20/11/09

Άνοιγμα Σαμαρά σε blogers

O Αντώνης Σαμαράς έστειλε ένα διαδικτυακό μήνυμα στους δεκάδες χιλιάδες blogers, όπου μεταξύ άλλων έγραψε “Να σας ευχαριστήσω, επίσης, για το γεγονός ότι εκτός από ‘δίαυλος’ ενημέρωσης είστε και πολύτιμος ‘κρίκος’ επαφής των πολιτικών με την κοινωνία.

Πολύτιμος κρίκος, ζωντανής επαφής. Σε μιαν εποχή όπου η ‘επικοινωνία’ προσπαθεί να γίνει χειραγώγηση και να υποκαταστήσει την πολιτική. Εκπροσωπείτε κάτι αληθινά επαναστατικό. Την πιο πρωτοποριακή έκφραση της κοινωνίας, που είναι αμφίδρομη και αδιαμεσολάβητη ταυτόχρονα. Δεν νοθεύεται απ’ όσα φίλτρα κι αν περνάει. Είναι ελεύθερη, επειδή είναι άμεση.

Κι είναι δημοκρατική, επειδή όλοι έχουν την ίδια πρόσβαση. Οξύνει την κρίση όλων, αλλά και την υπευθυνότητα καθενός χωριστά… Θέλω να μιλήσω στην ψυχή της ελληνικής κοινωνίας. Θέλω να απευθυνθώ στη συνείδησή της. Και εσείς τείνετε να γίνετε ο ‘καθρέφτης’ αυτής της συνείδησης...”.

Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση είναι σωστή και πως πλην των λίγων ευτυχώς κίτρινων παραδημοσιογραφικών blogs, που χρησιμοποιούν την ανωνυμία για να βρίζουν και να σπιλώνουν -κατά παραγγελία ενίοτε- πολιτικούς ή επωνύμους, η επανάσταση που φέρνουν τα blogs είναι πραγματική. Αν μάλιστα αυτό το μήνυμα του Α. Σαμαρά ήταν και πιο... άμεσο, έδειχνε δηλαδή ότι παρακολουθεί αυτήν την επανάσταση “από μέσα”, θα είχε και μεγαλύτερο αντίκτυπο.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (makthes.gr)

4 σχόλια:

  1. Mακάρι νά διαβάζετε, νά αφουγκράζεστε, μά πάνω από όλα να πράττετε....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, αυτός και ο Γιωργάκης. Το μεγάλο άνοιγμα στους νέους, την τεχνολογία και τα blogs. Τα καλά και συμφέροντα ημών δηλαδή. Αντι να έκανε κάτι σαν στέλεχος της παλιάς κυβέρνησης για να δώσει στους bloggers καμιά σύνδεση της προκοπής και όχι τα ελεεινα δίκτυα που έχουν το θράσσος να αποκαλούν και broadband τώρα κάνει άνοιγμα στους bloggers...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ελπίδα μας μπας γλυτόσουμε απο τα τζάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μητσοτακικη Καμορα ειναι σε συναγερμο στα Χανια..Ο Σαμαρας δεν μπορει να συγκεντρωσει άτομα ούτε για εκλογικη αντιπροσωπευση!. Τρομοκρατια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.