27/11/09

Η ελπίδα λέγεται Αντώνης Σαμαράς!

Αν λάβουμε υπόψη ότι και ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της λεγόμενης αντιπολίτευσης στην Κύπρο, ο Νίκος Αναστασιάδης πλέει στο ίδιο μήκος κύματος, αν η Ντόρα Μητσοτάκη (του γνωστού … Μητσοτάκη η κόρη) ηγηθεί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε ο Ελληνισμός παραδίδεται αμαχητί στο Λονδίνο και στην Ουάσιγκτον.

Διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κώστας Καραμανλής θα παραδώσει τα ηνία του κόμματος είτε στη Ντόρα Μητσοτάκη, είτε στον Αντώνη Σαμαρά, τους εν δυνάμει μονομάχους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο τρίτος υποψήφιος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν πλησιάζει τα ποσοστά των δύο.

Πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, όχι για το ποιος θα είναι Πρωθυπουργός στην Ελλάδα, αλλά για το ποιος θα είναι αρχηγός ενός κόμματος.

Γιατί;

Σύντομη ιστορικά αναδρομή:

Μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κυπριακός Ελληνισμός πέρασε μια περίοδο, έχοντας απέναντι του ένα έλληνα Πρωθυπουργό που κάθε άλλο παρά νοιαζόταν για τα δίκαια του, τον Κώστα Σημίτη του ΠΑΣΟΚ.

Μαζί με τον Σημίτη ήταν και ο νυν Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκβιαστικά πίεσε τους έλληνες της Κύπρου να πουν ναι στο σχέδιο Ανάν.

Αργότερα, το δίδυμο Κώστας Καραμανλής – Τάσσος Παπαδόπουλος πρόσφερε τα εχέγγυα για αξιοπρεπή πορεία του Ελληνισμού.

Πρόσφατα, «χάθηκαν» και οι δύο. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έχασε τις εκλογές και πέρασε στην ιστορία πριν από ένα περίπου χρόνο με τον θάνατο του, ενώ ο Κώστας Καραμανλής υπέστη βαριά ήττα και παραιτήθηκε.

Την πρωθυπουργία ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου και την προεδρία στην Κύπρο ο Χριστόφιας, δύο καθαρόαιμοι πολιτικοί της υποχωρητικότητας και οι δύο με το βλέμμα στραμμένο προς τον αγγλοαμερικανικό άξονα.

Αν λάβουμε υπόψη ότι και ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της λεγόμενης αντιπολίτευσης στην Κύπρο, ο Νίκος Αναστασιάδης πλέει στο ίδιο μήκος κύματος, αν η Ντόρα Μητσοτάκη (του γνωστού … Μητσοτάκη η κόρη) ηγηθεί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε ο Ελληνισμός παραδίδεται αμαχητί στο Λονδίνο και στην Ουάσιγκτον.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τα έβαλε με το μητσοτακέϊκο για το σκοπιανό, παράτησε τον θώκο του Υπουργού Εξωτερικών και ένα σίγουρο πολιτικό μέλλον για την εθνική και προσωπική του αξιοπρέπεια, επανέρχεται και καλείται να αναγεννήσει τη Νέα Δημοκρατία μέσα από τις στάχτες της και να δώσει την ελπίδα ότι θα ξεκουμπιστεί γρήγορα το αμερικανόφιλο ΠΑΣΟΚ από την εξουσία/

Ευχές λοιπόν στον Αντώνη Σαμαρά για μια ευρεία και καθαρή νίκη, από τον πρώτο γύρο αν είναι δυνατόν.

43 σχόλια:

  1. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΠΙΖΕΙ
    ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΤΟ ΕΝΔΟΤΙΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΥ ΩΡΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουν καμία διαφορά με τη Ντόρα στα εθνικά θέματα. Μην είστε ευκολόπιστοι.
    Απλώς είναι πιο συμπαθητικός (όπως όλοι) απο το Μητσοτακέικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Για να κερδίσουμε στο Μέλλον, πρέπει να αναλύσουμε το μαυρο παρελθον»
    H ΝΤΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ
    ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΓΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΧΑΛΗΝΩΤΗ ΑΡΧΟΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕΣΟΝ.
    ΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΝΟΥΝ, ΠΡΟΩΘΟΥΝ,ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΙΑ ,ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ DNA ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
    Η ΝΤΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ.
    ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΜΥΣΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    Η ΝΤΟΡΑ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΜΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ [ ΤΗΝ ΖΙΜΕΝΣ, ΤΗΝ ΑΓΕΤ ,ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ,ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΤΛ,ΚΤΛ,ΚΤΛ.]
    Η ΝΤΟΡΑ ΑΔΗΦΑΓΗ ΑΧΟΡΤΑΓΗ,ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΝΤΟΡΑ ,ΤΑ ΝΤΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑ-ΣΙΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΡΑ.ΕΛΕΟΣ!
    ΤΑ ΜΕΛΗ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να θυμαστε οτι η προδοσια ειναι συνηθεια. οτι εκανε στο κομμα του θα κανει και στην Ελλαδα μας. και αναφορικα με το μητσοτακαιικο ο μπαπας ηταν ηρωας στην κρητη και παρασημοφορημενος απο τους αγγλους. αυτα περι του ενδοτικου...και των ανενδοτων που ταχα ριξαν την κυβερνηση για το σκοπιανο ενω απο πισω ηταν οικονομικα συμφεροντα δισεκατομυριων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με μια απλή περιδιάβαση στην Κυπριακή μπλοκόσφαιρα ...
    είναι έδκηλο που βασίζουν την ελπίδα τους οι Κύπριοι.. ούτε ένα κυπριακό ιστολόγιο δεν εντόπισα να υποστηρίζει Ντόρα..

    Αυτοί δεν ξέχασαν γιατί αυτούς πήγαν να διαλύσουν με το ΑΝΑΝ, δικαιολογημένοι..

    Αυτή είναι μια λίστα που έτυχε να βρώ με ένα απλό επιφανειακό ψάξιμο εννοείτε δεν είναι στατιστικό ή αντιπροσωπευτικό απλά είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο για το ποιόν στηρίζουν οι Κύπριοι

    http://www.efylakas.com/archives/3328
    http://eretiko-istologio.blogspot.com/2009/10/blog-post_16.html
    http://denksexnw.blogspot.com/2009/11/blog-post.html
    http://sxizofrenia.blogspot.com
    http://christofias-watch.blogspot.com
    http://antistasi.org/?p=3405

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγγνώμη αν θίξω κάποιους...Απλά ο ρεαλισμός μου δεν μου επιτρέπει να μην επισημάνω κάποια πράγματα. Είμαι Μακεδόνας και αγαπώ την Ελλάδα, το γεγονός ότι τα Σκόπια μπορεί να ονομαστούν Μακεδονία με βγάζει από τα ρούχα μου. Επίσης δεν αμφισβητώ ότι η Μπακογιάννη ακολούθησε πολιτική εθνικής υποχώρησης και σίγουρα ο Αντώνης Σαμαράς μου είναι πιο συμπαθής και αυτόν υποστηρίζω.
    Αλλά ρε παιδιά, εάν ο Μητσοτάκης περνούσε το όνομα Σλαβομακεδονία τώρα, δεν θα ημασταν σε καλύτερη θέση από το "Μακεδονία" με ή χωρίς επιθετικό προσδιορισμό; Μην λέμε ο,τι θέλουμε. Πουλήθηκε η Μακεδονία και με την ανασταλτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το παιχνίδι χάθηκε οριστικά. Αλλά να μην ξεχνάμε κάποια πράγματα. Αγαθές προθέσεις έχουμε ΟΛΟΙ μας, αλλά θέλω ο πολιτικός να έχει αποτελεσματικότητα. Τι κατάφερε ο Αντώνης Σαμαράς; Από αγαθοσύνη άνοιξε τα σύνορα και σταμάτησε την όποια (καλύτερη όπως αποδείχθηκε) λύση της ονομασίας; Μην τρελαθούμε τελείως. Καλύτερος από την Ντόρα, αλλά όχι και εθνάρχης...Κάτι σεν ΓΑΠ μάς κάνει και αυτός. Ας το συζητήσουμε το θέμα, με επιχειρήματα σε ρεαλιστική βάση, δεν με νοιάζει να ακούσω οπαδούς, ούτε ψεύτικο πατριωτισμό, κι εγώ θας σας έλεγα να πάρουμε τα σκόπια και να τα κάψουμε, αλλά αυτό δεν είναι σωστό.Στην πράξη τι έκανε ο Αντώνης;
    Βαγγέλης Θεσσαλονικιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @kosmopolitis,-
    Βαστάτε Τούρκοι τ΄άρματα!
    Πω πω ένας μεγάλος ήρωας!
    Ο ΄Αρχων του Σκότους ο Γκαντέμης!
    Υ.Γ.-
    Οι ΄Αγγλοι γιατί τον παρασημοφώρησαν?
    Για τους ΄Αγγλους πολεμούσε?
    Την κορούλα του θα την παρασημοφορήσουν οι Αμερικάνοι?

    Α ρε Νοσφεράτους ατύχησες...θα μείνεις χωρίς διάδοχο, καθώς ο Κυριάκος τρώει το αυγουλάκι του σε βραστήρα SIMENS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kosmopolitis

    Το ίδιο επιχείρημα να σου πω και για τον αποστάτη Μητσοτάκη.

    Η προδοσία είναι συνήθεια.

    Για τον Σαμαρά θα μπορούσες να πεις τότε ότι υπερασπίστηκε τις αρχές του και δεν δίστασε να κινηθεί στα άκρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα οποία όμως συμφέροντα αγαπητέ κοσμοπολίτη λεγόταν ΝΤΤ και απο τα οποία ο Μητσοτάκης αυτός ο αμόλυντος άνθρωπος είχε φροντίσει να κάνει το κομμάτι του,μέσα από το πλήρες ξεπούλημα του ΟΤΕ.Καλά για Ηρακλή κλπ ούτε λόγος...Μη θυμηθώ τίποτα βραχονησίδες και τα σχέδια Μητσοτάκη και παρεκτραπω...
    Και αυτά τα θυμάμαι εγώ αν και πιτσιρικάς και όχι ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και ο "γυαλαμπούκας" Προσκυνημένος θαμών της Λέσχης Bildemberg και η κόρη του Αποστάτη Παρασημοφορημένου από τους Άγγλους είναι...για τα μπάζα!Όμως ο Πατριωτικός κόσμος, οφείλει να υποστηρίξει το Σαμαροποιό...να εξοντώσει αρχικά τους Προσκηνυμένους.Μετά έχει σειρά ο Σαμαροποιός...τον βοηθάμε με κάθε τρόπο να καταλάβει την εξουσία, να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ,αυτός ως φύσει τε και θέση κλωνο-προσκυνημένος αδελφοποιτός του Γιωργάκη...θα μας ξεπουλήσει σε όλα τα Εθνικά μας ζητήματα.Παρεμβαίνουμε και τον φθείρουμε με σκάνδαλα και απάτες.
    Οπότε τι μένει...στον ΑΧΑΡΙΣΤΟ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;Να συσπειρωθεί σε Πατριωτικά Κόμματα και τότε...θα τους πάρει όλους...Ο ΔΙΑΟΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιγά τα ωά..... μια φορά προδότης,πάντα προδότης.Πρόδωσε την ΝΔούλα και ίδρυσε την ΠΟΛΑΝ χωρίς μέχρι τώρα να την έχει διαλύσει.Και ...κύλισε ο τέντζερης (Ατσαλάκωτος αβραμο ) και βρήκε το καπάκι (αντωνάκη).....Και ο ατσαλάκωτος το έχει ακόμη το ΚΕΠάκι του...Απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...όλο το Μητσοτακέϊκο είναι ένα μίασμα της Ελλάδος..δυστυχώς εκ των πεπραγμένων τους...πρώτος ο Μπαμπάς κατέστρεψε οτι χτιζόταν απο τον Παππού Παπανδρέου...και οδήγησε μετέπειτα σε Χούντα...κάποτε εμείς οι ανεπρόκοποι τον κάναμε Πρωθυπουργο όντας κοιμισμένοι και παραλίγο να πρόδιδε όλη τη χώρα...καλά που βρέθηκε ο Σαμαράς και έσωσε την Ελληνική παρτίδα...για την κόρη της τι να πεις...κάθε βδομάδα και σκάνδαλο...ας τους πετάξουμε έξω τους οικογενειοκράτες ρε παιδιά...δεν αντέχεται άλλο...ψήφισα Βενιζέλο για τον παραπάνω λόγο πριν λίγα χρόνια...και τώρα θα πάω να ψηφίσω Σαμαρά για τον ίδιο λόγο...είναι στο χέρι μας να διαγράψουμε μία διαπαντός την οικογενεια Μητσοτάκη απο το πολιτικό προσκήνιο...ειδάλλως μη στεναχωρηθείτε αν παραχωρήσουμε τη μισή Ελλάδα...στέκομαι σε αυτό που απάντησε ο Σαμαράς και τον πιστεύω...μέχρι αποδείξεως του εναντίου οπότε τον κυνηγήσω και αυτόν μετά...

    Ερώτηση: Σχετικά με το θέμα των Τουρκικών παραβιάσεων και προκλήσεων στο Αιγαίο, πού τελειώνει η διπλωματία και η σύνεση και που αρχίζει η υποχωρητικότητα και η ηττοπάθεια;

    Απάντηση Αντ. Σαμαρά: Πιστεύω πάντα ότι μια επιθετική πολιτική αντιμετωπίζεται καλύτερα, αποτελεσματικότερα και ασφαλέστερα από μία αποτρεπτική στρατηγική. Στο ερώτημα σε τι συνίσταται μια αποτελεσματική αποτροπή εκ μέρους της Ελλάδας στο Αιγαίο, δεν θα απαντήσω εδώ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μην σας πιάνουν κορόιδα, άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πολύ καιρό στην επιφάνεια και πλέον λειτουργούν με αλλώτρια κριτήρια.

    Για μένα μία είανι η λύση, όχι ιδανική ούτε σίγουρη, αλλά είναι η μόνη.

    ΛΑΟΣ.

    Ψηφίζω μία φορά, μετά επί 4 χρόνια απλά βλέπω τους πολιτικους να διαψέυδουν τις ελπίδες που είχα όταν τους ψήφισα
    Δεν μπορώ να αναλώνω κάθε 4 χρόνια την πολίτιμη ψήφο μου δοκιμάζοντας κάθε νέο φωστήρα που θα έρχεται σαν σωτήρας της παράταξής του ή της χώρας.
    Η Ελλάδα χάνεται και απλά δεν έχουμε χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για διαβάστε εδώ και μετά μιλάτε

    http://press-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_8.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Βαγγέλης θέτει το ζήτημα στην σωστή του βάση.Συμφωνώ γιατί το αποτέλεσμα μετράει. Τώρα στην καλύτερη θα έχουμε το ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για όλες τις χρήσεις και αυτό αν επιτύχουμε το 100% των επιδιώξεων μας (πολύ δύσκολο),ενώ τότε λόγο κακών χειρισμών του Μητσοτάκη και του Σαμαρά μπορούσαμε να πάρουμε πολύ περισσότερα (ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) και να λύσουμε δια παντός το ζήτημα της εθνικής τους ταυτότητας.Ο μαξιμιλισμός το μόνο που κάνει είναι να χαιδεύει αυτιά κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανωνυμε 2:04 μ.μ και 3:50 μ.μ

    Καλα, δεν αντιλαμβανεστε οτι κρινετε τις επιλογες Σαμαρα κατοπιν εορτης, με την υστερη γνωση του πως εχουν εξελιχθει τα πραγματα; Πως να ηξερε ο Σαμαρας οτι ολες οι επομενες κυβερνησεις θα διαγωνιστουν σε μειοδοσια και υποχωρητικοτητα; Δεν ξερω τι θα αποδειχθει και ο Σαμαρας ως αρχηγος ΝΔ και πιθανον μελλοντικος πρωθυπουργος. Παντως εκεινη τη δεδομενη στιγμη υπεστηριζε τη πατριωτικη θεση. Και αυτη η θεση θα ηταν ταυτοχρονα και ρεαλιστικη και εφικτη αν βοηθουσαν ολοι οι πολιτικοι παραγοντες προς εκεινη τη κατευθυνση και δεν εκαναν υπογειες υποχωρησεις χωρις να ενημερωνουν τον υπουργο εξωτερικων. Αν δεν υπηραχαν ολοι αυτοι οι προδοτες απο το 1992 και μετα δεν θα ειμασταν τωρα σε αυτη τη θεση, να αποτελει δηλαδη "νικη" το "Βορεια Μακεδονια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. TO MORFOMA POTE DEN DEXTIKE NA APOKALITE SLAVOMAKEDONIA.AFTA TA KYKLOFORISE TO DEKSI XERI TOU MHTSOTAKI GRILAKIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν, αντίθετα, αρχηγός εκλεγεί η κα Μπακογιάννη τότε η ΝΔ θα περιχαρακώσει τον κεντροδεξιό χώρο και το Πασόκ θα δυσκολευθεί, μετά τις απώλειες προς τα αριστερά, νε έχει κέρδη προς τα δεξιά του. Με άλλα λόγια, συμφέρει ουσιαστικά το Πασόκ μιά ΝΔ δεξιότερη. Διότι κινούμενο κι αυτό προς τα δεξιά θα αναπληρώνει τις όποιες απώλειες θα έχει προς τα αριστερά. Αν η ΝΔ όμως κρατηθεί στο κέντρο, τότε η οικονομική συγκυρία την βοηθά να διεκδικήσει γρήγορα την εξουσία.Το πολιτικό της στίγμα βέβαια θα εξακολουθήσει να είναι θολό. Κάτι όμως που μπορεί ενδεχόμενα να αντιμετωπισθεί με αναγνώριση των πολιτικών τάσεων. Θα έχει όμως την δυνατότητα να οδηγηθεί περίπου αυτοδύναμα στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ Η ΚΕΝΤΡΩΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;

    Η θολούρα που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς προσανατολισμούς της ΝΔ δεν διαλύθηκε. Τι σημαίνει ακριβώς στην ΝΔ φιλελεύθερος και τι λαικός δεξιός; Ακούγονται απίστευτες ασυναρτησίες. Ντρέπομαι που εκστομίζονται τέτοιες κουβέντες από ανθρώπους που κατέχουν πολιτικούς ρόλους και επιδιώκουν να κυβερνήσουν την χώρα. Ακούω για «επιστροφή στις ιδεολογικές ρίζες» του δεξιού χώρου, όταν οι θέσεις των συγκεκριμένων διαφέρουν από τις απόψεις της κας Παπαρήγα λ.χ. μοναχά ουσιαστικά στα ζητήματα της βασιλείας, της δικτατορίας και του εμφύλιου. Κάποιοι θυμούνται το δάκρυ του εθνάρχη, τον οποίο όμως κάποτε περιφρονούσαν και αντιστρατεύονταν. Αλλοι πάλι περνιούνται για φιλελεύθεροι αλλά δέχθηκαν την επιβολή φόρων, την δημιουργία νεων κρατικών φορέων, χρύσωσαν εργαζόμενους σε χρεοκοπημένες κρατικές εταιρίες και υποστηρίζουν το αίσχος των stagaires. Απόλυτη πολιτική ασάφεια δηλ. και δεν μιλάω βέβαια για τα σχετικά με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Που είναι φανερό πως κανένας δεν έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Ούτε και τις ριζικές ανατροπές για την κοινωνία που πρεσβεύει.


    Με το Πασόκ να στρέφεται, λόγω οικονομικών εξελίξεων και μέτρων αντιδημοτικών, από ανάγκη προς τα δεξιά και με την ΝΔ, αν εκλεγεί ο κ. Σαμαράς, να επιχειρεί να απορροφήσει τον κ. Καρατζαφέρη, είναι προφανές πως υπάρχει χώρος για ένα σοβαρό φιλελεύθερο κόμμα που λείπει από την Ελλάδα. Και που θα μπεί σφήνα ανάμεσά τους. Και που με τον νέο εκλογικό νόμο θα είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό κυβερνήσεων στο μέλλον. Συμμαχώντας είτε με την μία είτε με την άλλη πλευρά. Από μόνη της η ΝΔ, μετά από μια τέτοια παλαιοδεξιά στροφή, δεν θα μπορέσει ποτέ ίσως να επαναδιεκδικήσει την εξουσία . Αυτό θα σημάνει ουσιαστική κι οριστική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Για πρώτη πραγματικά φορά θα έχουμε κάνει ένα ουσιαστικό βήμα μακριά από τα σχήματα της μεταπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Βαγγέλης,

    Αυτό που λες δεν έχει λογική.
    Απλά, κάνεις αναχρονισμό με κακή πρόθεση για να κατηγορήσεις τον πολιτικό Σαμαρά:
    Επειδή οι μετέπειτα χειρισμοί ήταν χειρότεροι, δε σημαίνει ότι φταίει ο Σαμαράς.
    Αλλά και στην υποθετική περίπτωση που ο Σαμαράς δεν αντιδρούσε και σήμερα υπήρχε η "σλαβομακεδονία", εσύ πάλι θα έλεγες ότι ο Σαμαράς φταίει που χάσαμε το όνομα Μακεδονία.
    Επίσης, η λογική του να "χάσεις τα λιγότερα σήμερα", αποτελεί στη διεθνή πρακτική, εγγύηση ότι θα τα χάσεις όλα σε μικρό βάθος χρόνου.
    Νομίζω ότι το πρόβλημα τελικά είναι πολύ απλό: δεν έχεις ως πρωτογενές ένστικτο την αγάπη για τον τόπο σου. Όσοι έχουν τέτοιο ένστικτο, βλέπουν τον εαυτό τους ως μέσο για να επιζήσει η πατρίδα τους, και όχι την πατρίδα τους σαν ξεπούλημα για να καλοπερνάνε οι ίδιοι.
    Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο λειψός πατριωτισμός σου και η κοντή μνήμη σου με οδηγούν να εικάσω ότι ο προ-προ-προ-πάππους σου δε ζούσε, δε δούλευε, δεν ανέπνεε στη Θεσσαλονίκη.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν...τον Προδότη...ουδείς! Όπως επίσης και το Δρακουμέλ πολλά Δρακουμελάκια ηγάπησαν...τα Δρακουμελάκια...ουδείς!
    Ορίστε καημένοι φουκαράδες ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας πως σας κατήντησε το κόμμα σας...Τόσα χρόνια σας έκανε να ντρέπεστε να λέτε ότι είσαστε Δεξιοί και επιτρέψατε το "κατ'επάγγελμα Αριστερός" να γίνει ο πλέον κερδοφόρος τίτλος ευγενείας και η κάρτα "απεριορίστων ευκαιριών" για εύρεση εργασίας, μίζας και απατεωνιάς.Σας κράτησε το κόμμα αυτό στην αντιπολίτευση είκοσι χρόνια, με φαγωμάρες και μικρομάγαζα και φτάσαμε σήμερα η Κόρη του Αποστάτη να ανασταίνει τον Προδότη, όπως και ο Σφυχτομπούτης ανέστησε τον Πεθαμένο.
    Φτάνει πια...στείλτε τους μια και καλή στην απομόνωση.
    Συσπειρωθείτε στο ΛΑΟΣ, έτσι κι αλλιώς η ΝΔ θα ξαναδεί και πάλι εξουσία μετά από 8 με 12 χρόνια και τότε Φουκαρά Νεοδημοκράτη, όταν ξαναπάρουν την εξουσία, θα σε γράψουν ξανά και στο ίδιο σημείο που σε είχαν γραμμένο ανέκαθεν.
    Όποιος από σας δεν είναι δεξιός, ας μείνει με τη Νέα Δημοκρατία, όποιος όμως είναι δεξιός ας έρθει μαζί μας.
    ΛΑΟΣ... και Δεξιό και Πατριωτικό Κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν η ΝΔ θελει να ξαναδει ΕΞΟΥΣΙΑ, η λυση ειναι ΜΙΑ. ΝΤΟΡΑ!

    http://www.enkripto.com/2009/11/blog-post_8308.html

    Για να ζησουμε χωρις εθνικιστικους παροξυσμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΤ΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ27 Νοεμβρίου 2009 στις 7:58 μ.μ.

    Έλα μάνα...έφτασα στο Φοιτητική Εστία και έβαλα πλυντήριο...Ρε μάνα έβαλα λευκά και εμπριμέ ρούχα μαζί...τι θα γίνει;
    Ακ να σπού παιδάκι μ'...νη θμάσαι τη Νέα Δημοκρατία;
    Ναι ρε μάνα...αυτή που τη διέλυσε ο Σαμαροποιός επειδή τον ανέστησε η κόρη του Αποστάτη.
    Μπράβου παιδάκι μ' έτσ θα σγίνει και τα ρουχαλάκιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟΥ .

    ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ ΣΒΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

    ΖΗΤΩ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΖΗΤΩ Η ΕΛΠΙΔΑ - ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανωνυμε 7:34,

    Καλα εσυ παραπεμπεις στο καταπτυστο κειμενο της Μπιρλικ για να υποστηριξεις την Ντορα; Και τι ακριβως μας λεει το γεγονος οτι οι Τουρκοι θελουν την Ντορα, αν οχι οτι οι ΝεοΔημοκρατες πρεπει να ψηφισουν Σαμαρα; Και τελικα εσενα σε ενδιαφερει μονο η ΝΔ να δει εξουσια, ασχετως τι μειοδοτικες πολιτικες θα ακολουθησει με αρχηγο τη Ντορα;

    Τι κριμα η ψηφος μου να εχει την ιδια βαρυτητα με τη δικια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βαγγέλη ,αυτό που κάνει τον πολιτικό μεγάλο ,είναι η διορατικότητα του ,να μπορεί να δει πράγματα που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε να διακρίνουμε, και βέβαια να στέκεται απέναντι στον όχλο όταν αυτός κρίνει ότι σε βάθος χρόνου αυτή είναι η πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί .. Στην προκειμένη περίπτωση ο Σαμαράς ήταν ο όχλος… Τώρα, πέραν των συναισθηματισμών θα ήταν φρονιμότερο να δείτε την ουσία .Τι επιτύχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Το κράτος στα βόρεια σύνορα μας έχει ήδη αναγνωρισθεί από πάνω από 120 χώρες με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .Προσωπικά μιλώντας, δεν είμαι εμπαθής με κανέναν από τους πολικούς μας ούτε βέβαια με τον Σαμαρά .Και τέλος παρότι είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός δεν ανέχομαι μαθήματα φιλοπατρίας ούτε εθνικιστικά παραληρήματα ειδικά σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων. Παρ όλα αυτά, είμαι σίγουρος ότι είσαι από τους ανθρώπους που παντού βλέπουν συνομωσίες κατά της εντίμου ΕΛΛΑΣ από όλους τους μεγάλους της γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Από Δευτέρα ο ΛΑ.Ο.Σ. θα πρέπει να δει τι θα κάνει με τους ψηφοφόρους του. Θα υπάρξει πολιτική πίεση.

    Δεν είναι απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. επειδή κάποιοι υποστηρίζουν την ντόρα μητσοτάκη καθαρά λόγω τυχοδιωκτισμού...
    και από εγωισμό προσπαθούν να πείσουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι λάθος.
    πάρτε ένα βιντεάκι.

    http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/11/blog-post_7872.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η σημασία αυτής της εκλογής υπερβαίνει κατά πολύ τη Ν.Δ. Πέρα απ' τις κομματικές προτιμήσεις, υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή που διαπερνά οριζόντια όλα τα κόμματα και χωρίζει τους πατριώτες από τους μή πατριώτες.

    Με τις εξελίξεις που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα σε μιά σειρά από εθνικά θέματα, είναι πολύ σημαντικό σε κάθε κόμμα να προωθούνται πατριωτικές θέσεις και πρόσωπα που τις εκφράζουν. Στην περίπτωση της Ν.Δ. ο Σαμαράς εκφράζει σαφώς πιό πατριωτικές θέσεις σε σύγκριση με την Μπακογιάννη και είναι πιό αποδεκτός από τη βάση σε σύγκριση με τον Ψωμιάδη.

    Η εκλογή του θα δώσει ισχυρή δυναμική στις πατριωτικές θέσεις και θα τύχει ευρύτερης αποδοχής από την πατριωτική πλειοψηφία της κοινωνίας ασχέτως κομματικής προτίμησης (φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις αυτό). Παράλληλα, θα εξασκήσει πίεση και πρός τα άλλα κόμματα και θα δυσκολέψει πολύ τυχόν 'συμβιβαστικές' διαθέσεις σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα.

    Κλασσικό παράδειγμα αυτό πού πέτυχε ο Τάσσος Παπαδόπουλος το 2004 στην Κύπρο που ενώ το κόμμα του (ΔΗ.ΚΟ.) είχε μόλις 17%, η αποδοχή των πατριωτικών θέσεών του από την κοινωνία ήταν συντριπτική και είπε το μεγάλο Όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Για να ζησουμε χωρις εθνικιστικους παροξυσμους!"


    Και σιγα-σιγα να μετατραπούμε σε προτεκτορατο της Τουρκίας και να υιοθετήσουμε ως επίσημη γλώσσα την Ουραλοαλταϊκή διάλεκτο των Τούρκων!Εν τοιαυτη περιπτώσει, γιατι ξεσηκωθήκαμε το 1821, αν ειναι να επανέλθουμε στο προ του 1821 status;
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΥ"!ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΟΥ-ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΛΟΥΝΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ(και ο "Περικλεας" ματαιως θα περιμένει καποιο στρατιωτικό κίνημα προς αποκαταστασιν της Εθνικης υπερηφανειας)!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συνυπογράφω το άρθρο σου, άλλωστε έχω αναρτήσει ήδη ένα παρόμοιο στο blog μου από τις 23/11/09

    http://kostasmavroskoufis.blogspot.com/2009/11/blog-post_819.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ακόμη και εάν ο Σαμαράς έχει κάποιες εξαρτήσεις από κέντρα που ανεφέρθησαν (bildeberg κλπ), αυτή την στιγμή διαφοροποιείται με βάση την καθαρή θέση του περί πατρίδας και έθνους, κάτι που η Θεοδωρούλα δεν έχει τολμήσει να ξεστομίσει (είναι εκτός του σεναρίου που έχει αποστηθίσει). Ο στόχος μας αυτή την στιγμή είναι να ακουστεί δυνατά η φωνή του Έλληνα και όχι το κακογραμμένο σενάριο του κου Σόρος, της CIA και των λοιπών χορηγών του Jeffrey και της Θεοδώρας.
    Σχετικά με το Σκοπιανό, μην ξεχνάτε, δύο είναι τα κρίσιμα ζητήματα:
    1. Τα Σκόπια δεν πρόκειται να επιβιώσουν χωρίς την Ε.Ε. Το κλειδί για την είσοδο το έχουμε εμείς. Ο Σαμαράς είναι ο μόνος που δεσμεύεται (ιστορικά-1993, ή έστω και τυπικά) για την απουσία του όρου "Μακεδονία" από το τελικό όνομα.
    2. Με τα σημερινά δεδομένα και με τα σχέδια των Αλβανών για συνένωση με το Κοσσυφοπέδιο, δεν είναι σίγουρη η επιβίωση του προτεκτοράτου. Ιδίως όταν οι διάφοροι προστάτες έχουν άλλες πιο σοβαρές δουλειές (Αφγανιστάν, Ιράν) και πολύ λιγότερους πόρους προς διανομή.
    Συνεπώς: ο χρόνος δουλεύει υπέρ ημών. Η διαπραγμάτευση θα έλθει εκεί που θέλουμε υπό την προϋπόθεση πως θα υποστηριχθεί από κάποιον με έρεισμα στην πλειοψηφία των Ελλήνων η απουσία του όρου Μακεδονία από το όνομα. Ο μόνος που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι ο Σαμαράς. Οι εναλλακτικοί είναι ο Τηλε-νομάρχης και ο Καρατζαφύρερ. Τα συμπεράσματα είναι σχεδόν αυτόματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μου επιτρέπετε να κάνω μια πρόβλεψη … νίκη Σαμαρά και να θυμάστε ότι κάποια στιγμή Παπανδρέου – Σαμαράς θα συγκυβερνήσουν !!!

    Κκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ Gallia
    "Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο λειψός πατριωτισμός σου και η κοντή μνήμη σου με οδηγούν να εικάσω ότι ο προ-προ-προ-πάππους σου δε ζούσε, δε δούλευε, δεν ανέπνεε στη Θεσσαλονίκη"...
    Ό,τι και να σ'απαντήσω είναι λίγο, γι'αυτό απλά δεν απαντώ. Άλλωστε δεν μ'αρέσει να βρίζω ανώνυμα ανώνυμους, και γενικά να βρίζω.
    Επίσης, αν διάβασες και το υπόλοιπο μήνυμα, μόνο μπακογιαννικός δεν είμαι...
    Και όπως θα έπρεπε να ξέρεις η ιστορία δεν γράφεται με "αν"...
    Δε νομίζω ότι θα κατηγορούσε κανένας τότε την κυβέρνηση. Η λαϊκή οργή τότε, στα περίφημα συλλαλητήρια, ήταν αυθόρμητη αλλά την εκμεταλλέυτηκαν στο έπακρο πολλά φυντανάκια της πόλης όπως φαίνεται...Οι οποίοι με τον βίον και την πολιτεία τους μόνο συνέπεια προς τον πατριωτισμό δεν έδειξαν. Το όνομα σλαβομακεδονία μπορούσε να γίνει αποδεκτό πολύ εύκολα και με κατάλληλους χειρισμούς. Ενδεχομένως και για το μέλλον θα ήταν πολύ καλύτερο από το Βόρεια ή Άνω Μακεδονία (όπως λέμε Βόρεια Κορέα ή Βόρειο Βιετνάμ...!!!). Και επειδή προφανώς δεν έχεις σχέση με την περιοχή μας, Galia, ένα μεγάλο λάθος που φανάτισε κάποια ακραία στοιχεία και βγάζει Γκρουέφσκιδες στα Σκόπια, ήταν το εμπάργκο του Ανδρέα Παπανδρέου. Μπροστά στον λαϊκισμό καταφέραμε να φανατικοποιήσουμε τα Σκόπια, όταν η ελληνική οικονομία μπορούσε να τα καταλάβει με ειρηνικό τρόπο. Κοντόφθαλμοι χειρισμοί δεν είναι σοβαροί. Επίσης τζάμπα μαγκιά του καναπέ, εκ του ασφαλούς είναι γελοιότητα. Αν μας απειλήσουν έστω και λιγάκι κάποιοι, ξέρεις πολύ καλά ποιοι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα, σίγουρα όχι πατριδοκάπηλοι.
    Βαγγέλης, βέρος-παλιός, όπως λέμε εδώ, Θεσσαλονικιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε,
    27 Νοέμβριος 2009 4:19 μμ
    Το "πώς να ξέρει ο Σαμαράς τι θα συμβεί" λέγεται, όπως γράφει παρακάτω ένας σχολιαστής, διορατικότητα. Αλλιώς ας βάλουμε τον Πλεύρη να κάνει πολιτική, άλλωστε εγώ και πολλοί Έλληνες και αριστεροί ακόμα, έχουμε μέσα μας το όνειρο να σαρώσουμε στα Βαλκάνια, φυσικά χωρίς κόστος...Το θέμα είναι ποιος πολιτικός θα ξέρει να παίζει σκάκι.
    Δυστυχώς κάποιοι παρουσιάζουμε τον Σαμαρά σαν νέο Ελευθέριο Βενιζέλο χωρίς να έχουμε συναίσθηση του μέτρου. Προσωπικά θέλω ο νέος αρχηγός να μπορεί να λέει όχι σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, αλλά παράλληλα να μην κλείνει τους Έλληνες μακριά από το παιχνίδι της διεθνους πολιτικής. Σκεφτείτε τι μπάλα έπαιζε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην διπλωματία και τι κατάφερε ο άγουρος Σαμαράς...Επίσης να μην πει κανένας ότι με αυτό ψηφίζουμε Ντόρα που κάνει αμερικανικη εξωτερική πολιτική. Το θέμα είναι πώς στο καλό μπλέξαμε και φτάσαμε να είναι διεκδικητές Ντόρα και Σαμαράς!!!Δεν υπάρχουν άλλοι πολιτικοί στο κόμμα; Όλοι κάηκαν με την κυβέρνηση;
    Βαγγέλης Θεσσαλονικιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γενικά ας μην περιμένουμε σωτήρες.

    Να μιλάμε μόνο βάση πεπραγμένων.

    Μόνο όταν είσαι έτοιμος να τους γυρίσεις την πλάτη, τότε μόνο σε υπολογίζουν.
    Αν υπήρχε η πιθανότητα, την επαύριο εκλογών να μην μπουν ούτε στην βουλή, δεν νομίζω να κάναν τόσα εγκλήματα εις βάρος της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βαγγελη,

    Οταν λεω "πώς να ξέρει ο Σαμαράς τι θα συμβεί", εννοω τη τελικη εκβαση του θεματος, η οποια δεν εχει καταληξει ουτε και τωρα που μιλαμε. Τη γενικοτερη ταση, προς τα που πηγαινε το πραγμα δηλαδη, ειμαι σιγουρος οτι την αντιλαμβανοταν. Οποτε η σταση του προφανως ειχε σκοπο να μην αποτελεσει ο ιδιος παραγοντα ενισχυσης της τασης αυτης. Δεν ηθελε ο ανθρωπος να βοηθησει στην παραδοση του ονοματος. Η συγκριση Βενιζελου-Σαμαρα ειναι οντως ατυχης, αλλα βλεπω οτι τελικα καταφευγεις και εσυ σε αυτην ωστε να κατακρινεις τον Σαμαρα. Παρε υπόψη σου ομως, οτι οι συγκυριες και η γεωπολιτικη αξια της χωρας μας ηταν πολυ διαφορετικες μεταξυ του 1920 και του 1990. Εν μεσω Παγκοσμιου Πολεμου, ο Βενιζελος ειχε την ευχερεια να διαπραγματευεται σκληρα. Αρχες του '90, ουτε η Ρωσια δεν μπορουσε να κοντραρει τα συμφεροντα της Αμερικης, η οποια πλεον βλεπουμε καλα ποση αξια μας δινει.

    Συμφωνω απολυτα παντως στο σχολιο σου "πώς στο καλό μπλέξαμε και φτάσαμε να είναι διεκδικητές Ντόρα και Σαμαράς". Και η απαντηση μου ειναι οτι κατι τετοιοι αντικατοπτριζουν τον πολιτικο μας πολιτισμο. Αυτους ψηφιζει ο Ελληνας μαζανθρωπος, και πρεπει να τους λουστουμε ολοι τωρα.

    Δημητρης, συγχωριανος, Θεσσαλονικιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πάντως ἡ νίκη τοῦ Σαμαρά θά ἀνοίξη τήν ὀρεξη καί τοῦ Βενιζἐλου. Κάτι εἶναι καί αὐτό. Ὅταν σκέφτομε ὅτι μᾶς κυβερνᾶ καί ἀμερικάνος καί Έβραῖος καί νεοταξικός τά παίρνω στό κρανίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΙΑΨΑΥΣΤΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΨΕΥΤΗΣ ΝΑ ΒΓΩ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΠΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.
    ΦΙΛΕ, ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΙΑ ΕΝΝΟΕΙΣ;
    ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΕΩ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φίλε Βαγγέλη,
    -Εσύ πρώτος χαρακτήρισες υποτιμητικά ως:
    "αγαθοσύνη" και "όχλο"
    έναν άνθρωπο που δεν είναι ο οικογενειακός σου μπάτλερ, αλλά ένας επιφανής πολιτικός. Θεωρώ ότι αναλογικά με τον δικό σου χαρακτηρισμό, η κριτική που σου άσκησα, ήταν πολύ επιεικής.
    -Έγραψες ότι «η οικονομική ευημερία θα κατακτούσε τα Σκόπια». (Ναι, όπως στην Κύπρο;)
    Και αντί η "καλή οικονομία" να καταλάβει τα Σκόπια, τελικά υποδούλωσε τον μέσο Έλληνα. Που θα πληρώσει τα ανοίγματα και τις μαύρες τρύπες της "εθνικο-απελευθερωτικής" δραστηριότητας που είχαν ανοίξει στα Βαλκάνια οι ελληνικές τράπεζες...
    -Μήπως εννοούσες ότι μια ελεύθερη ζώνη εμπορίου στη Μακεδονία θα σε βόλευε καλύτερα;
    -Ευθύνες για το όνομα πρέπει να αναζητήσετε και στον εαυτό σας, εσείς οι "βέροι" σαλονικιοί που κατάπιατε αμάσητη τη διχαστική προπαγάνδα.
    Αποφοίτησα πρόσφατα από το Αριστοτέλειο. Σε ώρα μαθήματος δυο καθηγητές μίλησαν για καταπίεση και "κακή" Ελλάδα... Και μόνο εγώ αντέδρασα (η παλιοαθηναία-αλβανίδα. Δε θα επεκταθώ, νομίζω ότι συνεννοηθήκαμε)
    -Όλα χάνονται εκ των έσω. Και στην τελική, αφού θεώρησες "εθνικιστική κορώνα", την αγάπη για τη γη, τον τόπο σου, το χώμα σου, τότε δεν αναρωτιέμαι καν γιατί χάθηκαν τόσο εύκολα.
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σωστό το άρθρο. Η Κύπρος βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι και πάλι, τόσα χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν. Με τις σημερινές ηγεσίες σε ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΠΑΣΟΚ, η μόνη μας ελπίδα είναι να μην συμμετάσχει και η ΝΔ σε αυτό το παιχνίδι. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εκλογή Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.