20/11/09

Ο νόμος για την ιθαγένεια

Η περίφημη ρήση του Otto von Bismarck “οι νόμοι είναι σαν τα λουκάνικα, καλύτερα να μη δεις πώς γίνονται” έχει επιβεβαιωθεί τόσες φορές έμπρακτα, όσες και η άποψη ότι έναν νόμο δεν πρέπει να τον εξετάζεις κάτω από το πρίσμα του πώς θα λειτουργήσει αν εφαρμοσθεί σωστά αλλά πώς θα λειτουργήσει αν εφαρμοσθεί λάθος.

Χθες, η αρμόδια υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι η ελληνική ιθαγένεια θα δίδεται στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, και των οποίων οι γονείς έχουν νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο θέμα είχε δεσμευθεί ότι θα έδινε ιθαγένεια και σε παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά έχουν φοιτήσει για τρία χρόνια σε οποιαδήποτε βαθμίδα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι η προϋπόθεση της νόμιμης παραμονής των γονιών είναι απολύτως σωστή, διότι διαφορετικά κάθε παιδί λαθρομετανάστη ή και προσωρινά διαμένοντος ως... τουρίστα που θα γεννιόταν στη χώρα θα έπαιρνε αυτόματα την ιθαγένεια. Κάτι τέτοιο έπαθε πριν από πολλά χρόνια η Μ. Βρετανία, στην οποία ίσχυε ο απλός νόμος ότι κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα παίρνει την ιθαγένεια, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν από όλα τα μέρη της Γης -και από την Ελλάδα- έγκυες, οι οποίες γεννούσαν εκεί.

Και οι ενστάσεις που προβάλλονται στο συγκεκριμένο θέμα, κυρίως από την αριστερά, είναι άτοπες, διότι έχοντας ήδη μεγάλο θέμα με τους λαθρομετανάστες, η θέσπιση τέτοιου “απλού νόμου” θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους.

Το δεύτερο σημείο είναι η Ε.Ε... Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, η ιθαγένεια που δίνουμε δεν είναι μόνον Ελληνική είναι και Ευρωπαϊκή. Καλά τα λόγια λοιπόν που αναφέρονται στο πραγματικά σοβαρό και εν πολλοίς απάνθρωπο ζήτημα των μεταναστών που έρχονται με καραβιές και στοιβάζονται στα ελληνικά παράλια, αλλά μην ξεχνάμε ότι είμαστε περισσότερο παράδεισος ως “κράτος -μέλος της Ε.Ε.” και λιγότερο ως σκέτη “Ελλάδα”. Έχουμε και μία ευθύνη απέναντι στα υπόλοιπα κράτη μέλη και τους κατοίκους τους, για το πώς, σε ποιους και υπό ποιες προϋποθέσεις χορηγούμε όχι τις άδειες παραμονής αλλά την ιθαγένεια, που δεν είναι μόνον ελληνική.

Το ότι η κυβέρνηση δείχνει να “μαζεύει” τις μάλλον πρόχειρες και προεκλογικά “προοδευτικές” θεωρίες της είναι σωστό. Ακόμη σωστότερο όμως είναι να ενεργήσει και εκεί που πράγματι αδικεί τους μετανάστες: Στη γρήγορη και χωρίς κυκλώματα μεσαζόντων χορήγηση νομίμων αδειών, στην πάταξη του φαινομένου της ανασφάλιστης ή ελλιπώς ασφαλιζόμενης εργασίας, στη χορήγηση ιθαγένειας με φειδώ, σε αποδεδειγμένα ενσωματωμένες στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικογένεια μετανάστες κτλ.

Όσο αφήνει αυτή η κυβέρνηση -όπως και οι προηγούμενες- το καζάνι να βράζει με όλους συλλήβδην μέσα, με τις αδικίες να πνίγουν ανθρώπους που γέρασαν δουλεύοντας στη χώρα μας και τα παιδιά τους έχουν πια παιδιά, τόσο κινδυνεύουμε από μια λάθος-διορθωτική κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Της Μαριάνας Πυργιώτη
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - makthes.gr

27 σχόλια:

  1. Η εφαρμογή της αρχής του εδάφους και στην Ελλάδα (μέχρι τώρα ίσχυε μόνον αυτή του αίματος), είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το ελληνικό έθνος. Σε δύο γενιές, το πολύ, θα έχει αφανισθεί.

    Την αρχή του εδάφους εφάρμοσαν κράτη όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία, διότι ήθελαν να ελκύσουν πληθυσμό, να δημιουργήσουν έθνος. Στην Ελλάδα υπάρχει έθνος, είναι κράτος εθνικό και το παραπάνω μέτρο απλώς θα συμβάλει στην απεθνικοποίησή του. Υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο; Το γεγονός ότι ο νυν πρωθυπουργός δεν είναι Έλληνας, αλλά απλώς ελληνόφωνος με ελληνική ιθαγένεια, την οποία απέκτησε βάσει της αρχής του αίματος, κατά τα άλλα δε ουδεμία σχέση έχει με την Ελλάδα, όντας και ανελλήνιστος (δεν έχει ελληνική παιδεία), συν τοις άλλοις, δεν σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να μεταμορφώσει το ελληνικό έθνος καθ' ομοίωσίν του, ήτοι σε πολυπολιτισμικό καρνάβαλο.

    Νομίζω ότι ούτε μπορεί ούτε πρέπει μία οποιαδήποτε κυβέρνηση να αναλάβει τέτοια ευθύνη ερήμην του ελληνικού λαού. Εάν "κόπτονται" για την εφαρμογή του μέτρου, ας διενεργήσουν δημοψήφισμα.

    Ουδείς δικαιούται να αποφασίζει για το μέλλον του λαού και του τόπου τούτου, χωρίς την ρητή προγενεστέρα έγκριση των κατοίκων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ιταλια, ο νομος περι ιθαγενειας εχει. Την παιρνει αυτοματα.

    - Με δικαιωμα εξ αιματος, το τεκνο Ιταλων ή εστω ενος Ιταλου ή νεογνο που γεννιεται στην Ιταλια και ειναι αγνωστου εθνικοτητας.

    - Υστερα απο αιτηση, εξ αιματος, τεκνα Ιταλων εξωτερικου που επεστρεψαν και εκαναν στρατιωτικη θητεια ή κοινωνικη προσφορα ή που ειχαν ζησει στην Ιταλια πριν ενηλικιωθουν.

    - Νατουραλιζε μεταναστες, υστερα απο 10 ΣΥΝΕΧΗ χρονια ΝΟΜΙΜΗΣ διαβιωσης στην Ιταλια, με την προυποθεση ΛΕΥΚΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ και επαρκων οικονομικων δυνατοτητων ωστε να συντηρουνται.

    - Με γαμο με Ιταλο/ιδα.

    - Με αιτηση, οποιος ειχε γεννηθει στην Ιταλια ή στην Αυστρο-Ουγγαρια και μετα εφυγε εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἕλληνας γεννιέσαι,δέν γίνεσαι!!!
    Αὑτός πού πού θά γίνει ἕλληνας στά χαρτιά, ἀπλῶς θά εἶναι ἕλληνας πολίτης. ΟΧΙ ΕΛΛΗΝ!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καί γιά νά γίνω πιό σαφής, πιστεύω πῶς αὑτό ἰσχύει γιά ὅλους τούς λαούς.
    Δηλαδή ἄν ἐγῶ πᾶω στούς ἰνδιάνους καί μείνω μαζί τους, ἔγινα ἰνδιάνος;;;;;

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν συνεχίσουμε τις ανοησίες και τα παιχνιδάκια με την ιθαγένεια και αν θα πάρουμε της μετρητής τις «προοδευτικές» ονειρώξεις το να φάμε μια κλωτσιά που θα είναι όλη δική μας και από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το μόνο βέβαιο. Αργά ή γρήγορα. Ο επίτροπος Ζάκ Μπαρό πριν λίγο καιρό προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σέβεται τις κοινοτικές ρυθμίσεις για την λαθρομετανάστευση και την ιθαγένεια.

    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως γίνεται ρε παιδί μου όλος αυτός ο «προοδευτικός» συρφετός να αισθάνεται ρίγη συγκινήσεως μπροστά στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους σταυρούς στα Ιταλικά σχολεία. Και να κάνουν εκκλήσεις να αποσυρθούν οι σταυροί από τα δικά μας σχολεία μη τυχών και καταδικαστούμε στο εν λόγω δικαστήριο και την ίδια στιγμή ο ίδιος αυτός συρφετός δεν αισθάνεται ότι οι πολιτικές και οικονομικές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει έναντι της Ευρώπης είναι πρώτον να μην κάνουμε «Ευρωπαίο πολίτη» κάθε καρυδιάς, καρύδι που θα βρεθεί στο έδαφός μας με οποιοδήποτε παράνομο τρόπο και δεύτερο να μην απειλούμε κάθε τρεις και λίγο με κατάρρευση το νόμισμα της Ευρωζώνης εφαρμόζοντας κάποιες βασικές ευρωπαϊκές αρχές. Όλοι αυτοί λοιπόν διαφημίζουν, από την μία, μια απόφαση ενός διεθνούς οργάνου του οποίου είναι μεν μέλος η Ελλάδα αλλά δεν είναι όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του οποίου η απόφαση δεν αφορούσε την Ελλάδα. Ενώ αγνοούν επιδεικτικά αποφάσεις που αφορούν άμεσα στην Ελλάδα με δριμύτατες συστάσεις σε θέματα οικονομίας και ιθαγένειας.

    Κυρίες και κύριοι κατ’ επάγγελμα προοδευτικοί ή θα σεβαστούμε το κράτος μας και τους πολίτες μας δίνοντας τους όλο το κύρος του ευρωπαίου πολίτη και του ευρωπαϊκού κράτους παίρνοντας ανάλογα μέτρα. Ή την μιζέρια της δικής σας εσωτερικής ιδεολογικής αποδόμησης θα την κάνουμε κτήμα όλης της κοινωνίας μας κάνοντας πρότυπό, χώρες που διοικούνται από φυλάρχους.

    Ο Ευρωπαϊκός δρόμος δεν είναι ο δρόμος της αποδόμησης του Έθνους που εσείς συνειδητά έχετε επιλέξει αλλά ο δρόμος της ενδυνάμωσής του. Πάρτε το απόφαση, πρέπει να υπάρξει ένα ατσάλινο κέλυφος για να ανθήσει η δημοκρατία και οι όποιες κοινωνικές κατακτήσεις στο εσωτερικό του κράτους.

    Ναι κύριοι πρέπει να υπάρξουν τοίχη προστατευτικά του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και μόνο όσοι υποτάσσονται σ’ αυτόν έχουν το δικαίωμα και να μετέχουν εφ’ όσων βέβαια αυτός ο πολιτισμός έχει πλέον εδώ και αρκετές δεκαετίες αποδείξει ότι δεν θέλει να εξαχθεί δια της βίας από την γη του μέσω μια νέας αποικιοκρατίας. Τώρα ίσως κάποιοι να ξαναρχίσουν να μιλούν για τους κακούς Αμερικανούς που ξεκίνησαν τους άδικους πολέμους που φέρνουν τους λαθρομετανάστες κ.λ.π., κ.λ.π. κ.λ.π. Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει να γίνω απολογητής των Αμερικανικών πράξεων σ’ αυτές τις χώρες. Εγώ μιλώ για την δική μου χώρα και δεν θα χρησιμοποιήσω το μέλλον των παιδιών μου, σαν σάκο του μποξ για να εκτονωθούν «όλης της γης οι κολασμένοι» απ’ τις αμερικανικές πολιτικές. Μόνο και μόνο επειδή μπορούν να φτάσουν στην πατρίδα μου και όχι στην Αμερική που τους προκαλεί όλα τα δεινά.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥ,ΑΓΓΕΛΕ,

    Αυτός ο Έλληνας πολίτης, όμως, θα έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με σένα, θα μπορεί να εκλέγει και να ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ. Κανείς δεν τον υποχρεώνει να αποδείξει ότι κατάγεται από τον Περικλή. Άλλωστε και από "Έλληνες" σαν τους περισσότερους εθνοπατέρες μας, δεν νομίζω ότι βλέπει η Ελλάδα προκοπή.

    Το θέμα είναι ότι θα χάσουμε την ταυτότητά μας σαν λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ayth poy kybernane eythhnontai kai oxi h aristera mhn to ksexnate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αθάνατη ελληνική φυλή.

    Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα είτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται άπ' ολο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.
    Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας είτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.
    Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», αναμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ' άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.
    Μα ότι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμία αξία. Την ελληνικότητα μας την αποδείξαμε και συμπληρωνω και την αποδεικνυουμε.
    Κανείς νόμος δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και απο κανέναν.Οπως λέει και ο ποιητής ο Ελληνισμός θα πάψει όταν πάψει κι ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Το θέμα είναι ότι θα χάσουμε την ταυτότητά μας σαν λαός."

    Συμφωνώ απολύτως!!
    Κάτι πρέπει νά κάνουμε για όλα αυτά τα βρώμικα σχέδια....
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ;;;;

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νά φύγουν όλοι νά τελειώνουμε,καί ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ,νά είσται σίγουροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο την στιγμή που ψηφίζουμε αυτους που μας κυβερνάν τα τελευταία χρόνια είναι προφανές ότι έχουμε ήδη χάσει μεγάλο μέρος της εθνικής συνείδησης. Το ότι λίγοι την διατηρούμε είναι άνευ σημασίας από τη στιγμή που η πλειοψήφία τον πολιτών είναι προφανές ότι την έχει απεμπολήσει και την έχει υποβαθμίσει ώς κάτι μικρής σημασίας.

    Από μέρους μου έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα ότι περνάει από το χέρι μου. Ψήφισα με το χέρι στη καρδιά, συζήτησα σε παρέες για τα πιστεύω μου, περιγελάστικα.
    Όταν προχθές γυρνούσα από τη σχολή μου στην Ξάνθη και ήμουν ο μόνος έλληνας στο τρένο ήμουν απελπισμένος. Παρόλο που έχω τα χρήματα να ταξιδέψω και με αεροπλάνο πέρνω συχνά το τρένο απλά και μόνο γιατί δεν μπορώ να βλέπω τους αλλοδαπούς να εκτοπίζουν του έλληνες από ένα τόσο ωραίο μέσο μεταφοράς.

    Έχω και μιά ζωή να κάνω όμως και απλά με λύπη θα είμαι θεατής του τι συμβαίνει. Ακόμα και το υψηλό για μένα ιδανικό του να θυσιάζεσαι για την Πατρίδα μου φαίνεται ανούσιο αφού πλέον χωρίς έθνος δεν ιφίσταται Πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Απο την στιγμή που ψηφίζουμε αυτους που μας κυβερνάν "

    Ο Ελληνικός λαός είναι εγκλωβισμένος!Ό τι και να ψηφίσει,υποδουλεμένος θα είναι με το υπάρχον πολιτικό σύστημα.--
    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.-

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΥΡΙΟΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ "ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ" ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ" ΜΑΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΛΟΑΜΕΡΙΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΧΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΕΠΙΛΥΔΕΣ(ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΣ "ΤΑ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ".ΤΟΥΣ ΔΕ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΑΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.).ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ(ΑΡΑΓΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;),ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΩΣ(ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ", ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΡΧΙΚΑΘΗΚΟΣ Ο ΣΟΡΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ).ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ-ΚΡΑΤΟΣ-ΔΥΝΑΣΤΗΣ", ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΩ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΣ", ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ.ΑΠΟ ΤΟ 1831 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1947 ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1947 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΩΛΟΑΜΕΡΙΚΗ.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥΣ, ΙΣΩΣ(ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ)ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ!Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΟΣΜΟΚΥΡΙΑΡΧΟΣ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν θα αργήσει η ώρα που θα μας ελέγχουν τα διαβατήρια στο αεροδρόμιο Ασιάτες και Αφρικανοί όπως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο (η μήπως θα ονομάζονται "Αφροέλληνες" στα πρότυπα του African-american) τραγελαφικές καταστάσεις. Η ΕΕ δείχνει πως είμαστε οι τελευταίοι στα μειονοτικά δικαιώματα! Τι σε χαλάει ρε Γιωργάκη και πας να χαλάσεις την πρωτιά μας;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μινωα, Μινωα, Μινωα.
    Την Αμερικη (για χρονια τωρα) ΔΕΝ την κυβερνανε Αμερικανοι "μαϊ φρεντ".

    Τωρα για το ποιος την κυβερναει;
    Ο ευρων αμειφθησεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Μινωα, Μινωα, Μινωα.
    Την Αμερικη (για χρονια τωρα) ΔΕΝ την κυβερνανε Αμερικανοι "μαϊ φρεντ".

    Τωρα για το ποιος την κυβερναει;
    Ο ευρων αμειφθησεται."


    Αγαπητε φίλε μην αφήνεις τετοιου ειδους υπονοούμενα, διοτι παλι θα "μας την πεσουν" οι εγχώριοι Σαγιανίμ!


    Μίνως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι φίλοι μας οι σύμμαχοι θέλουν απο ζήλια να μας κάνουν ένα συνονθύλευμα μαζών όπως είναι αυτοί και όπως κατάντησαν απο την αποικιοκρατική τους πολιτική. Γιαυτό βρήκαν τον όρο παγκοσμιοποίηση και με μερικούς ηλίθιους εδώ και με Έλληνες 25% η με 50% που μας κυβερνούν θα μας ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, Λάθος λέξη,θα μας παγκοσμοποιήσουν με το ζόρι, κοινώς θα μας ...εξαφανίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Την Αμερικη (για χρονια τωρα) ΔΕΝ την κυβερνανε Αμερικανοι "μαϊ φρεντ".

    Τωρα για το ποιος την κυβερναει;
    Ο ευρων αμειφθησεται."

    Πρίν πέντε χρόνια όταν βρέθηκα στην Ιερουσαλήμ, είδα μερικούς εβραίους να φοράνε μπλουζάκια που έγραφαν 'USA, we are behind you'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 20 Νοέμβριος 2009 2:32 μμ

    >χωρίς έθνος δεν ιφίσταται Πατρίδα.<

    Eδώ κάνεις ένα λάθος. Μπερδεύεις την έννοια του έθνους με αυτήν του λαού. Λαός είναι οι υπήκοοι ενός κράτους, ασχέτως εθνικότητας.
    Οι Αμερικανοί δεν είναι έθνος, με την στενή έννοια του όρου, αλλά έχουν Πατρίδα και μάλιστα την αγαπούν. Το ίδιο και ο Καναδάς και όλα τα κράτη που δεν είναι εθνικά.
    Ακόμη και η Ελβετία έχει τρεις εθνότητες (γερμανική, γαλλική, ιταλική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οταν θέλεις να διαλύσεις ένα κράτος πόσο μάλλον ένα πρώην ομοιογενές κράτος δυο πράγματα μπορείς να κάνεις :
    1. Πόλεμο
    2. Διαύρωση του πλυθησμού.
    Η Ελλάδα αποδεδειγμένα πέρασε απο πολλούς πολέμους αλλά τελικά ως κράτος ώς λαός τους ξεπέρασε.
    Τι άλλο έμενα να γίνει να διαυρωθούμε ως έθνος να χάσουμε την ταυτότητα να χάσουμε την πίστη να χάσουμε τις αξίες.
    Μιλάνε όλοι για ιθαγένεια στην Ελλάδα και για τα δικαιώματα των μεταναστών.
    Δεν άκουσα μέχρι τώρα να μιλήσει και να πράξει κάποιος κάτι για τις υποχρεώσεις τους΄. οι οποίες προηγούνται των δικαιωμάτων.
    Η ΕΛλάδα είναι ένα κράτος κε εχθρικούς γείτονες δεν μπορώ να κατανοήσω κατα πία λογική θα δεχτώ μετανάστες σε τέτοιο ποσοστό το οποίο όταν θα κλειθούμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας θα είναι το ολιγότερο απόντες.
    Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί θα πρέπει να γίνω σαν Ελληνίδα το χωνευτήριο όλων των απανταχού πασχόντων για να γλιτώσει είτε η Ευρώπη είτε αυτοί.
    Είναι σκληρό το ξέρω αλλά σε μια εποχή που πλέον μιλάμε για την επιβίωση των Ελλήνων ως έθνος ως λαός θέλω να πολεμάω για την πατρίδα μου για τα σύνορά μου για τον Ελληνα που είναι Ελληνας όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην ψυχή.
    Και αν θεωρούμαι ότι οι περισσότεροι Ελληνες είναι προδότες ή λιγόψυχοι στα δύσκολα τι θα πρέπει να θεωρήσουμε για όλους εκείνους τους ξένους που θα τους δώσουμε την ιθαγένεια αλλά δεν θα μπορέσουμε με κανέναν τρόπο να τους πείσουμε να νιώσουν αυτό το τόπο σαν τόπο τους.
    Οχι προσωπικά θα πω ότι καμία ιθαγένεια σε κανέναν αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν Ελληνες ...
    Χάσαμε τις ρίζες μας γιατί το επιλέξαμε λόγω υπερβολικής ημιμάθιας και ισχυρογνωμοσύνης..
    Χάσαμε την αξιοπρέπεια μας γιατί την χαρίσαμε σε ανάξιους
    Χάσαμε τον αυτοσεβασμό μας γιατί απλά τον μετρήσαμε ΄συμφωνα με την παροιμία ότι φάμε ότι πιούμε...και ότι αρπάξουμε
    Την Ελληνικότητα μας ας την κρατήσουμε τουλάχιστον να έχουν κάτι τα παιδιά μας.

    Περιμένουμε όλοι τον πόλεμο με τα όπλα ΄και δεν βλέπουμε τον πόλεμο με τις γέννες.
    Περιμένουμε όλοι τον εχθρό να χτυπήσει είτε εξ ανατολών είτε από τον βορρά και δεν βλέπουμε ότι του στρώσαμε και το τραπέζι και τον ταίζουμε.
    Τελικά ανοίξαμε το σπίτι μας και έβαλαν μια καρέκλα για να καθήσουν διεκδικόντας τον χώρο που πιάνουν τα 4 πόδια της καρέκλας .Τώρα με όλους αυτούς και τους νόμους τους κύριοι βλέπω ότι από το σπίτι΄ζήτημα αν θα παρουμε και την καρέκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΙΝΩ τα είπες όλα,αλλα από το να παρακαλάμε να διαλυθεί η αμερική το ποιο πιθανόν να έχουμε μεταλλαχτεί από την εισροή τwν ξένων στην χωρα μας,χρειάζονται μέτρα επείγοντος.πάντως αυτός ο νομος είναι ασπιρίνη αφού το πρόβλημα είναι μεγάλο και ουσιαστικά πηγαίνει στον πόλεμο των πολιτισμών δυτικών με ανατολίτες με χριστιανούς και μουσουλμάνους και εμείς προστά σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός είμαστε ένα απλό σημείο στον παγκόσμιο χάρτη.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μινωα,

    Εγω απλως εκανα απλως μια δηλωση. "Οτι την Αμερικη ΔΕΝ την κυβερνουν Αμερικανοι". Και αυτο ειναι αποδεδειγμενο (με αδιασειστα στοιχεια) για χρονια τωρα.
    Ουτε ονοματα ειπα, ουτε κανεναν ανακατεψα.
    Αλλα συμφωνω μαζι σου οτι ειναι επικυνδινο για μας να κανουμε σχολια απο Κυριακη μεχρι Παρασκευη. Η μονη ασφαλης ημερα της εβδομαδος για να σχολιαζουμε, γενικως, φαινεται οτι ειναι μαλλον το Σαββατο, που αλλοι αργουν.
    Οποτε τα λεμε αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν ψηφιστεί θα είναι το μόνο μέχρι τώρα ουσιαστικό και ευφυές βήμα στο θέμα των μεταναστών. Όσοι έρχονται ως ενήλικες το σωστό είναι να μένουν-εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και νομιμοποιηθούν-ως "φιλοξενούμενοι". Τα παιδιά τους όμως που γεννιούνται εδώ ή έρχονται σε πολύ μικρές ηλικίες (πχ κάτω των 6 ετών) μπορούν και πρέπει να νιώσουν έλληνες και να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Αν στη μόνη πατρίδα που γνωρίζουν νιώθουν παρείσακτοι τότε μια ζωή θα μας κοιτάνε με πίκρα και κακία και εμείς θα τους αντιμετωπίζουμε φοβικά και με καχυποψία. Μήπως αυτό δεν έχει συμβεί στη Θράκη; Τους "γκετοποιήσαμε" (άσχετα αν δεν υπάρχει καταπάτηση δικαιωμάτων κλπ) και τώρα η Τουρκία κάνει τα παιχνίδια της σε έναν πληθυσμό που σε μεγάλο βαθμό όντως δεν νιώθει ελληνικός. Δεν νιώθει ελληνικός γιατί εμείς δεν φροντίσαμε να ξεπεράσουμε τη θρησκεία τους και δεν φροντίσαμε να τους ενσωματώσουμε στην κοινωνίας μας. Τα δορυφορικά πιάτα η Τουρκία φρόντισε να τους τα δώσει γιατί (και ας με διορθώσει όποιος ξέρει καλύτερα απο τη περιοχή) η ελληνική τηλεόραση δεν τους καλύπτει καν με το σήμα της. Όπως πριν μερικά μόλις χρόνια στη Μυτιλήνη (που έχω προσωπική πείρα) το τουρκικό τηλεοπτικό σήμα ήταν μονίμως καλύτερο απο της ΕΡΤ.
    Πας μη Έλλην βάρβαρος έλεγαν οι αρχαίοι αλλά ως Έλλην νοείτο ο καθένας που είχε ελληνική παιδεία και βεβαίως μιλούσε ελληνικά. Είναι λοιπόν τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα έλληνες ή όχι; Παιδιά μαύρα, κίτρινα, χριστιανόπουλα, μουσουλμανάκια, παιδιά που η μητρική τους γλώσσα είναι τα ελληνικά και η μόνη πατρίδα που έχουν γνωρισει είναι η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν μου λες ρε πονόψυχε 21 Νοέμβριος 2009 2:01 μμ, θιασώτη του Αμερικάνικου μοντέλου κοινωνίας,μας ρωτησαν εμάς οταν τους κουβαλούσαν σωρηδον πριν απο 18 χρόνια(διοτι δεν ήρθαν μόνοι τους!Καποιος τους υπέδειξε την Ελλάδα ως τον νεο "επίγειο παραδεισο", ανώτερο ακόμα και απο τις ΗΠΑ);Ειδες πουθενα να στηνονται καλπες για να αποφασίσει-με δημοψηφισμα- ο Ελληνικός λαός(δηλαδή οι γηγενεις κατοικοι αυτης της χωρας, οι οποίοι με τον εθνικοαπελευθερωτικό τους αγώνα του 1821, επέλεξαν να αποσχιστουν απο το "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ" κρατος στο οποίο υπήρξαν υπήκοοι και να δημιουργήσουν ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ)αν θα πρεπει να δεχτει η οχι οοοοολον αυτον τον ανομοιογενή συρφετό;Καποιοι γνωστοι κοπροσκυλοι μας τους "φυτεψαν" με το "ετσι θελω", συναινούντων βεβαιως-βεβαιως και των εγχωρίων πολιτικάντηδων, γνωστων στην οικουμένη για την παροιμιώδη οσφυοκαμψία τους. Και αυτη θελεις δεν θελεις(η αν προτιμας, σου αρέσει δεν σου αρέσει)ειναι η πασα αλήθεια!Ολα τα υπόλοιπα που λέγονται αποτελούν φιοριτούρες για να "χρυσωθει το χαπι" αυτού του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ!Οποιος συνηγορει υπερ της παρουσιας αλλογενών στην Ελληνικη επικρατεια, θα πρεπει να αντιμετωπίζεται ως ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ!Τελεια και παυλα!Αντε γιατι πολυ μας τα πρηξατε με την πονοψυχια σας!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν μας επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός για το θέμα. Η χώρα δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι "κέντρο διερχομένων" ούτε τόπος υποδοχής των απανταχού αναξιοπαθούντων. Δεν έχει ούτε οικονομικά περιθώρια ούτε κοινωνικές αντοχές πια για αυτό. Κάθε χαλαρή αντιμετώπιση όσον αφορά το μεταναστευτικό, επιτείνει την κοινωνικο-οικονομική μας ζημία-αυτό είναι το άμεσο πρόβλημά μας. Δεν διαφωνώ βέβαια, ότι εμπεριέχει και κάποιες εθνικές προεκτάσεις οι οποίες θα φανούν μακροπρόθεσμα.Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ


    www.new-byzantium.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για ποιους "πονοψυχους" μιλας Μινωα;

    Αυτοι ειναι οι "ντροπαλοι και πανουργοι" εεεε....Γιαπωνεζοι, που ελεγε και καποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.