20/11/09

Η Τουρκία διχάζει και πάλι την ΕΕ

Ο εκνευρισμός της Τουρκίας για την εκλογή του Πρωθυπουργού
του Βελγίου Κου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ στην θέση του Προέδρου της Ε.Ε. στο παρακατω δημοσίευμα της "Φωνής της Τουρκίας" - TRT.


Ο Ρομπάι πριν πέντε χρόνια είχε κάνει την εξής δήλωση: "Η Τουρκία δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ κομμάτι της Ευρώπης. Ο χριστιανισμός είναι μια θεμέλια αρχή που έχει υιοθετήσει η κοινότητα και με πιθανή ένταξη της ισλαμικής Τουρκίας θα χάσει δύναμη".Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ρομπάι στην χώρα του είναι το ακροδεξιό κόμμα.

Σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλες για την ανάδειξη προέδρου της κοινότητας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσδιορίζει τα ονόματα που θα αναλάβουν καθήκοντα στις θέσεις που ορίζει το νέο σύνταγμα της" Συνθήκης της Λισαβόνας".

Οι Γαλλία και Γερμανία για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστηρίζουν τον πρωθυπουργό του Βελγίου ο οποίος είπε: "Η Ευρώπη είναι χριστιανική ένωση. Η μουσουλμανική Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος".

Η κοινότητα προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της στην παγκόσμια σκηνή ώστε να εξελιχθεί κάτι περισσότερο από οικονομική ένωση.

Και το καινούριο σύνταγμα προβλέπει μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι ηγέτες των χωρών μελών της Ένωσης συναντήθηκαν στις Βρυξέλες για να εκλέξουν πρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γραμματεία της Επιτροπής και Ύπατο Αρμοστή Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της(ΕΕ).

Η Αγγλία και χώρες της ανατολικής Ευρώπης υποστηρίζουν την άποψη "χρειαζόμαστε την Τουρκία για να αυξήσουμε το ρόλο μας στην παγκόσμια σκηνή".

Ενώ Γαλλία και Γερμανία υποστηρίζουν το συντηρητικό Βέλγο πρωθυπουργό Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο οποίος είναι γνωστός με την αρνητική στάση προς την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση.

Ο Ρομπάι πριν πέντε χρόνια είχε κάνει την εξής δήλωση: "Η Τουρκία δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ κομμάτι της Ευρώπης. Ο χριστιανισμός είναι μια θεμέλια αρχή που έχει υιοθετήσει η κοινότητα και με πιθανή ένταξη της ισλαμικής Τουρκίας θα χάσει δύναμη".

Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ρομπάι στην χώρα του είναι το ακροδεξιό κόμμα.

Μεταξύ των άλλων υποψηφίων είναι ο Ολλανδός πρωθυπουργός Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλέρ.

Ανακοινώθηκε ότι δεν αναδείχθηκε κανένα όνομα υποψηφίου πριν τη σύνοδο που να χαίρει ομόφωνης αποδοχής.

7 σχόλια:

  1. Να μην ανησυχούν. Η Βρεταννία είναι παρούσα παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Μερκελ και ο Στοιμπερ και ο Ντ Εστεν και ο Χαιντερ πριν 10,5,3,2, χρονια, πολλα ελεγαν και λενε κατα της Τουρκιας, αλλα οταν ερχεται η ωρα καποιος να βαλει βετο , ολοι βγαζουν την ουρα τους απεξω.

    Οποιος νομιζει πως ο μικρος Βελγος θα κανει κατι διαφορετικο ή θα παει μονος του κοντρα στο συμπαγες φιλοτουρκικο μπλογκ, που ειναι πλειοψηφια στην Ε.Ε, πλαναται.

    Οι αγωγοι και η τουρκικη αγορα, ειναι πολλα λεφτα, Αρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποιούς αγωγούς μιλάς? Εγω δεν βλέπω κανέναν. Για ποιά Αγορά μιλάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε καλώς τον Ράσμουσεν Ν2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καυκασιε,

    Για τους αγωγους πετρελαιου και αεριου που χωρις Τουρκια στην Ε.Ε., θα περνουν απο μη ευρωπαικο εδαφος στο μονο σημειο απο οπου περνουν ολοι και θα ειναι ερμαια στις πολιτικες φιλιες της εκαστοτε ηγεσιας της Αγκυρας.

    Την Αγορα των 75 εκ, εννοω.

    Παρε διαβασε γιατι οι Ευρωπαιοι δεν εχουν ξαποστειλει ακομα την Τουρκια που "δεν ειναι ευρωπαια, αλλα απο την αλλη αν εκπληρωσει τα κριτηρια θα ειναι".


    http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=SPEECH/09/89&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en

    Energy HUB. Γιατι σχεδον ολοι οι αγωγοι απο Καυκασο και Μ.Α. περνουν απο Τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kaykasie,

    Γι αυτην την αγορα μιλαω.

    http://en.wikipedia.org/wiki/G-20_major_economies

    Οταν ο Τουρκος θ αρχισει να παιρνει κονδυλια απο την Ε.Ε, η αγοραστικη δυναμη του Τουρκου θα εκτοξευθει, λιγο πολυ οπως του Ελληνα. Τα κονδυλια απο το ταμειο συνοχης για την Τουρκια σε μεγαλο μερος θα τα τσεπωσουν ευρωπαικες εταιρειες. Ειδικα για να εξευρωπαιστει η ανατολικη Τουρκια, θα πρεπει να πεσει μεγαλο χρημα σε υποδομη. Δουλειες, δουλειες για τους Ευρωπαιους.


    Νομιζεις πως οι Ευρωπαιοι εχουν δεχθει την τουρκικη υποψηφιοτητα ενω δεν τους θελουν, για την ψυχη της μανας τους? Για τους ΑΓΩΓΟΥΣ και την αγορα το κανουν.

    Ο Μπερλουσκονι το εχει πει και ανοιχτα.

    Το θεμα της παρουσιας πολλων Τουρκων ευρωβουλευτων βολευεται μπροστα στο χρημα, απο την αλλαγη του τροπου ψηφοφοριας με διπλη πλειοψηφια και τον περιορισμο του βετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4:30 και 4:36 αν ρίξεις μια ματιά σε αυτό το ιστολόγιο θα δείς οτι η μικρή μου ταπεινότητα κάτι ξέρει και κατέχει επι των αγωγών.Νά ξέρεις λοιπόν οτι ο Αξονας ΗΠΑ-Τουρκίας και Αγγλοσαξόνων συνετρίβη και διασπάστηκε.Να ξερεις ότι πλέον η Ρωσία πιέζει τόσο ασφυκτικά την Τουρκία που την έχει φέρει σε αδιέξοδο (δες Αρμενία) και κυριαρχεί πλέον στον Καύκασο.Αν ρίξεις μια ματιά στην Γερμανική εξωτερική πολιτική θα δείς οτι η μη ενταξη της Τουρκίας θα αποτέλεσει το επιστέγασμα της προσπάθειας να γίνει Ηγετική δύναμη στον Ευρωπαικό χώρο.Μια προσπάθειας στην οποία δεν έχει διστάσει να αντιπαρατεθεί σφόδρα με τις ΗΠΑ και με επιτυχία μάλιστα. Οι αγωγοί λοιπόν δεν αναβαθμίζουν οσο κάποιοι πιστεύουν
    την Τουρκία αντίθετα την παρασύρουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις ειδικά ανα σκεφτείς την διαμαχη στο εσωτερικό της.Δες οτι οι Κούρδοι έχουν την πρωτοβουλεία και η Αγκυρα σύρεται των εξελίξεων.Οποτε εύστοχα και εύλογα σε ξαναρωτώ; Μπορείς να δείς την δεινή θέση της Τουρκίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.