19/11/09

Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του ομήρου Gilad Shalit

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του δεκανέα Gilad Shalit, που κρατείται επί τρία χρόνια από τη Χαμάς, σημειώνουν «σημαντική πρόοδο», όπως ανέφερε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Μπερνάρ Κουσνέρ. Το γνωρίζουμε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπερνάρ Κουσνέρ που συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης (18/11) με τους γονείς του 23χρονου Gilad, Noam και Aviva Shalit.

Σε έμμεσες διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς έχει προβεί το Ισραήλ προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο Gilad Shalit. Στη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων έχει προσφερθεί ως μεσολαβητής και η Γερμανία. Ωστόσο, επειδή ο 23χρονος έχει και γαλλική ιθαγένεια, ασκούνται πιέσεις για την απελευθέρωσή του και από τη Γαλλία.

Ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ έχουν εκφραστεί και από τις δύο πλευρές, ενώ η διαδικασία ανταλλαγής Παλαιστίνιων κρατουμένων με τον Gilad Shalit αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες και να ολοκληρωθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, με την έναρξη της μουσουλμανικής εορτής Eid al-Adha. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο πως η ανταλλαγή θα οριστικοποιηθεί.

Ο χρηματοδοτούμενος αραβικός τηλεοπτικός σταθμός Al-Hurra μετέδωσε πως η συμφωνία για την ανταλλαγή Παλαιστινίων κρατουμένων για τον Ισραηλινό στρατιώτη Gilad Shalit θα έκλεινε με τη μουσουλμανική γιορτή Eid al-Adha.

Από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu εκδόθηκε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Gilad Shalit συνεχίζονται και «δεν υπάρχει πρόθεση να σχολιάσουμε, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, τις αναφορές σε ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το ζήτημα».

Να σημειωθεί πως στις 2 Οκτωβρίου το Ισραήλ απελευθέρωσε 20 γυναίκες από την Παλαιστίνη ως αντάλλαγμα για την παροχή ενός βίντεο που θα αποδείκνυε πως ο Gilad βρίσκεται στη ζωή.
COSMO.GR

3 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι σοβαρό φίλε ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗ.
    Γράψε μας αν μπορείς περισσότερα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερωτησις:
    Σας εχουν επιβαλλει κανεναν "περιουσιο" στους διαχειριστες της ιστο-σελιδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.