2/12/09

Σε δοκιμαστική πτήση το στρατιωτικό Airbus A400Μ


Εντός της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική πτήση του νέου στρατιωτικού αεροσκάφους Airbus A400Μ, όπως διαβεβαίωσε η EADS, διαψεύδοντας πληροφορίες που την ήθελαν να εγκαταλείπει το project εξαιτίας μεγάλων υπερβάσεων στον προϋπολογισμό.

Η γερμανική ιστοσελίδα Focus Online μετέδιδε χθες, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές, ότι υπήρχε κίνδυνος η EADS να ακυρώσει ένα από τα πλέον φιλόδοξα αμυντικά project της Ευρώπης, καθώς ελεγκτές της PriceWaterhouseCoopers υπολόγιζαν ότι πρόγραμμα κατασκευής του A400 θα στοιχίσει 5,3 δισ. ευρώ περισσότερα απ' όσο αρχικά υπολογιζόταν.

Οι μεγάλες αυτές υπερβάσεις στο κόστος και η αδυναμία της εταιρείας να επαναδιαπραγματευθεί με τις χώρες που περιμένουν να παραλάβουν το A400, σύμφωνα με το Focus Online, οδηγούσαν σε «ναυάγιο» των σχεδίων.

Η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρεία έσπευσε να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και υποσχέθηκε ότι η πρώτη παράδοση θα γίνει εντός του έτους.

Η EADS είχε συμφωνήσει το Μάιο του 2003 με επτά χώρες του ΝΑΤΟ (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Βρετανία, Λουξεμβούργο, Ισπανία και Τουρκία) να προχωρήσει στην κατασκευή 180 αεροσκαφών. Ηδη το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει τρία χρόνια και ο διευθύνων σύμβουλος της EADS Λουί Γκαλουά έχει πει ότι η εταιρεία θα χάσει εξαιτίας των καθυστερήσεων περίπου 2,4 δισ. ευρώ από το αρχικό συμβόλαιο των 20 δισ. ευρώ.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

2 σχόλια:

  1. Μήπως βιαστήκαμε να πάρουμε τα ιταλικά μεταφορικά,με τόσα προβλήματα;;; Το Α-400Μ συγκρινόμενο είναι καλύτερο.... ίσως η μίζα να ήταν καλύτερη...ποιός έβαλε υπογραφή για την προμήθεια;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την Ελλαδα δεν εγινε καμια συμφωνια????????????????????????εεεε πως να γινει εμεις τωρα διδασκουμε στα σχωλεια μας την ελληνοτουρκικη φιλια να κανουμε συμφωνιες για πολεμικα αεροσκαφη!!!αραγε οι τουρκοι τι κανουν????????????????????????????αυτοι κανουν συμφωνιες βλεπω.δεν χαμπαριαζουν φιλιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.