10/11/09

Τη στήριξή του στον Αντ. Σαμαρά ανακοίνωσε ο Δημ. Αβραμόπουλος

Νέα δεδομένα στη μάχη για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. δημιουργεί η στήριξη της υποψηφιότητας Σαμαρά από τον Δημ. Αβραμόπουλο. Δήλωσε ότι αρνείται την ασφάλεια της ουδετερότητας και ότι στέκεται στο πλευρό του μεσσήνιου πολιτικού.




"Στέκομαι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, στηρίζω την υποψηφιότητά του... Θα αγωνιστούμε μαζί για την αναγέννηση της παράταξης" δήλωσε, παρόντος του υποψηφίου προέδρου, ο Δημ. Αβραμόπουλος.

"Η μεγάλη παράταξή μας πρέπει να μείνει μία και αδιαίρετη... Η επιλογή του αρχηγού της Ν.Δ. δεν πρέπει να έχει να κάνει με προσωπικά συναισθήματα ή με παζάρια που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές" πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του για τα αίτια της ήττας του κόμματος στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

"Οποτε αποδοκιμάστηκε η Ν.Δ. αυτό οφειλόταν στο ότι απομακρύνθηκε έστω και προσωρινά από τις αξίες της. [Η ήττα] οφείλεται στην αλαζονεία που επέδειξαν στελέχη της" σχολίασε ο Δημ. Αβραμόπουλος, που υπεραμύνθηκε της στάσης του. "Μπορεί στο όνομα της ενότητας να απέσυρα την υποψηφιότητά μου, δεν απέσυρα όμως τα πιστεύω και τις απόψεις μου για το μέλλον της παράταξής μας... Αρνούμενος την ασφάλεια της ουδετερότητας καταθέτω την άποψή μου για το μέλλον της παράταξης" δήλωσε και τάχθηκε υπέρ μιας Ν.Δ. "χωρίς κλειστά κυκλώματα" και της εκλογής προέδρου με "καθαρά πολιτικούς όρους".

"Με τη συνεργασία του Δημήτρη θα μετατρέψουμε την ενότητα σε ρεύμα νίκης" σχολίασε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας πως στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος "αποδείξαμε πως η ενότητα δεν κινδυνεύει". "Είχα στο μυαλό μου την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος αμέσως μετά την εκλογή νέου προέδρου. Μετά τη σημερινή εξέλιξη η αμφίπλευρη διεύρυνση ξεκινά από τώρα... Θα κάνουμε το κόμμα μας μεγαλύτερο και καλύτερο ξανά... Μαζί με το Δημήτρη θα δώσουμε ελπίδα, θα κατοχυρώσουμε πλήρως την ενότητα θα φέρουμε τη νίκη".

30 σχόλια:

  1. Ευτυχώς για την Πατρίδα και ειδικά για τα Εθνικά θέματα, τη θάψανε τη Μπακογιάννη!! Ντόρα είναι πολύ αργά για ανατροπές. Το στάρι βράζει, τα σακκουλάκια είναι έτοιμα..

    ΝΚΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω καλή εξέλιξη κυρίως για το ότι θα συμμαζευτούν οι κυβερνώντες στα εθνικά θέματα, κάτι που με την άλλη υποψήφια δεν θα γίνονταν ποτέ, αφού ουσιαστικά κι εκείνη θα υποστήριζε τις έξωθεν λαμβανόμενες εντολές.

    Μακάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι και η σειρά του Ψωμιάδη να κάνει πίσω και να αφήσει τις εξυπνάδες και τις άστοχες τοποθετήσεις του μόνο για το παρελθόν της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση για το μέλλον της.

    Δεν είναι δυνατόν να λέει κατεβαίνω για υποψήφιος, να ΜΗΝ υποστηρίζει ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ τον ευατό του και ουσιαστικά να κατεβαίνει για να πάρει ένα μικρό ποσοστό και να πάει απλά να το παζαρέψει μετά για να πάρει ένα κομμάτι από την πίτα που θα έχει ο νέος πρόεδρος. Αυτά είναι καραγκοζιλίκια!

    Ας συμπορευτεί μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, που είναι κοντά σε πολλά εθνικά και κοινωνικά θέματα για να τελειώνει μια και καλή αυτή η ιστορία.

    Μένει μόνο να δούμε τι θα κάνει ο Ψωμιάδης σχετικά με αυτά που "λογικά" θα θελήσει να του δώσει η Ντόρα για να τον πάρει με το μέρος της.

    Το ξαναλέω: ο Ψωμιάδης ή αποσύρεται ή παίζει με το Σαμαρά.

    Άλλη λύση δεν υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OI PRODOTES POY STHRIZAN TO 1993 THN ROZANA RITZWAY -YP. EX. USA-
    KAI TON WARREN CRISTOFER ---GIA NA EXONTOSOYN TON TOTE PROTHYPOYRGO--
    MAZI ME TA NOYMERA TOY KEP, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ.....ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 5:25 η Ντόρα που πρέπει να πάει τότε;

    Για προδοσία μιλάς που κάποιοι την έχουν από τότε που ήρθαν στο κόμμα;

    Για πες μου τα κατορθώματα της απαράδεκτης υπουργού εξωτερικών που είχαμε επί μια τριετία;

    Για πες μου ποια ήταν η εξωτερική πολιτική που εφάρμοσε;

    Κατάφερε μόνο να στείλει ένα φυγόδικο με ταχύτατες διαδικασίες στο εξωτερικό!!!

    Σοβαρή δουλειά ρε!!!

    Άλλοι δίχασαν και εξευτέλισαν το κόμμα σήμερα με τισ μ......ς τους αλλ και τις ανούσιες και ψευδείς ηγετικές τους φιλοφοξίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μη χαίρεστε εξαπτέρυγα του Σαμαρά.
    Ο Μητσοτάκης, δεν έχει ευχηθεί ακόμα καλή επιτυχία στον Αντώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ?????ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΩΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΠΤ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολα τα καλά σε όσους ανιδιοτελώς διαμορφώνουν Αποψη. Εχει τέτοιους η φαμίλια ? Εγώ δεν γνώρισα ποτέ κανέναν ! Μόνο γλύφτες παρακατιανούς που κυνηγούν το ασανσέρ Μητσοτάκη για να ανέβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ "ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ"
    1,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
    2,ΔΙΠΛΟΤΡΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΙΩΝ
    3,ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ
    4,ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΥΜΠΟΥ(ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ) ΜΕΣΩ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
    5,ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ
    6,ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
    7,ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    8,ΣΧΕΔΙΟ Α(Υ)ΝΑΝ
    9,ΒΙΖΑ VIP ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΗΜ.ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ
    10,ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΗΜΕΝΣ

    ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ .
    "ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ" ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ...
    ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.
    ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ. Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ Η ΔΕΞΙΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ;
    ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΠΑΣΑ.
    ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕ....
    ΘΟΔΩΡΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.
    ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ.
    Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.
    ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΑΝΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ...
    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ.
    ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ... ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ".
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΥΤΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ.
    ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.
    ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ (για Αβραμπρόπουλο)Ωστε βρισκόμαστε στα πρόθυρα ανατροπής του καπιταλισμου (Γιώργος Πάτρα). Δεν τό ξερα και χαρηκα. Τώρα,όλοι βεβαίως είναι παιδιά του συστήματος (όλοι όλων των κομμάτων)πράγμα φυσικό. Κάθε σ΄στημα αναπαράγεται αλλιώς πεθαίνει. Ωστόσο Ντόρα και Σαμαράς δεν ειναι προφανώς το ίδιο. Αλλά οι πραγματικές διαφορές τους ως προς την εξωτερική και εσωτερική πολιτική θαφανούν όταν (όπως φαίνεται)νικήσει ο Σαμαράς-το εσωκομματικό δεν με απασχολεί προσωπικά αλλά είναι σημαντικό για τους όποιους ενδιαφερόμενους. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφέρει όλους-έως ότου φυσικά καταρρεύσει ο καπιταλισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλα μία μία οι οικογένειες να μας αδειάζουν τη γωνιά! Το Μάρτιο έρχεται και η ώρα της τρίτης φαμίλιας για να τελειώνουμε μιά και καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολιτική »
    Η γυναίκα του "κολλητού" του Κ.Σημίτη, του Ν.Μουζέλη, έστειλε "βιογραφικό" και ανέλαβε ειδική γραμματέας παρα τη Διαμαντοπούλου - εντελώς αξιοκρατικά!
    10 Νοέμβριος 2009 Leave a Comment

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Δραγώνα Θάλεια, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Η Θάλεια Δραγώνα έγινε γ.γ του υπουργείου παιδείας. Μας ταλαιπώρησαν τόσες μέρες για να επιλέξουν την τ.σύζυγο του εκδότη Δραγώνα και την μοναδική γυναίκα που δεν έχει πτυχίο και είναι καθηγήτρια!
    Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες που έγιναν καθηγήτριες και κατάφερε να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών! Αντε και εις ανώτερα. Τα βιογραφικά τι τα θέλατε; Ας παίρνατε όποιους θέλατε...(2810.gr). Αν στις Εκλογές η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ κατέβαλαν σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την διάσημη πλέον Ελληνίδα ιστορικό Μαρία Ρεπούση, είναι βέβαιο ότι θα ξεσπούσε σάλος και χιλιάδες ψηφοφόροι θα απέφευγαν να ψηφίσουν την Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ γι΄ αυτή και μόνο την επιλογή τους...
    Στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο, αλλά ελάχιστοι το έχουν πάρει χαμπάρι: Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υποψήφια μία κυρία που μπροστά της η Μαρία Ρεπούση φαντάζει σαν σκληρή εθνικίστρια. Μιλάμε ασφαλώς για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) κ. Θάλεια Δραγώνα, που κατά σύμπτωση είναι η σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη...

    Τι είναι άραγε η πατρίδα μας;

    Όπως λένε όλοι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, την κ. Δραγώνα επέβαλε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, σαν ρουσφέτι στον καλό του φίλο από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο Κολωνάκι Νίκο Μουζέλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να χρίσει σίγουρη βουλευτίνα Επικρατείας την Θάλεια, όταν έμαθε ότι διαπρέπει στους Αντιρατσιστικούς Αγώνες. Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Δραγώνα «ειδικεύεται σε θέματα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων. Κατά σύμπτωση, αυτά ακριβώς τα θέματα είναι οι μεγάλες αγάπες του Γιώργου Παπανδρέου, συνεπώς εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε με πόση προθυμία δέχτηκε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Θάλεια, πετώντας έξω την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, που είναι πασίγνωστη Πόντια εθνικίστρια...

    Και τώρα ας δούμε τα αντιρατσιστικά κατορθώματα της κ. Δραγώνα που την κατατάσσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά από την Ρεπούση σε προοδευτικότητα... Τον Φεβρουάριο του 1997 κυκλοφόρησε από τις προοδευτικές εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» το βιβλίο της Θάλειας Δραγώνα (σε συνεργασία με άλλους γνωστούς αριστερούς) που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση».

    Πρόκειται για ένα κακογραμμένο σύγγραμμα 540 σελίδων, το οποίο αμέσως προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με Ρατσισμό!

    ..........
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
    ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΦΙΛΕ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΩΦΩ, ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ. Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΩ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΓΡΙΠΗ Ή ΝΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙ.
    Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΘΝΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΡΩΜΑ ΤΩΝ ΚΕΚΕΤΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΑ "ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ" ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ.
    Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ. Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ.
    ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΛΕΟΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΟΠΩΣΗΣ.
    ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απ'ότι έχω καταλάβει, ο πατριωτικός χώρος στηρίζει Σαμαρά.
    Ως ουδέτερος παρατηρητής θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος.

    Ο Σαμαράς έχει κάνει τη στρατιωτική του θητεία;

    Αναμένω στο ακουστικό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο!!! έτσι θα καταφέρουμε να ρίξουμε το κατεστημένο
    ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ.

    η μπακογιάννη και η παρέα της δεν πιστεύουν ούτε στην δημοκρατία ούτε στους θεσμούς και της αρχές που γέννησε η πατρίδα μας.
    ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πριν από πολύ καιρό είχα αναφερθεί με σχόλιο στο ιστολογιο (πάνω από 8 μηνες) ότι ο Σαμαράς είναι ο επόμενος Πρόεδρος της ΝΔ. Φυσικά δεν το μάντεψα μου το μετέφεραν.

    Το μονο που μπορώ να συμπεράνω είναι ότι τιποτα σε αυτόν τον τόπο δεν είναι τυχαίο χωρίς βέβαια να υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες

    Εύχομαι μόνο το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό για την πατρίδα μας αφου ετσι και αλλιώς ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ θα κυβερνήσει αυτό τον τόπο αν όχι σε 4χρονια σίγουρα σε 8.

    Othelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εφ' όσον αναφερόμαστε στο 1993, θα πρέπει απαραιτήτως να θυμηθούμε και τον κ. Κρις Σπύρου!

    Θυμόσαστε τα όσα καταμαρτύρησε για τον Κώστα Μητσοτάκη σε ομιλία του στου Παπάγου ;

    Την έχετε την ομιλία του ;

    Θυμόσαστε την υπόθεση της κινητής τηλεφωνίας;

    Της πώλησης της ΗΡΑΚΛΗΣ στην Καλτσεστρούτσι και την επίσκεψη στην Ιταλία κατά την ίδια εποχή του τ. πρωθυπουργού και το σχετικό δημοσίευμα στο ΠΑΡΟΝ ;

    Θυμηθείτε την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας αν και η ΕΕ είχε τότε αποδεχθεί τις Ελληνικές απόψεις ; .....

    Ποιός πρόδωσε τότε και τι πρόδωσε, ένα σκατοκόμμα ή την Πατρίδα μας ;

    Θυμηθείτε πως, κατά Κώστα Μητσοτάκη σε ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!!!

    Εύχομαι από την ψυχή μου να είναι αυτό καλό για την Πατρίδα, διότι και τα δύο "ισνάφια" το κυβερνόν και το Μητσοτακικόν δουλεύουν αποκλειστικά μόνον για τον εαυτό τους.

    Διαβάσατε το άρθρο του Σταύρου Λυγερού για το σχέδιο του Γιώργου για τα Ελληνοτουρκικά στην σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ;

    Ευμένης ο Καρδιανός
    Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύλησε ο τεντζερης και βρήκε το καπάκι.... ή όμοιος τον όμοιο και κοπριά στα λάχανα. Ο ατσαλάκωτος υπουργός υγειας πρόνοιας και κοινωνικής ανασφάλειας-αρχηγός κόμματος,ΚΕΠ- και ο προδώσας την παράταξη- αρχηγός κόμματος ΠΟΛΑΝ- μονιάσανε κατά της θεοδώρας ουσιαστικά εναντιον της ΝΔούλας που την έφεραν σε αυτά τα χάλια.Εξω τα τζάκια,ούστ στις όποιες λούγκρες μόνον ένας straight μπορεί να φέρει τον κόσμο στην ΝΔούλα.Ο Ψωμιάδης. Οτι και να γραφουνε οι φίλοι εδώ,δυστυχώς δεν ακούσανε τον λόγο του Ψωμιάδη.Ο μόνος πολιτικό λόγος, ενώ όλοι οι άλλοι κατέβαζαν ευχολόγια και τσιμουδιά για την καταστροφή που προκάλεσαν .Ντροπή τους.Θα δείξει πόσο μυαλό έχουμε και ποιόν αρχηγό αξίζουμε.Να μην μυξοκλαίτε στις 30/11.....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΝΤΟΡΑ, ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:
    ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΗΣ
    Ν.Δ.:
    http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=6375&Itemid=83

    Πως γίνεται και είμαστε πάλι εκτός θέματος οι Έλληνες πολίτες? Μας απασχολεί η Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όλα αυτά τα εμπόδια στην δημοκρατία. Αντί η κοινωνία Ελλήνων πολιτών να είμαστε ο εντολέας και τα κόμματα οι εντολοδόχοι, κάπως, κάπου, κάποτε μας φέρανε καπάκι και τα κόμματα αποτελούν σήμερα τον φορέα της πολιτικής εξουσίας του κράτους.

    Πόση ελληνογνωσία και πόση αντιπαλογνωσία μας χρειάζονται γιά να ξαναγίνουμε Έλληνες? Τι έγινε το “Ελευθερία ή θάνατος”? Πόσοι πέθαναν γιά μας? Και από κείνη την ελευθερία γιά την οποία θυσιάστηκαν, πόση μας έχει απομείνει?

    Το ένα τρίτο (1/3). Τα διαβατήριά μας γράφουν “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, αλλά τι έχει να κάνει το 1/3 της ελευθερίας μας με την δημοκρατία, η οποία επαγγέλλεται την εμπραγμάτωση της καθολικής ελευθερίας (3/3)?

    Το 1/3 που έχουμε είναι ατομική ελευθερία ή μάλλον, ατομικά δικαιώματα, που καλύπτουν τον ιδιωτικό μας βίο στο μέσον της κοινωνίας Ελλήνων πολιτών. Πού είναι όμως τα άλλα 2/3, δηλαδή η κοινωνική και η πολιτική μας ελευθερία?

    Η κοινωνική ελευθερία συμβάλλεται με κοινωνικά (υπο-)συστήματα (θεσμούς ή άλλα άτομα), τα οποία δεσμεύουν τη βούλησή μας ή μεταβάλλουν την κοινωνική μας θέση. Η σύμβαση με γιατρό για θεραπεία ή με μηχανικό για την κατασκευή οικίας δεν περιορίζει τη βούλησή μας σαν πολίτες. Όμως, η σύμβαση την οποία συνάπτει ένα άτομο με τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης με σκοπό την εκχώρηση της εργασιακής του δύναμης αντί καταβολής μισθού είναι στερητική της κοινωνικής μας ελευθερίας.

    Η πολιτική ελευθερία, τέλος, αναφέρεται στη θέση μας σαν άτομα στη σύνολη πολιτειακή κοινωνία. Το ερώτημα που τίθεται, εν προκειμένω, αφορά στη διαμόρφωση μιας σχέσης μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής, στο πλαίσιο της οποίας το άτομο θα είναι αυτόνομο, δηλαδή θα αυτοκαθορίζεται. Με διαφορετική διατύπωση, η πολιτική ελευθερία υπαγορεύει στο άτομο/πολίτη να μην υπόκειται στην εξουσία (στην «αρχή») άλλου τινός.

    Τι περιμένουμε λοιπόν από τα κόμματα? Εμείς που ζούμε στην Αμερική δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε εκλογές διότι γνωρίζουμε πολλά. Π.χ., γνωρίζουμε πως η κομματοκρατία εδώ λέγεται particracy (also 'partitocracy', 'partocracy', or 'partitocrazia'). Και τα μεγάλα παραδείγματα του πολιτικού αυτού συστήματος είναι η Γερμανία του Χίτλερ και η Ρωσία του Στάλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κι εκεί που νομίζαμε ότι χάσαμε την ελπίδα όταν βιώσαμε τον αποκλεισμό του Τάσσου και την εκλογή Χριστόφια, όταν είδαμε τις αντιδημοκρατικές πρακτικές να κυριαρχούν και τη δημοκρατία να χάνεται, όταν φτάσαμε να νιώθουμε καθημερινά τη βρώμικη ανάσα του Αττίλα, ο οποίος ετοιμάζεται μέσω νομιμοποίησης να επεκταθεί και στις ελεύθερες περιοχές, όταν είδαμε την ιστορία μας να ξαναγράφεται, όταν είδαμε το στρατό μας να διαλύεται, την Παιδεία να ξεχαρβαλώνεται, τους πολίτες να συλλαμβάνονται για τα πιστεύω τους, τους "δικούς" μας να ρουφιανεύουν σε ξένους και ντόπιους για μία καρέκλα και για ένα ψηλό μισθό, όταν είδαμε τον άθλιο και ανίκανο Γιωργάκη, που ήθελε να πούμε "ΝΑΙ" για να ξεμπερδεύει με την Κύπρο (κι ας σήμαινε αυτό ότι θα μας πουλούσε για πάντα στην Τουρκία) να εκλέγεται Πρωθυπουργός της μάνας Ελλάδας μας, όταν φτάσαμε στον πάτο της σκάλας, εκεί που δεν υπήρχε άλλο σκαλί, βλέπουμε την Ελπίδα να ανθίζει και πάλι.


    Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά και την υποστήριξη του Δ. Αβραμόπουλου, μετατρέπεται στο φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης για την αρχηγία της Ν.Δ. .

    Και βλέπουμε το άξιο, το ικανό, το πατριωτικό, το έντιμο να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην παρηκμασμένη πολιτική ζωή της Ελλάδας μας.

    Για να περιμένουμε στη συνέχεια να μεταλαμπαδευτούν και στην Κύπρο μας, που πλέον ελπίζει ακόμη περισσότερο ότι θα μπορέσει να σωθεί από την υποχωρητικότητα των κρατούντων πολιτικών της που οδηγεί ολόκληρη την Κύπρο στις αγκάλες του Αττίλα.

    Αντώνη Σαμαρά, είσαι η προσωποποίηση της Ελπίδας μας, της Ελπίδας που ξανάρχεται!
    ΑΛΩΕΥΣ για το christofias-watch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΛΩΕΑ,είσαι τόσο βέβαιος ;;;; Μην ορκίζεσαι... ο σαμαράς έχει προηγούμενα που δεν ξεχνιούνται ,όσο και να τον βολευει να ξεχαστούν. ΝΔούλα μας αντίο....Από την Θεσσαλονίκη Α.λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επειδή δεν ειμαι ΝουΔου ώστε να γνωρίζω λεπτομέρειες για τα εσωκομματικά τους, πλην όμως το θέμα τους έχει ευρύτερο ενδιαφέρον, προσπαθώ να βγάλω άκρη από τις δημοσκοπήσεις. Είναι δύο ειδών, αυτές πού κάνουν και δημοσιεύουν οι εταιρείες για τα Μ.Μ.Ε. και αυτές που κάνουν οι υποψήφιοι για να παρακολουθούν τη δυναμική της κούρσας και οι οποίες δεν δημοσιεύονται. Οι πρώτες επισημαίνουν τη δυσκολία του να γίνει σωστή δειγματοληψία ενός πληθυσμού εκλεκτόρων που δεν γνωρίζουν ακριβώς ποιός είναι και πως να τον προσεγγίσουν με ακρίβεια. Αυτό δικαιολογεί κατά τους δημοσκόπους και τις τεράστιες πολλές φορές αποκλίσεις μεταξύ τους. Κατά ορισμένους "συνωμοσιολόγους" αυτό επιτρέπει και το μαγείρεμα των αριθμών με σκοπό το αβαντάρισμα ορισμένου (ή ορισμένης) υποψηφίου, εκλεκτού (ή εκλεκτής) των Μ.Μ.Ε. Οι άλλες, οι οποίες διενεργούνται από τα επιτελεία των υποψηφίων, γνωρίζουν πολύ καλύτερα σε ποιό πληθυσμό να κάνουν δειγματοληψία και είναι σαφώς πιο αντικειμενικές και ακριβείς διότι οι υποψήφιοι που τις παραγγέλνουν θέλουν να γνωρίζουν επακριβώς την ωμή πραγματικότητα για να ξέρουν που πατάνε και πως να κινηθούν την κάθε στιγμή. Αυτές οι τελευταίες είναι προφανώς που σε πρώτη φάση ανάγκασαν τον Αβραμόπουλο να αποσυρθεί και που σε δεύτερη φάση τον ώθησαν προς τον υποψήφιο (Σαμαράς) που κατά πάσα βεβαιότητα έχει ήδη κλειδώσει τη νίκη. Αυτές πιθανότατα εξηγούν και την έντονη νευρικότητα, αλλά και τη γενικότερη αμυντική στάση, των υποστηρικτών της Μπακογιάννη στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, σε ανιδιαστολή με την ψυχραιμότερη παρουσία των εσωκομματικών τους αντιπάλων, μιάς και όπως φαίνεται και οι δύο γνωρίζουν. Αυτό επίσης εξηγεί και το βαθμιαίο "στρογγύλεμα" των δημοσιευόμενων δημοσκοπήσεων των εταιρειών με την πάροδο του χρόνου. Ξεκίνησαν με πολύ μεγάλες διαφορές υπέρ της Μπακογιάννη (σίγουρη νίκη) και τώρα, στα μισά της κούρσας, το έκαναν ντέρμπι. Όπως το καταλαβαίνω εγώ, το πράγμα κλείδωσε από τη στιγμή που ο κυρίαρχος μηχανισμός της ΝουΔου, δηλαδή ο Καραμανλικός, πήρε το παιχνίδι από τους συνέδρους και το άνοιξε στη βάση (σιγά μην άφηνε ο Καραμανλισμός το κόμμα του στο Μητσοτακισμό). Επειδή το πράγμα δείχνει μεθοδευμένα να πηγαίνει για συντριβή, απομένει να δούμε αν η Μπακογιάννη θα συνεχίσει ως το τέλος την κούρσα για την τιμή των όπλων, ή αν θα αποσυρθεί αξιοπρεπώς, επικαλούμενη πιθανότατα την ενότητα κλπ. Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον έχει το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, γιατί απ' ότι φαίνεται, όλα για αυτό γίνονται. Θα πάνε σε far west, ή σε καθάρισμα κρεμμυδιού; Ο άλλος συγκάτοικος της πολυκατοικίας, ο ΛΑ.Ο.Σ., θα μπορέσει να αντισταθεί ή θα ακολουθήσει κι αυτός με τη σειρά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δύο απορίες:
    α) Ο Σαμαράς έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία;
    β) Ο Σαμαράς δεν είναι προσκεκλημένος στις συσκέψεις της λέσχψης Μπιλτερμεργκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 9:29 Ηδη περάσανε 2 ημέρες και καμία ενημέρωση για τα ερωτηματά σου....Για πες μας τι γνωρίζεις εσύ ;;;Το ότι είναι μέλος της λέσχης είναι γνωστό.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ******Ο Megaλος διασυρμός του Δ. ΑβραμόπουλουΠολιτική| 11/11/2009 - 21:40
    Ο απόλυτος διασυρμός για τον συνοδοιπόρο του πρώην αρχηγού της «Πολιτικής Άνοιξης» και πρώην προέδρου του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Δελτίο του Mega. Ο άνθρωπος μέρα με τη μέρα αποδεικνύει πόσο δίκιο είχε ο Θόδωρος Πάγκαλος, όταν τον χαρακτήριζε ως το απόλυτο «τίποτα». Ο Αβραμόπουλος διασύρθηκε. Δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν. Είπε διάφορες αρλούμπες. Αδυνατούσε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος έκανε το πολύ απλό. Θύμιζε στον πρώην πρόεδρο του ΚΕΠ, τα ψέματα που έλεγε πριν από δέκα μέρες στο Δελτίο του Χατζηνικολάου. Ο Αβραμόπουλος έχοντας χάσει την ψυχραιμία του, προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί αποχώρησε από την κούρσα της διαδοχής. Ανεπιτυχώς, όμως, αφού όλοι πλέον στην Ν.Δ., γνωρίζουν ότι την έκανε γιατί δεν μπορούσε ούτε καν να βρει τους 1500 εκλογικούς αντιπροσώπους που απαιτεί η εκλογική διαδικασία.
    *******Το μεταφέρω αυτούσιο από άλλη ιστοσελίδα (παραπολιτικα). Χωρίς να ξεχνάω ότι η ΠΟΛ.ΑΝ είναι ενεργό κόμμα και ο αντωνάκης θα την κάνει την λουπινιά. Και ας μην ελπίζουν μερικοί ότι ο Ψωμιάδης θα αποσύρει.Αν το κάνει,το γνωρίζει καλά,= θάνατος πολιτικός.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και κανείς δεν γνωρίζει αν ο σαμαράς υπηρετησε;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ******Αντώνης Σαμαράς
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

    Ο Αντώνης Σαμαράς.Ο Αντώνης Σαμαράς (γεννημένος στις 23 Μαΐου 1951) είναι Έλληνας πολιτικός και βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανηψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά. Από το γένος της μητέρας του Ελένης Ζάννα, είναι δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα. Είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Στις 26 Μαΐου 1990 παντρεύτηκε στην Πύλο την Γεωργία Κρητικού με την οποία απέκτησε δύο παιδιά[1].******Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερα από το Google.Και να σας λυθεί η απορία ,αν είχατε, γιατί ο νικήτας τον στηρίζει.Απλά ήταν και αυτός ,και είναι,στην ΠΟΛΑΝ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παρότι το θέμα έχει κατεβεί στην τρίτη σελίδα του ιστολογίου, εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον και πλάκα.Θεωρώ ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτε.Αν η αυτοκράτηρα θεοδώρα καταλάβει οτι ο σαμαράς θα πέρει τον τίτλο,πιθανόν να αποσυρθεί για την ενότητα της ΝΔούλας.Και..... θα μείνει μόνον ο Παναιώτην..... και τι θα ψηφίσουν οι οπαδοί της αυτικράτηρας ;;;Νομίζω οτι θα έχει μεγάλη πλάκα και ίσως ο Ψωμιάδης να αναστηλώσει την ΝΔούλα σε πείσμα των τζακιών και των ανοήτων προϊόντων τους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.