4/12/09

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκλογή Σαμαρά.Με αποχώρηση απειλούν μειονοτικά στελέχη της Ν.Δ.

Σε ανακοίνωση της αποχώρησής τους από τη Νέα Δημοκρατία, ως έκφραση δυσαρέσκειας στην εκλογή Σαμαρά, ετοιμάζονται να προβούν σήμερα κομματικά στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας, με επικεφαλής τον Ιλχάν Αχμέτ, δικηγόρο και πρώην βουλευτή.

Της Βασιλικής Σιούτη

Ο Ιλχάν Αχμέτ είχε προειδοποιήσει εδώ και μερικές μέρες, ότι εάν εκλεγεί ο Αντώνης Σαμαράς θα αναστείλει την κομματική του ιδιότητα. Την επόμενη της εκλογής του νέου προέδρου όμως, ξεκίνησαν ευρύτερες συζητήσεις στους κόλπους των ηγετικών στελεχών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Σε πρόσφατη σύσκεψη των μειονοτικών στελεχών της Ν.Δ. αποφασίστηκε να υπάρξει αποχώρηση και μάλιστα όσο το δυνατόν μαζικότερη, ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα.

Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ, όπως αναφέρουν, τους ενόχλησε με τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη, όταν καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας και του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. “Δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς να έρχεται στην Αλεξανδρούπολη και να υποστηρίζει να κλείσει το προξενείο” σχολίαζε τότε ο Ιλχάν Αχμέτ , χαρακτηρίζοντάς τον προκλητικό και κατηγορώντας τον ότι δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα και την ελληνοτουρκική φιλία.

Ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις που είχε κάνει κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, είχε ισχυριστεί ότι δεν αποτελούν ελληνοτουρκική διαφορά τα θέματα της μειονότητας , καθώς “θεωρούμε τους συμπολίτες μουσουλμάνους αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από θρησκεία ή καταγωγή.

Επιτέθηκε όμως στην Τουρκία για το ότι δεν μπορεί να δίνει μαθήματα μειονοτικής πολιτικής : “Το ιστορικό παρελθόν της Τουρκίας, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα” είπε και την κάλεσε “να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων” και “να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία”. Επίσης, ζήτησε από την Τουρκία “να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας”.

Την απάντηση αναμένεται να την πάρει σήμερα από τα στελέχη της μειονότητας που αναμένεται να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες την είδηση πληροφορήθηκαν και στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι επιφυλάχθηκαν για να απαντήσουν αργότερα, χωρίς να δείχνουν όμως ότι εκπλήσσονται.

19 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Οι μουσουλμάνοι, υποστηρικτές της κ.Μπακογια΄ννη, ετοιμάζονται να αποχωρησουν επειδή εξελέγη ο κ. Σαμαράς. Φαίνεται πρέπει να τους ρωτάμε ποιον θέλουν αρχηγό της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ κλπ ώστε να μας κάνουν την τιμή...Αντίστροφα τώρα, η κυβέρνηση ετοιμ΄ζει εκλογικό νόμο όπου καταργείται το 3% ωστε οι μουσουλμάνοι (και ενδεχομένως το ουράνιο τόξο)θα εκπροσωπούνται στη Βουλή. Ιδου ένας απολύτως νόμιμος τρόπος να γίνουμε επιση΄μως πολυθενικό κράτος. Αργότερα θα προστεθούν οι Αλβανοί μετανάστες και η εκ της Ασιας προερχσόμενοι. Θα γίνουμε κανονικά Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ.Σαμαράς θα αντιδράσει; Οι βουλευτές (και του ΠΑΣΟΚ)θα αντιδράσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έξω οι τούρκοι απο το ελληνικό κοινοβούλιο, κάθε προσπάθεια κατάργησης του πλαφόν του 3% αποτελεί κακούργημα εναντίον των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να κάνω λοιπόν μια πρόταση που σκοπό έχει να εξουδετερώσει την επιρροή των μειονοτικών βουλευτών που τους καθοδηγεί η Άγκυρα μέσω του προξενείου: Σε κάθε εκλογή θα προσμετράται ο αριθμός των βουλευτών αυτών και θα αφαιρούνται από τον απαραίτητο ελάχιστο αριθμό βουλευτών που πρέπει να έχει ένα κόμμα για επίτευξη πλειοψηφίας.Αν πχ. ένα κόμμα συγκεντρώσει 151 βουλευτές και έχει 2 που δηλώνουν Τούρκοι τότε με συμφωνία του δεύτερου κόμματος 2 βουλευτές του (του δευτέρου κόμματος) θα ψηφίζουν υπέρ του πρώτου στην ψηφοφορία για δεδηλωμένη.Έτσι οι δύο "Τούρκοι" ας πάρουν τα κουβαδάκια τους να παίξουν αλλού.Να λειτουργεί η Βουλή με 300 μείον τον αριθμό αυτών που δηλώνουν Τούρκοι.
    Ξεκαθαρίζω όμως ότι και η μειονότητα πρέπει να εκπροσωπείται στη Βουλή,αν θέλει,με ανθρώπους του θρησκεύματος της.Αν αυτοί δεν δηλώσουν "Τούρκοι" τότε κανένα πρόβλημα.Στην αντίθετη περίπτωση να κινητοποιείται ο μηχανισμός αυτός που δανείζει βουλευτές στο κόμμα της πλειοψηφίας ώστε να μην μπορεί η Άγκυρα να έχει τον παραμικρό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ

    >Αργότερα θα προστεθούν οι Αλβανοί μετανάστες και η εκ της Ασιας προερχσόμενοι. Θα γίνουμε κανονικά Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ.Σαμαράς θα αντιδράσει; Οι βουλευτές (και του ΠΑΣΟΚ)θα αντιδράσουν;<

    Όχι, δεν θα γίνου ποτέ ΗΠΑ, διότι εκεί συνενώθηκαν ΑΤΟΜΑ διαφόρων εθνικοτήτων στο λεγόμενο "χωνευτήρι" (melting pot). Είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Ο Σαμράς δεν θα αντιδράσει, διότι, αν ήταν να αντιδράσει, θα το είχε κάνει τόσα χρόνια στην ΝΔ, στρεφόμενος κατά της πολιτικής Παυλόπουλου. Ούτε φυσικά το ΠαΣοΚ αντιδρά. Μετά το "μπαμ-κιουφ" των ευρωεκλογών του περασμένου Ιουνίου, το οποίο έγινε, ως γνωστόν, λόγω του 7,15% που πήρε ο ΛΑ.Ο.Σ. και το οποίο ποσοστό σε ορισμένες περιφέρειες που πλήττονται από την μετανάστευση, έφθασε το 18% (π.χ. Αγ. Παντελεήμων), όλα ξεχάστηκαν και ξεφούσκωσαν.

    Όσον αφορά στα υπόλοιπα, συμφωνώ και σου προτείνω το εξαίρετο άρθρο του καθηγητή Κων/νου Ρωμανού Ελληνική ιθαγένεια, πολιτικά δικαιώματα και λαθρομετανάστευση, το Μεταναστευτική πολιτική του Γ. Παπαγιαννόπουλου και το Ελληνοποίηση μεταναστών - μη βιάζεσθε! του Στέλιου Παπαθεμελή.

    Κάποιο απ' αυτά θα μπορούσε να αναρτηθεί και στην κεντρική σελίδα του ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που καταντήσαμε

    Να απειλούνε και να καθοδηγούνε τις εξελίξεις στην Ελλάδα άτομα που συσχετίζονται με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

    Και αντί όλα τα Ελληνικά κόμματα να τους πούνε "Αϊ Σιχτίρ" και να μην ξανακατεβάσουνε υποφήφιο φερέφωνο του Τουρκ. Προξενείου, τους "έγλυφαν" και τους "γλύφουνε" όλοι.

    Ένα εύγε στον Σαμαρά για τις δηλώσεις του, και ελπίζω να κρατήσει την ίδια στάση μέχρι τέλους (παρά τις πιέσεις και απειλές διάσπασης που θα δεχθεί κάποια στιγμή από τα "πιόνια" των ξένων δυνάμεων").

    Αντώνη
    όσο αγαπάς την Ελλάδα και δεν υποκύπτεις στις γνωστές βρώμικες συναλλαγές, η μεγάλη πλειοψηφία των αγνών πατριωτών θα είναι στο πλευρό σου και θα σε στηρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ταπεινή" μου άποψη:

    Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, εγκάθετοι του τουρκικού κράτους, θα ακολουθήσουν την γραμμή που θα δοθή από την Άγκυρα. Δεν διαφαίνεται το συμφέρον της Άγκυρας να τείνει στην απομάκρυνση του μοχλού που διαθέτει στην Θράκη ΜΑΣ και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από την Ν.Δ.!

    Ενδεχομένως, η Άγκυρα να επιθυμεί να δοκιμάση την αντίδραση του Σαμαρά !

    Όσο για τον Ιλχάν, δυστυχώς το Ελληνικό κράτος και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας, δίδουν το απύθμενο αυτό θράσος σ' αυτόν και στους ομοίους του !

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα με τους δύο Φίλους του Ιστολογίου:

    --4 Δεκέμβριος 2009 10:13 πμ.--

    ---Όχι, δεν θα γίνουν ποτέ ΗΠΑ, διότι εκεί συνενώθηκαν ΑΤΟΜΑ διαφόρων εθνικοτήτων στο λεγόμενο "χωνευτήρι" (melting pot)---
    .

    Όσο για τον Σαμαρά, αυτός έχει πολύ δρόμο να διανύσει.
    Αντιμετωπίζει ένα τσούρμο πολιτικάντηδων με απολύτως ιδιοτελή προσωπικά συμφέροντα, έναν συρφετό που πρέπει να οργανωθεί ως σύγχρονο κόμμα, ικανό να κυβερνήσει την χώρα.

    Τι επιθυμείτε, ...... μία από τα προηγούμενα πέντε χρόνια .... !!

    Εδώ έχει πολλή δουλειά για να γίνει η Ν.Δ. πραγματικό κόμμα εξουσίας και κυβέρνησης.

    Θα κυβερνήσει με τους Παυλόπουλους, τους Μεϊμαράκηδες, τους Αλογοσκούφηδες και την λοιπή ελεεινή κομπανία ;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ θα το ξαναπώ: Ο Σαμαράς πρέπει να τον διαγράψει με το έτσι θέλω και θα έχει την αμέριστη στήριξη της βάσης που τον ψήφισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο ο κ.Σαμαράς κρατάει όπως και όλοι οι πολιτικοι, πλήν Καρατζαφέρη, αυτήν την γκρίζα στάση, έστω και λιγότερο γκρίζα από άλλους, δεν θα πετύχει ούτε πρέπει να τον ψηφίσουμε για να σώσει την κατάσταση.
    Η ΝΔ δεν είναι πατριωτικό κόμμα όπως και το ΠΑΣΟΚ. Εξυπηρετούν συμφέροντα, πλουσίων, συνδικαλιστών, ξένων δυνάμεων ανάλογα με την περίοδο.
    Για μένα τέρμα τα ψέματα. Θέλω ξεκάθαρες αποφάσεις με οποιοδήποτε κόστος από διαχρονικά σταθερής πολιτκής γραμμής άτομα. Οπότε είτε θα ψηφίζω ΚΚΕ ή Καρατζαφέρη. Καλλυτερα τον δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 4 Δεκέμβριος 2009 1:22 μμ

    Ποιον;

    @ 4 Δεκέμβριος 2009 3:45 μμ

    Συμφωνώ απολύτως. Κακά τα ψέμματα. Το μόνο κόμμα που έχει ξεκάθαρες θέσεις που με εκφράζουν, είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. :
    α) Έξω η Τουρκία από την Ευρώπη
    β) Ποσόστωση στους αλλοδαπούς, μετά από σοβαρή μελέτη για το πόσοι, σε ποιες δουλειές και αν χρειάζονται. Σε καμμία περίπτωση, το σύνολο των αλλοδαπών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3% του πληθυσμού της χώρας, ήτοι 300.000 άτομα (έχουμε τους δεκαπλάσιους σήμερα).
    γ) Επιστροφή (Σκοπιανό) στην συμφωνία αρχηγών κομμάτων υπό την προεδρία Καραμανλή (1992), δηλ. ΟΧΙ σε σύνθετη ονομασία που να περιέχει την λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε ούστ ...να την έκαναν και απο την Ελλάδα να ξασκαρτάρουμε σιγά σιγά καλά θα ήτανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί συμπολίτες, δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε ειλικρινώς καλό κατευόδιο. Είναι μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για την Ν.Δ. να απαλλαγεί χωρίς κόστος από την ξενοκίνητη κόπρο του Αυγείου. Δυστυχώς όμως η κυβερνώσα παράταξη θα παραμείνει το μόνο κόμμα που θα ανέχεται εφεξής την αποκρουστική οσμή της.
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ξεχνατε τους δηθεν ποντιους που κατεκλυσαν την χωρα μας και δεν ξερουν καθολου ελληνικα αλλα εχουν γεμιση τις δημοσιες υπηρησιες και ολοι ειναι βουτηγμενοι στη παρανομια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εχουμε χασει τελείως τον μπουσουλα.

    εαν ελληνικά κόμματα έχουν στους κόλπους τους ανθρώπους που δηλώνουν λογω ή εμπρακτως ότι ειναι τουρκοι, αλβανοι κλπ τοτε να πάμε να πνιγουμε που δεν τους εχουμε τσακισει.
    τα πολλα λόγια ειναι φτωχεια.
    τι συζητάμε;
    αναθεώρηση των δεδομένων και των αυτονόητων;
    διαπραγματευόμαστε τη ζωή μας τις αξίες μας;
    μονο ένας βλάκας, προδότης ή τελείως αποχαυνωμένος θα μπορουσε να το κάνει αυτό.
    θεωρώ επιτυχία τους που κατάφεραν ακόμα και σ ενα πατριωτικό μπλογκ όπως εδώ να ας κάνουν να συζητάμε τέτοια θέματα.
    η παράθεση του θέματος οκ.
    απο κει και πέρα κατακραυγή και δράση μόνον.
    αλλιώς τελειώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδία εγώ νομίζω οτι η νίκη του Σαμαρά οφείλεται στο Κόσμο μεσα απο απο την ΝΔ δεν είχε καμία ευκαιρία να βγεί απο τα στελέχοι και γι' αυτό δεν τους χρωσταέι τίποτα.Όπως εχει δηλώση (νομίζω) οτι στην κυρβενηση θα παίενει απο ολά τα κόμματα και ετσι δεν νομίζω να κολλόση μπρόστα στα ξένα συμφεροντα ή στις διάφορες απείλες όσο τον στηρίζει ο λαός.

    ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο καλό και να (μη) μας γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.