21/11/09

«Νοιώθω δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου», θα πει η Χαρά Νικοπουλου

Αρνήθηκε την κατηγορία, ο μουσουλμάνος σύζυγος της καθαρίστριας του σχολείου στο Μεγάλο Δέρειο, αλλά δεν έπεισε κανένα. Εισέπραξε 5 μήνες και 20 μέρες φυλάκιση για τρεις κατηγορίες.Κατ έφεση η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ

Σε 5 μήνες και 20 μέρες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης ο Οσμάν Κασάικα από το Μεγ. Δέρειο που είχε χειροδικήσει σπάζοντας το χέρι της δασκάλας Χαράς Νικοπουλου όταν την επισκέφθηκε στο σχολείο μαζί με την σύζυγό του που εργαζόταν ως καθαρίστρια για να …διαμαρτυρηθεί για τις συστάσεις που της είχε κάνει να είναι πιο συνεπής στην εργασία της. Ο θρασύτατος κατηγορούμενος λογοδότησε για την ενέργειά του που όπως έλεγε είχε την «κάλυψη» πολιτικών προσώπων τα οποία τον διαβεβαίωναν ότι η δασκάλα θα απομακρυνθεί από την περιοχή!

Το δικαστήριο τον καταδίκασε και για τις τρεις πράξεις, όπως πρόκληση βλάβης και κάκωση της υγείας της παθούσας, προσβολή λόγω κι έργω με μειωτικούς χαρακτηρισμούς της δασκάλας που εκτελούσε χρέη διευθύντριας, όπως και πρόκληση τρόμου και ανησυχίας στην παθούσα. Η δίκη εκδικάστηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη όπου η κ. Νικοπούλου παρουσίασε έγγραφη αναφορά με ημερομηνία 5-5-2008 την οποία υπέγραφαν δύο δασκάλες οι Αλεξάνδρα Αμπατζή και Ελένη Παντάκη όπου περιγραφόταν το γεγονός ότι δεν καθάριζε το σχολείο, υπήρχαν διαρκή παράπονα και δεν υπήρχε ίχνος εμπάθειας από την παθούσα δασκάλα, την οποία στοχοποίησε κι επιτέθηκε αναίτια και προσβλητικά ο σύζυγός της. Παράλληλα κατατέθηκε απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μάξιμουμ» Fm όπου ο δήμαρχος Ορφέα κ. Πουλιλιός μιλούσε με τον δημοσιογράφο κ. Κολιό και επιβεβαιωνόταν το σενάριο ότι θα «πετούσε από το σπίτι την δασκάλα», κάτι για το οποίο επαίρονταν ο δράστης ότι θα καταφέρει με πολιτικό μέσο.

Ο κατηγορούμενος Οσμάν Κασάϊκα και η σύζυγός του Αϊσέ Κουρού αρνήθηκαν παντελώς την κατηγορία, η δεύτερη αναίρεσε και την κατάθεση που είχε δώσει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώ την δίκη που ήταν άψογη ως διαδικασία κάλυψαν δημοσιογράφοι του ελληνόφωνου και του τουρκόφωνου Τύπου. Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο αδελφός της παθούσας, δικηγόρος Ευτύχιος Νικόπουλος, που περιορίστηκε στα νομικά επιχειρήματα εδραίωσης της κατηγορίας.

Η Χαρά Νικοπούλου, μια εκπαιδευτικός με αναγνωρισμένη δράση μετά την εκφώνηση της καταδικαστικής απόφασης ζητήθηκε να σχολιάσει την περιπέτεια που έζησε όλο αυτό το διάστημα με τρομοκρατικές κι άλλες απειλητικές ενέργειες στο Μεγάλο Δέρειο όπου ζει σε ξύλινη μονοκατοικία στο λεγόμενο «σπίτι του δασκάλου», όπου αναφέρεται στην εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει την δικαιοσύνη, αλλά και την ικανοποίησή της που έλαμψε για μια ακόμη φορά η αλήθεια, όσο κι αν κάποιοι επεχείρησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. «Εγώ συνεχίζω με προσήλωση το εκπαιδευτικό έργο που μου έχει ανατεθεί σ΄ ένα χωριό και μια κοινωνία που στηρίζει όλα τα βήματα προόδου και μόρφωσης των παιδιών της και το περιστατικό αυτό παραμένει μια μεμονωμένη αρνητική ενέργεια που δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μας».

Μελαχροινή Μαρτίδου
Η Περιφερειακή οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» Αν. Μακεδονίας Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση για την χθεσινή δίκη
«Σήμερα 19 Νοεμβρίου 2009 στις 9.00 π.μ, πραγματοποιήθηκε το Εφετείο για τον ξυλοδαρμό της Ελληνίδας εκπαιδευτικού, από μουσουλμάνους, στο χωριό Μεγάλο Δέρειο του Ν. Έβρου. Η συμπαράστασή μας με την δυναμική παρουσία του Πατριωτικού Συλλόγου Λάρισας, που αψήφησε την χιλιομετρική απόσταση, ήταν αισθητή στην αίθουσα του δικαστηρίου της Αλεξανδρούπολης. Η συνήγορος του κατηγορουμένου προσπάθησε με κάθε μέσο να παρουσιάσει την αδίκως κατηγορημένη δασκάλα, ότι ψεύδεται για το περιστατικό της επίθεσης που δέχτηκε, με αποτέλεσμα το κάταγμα στο χέρι της. Άφησαν να νοηθεί ότι το κάταγμα προήλθε με άγνωστο τρόπο και άφησαν υπόνοιες ότι ίσως το είχε προκαλέσει και η ίδια στον εαυτό της.

Οι αβάσιμες και αστήριχτες αυτές κατηγορίες, δεν έπεισαν την κυρία πρόεδρο του δικαστηρίου και επιπρόσθετα, ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκαν στη δίκη προκάλεσε αν μη τι άλλο τον γέλωτα στους παρευρισκόμενους, αλλά και συνάμα την οργή. Καθώς συνεχιζόταν η διαδικασία το κουβάρι ξετυλιγόταν και η αλήθεια άρχισε να αποκαλύπτεται. Η δασκάλα, όχι μόνο ταλαιπωρήθηκε άδικα από το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη δίκη , έπεσε παράλληλα θύμα ρατσιστικής αντιμετώπισης από το χωριό στο οποίο διέμενε και εργαζόταν, από τους μουσουλμάνους κατοίκους του χωριού και συγκεκριμένα και από τον ίδιο το δήμαρχο, που όπως αποδείχτηκε εν συνεχεία προσπάθησε με απειλές και κατάχρηση της εξουσίας του, να διώξει τη δασκάλα από το χωριό, γιατί ως Ελληνίδα ορθόδοξη χριστιανή, προκαλούσε «πρόβλημα» σε ολόκληρη την κοινωνία. Συγκεκριμένα η συνήγορος του μουσουλμάνου, ο οποίος αιτούσε και αποζημίωση ύψους 370 χιλιάδων ευρώ, ανέφερε πως η «ιδιότητα» της δασκάλας που είχε ως Ελληνίδα χριστιανή προκαλούσε προβλήματα στο χωριό. Τον μουσουλμάνο Οσμάν, «έκαψε» η ίδια του η σύζυγος, η οποία όπως ανέφερε στις απαντήσεις της προς το δικαστήριο, «ξέχασε» να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία στην αρχική δίκη!

Συμπέρασμα αυτής της περίπου σαρανταπεντάλεπτης δίκης, ήταν η πεντάμηνη ποινή φυλάκισης του κατηγορούμενου και η απόδοση δικαιοσύνης για την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου και για όλους τους εκπαιδευτικούς που κατηγορούνται για το λόγο ότι διδάσκουν στους μαθητές τα ελληνικά ιδεώδη και την σημασία των παρελάσεων.

Οι συντεχνίες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι σκοπός τους ήταν και είναι η Κοσσοβοποίηση της Θράκης μας και πόσο επηρεάζει υψηλά κλιμάκια της κοινωνίας της Θράκης και μόνο τη δουλειά του, δεν κάνει, ως προξενείο. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι υπόκεινται σε ένα τουρκικό παροξυσμό με την προσπάθεια να τους πείσει ή να τους δελεάσει ώστε να δηλώνουν Τούρκοι μουσουλμάνοι και όχι Έλληνες. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ- ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ- ΘΡΑΚΗ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Διαμαρτυρία ή ξυλοδαρμός δημοσιογράφου;
Αν συνέβη είναι καταδικαστέα η ενέργεια
Για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου που όμως δεν έγινε αντιληπτός από κανένα τουλάχιστον μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση της δίκης μιλά η τουρκόφωνη «Μπιρλίκ». Όπως αναφέρεται ο εκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας «Ροντόπ Ρουτζαρί» Ιμπραήμ Μπαλταλή έπεσε θύμα επίθεσης μερίδας Ελλήνων ακροατών της δίκης, όπως αναφέρεται που προσπάθησαν να του αποσπάσουν την μηχανή και να τον ξυλοφορτώσουν. Η εφημερίδα αναφέρει ότι επισκέφθηκε και το νοσοκομείο. Αν συνέβη κάτι τέτοιο ως ενέργεια είναι αποδοκιμαστέο απ’ όπου κι αν προέρχεται, αφού ο δημοσιογράφος πρέπει να κινείται με άνεση και απόλυτη ελευθερία σε όλους τους χώρους.
Εκφράζουμε όμως τις επιφυλάξεις μας για το περιστατικό με το δεδομένο ότι κουτοπόνηρες τακτικές ξυλοδαρμών, ενώ δεν τους έχει ακουμπήσει άνθρωπος, έχουμε δει στο παρελθόν από άλλους δημοσιογράφους.

ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

4 σχόλια:

  1. Μπράβο στην κ. Χαρά για το έργο της και τη σταθερότητά της παρά τους εκβιασμούς!
    Μπράβο και στο δικαστήριο.
    Όσο για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου, έλεος.. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουνε; Δεν είμαστε Τούρκοι εμείς να κάνουμε τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσαμπουκάς και τζάμπα μάγκας σε γυναίκα. Η δικαιοσύνη έπραξε το αυτονόητο και μπράβο της. Η αναλγησία και η απουσία σοβαρής πολιτικής με τους μουσουλμάνους απο την εκάστοτε κυβέρνηση, έθρεψε αυτά τα φαινόμενα, ώστε να έχουν την ψευδή εντύπωση τα φασιστοειδή, ότι αποτελούν κράτος εν κράτει και ότι η μαμά Τουρκία είναι κοντά και τους συμπαραστέκεται.
    Ελπίζω οι ποινές να εφαρμοσθούν, με αυστηρότητα κατά το γράμμα του νόμου και να μην γίνουν παρεμβάσεις μείωσης ή απάλειψης της ποινής. Σ΄ αυτήν την περίπτωση τότε δεν θα υπάρχει ισονομία, αλλά ειδικό καθεστώς. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρουπόλεως είναι μία μικρή δικαίωση στον δύσκολο και ηρωικό αγώνα της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, γιατί η μεγαλύτερη δικαίωση και ηθική ανταμοιβή για την ηρωική δασκάλα είναι η Αγάπη και η Λατρεία των μαθητών της, η αγάπη και ο θαυμασμός όλων των Ελλήνων απανταχού στη Γη, υποκλινόμενη στο μεγαλείο της. Η τελεσίδικη καταδίκη του Οσμάν Κασάικα είναι ηχηρό ράπισμα για τον ίδιο και τους υποκινητές του. Ακόμη και εντός της αίθουσας του δικαστηρίου οι προκλήσεις τους δεν βρήκαν αντίκρυσμα, δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αλλά κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος, παρά τις λυσσαλέες, ξεδιάντροπες και προκλητικές προσπάθειες τόσο του κατηγορουμένου όσο και της πληρεξουσίας δικηγόρου του, σπιλώσεως με κάθε τρόπο και χωρίς αιδώ της τιμής και της αξιοπρέπειας της Χαράς Νικοπούλου, της οικογένειάς της και της δικαιοσύνης. Η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου είναι ένα ακόμη ληθαράκι δικαίωσης στον δύσκολο δρόμο που βαδίζει και χαράζει αγέρωχα η Χαρά Νικοπούλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Αρχικέραυνο. Και εγώ το ίδιο ελπίζω. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.