24/11/09

Γιατί κύριε πρωθυπουργέ;


Διακήρυξαν ότι θα επιδιώξουν την αξιοκρατία. Με δικαιολογία αυτή ακριβώς την αξιοκρατία έβαλαν σε μια πρωτοφανή αδυναμία λειτουργίας το κράτος για ενάμιση μήνα τώρα. Δήθεν για να εξασφαλίσουν τους άριστους μέσα από το σύστημα της αξιολόγησης των βιογραφικών. Από τους άριστους των αρίστων αυτών των χιλιάδων ατόμων που εξέφρασαν ενδιαφέρον επέλεξαν μια κυρία που απ’ ότι ψιθυρίζεται δεν έχει ούτε καν τίτλο σπουδών από δημόσιο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα διότι δεν έκανε προπτυχιακές σπουδές ούτε στην Ελλάδα ούτε και σε κανένα άλλο αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο διεθνώς παρά σε κάποια σχολή η οποία της έδινε δυνατότητα για μεταπτυχιακά στην Μ. Βρετανία.
Αυτή η κυρία λοιπόν τα μόνα «προτερήματα» που έχει είναι ότι είναι δεδηλωμένα εναντίον του εθνικού χαρακτήρα της ελληνικής παιδείας και φυσικά είναι ενάντια στον εθνικό χαρακτήρα του ελληνικού κράτους συνολικά σύμφωνα πάντα με δικές της δηλώσεις. Η κυρία αυτή μέσω προσωπικών επαφών με τον κύριο πρωθυπουργό έχει τοποθετηθεί στην θέση στην οποία βρίσκεται και του οφείλει όλη την καριέρα της, διότι δεν είναι απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρά μόνο χαριστικά φέρει τίτλους σπουδών που δεν αναγνωρίζονται.
-Γιατί κύριε Παπανδρέου προσωπικά κάνατε όλο αυτό το θέατρο ενώ τελικά θα επιλέγατε έτσι κι αλλιώς ανθρώπους του περιβάλλοντός σας;
-Πως θα μιλήσετε δημόσια για αξιοκρατία;
-Και αν μιλήσετε για αξιοκρατία, με ποιες πράξεις θα υποστηρίξετε τους λόγους σας;

Το σκάνδαλο, ανεξάρτητα απ’ το τι πιστεύει κανείς για τα πρόσωπα, είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό, διότι πολιτικός που δηλώνει ότι θα εφαρμόσει αξιοκρατία δεν διορίζει πρόσωπα που αποδεδειγμένα οφείλουν την όποια καριέρα τους σε προσωπικές επαφές με άτομα της πολιτικής εξουσίας. Και για να το θέσουμε αλλιώς, πώς κάποιος οποιοσδήποτε δημόσιος λειτουργός θα προσφέρει στο κράτος του οποίου άτομο με αμφισβητούμενους τίτλους σπουδών αποκτά δημόσια αξιώματα ενώ ταυτόχρονα δεν πιστεύει την εθνική ιδεολογία αυτού του κράτους;
Γιατί μέσα σε αυτό το πλαίσιο αύριο να μην ορίσουμε κάποιον αλλοεθνή ως υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας;
Δηλαδή μόνο το διαβατήριο θα είναι κριτήριο για το ποιος είναι και ποιος δεν είναι έλληνας; Δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι προσωπικές απόψεις όταν κάποιος είναι δημόσιος λειτουργός;-

Ελευθέριος Β.

9 σχόλια:

  1. Η συγκεκριμένη κυρία πήρε μια τόσο σημαντική διευθυντική θέση και το πτυχίο της αναγνωρίστηκε με ειδική οδηγία από το ΔΙΚΑΤΣΑ και εμεις και κάποιοι άλλοι ταλαιπωρούμαστε 4-5 χρόνια να αναγνωρισουμε πτυχιο και μαστερ απο Αγγλία!!!
    Αυτή είναι η ισονομία? Δηλαδή πρέπει να πάμε να φιλήσουμε κατουρημένες ποδίες ή να είχαμε μπεί σε καμία κομματική παράταξη???
    Αλλα αυτό είναι ασήμαντο αν σκεφτείς πόσο κάκό μπορεί να κάνει η συγκεκριμένη κυρία στην Παιδεία της χώρας με τις απόψεις της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ σε τι χέρια έχει πέσει ο ελληνικός λαός..Να δώ πότε όλοι θα ξυπνήσουμε και θα κατέβουμε στουσ δρόμους..Αλλά τότε δεν θα μαστε 10 χιλιάδες όπως η μέχρι τώρα μεγαλύτερη συγκέντρωση αλλά 10 εκατομμύρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αίσχος!
    Έξω οι ανάξιοι από τον κρατικό μηχανισμό.
    Έξω οι ανθέλληνες από το υπουργείο παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την άλλη την κυρία που έχει στο βιογραφικό της τις γυμνές φωτογραφίες της την ξεχάσατε?

    Ετσι που πάμε...θα νοσταλγήσουμε τη Μιμή!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=80877&cid=6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασφαλως και η συγκεκριμενη κυρια αναδειχθηκε στην εν λογω θεση ακολουθωντας πιστα το δρομο που χρονια τωρα ακολουθουν ολοι οι μετεχοντες εις την πολιτικην.Εκπροσωπει επαξια το θεσμο της παιδειας μας και το βλεπουμε καθημερινα απο τον τροπο που διαπαιδαγωγουμε τα παιδια μας.Τα στελνουμε στο δημοσιο σχολειο για περιπου επτα ωρες μετα τις υπολοιπες στο φροντιστηριο και πιθανως να τα στειλουμε και μερικες ωρες στην ενισχυτικη διδασκαλια καθ'οτι τα ελληνοπουλα ειναι ανεπιδεικτα μαθησεως και αφου ο δασκαλος δεν καταφερε να διδαξει τους μαθητες στο κανονικο ωραριο θα τον πληρωσουμε να μας ενισχυσει το απογευμα.Ετσι λοιπον αξιοκρατικα θα μαθουν για τον συνωστισμο στην σμυρνη,να μην σκεφτονται και να τους εκπρωσωπουν ανθρωποι σαν την εν λογω κυρια! Και μην ξεχασουμε να αυξησουμε την διδασκαλια των θρησκευτικων,προτεινω να διδασκονται επι πλεον στην ενισχυτικη διδασκαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΄Δίκιο έχουμε και λίγα λέμε. Ομως έχω μια απορία. Για το θέμα και ιδίως τις "απόψεις" αυτής της κυρίας, βοά ο κόσμος εδώ και κάποιες εβδομάδες. Γιατί άραγε δεν βγαίνουν να μας απαντήσουν; Μήπως η αγανάκτησή μας τους αφήνει εντελώς αδιάφορους; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποια είναι αυτή η κυρία, απαγορεύεται να αναφερθεί το όνομά της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.