28/12/09

ΣΚΟΡΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ


ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Τα «χρυσά παιδιά» (golden boys)αμείβονται υπερβολικά, λένε, και εξαγγέλλουν (Ομπάμα, Σαρκοζί) την «άγρια» φορολόγηση των αμοιβών τους. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Προ πενήντα ετών, τη δεκαετία του 60, όταν τα σημερινά χρυσά παιδιά ήταν γνωστά ως «μάνατζερ», κυκλοφορούσε ή θεωρία ότι αυτοί κάνουν κουμάντο και ότι οι καπιταλιστές (οι κάτοχοι του Κεφαλαίου) είχαν (σχεδόν) παραιτηθεί από την εξουσία τους. Τα «χρυσά παιδιά», λοιπόν, διατηρούν το σύστημα, αυτά αποτελούν τη μηχανή που κινεί το σύστημα, αυτά είναι το σύστημα, μόνο όποιος είναι εναντίον του συστήματος θα στραφεί εναντίον τους. Είναι εναντίον του συστήματος ο Ομπάμα και ο Σαρκοζί; Ή μήπως η Μέρκελ; Το πόσο ανίσχυρες είναι οι πολιτικές ηγεσίες φαίνεται από το ότι όλες και χωρίς εξαίρεση παρακαλάνε τις Τράπεζες (δηλαδή τα χρυσά παιδιά) να δώσουν επιτέλους μερικά δάνεια ώστε να ανασάνει η οικονομία. Παρακαλάνε, δεν επιβάλλουν, ούτε, φυσικά, διατάζουν. Παρακαλάνε οι πολιτικές ηγεσίες να δώσουν οι Τράπεζες μέρος των χρημάτων που έλαβαν για να σωθούν από την κατάρρευση που οι ίδιες προκάλεσαν.
Η κρίση είναι οικονομική, λένε. Λάθος. Η κρίση οφείλεται (και) στη διαφθορά, προσθέτουν. Και αν παταχθεί η διαφθορά(είπε και ο κ. Παπανδρέου) πολλά θα διορθωθούν. Και πάλι λάθος. Η κρίση είναι συνολική. Είναι κρίση αξιών, ήθους, πολιτισμού και οικονομίας. Και είναι παγκόσμια. Στις ΗΠΑ αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη απάτη στον κόσμο, του Μέντοφ, επικεφαλής του αμερικανικού χρηματιστηρίου, που καταχράστηκε 50 δις δολάρια. Στην Κίνα εκτελούνται συχνά-πυκνά διεφθαρμένα κορυφαία στελέχη. Ο Αντόνιο Μαρία Κόστα, υπεύθυνος του Γραφείου ναρκωτικών και εγκλήματος του ΟΗΕ, δήλωσε ότι αρκετές Τράπεζες σώθηκαν επειδή ξέπλυναν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια που προέρχονταν από το εμπόριο ναρκωτικών ! Η Ελλάδα, ως προς τη διαφθορά, είναι ανθυποπερίπτωση-και λόγω μεγέθους.
Το σύστημα πάσχει και το πλήρωσε η αριστερά. Διότι αυτή ήταν στην εξουσία, προκάλεσε και διαχειρίστηκε την κρίση του συστήματος. Εγκατέλειψε τις αρχές της, μετατράπηκε, υπό τη σημαία του «μπλερισμού» (του δήθεν τρίτου δρόμου) σε υπερασπιστή της Παγκοσμιοποίησης. Την αριστερά ακολούθησαν στην κατάρρευση οι «κεντρώοι» (αλλά και ορισμένοι της δεξιάς) που συμπαρατάχθηκαν νομίζοντας ότι ήρθε η βασιλεία των μεσαίων. Των μεσαίων χώρων, των μεσαίων αποφάσεων, των μεσαίων (νόθων) ιδεολογιών. Έπεσαν έξω. Δεν ήταν μόνο ο 20ος αιώνας (κατά τον Χομπσμπάουμ) «εποχή των άκρων», είναι και ο 21ος, τουλάχιστον στην αυγή του. Των «άκρων», δηλαδή της σαφήνειας. Το λαϊκό ρεύμα που ανάτρεψε μηχανισμούς και προγνωστικά στη ΝΔ είναι χαρακτηριστικό. Ο χώρος για κεντρώους, μεσαίους, εκσυγχρονιστές, είναι πνιγηρά μικρός.
Ελεύθερος, 21-12-09

3 σχόλια:

  1. λες να ειναι ετσι ;

    που να αλλαξεις μυαλα τωρα

    αυτη η κριση εχει φτασει μεχρι το μεδουλι , εχει διαβρωσει τα παντα

    δεν υπαρχουν κουραγιο και δυναμεις για αντιδραση

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία ερώτηση έχω να κάνω?
    Για να γίνει κάποιος στέλεχος σε μια επιχείρηση που θα βγάζει αρκετά λεφτά ξέρεται πόσα πρέπει να ξοδέψει?
    1) 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο (4*45 χιλιάδες 180.000$)
    2) 1,5 χρόνια σε ένα μεταπτυχιακό (40 *1.5 60.000$)
    3) 2 χρόνια για κάποιο άλλο μεταπτυχιακό (40*2 80.000$)
    Για αυτό θέλου τα καλά μυαλά στα καλά πανεπιστήμια για να τους διδάσκουν τα καλύτερα. Τοα σύστημα είναι ότι τους άριστους τους έχουμε για να μας διδάσκουν αλλά εμείς μπορούμε να πάρουμνε αυτές τις δουλειές. Ποια οικογένια μπορεί να δόσει 250.000$ για σπουδές; Τους αριστερούς στην Ελλάδα κάθε φορά τους έχουν για να πετύχουν το σκόπο τους (εδώ καταστρέφουν το σύστημα παιδείας).
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!
    Σιγά η πατίδα κοιμάται.
    Μην την ξυπνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ελλάδα καταφέραμε να κάνουμε πετυχημένο τον κλέφτη, τον ξεδιάντροπο καθώς και τον απαταιώνα(σειριαλ "ο Ακάληπτος"). Ξεχάσαμε την δουλειά καθώς και την τιμηότητα. Ξεχάσαμε με άλλα λόγια τις βασικές αξίες των ανθρώπων και μας πασάραν υποκατάστατα. Αυτό μας ωθεί στην καταστροφή.
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!
    Σιγά η πατρίδα κοιμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.