάργηση του Σταυρού και των εικόνων από τα σχολεία) γιατί ενοχλούσε μερικές δεκάδες εβραιόπουλα (ή τους μέντορες τους).

    Ας παρακαλούμε την Παναγία Σουμελά, την Παναγιά Θαλασσινή (της Άνδρου) να τις φωτίσει και να μας γλυτώσει απ’ αυτές τις μετα-μοντέρνες Iron Maiden...

    Τα κακέκτυπα του τουρκικού και (ψεύτο-)σιωνιστικού-εβραϊκού εθνικισμού και μισαλλοδοξίας και μισανθρωπίας (αιρέσεις, μασόνοι και παρακλάδια) ας γνωρίζουν ότι το κόσμο των έσωσε και πάλι θα το σώσει

    Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ και η ΠΑΡΘΕΝΟΣ

    Πέρα στους πέρα κάμπους ...
    αγαπημένη μου Ρωμιοσύνη,
    αγαπημένη μου Κύπρο...
    Αστους αυτούς. Αυτοί διάλεξαν το δρόμο τους.
    Εγώ εσένα αγαπώ και εσύ εμένα αγαπάς «μ’ έναν έρωτα μεγάλο αληθινό...» ....

    Την Ελλάδα αγαπώ αλλά κι εσένα
    με έναν έρωτα μεγάλο αληθινό,
    τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα,
    τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.
    (Μάριος Τόκας-Ευαγόρας
    Παλληκαρίδης)


    Σάββα σ’ ευχαριστώ (αν και συνήθως σου απευθύνομαι στο πληθυντικό)και
    συγχωρέστε μου που δεν δίνω όνομα,
    και εμφανίζομαι με κουκούλα, σαν....
    τον κλέφτη

    Χαιρετώ τη κλεφτουριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    >Ὄσοι ψηφίσατε τούς πουλημένους νεοταξίτες τοῦ gap,λουστῆτε τα...<

    Οι κομματικές παρωπίδες δεν ωφελούν. Χειρών αδίκων ήρξατο η κ. Γιαννάκου, η οποία έκανε καθηγήτρια Πανεπιστημίου την κ. Ρεπούση, η οποία μας φιλοδώρησε με το "πόνεμά" της, το οποίο μας ταλαιπώρησε πάνω από έναν χρόνο, μέχρι να καταλάβει ο μπουνταλάς Καραμανλής ότι του δημιουργούσε πρόβλημα. Διότι, το ότι θα δημιουργούσε πρόβλημα στα ελληνόπουλα, αυτό φαίνεται να μην τον ενοχλούσε (αν είχε βέβαια καταλάβει τίποτε). Δεν ήταν μέσα στα ενδιαφέροντά του (αν είχε κανένα ενδιαφέρον, εκτός από το φαΐ και τον ύπνο).

    Μην ευτελίζετε όλα τα προβλήματα υποβιβάζοντάς τα σε κομματικό επίπεδο. Αυτά τα αναθεματισμένα τα κόμματα και η διχόνοια που προκαλούν είναι η κατάρα του τόπου από συτάσεως του ελληνικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Μηπως ειναι η ωρα να ιδρυσουμε ενα... βαθυ Ελληνικο Κρατος?
    Διοτι με τα σχολια δεν γινεται τιποτα.
    Αφου θελουν πολεμο ας τον εχουν."

    Και πολύ αργήσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν πρέπει να υπερβάλλονται τα πράγματα. Όλα παίζονται. Τώρα τα χαρτιά ανοίγονται ένα ένα στο τραπέζι. Δεν χρειάζεται ούτε απογοήτευση ούτε απελπισία.

    Γενικά, οι εξουσιαστές (και ιδιαίτερα στη χώρα μας που φέρνουν προς το λούμπεν) είναι μάλλον κοινωνικά αμόρφωτοι και συχνά πέφτουν θύματα εκπλήξεων. Πάντα υποτιμούν τους άλλους και μιά ζωή δεν ξέρουν ποιόν θα συναντήσουν μπροστά τους. Θυμηθείτε τι έγινε στην Αθήνα για την υπόθεση Οτσαλάν, τι έγινε με τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, και που βρέθηκε στις εκλογές του 2007 η Γιαννάκου.

    Απλά χρειάζεται επαγρύπνηση και όσο πιό άμεση αντίδραση. Κι' άμα γίνει η αρχή μετά ακολουθούν κι' άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Minos
    ELLINIKO na einai kai oti onoma thelei as exei.
    (sorry for the greekenglish)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σαν καλή ιδέα μου φαίνεται η πρόταση. Επικεφαλής μιας τέτοιας προσπάθειας μόνον άνθρωποι αγνοί σαν τον Σάββα θα μπορούσαν να ηγηθούν.

    Μαζί σας

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αλλίμονο που καταντήσαμε. Τι λέει αυτή; Που τα έμαθε αυτά; στο Deere;
    Θα μας πουνε οι αμερικανοσπουδαγμένοι αμα είμαστε έλληνες;

    Ρατσισμός είναι να υπηρετείς μια ιμπεριαλιστική δύναμη(ΗΠΑ) και να αλλοιώνεις την ιστορία ενός λαού για αυτά τα συμφέροντα. Ας πάει στην Τουρκία να ζήσει, δεν θέλουμε γενίτσαρους. Αι σιχ..ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και που ειστε, ακομα δεν ειδατε τιποτα... Εγγονος της εβραιας Μινεικο, και γιος της αμερικανοεβραιας Τσαντ ο jefrey papandreou θα τα κανει λαμπογυαλο...Αλλα ετσι ειναι, μας εχουν μετατρεψει σε κοινωνικη χωματερη, χωρις ταυτότητα, χωρις όραμα...Ορδες καραγκιοζηδων εχομε γινει, αλλοφρονες μεσα σε ενα τεραστιο πληθος ασχετων εξαθλιωμενων ορδων λαθρομεταναστων, που αλληλοκοιταζομαστε σα χαμενοι..Δεν μετραει πια η ψηφος μας, ειναι απο χερι κλεμμενη, ειναι απο χερι αλλοιωμενη, ειμαστε πλεον μια θλιβερη μοιοψηφια, αυτοκαταργηθηκαμε..Χασαμε την ευκαιρια να γινουμε αυτο που ειμαστε, και ετσι μπορει πλέον η κάθε Δραγώνα να μας αμφισβητεί..Μπορεί εκ του ασφαλούς να ουρεί οποισδήποτε μέσα στο κρανίο μας, χωρις καμία δυνατότητα αντίδρασης..Μας εφταιγε η βασιλευομένη δημοκρατία, μας έφταιγε η Χούντα, μας έφταιγε η δεξιά μας έφταιγε ο κακός μας φλάρος και έτσι επιλέξαμε μια ατελείωτη δημοκρατική σκυταλοδρομία εβραίων δρομέων...Νοιώθω μαλάκας, νοιώθω ξεφτίλας, νοιώθω καραγκιόζης, νοιώθω σκουπίδι...τόσα χρόνια να με διασύρει η μια κουφάλα και η άλλη και εγώ να φανατίζομαι με τον κάθε παλιοπούστη, ΚΚΕ ο ένας Παπανδρεϊκός ο άλλος, Καραμανλικος
    ο τρίτος αει στο διαλο με σιχάθηκα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τά χαρακτηριστικά τού έχθρού πού έχουμε νά παλέψουμε είναι αύτά:
    Εχει δύο πρόσωπα, τουρκικό καί σιωνιστικό πού τά χρησιμοποιεί κατά περίσταση, έχει μιά ίδεολογία, νεοταξίτες νέα έποχή.
    Στή νέα έποχή φωλιάζουν όλες οί ''ιδεολογίες'' πού άπέτυχαν νά μάς άλωσουν, κομμουνισμός, άθεοι, άναρχικοί, τρομοκρατία, σοσιαλισμός, σιωνισμός, μασώνοι, είδωλολάτρες, Ισλάμ, θεοσοφία, πνευματισμός, είναι μερικά από τά στηρίγματα αύτού τού συννοθυλεύματος τύπου δραγώνα. Τώρα γιατί βιάζονται. Χρειάζονται μάτια κι αύτιά άνοικτά, ψάξιμο πολύ στό διαδύκτιο, καί καθαρό μυαλό. Πάνω απ' όλα δέ προσευχή.
    Τί θά γίνει τό 2012; Μήπως γιαυτό βιάζονται; Δείτε τίς σχετικές ταινίες εκεί μάς λένε τί θά κάνουν. Θά ''έπαληθεύσουν'' τούς ψευτοπροφήτες όχι τούς προφήτες τής Βίβλου. Τί σημαίνει αύτό; Βιάζονται διότι τό 2012 θέλουν νά άφανίσουν έκατομύρια άνθρώπων. Η γρίπη τών χοίρων είναι ή άρχή, καί φυσικά έπειδή είναι φασίστες καί πιστεύουν ότι έχουν άλλο προορισμό στή γή θά άφανίσουν τούς ''άντιφρονούντες'' δηλαδή τούς όπου γής πατριώτες αλλά καί τούς όρθοδόξους. Είναι μιά τελική όλομέτωπη έπίθεση στήν άνθρωπότητα αύτό πού θά γίνει τό 2012 καί είναι τό παγκόσμιο συνωμοτικό σχέδιο πού έξελλίσεται άνά τούς αίώνες από τούς Ιλλουμινάτι τό 1776
    στή θεοσοφική εταιρεία τό 1875, στά πρωτόκολλα τών σοφών τής Σιών τό 1897 στή νέα έποχή τό 1975 πού τό σχέδιο άρχισε νά υλοποιείται φανερά. Αύτό τό σχέδιο υπηρετούν αύτά τά κατακάθια τής κοινωνίας έπειδή ποτέ δέν ένοιωσαν άγάπη γιά μιά πατρίδα, ποτέ δέν γνώρισαν αληθινό Θεό καί δέν συγκλονίσηκαν από τά θαύματα τής πίστεως μας. Είναι άξιολύπητα κουρέλια, είναι ή μάζα τού άντίχριστου. Εμείς είμαστε έτοιμοι γιά τή μάχη, νέα θάυματα ήρώων καί νέα θαύματα άγίων θά καταγράψει ή ίστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και κάτι ακόμα για αυτές τις "κυρίες":

    Τους μύθους του ο Αίσωπος τους τραγουδούσε στην αρχή (ή τους έλεγε προφορικά). Ο πρώτος,αν δεν κάνω λάθος, που τους κατέγραψε ήταν ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΛΗΡΕΑΣ περίπου
    3-4 αιώνες προ τη γεννήσεως του Σωτήρος. Αλλά χάθηκαν μετά. Αργότερα τους ξανασυγκέντρωσε ένας μοναχός τη πρώιμη περίοδο του Βυζαντίου. Δεν θυμάμαι το όνομα του, αλλά υποθέτω οτι μάλλον δεν πρέπει να ήταν τούρκικο...

    Ας ανοίξουν έναν τηλ. κατάλογο (αν θέλουν της Τουρκίας) να δούμε να θα βρούν και σήμερα αυτό το όνομα.

    Λαός χωρίς μνήμη της ιστορίας, είναι λαός νεκρός, λαός χωρίς μέλλον.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ DNA !

    Την Ελλάδα αγαπώ ....

    Πέρα στους πέρα κάμπους...
    και ακόμα πιο πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν και είναι η ΄΄ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ΄΄ σε όλα τα επίπεδα. Τη κυρία αυτή δεν γνωρίζουμε με τι κρητήρια την τοποθέτησαν σ΄αυτήν τη θέση.
    Αλλα αν δεν αισθάνεται Ελληνίδα, ο δρόμος είναι ανοικτός. Αν ήρθε στη χώρα αυτή χωρίς να ερωτηθούν οι κάτοικοί της επι Οθωμανικής κυριαρχίας(πχ Οι Εβραίοι της Ισπανίας),τότε πολύ καλά κάνει και αισθάνεται μή Ελληνίδα,ούτε και εμείς θέλουμε τέτοια ''παράσιτα''.
    Οι δικοί μας πρόγονοι που ζούσαν στη Θράκη,το Πόντο,τη Μ.Ασία αισθάνονταν πάντα Ελληνες και έδωσαν το αίμα τους για την Ελλάδα.
    Ήταν άνθρωποι με πολιτισμό και με αξίες.Δεν θεοποίησαν το χρήμα και δεν αναδεικνύονται μέσα απο στοές με ραδιουργίες σαν ''ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ''.
    Και για να μην ξεχνιόμαστε υπάρχουν ακόμη πολλοί Ελληνες στις παλιές Πατρίδες που ανοιπομονούν να ελευθερωθούν.
    ''ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλά έχουν ειπωθεί και μακακίες μπόλικες. Σαν τα ιντυμήντια, αλλά απ' την ανάποδη, τέλος πάντων.)))
    Παντως επί των απόψεων της κας Δραγώνα καλό θά' ταν να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι Αρχηγοί της ΝΔ, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως και ο υπουργος (πρώην Εθνικής) Αμυνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού

    i kiria den leei omos posoi ellines sfaktikan apo tous bizantinous epeidi o xristianismos theoreisai to dodekaotho amartia. kai posoi alloi sfaxtikan apo tous tourkous kai eginan mousoulmanoi. to oti ksanagenithike i elliniki seinidisi einai thavma kai deixei poso dinati itan i elliniki taytotita. ayto tin peirakse, oti den mas esfaksan olous! kai oi amerikanoi pou den einai ethikistes kata olous aytous giati den exoun stamatisei na polenoun gia ta simferonta tous kai giati den exoun 30% mousoulanous para mono ena 5%? alla otan eisai mia xora pou xrostas pantou tetoious ilithious sou tous epivaloun oi daneistes sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού

    i kiria den leei omos posoi ellines sfaktikan apo tous bizantinous epeidi o xristianismos theoreisai to dodekaotho amartia. kai posoi alloi sfaxtikan apo tous tourkous kai eginan mousoulmanoi. to oti ksanagenithike i elliniki seinidisi einai thavma kai deixei poso dinati itan i elliniki taytotita. ayto tin peirakse, oti den mas esfaksan olous! kai oi amerikanoi pou den einai ethikistes kata olous aytous giati den exoun stamatisei na polenoun gia ta simferonta tous kai giati den exoun 30% mousoulanous para mono ena 5%? alla otan eisai mia xora pou xrostas pantou tetoious ilithious sou tous epivaloun oi daneistes sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανελέητη γραφικότητα και κωμικοτραγική συνομοσιολογία βρήκα στους φίλτατους προλαλήσαντες. Αδυνατώ να συλλάβω το μέγεθος της υπερβολής που καλλιεργείται στο συλλογισμό ορισμένων.

    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γέμισε ο τόπος από τέτοιους υπανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η κομψευομενη μαιμου ονοματι Δραγωνα ειναι προσωποποιηση του κομπλεξικου ρατσισμου. Καποια ψυχολογικα χαρτια απο ενα Deere και Aston και νομιζει οτι μπορει να κανει μαθηματα σε εναν ολοκληρο λαο.

    Πρωτα οι πολιτικοι αλωσαν τα ταμεια τωρα ερχονται να αλωσουν τον πολιτισμο μας.

    Ας υπαρξει καποια συντονισμενη αντιδραση μεσα στην Βουλη απεναντι στους πραγματικους υπευθυνους (Παπανδρεου και παρεα). Και πολλη ενημερωση - η αναξιοκρατια και η διαφθορα ειναι γνωστες αλλα εδω προκειται για πολυ επικινδυνες κυβερνητικες πολιτικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΔΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ;
    ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΚΟΥΤΑΡΗ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΤΛ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει, καθώς επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να το απορρίπτει, να το καταδικάζει και να το πετάει στα σκουπίδια η εν λόγω μπορεί να έχει θέση γιατί κάποιοι της την έδωσαν να λέει ότι μπούρδα θέλει γιατί έτσι της είπαν ότι πρέπει να κάνει.
    Εμείς όμως όλοι εμείς που δεν συμφωνούμε έχουμε την δύναμη όσο και αν φαίνεται μικρό να το αλλάξουμε.
    Τα όπλα τους μπορούμε να τα στρέψουμε εναντίων τους μαθαίνοντας εμείς τα παιδιά μας την σωστή ιστορία για τους Ελληνες.
    Αν χρειαστεί να επανιδρύσουμε το κρυφό σχολειό να το κάνουμε.
    Κάθε γονιός από μόνος του και όλοι μαζί.
    Ενας κούκος μπορεί να μη φέρνει την άνοιξη αλλά μπορεί να την σηματοδοτήσει.
    Ενα ξέρω πως την αλήθεια όσο και αν την σπιλώσεις όσο και αν την λασπολογήσεις όσο και αν την θάψεις θα βγει στην επιφάνεια κάποια στιγμή.
    Αν βοηθήσουμε εμείς οι αηδίες που η Δραγώνα θέλει να μάθει στα παιδιά μας θα είναι μόνο κενά γράμματα σε κόλλες Α4 για τα διαγωνίσματα.
    Κενά γράμματα τα οποία όταν τα παιδιά θα φτάσουν στο σημείο να πάρουν την θέση της θα βγουν στην επιφάνεια.
    Ο Οδυσσέας σκέφτηκε τον Δούρειο Ιππο για να μπορέσουν να καταλάβουν την Τροία.
    Ας είναι όλα αυτά τα ανυπόστατα ανιστόρητα γεγονότα ο Δούρειος Ιππος τους.
    Ας γυρίσουμε τα όπλα τους εναντίων τους.
    Δεν είναι ακατόρθωτο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. βαρεθηκα τα σχολια, τις μελετες και τα λογια.

    οταν αρχισει ο ''πολεμος'' φωναξτε.(που ειναι ο συνχρονος Γερος του Μορια??)

    αναλυσεις επι αναλυσεων....

    αμαν πια.

    'φωνη βοωντως εν τη ερημω'

    ΘΜ (ο Λεσβιος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έλληνα Γηγενή ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στην πολυπολιτισμικό πείραμα ;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι σε αλλοεθνή να γεννάει στην Ελλάδα για να γίνεται Έλληνας(στα χαρτιά);

    Ποιος είσαι εσύ που....

    θα πεις όχι στους 550.000 νέους αλλοεθνείς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στην βάφτιση των λαθραίων μεταναστών σε νόμιμους;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στο ξαναγράψιμο της ιστορίας από τους ιδεολογικούς επιγόνους της πολιτικής παρατάξεως που ηττήθηκε στη διάρκεια του Εμφυλίου;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι σε ιδεολογήματα ήδη ξεπερασμένα ή αμφισβητούμενα στη δυτική Ευρώπη;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στο Τουρκικό Κεμαλισμό;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στον Σλαβομακεδονισμό;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στο αναρχοφασισμό;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στον εθνομηδενισμό;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι σε αυτόν που σε αποκαλεί εθνοκεντρικό, φασίστα και ρατσιστή επειδή υπερασπίζεις την εθνική σου ταυτότητα;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στις όποιες απαιτήσεις της πάσης φύσεως μειοψηφίας;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στην κατάργηση του επιθετικού προσδιορισμού «Εθνικού» από την Εθνική Παιδεία;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στην Διαφθορά;

    Ποιος είσαι εσύ που θα πεις όχι στο «ότι είναι νόμιμο και είναι ηθικό»;

    Αυτή είναι η κοινωνία μας σήμερα. Είναι ο επαναπροσδιορισμός της εθνικής ταυτότητας με ένα συνεχές αίτημα της εθνομηδενιστικής «αριστεράς», η οποία προσπαθεί να αντικαταστήσει την έννοια του «εθνικού» πατριωτισμού με εκείνη του «συνταγματικού» πατριωτισμού μετατοπίζοντας έτσι το επίκεντρο της έννοιας από το «ξεπερασμένο» έθνος «στο πιο οικουμενικό και πολιτικό επίπεδο των δικαιωμάτων του πολίτη».

    Ένα έθνος για να είναι ανεξάρτητο και υπερήφανο χρειάζεται 3 πράματα:
    -Πολιτισμική ταυτότητα
    -Οικονομική κυριαρχία
    -Εδαφικός χώρος

    Από τα παραπάνω αναλογιστείτε τι υπάρχουν σήμερα, τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν και μπορείτε να καταλάβετε που οδηγούμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για ποιό λόγο μας βρίζετε; Μήπως σας λοίπουν τα επιχειρήματα; Αν μπορείτε και έχετε κάτι να πείτε, καταθέστε τη γνώμη σας και όχι τον οχετό σας, παρακαλώ.

    Στα δικά μας τα σπίτια το συμπόσιο το κάνουν στην κοινή τράπεζα και οχι στο W.C.

    Φιλικά

    Υ.Γ.: Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες (με το παλιό ημερολόγιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε γαμωτο αφου ειμαστε πολλοι και συμφωνουμε γιατι δεν ξεκιναμε κατι αντι να καθομαστε μπροστα απο τα πληκτρολογια?Δεν παει αλλο,θα μας δυαλυσουν μπροστα στα ματια μας και θα τους κοιταμε.Ως ποτε θα ανεχομαστε να μας κανουν κουμαντο τετοια φιδια κολοβα?

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ....ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...

    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η κυρία Δραγώνα σπούδαξε στην αμερικάνικη βάση την εποχή που παρήγαγαν "εθνικόφρονες"
    Εδώ τα καλάαααα !
    http://theamapati.wordpress.com/2007/09/25/250907/#comment-22646

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μπά σε καλό τους ,είχα καιρό να διασκεδάσω τόσο ,τι διασκέδαση δηλαδη....... γέλιο μέχρι δακρύων ..

    αυτα ειναι “διαμάντια “ που πρέπει να διδάσκονται στις δραματικές σχολές ωστε οι νέες γενίες ηθοποιών που θα ξεπηδήσουν να εχουν έτοιμο το υλικό για σίγουρη επιτυχία στην πρόζα ,στην οπερέττα και στην παρλάτα ..

    Λ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ""22 Νοέμβριος 2009 1:47 πμ
    Ανώνυμος είπε...
    Ρε γαμωτο αφου ειμαστε πολλοι και συμφωνουμε γιατι δεν ξεκιναμε κατι αντι να καθομαστε μπροστα απο τα πληκτρολογια?"""

    Ανώνυμε φίλε, μήπως τελικά δεν είμαστε τόσοι πολλοί όπως νομίζουμε, παρά είμαστε μόνο μια ασήμαντη περιθωριακή ομαδούλα εθνικιστικοδημοσιογραφούντων, γραφικών υπέργηρών ημιμαθών ???? Γιατί ποτέ στα τελευταία 35 χρόνια του λεγόμενου δημοκρατικού βίου αυτής της χώρας δεν έχει αποτυπωθεί εκλογικά μια αξιόλογη,υλοποιήσιμη, και με λογική συγκρότηση, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ?
    Μήπως τελικά θα πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξουμε γύρω μας για να αντιληφθούμε ότι η σημερινή κοινωνία ξεπερνά τις ιδεοληψίες μας,υποσκελίζει τις ρητορείες και τις φοβίες μας?
    Διαβάζω εδώ και καιρό τις σελίδες του παρόντος ιστοχώρου διότι ενδιαφέρομαι για τα εθνικά ζητήματα της πατρίδας μου αλλά το το μόνο που αποκομίζω από τα ανακυκλωμένα σχόλια των αναγνωστών, είναι φαιδρά και φθηνά συνθήματα από την εποχή του Εμφυλίου,μισαλλόδοξα σχόλια για μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού (ετερόδοξοι, αριστεροί, φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, άθεοι,ευρωπαιστές,επιχειρηματίες κτλ), διανθισμένα με ξεπατικωμένα τσιτάτα από το δήθεν "12θεο", από αντισημιτικές ιστοσελίδες, εθνικιστικές φυλλάδες κτλ κτλ κτλ
    Σαφώς και η "ιδεολογία" της συγκεκριμένης κυρίας (όποιες προθέσεις και να έχει στο κεφάλι της) μπορεί εύκολα να γίνει επικίνδυνη για τα συμφέροντα του τόπου μας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι η φύλαξη των συνόρων μας, όσο καλά και να οργανωθεί, να χρηματοδοτηθεί και να στελεχωθεί, ποτέ δεν μπορεί να είναι απολύτως αποτελεσματική. Ακόμα και στις πιο αστυνομοκρατούμενες και ηλεκτρονικά φυλασσόμενες χώρες της αναπτυγμένης Δύσης, μεγάλος αριθμός παράνομα εισερχομένων ξεπερνάει τα εμπόδια που τίθενται, τόσο σε χερσαία όσο, ιδιαίτερα, σε θαλάσσια σύνορα.
    Επομένως, αντί να μοιρολογούμε για την επερχόμενη πολυ-πολιτισμική "κατάντια" της χώρας μας, ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με θάρρος και ειλικρίνεια...Είτε το θέλουμε, είτε όχι, από την στιγμή που υστερούμε στον τομέα της γονιμότητας, είναι μοιραίο να αλλοιωθεί το δημογραφικό προφίλ του τόπου, και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί επειδή το "επιβάλει" η Ουάσιγκτον ή η ΕΕ,ούτε η κάθε κα Δραγώνα κτλ
    Είτε λοιπόν βρίζουμε, είτε παραμένουμε αδρανείς, η χώρα αλλάζει πρόσωπο και σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε οι περισσότεροι εξ ημών με γαμπρούς και νύφες εξ ανατολών ή εξ Αλβανίας...Ας αφήσουμε λοιπόν το τόσο αγαπητό σε όλους μας, ελληνικό σπορ της υψηλής -και πάντα εκ του ασφαλούς- κριτικής, και ας αρχίσουμε να μιλάμε (αλλά και να δρούμε) ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της άμεσης απελάσης των προσφάτως αφιχθέντων παράνομων μεταναστών που έχουν αποκλειστικά οικονομικά κίνητρα....Οι έχοντες τεκμηριώσει "νόμιμο" status παραμονής στη χώρα μας θα πρέπει να ενσωματωθούν σταδιακά στην Ελληνική κοινωνία και θέλοντας και μη, θα αναγκαστούμε να αποδεχθούμε γεγονότα που ίσως ήταν αδιανόητα σε άλλες εποχές.Σαφώς και έχουν, (ή θα πρέπει να έχουν δικαιώματα) και αυτοί οι άνθρωποι.Όσο πιο γρήγορα ξεπεράσουμε τις ιδεολογικές αγκυλώσεις σχετικά με το ποιός είναι βιολογικός απόγονος των Αρχαίων Ελλήνων, τόσο πιο γρήγορα θα ασχοληθούμε με το πραγματικό πρόβλημα "ΤΙ ΧΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ".Θέλουμε μια χώρα στα πρότυπα πχ της πρωην Γιουγκοσλαβίας, με νησίδες εθνοτικών ομάδων σε διάφορα σημεία της χώρας ή και των αστικών μας κέντρων, με πλήρη κοινωνική πόλωση, με γκέττο και κοινωνικές εξεγέρσεις ? Ας αρχίσουμε λοιπόν να επεξεργαζόμαστε λογικές, σύννομες και παράλληλα υλοποιήσιμες πολιτικές για το μέλλον αυτού του τόπου παρά να καθόμαστε στα πληκτρολόγια μας και να αναλωνόμαστε σε άσκοπες διαμάχες με δανεισμένη επιχειρηματολογία από τα Νοστραδομικά άπαντα γραφικών ιερομόναχων και λοιπών ανοργασμικών εκπροσώπων της υπερσυντηρητικής εθνικιστικής συνομοταξίας...

    "Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται και δρά καθημερινά ως τέτοιος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τόσα χρόνια ρουσφέτια, κοινωνικός ρατσισμός ,εναγκαλισμός του έθνους από τους μουλάδες, μετανάστευση τον διακεκριμένων, περιθωριοποίηση τον γενναίων , οδήγησαν την χώρα σε αυτό το σημείο. Το τέλος έρχεται γοργά , είναι νομοτέλεια!
    Ας ήμασταν πιο υποψιασμένοι, ας προσέχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Φιλε 22 Νοέμβριος 2009 9:49 πμ,

    Οι αποψεις σου ευπροσδεκτες σε αναρτηση με θεμα "Τι χωρα θελουμε στο μελλον". Παροτι δεν συμφωνω οτι ειμαστε "μια ασήμαντη περιθωριακή ομαδούλα εθνικιστικοδημοσιογραφούντων, γραφικών υπέργηρών ημιμαθών" αλλα μπορουμε να κανουμε πολιτισμενη συζητηση με λογικη.

    Αλλα η παρουσα αναρτηση εχει διαφορετικο θεμα, τις προκλητικες θεσεις της κ. Δραγωνα οι οποιες στερουνται καθε "λογικης και συγκροτησης" που επιζητεις.

    Η ουσια ειναι οτι η πολιτικη πρεπει να αντικατοπτριζει τις θεσεις και αποψεις του λαου - ειτε συμφωνουμε ολοι ειτε οχι. Και δεν νομιζω οτι οι αποψεις της Δραγωνα και ο τροπος με τον οποιο εκφραζει προσωπικες θεσεις αντι να εκπροσωπει θεσεις των ψηφοφορων της αντιπροσωπευουν το τι θελει ο λαος.

    Εκτος και αν ειμαστε συνδρομητες της αποψης οτι οι κυριοι και κυριες μελη της κυβερνησης εχουν λαβει αδεια να διαπαιδαγωγησουν τον λαο. Κατα την γνωμη μου αυτο προσθετει προσβολη (εναντια του λαου) στην προκλητικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΄ΠΛΕΙΟΨΙΦΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΣ.επειδη δεν βλεπω αλη λυση Θα χαρω να φτασει το γενικό ξεχαρβαλωμα στα έσχατα.


    ισως τ'οτε ξυπν'ησουμε και πεταχτουν έξω οι κάθε έιδους εφιαλτες, προδότες κλπ

    αλλοιως φινιτο λα μουσικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τα δεδομένα μας υπαγορεύουν ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Η αποδόμηση της Ιστορίας και της ιστορικής μνήμης, συστηματοποιούνται ολοένα, απλώνονται και σταδιακά δηλητηριάζουν τις νέες γενιές. Φοβάμαι τον πνευματικό μιθριδατισμό. Μόνη λύση είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν τι γίνεται, να νιώσουν τον κίνδυνο στο πετσί τους και να αντιδράσουν στον δηλητηριασμό τους. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δεν καταλαβαίνω πολλά από τα σχόλια..... Οι Έλληνες παίρνουμε αυτό που μας αξίζει....... Σκύψτε λοιπόν το κεφάλι και αποδεχθείτε την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΔΕΝ ΞΑΦΝΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!! Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΠΙΑΝΟΥ ΗΤΑΝ??

    ΤΩΡΑ ΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ..

    ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΑΠ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΑ!!


    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Είστε για δέσιμο !!! Τα ξερετε όλα όπως πάντα , και απο ιστορία άλλο τίποτα . Τυχαια βρέθηκα εδώ αλλά μιας και βρέθηκα να σας πληροφορήσω ότι αυτές οι συναισθηματικές φανφάρες για την Ελλαδάρα είναι απλά για κάνετε το κομάτι σας . Λοιπόν εχετε πέσει όχι απλά θύματα προπαγάνδας ... τι λέω τώρα , σάν πως θα μπορούσατε ποτε΄ να σκεφτήτε διαφορετικά .
    Τυφλα ναχουν οι ιστορικοί μπροστά σας ... χαχαχαχα . Γραψτε εσείς τα βιβλία και σκοτώστε τα παιδιά σας.

    Περαστικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμε
    Αν και μάλλον αστειεύεσαι, έτσι, για να συνεχίσω το αστειάκι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε για δέσιμο.
    Εδώ άλλους τους έστελναν στα γκουλάγκ, εμάς δεν μας δέσουν;
    Ξέρεις, η λεγόμενη προοδευτική αριστερά και τα αφεντικά της Αυγής (το παλαιό ΚΚΕ Εσ.), κεντρικού υποστηρικτή της κ. Δραγώνα, ήταν τρόφιμοι του Τσαουσέσκου.
    Και εκείνος δεν πήγαινε πίσω με όσων την άποψη δεν συμφωνούσε.
    Σ' ευχαριστούμε πάντως Έλληνα 'δημοκράτη', που αρκείσαι στο δέσιμο και δεν μας στέλνεις κατευθείαν στα γκουλάγκ.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. καλο το αστειακ , αλλα δεν μαντεψες σωστα...τελος παντων καλα να περνας και ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε...


    Γιαννης Νικολιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.