12/12/09

Αν το Ισραήλ παραβιάσει τον εναέριο χώρο μας, θα γίνει «σεισμός»


Σε περίπτωση που το Ισραήλ, στην προσπάθειά του να κατασκοπεύσει το Ιράν, παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, η απάντηση της Αγκυρας θα μοιάζει με... «σεισμό», προειδοποίησε σε συνέντευξή του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν έσπευσε να προσθέσει ότι μέχρι σήμερα, και παρά τις φημολογίες περί του αντιθέτου, το Ισραήλ ουδέποτε έχει παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, το απειλητικό ύφος του Τούρκου πρωθυπουργού μονοπώλησε τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν σε αιγυπτιακή εφημερίδα, ενώ στην ίδια συνέντευξη ο Τούρκος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «το Ισραήλ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σχέση του με την Τουρκία για να εξαπολύσει ή να σχεδιάσει επίθεση κατά ενός τρίτου κράτους».

Αναλυτές
Οπως τονίζουν οι αναλυτές, η συνέντευξη του Ερντογάν επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά την περίοδο έντασης που διανύουν οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών εισήλθαν σε τροχιά σύγκρουσης μετά την ομιλία-φωτιά του Ερντογάν στο συνέδριο του Νταβός κατά του Ισραήλ με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα τον Ιανουάριο και κορυφώθηκε όταν η Αγκυρα αρνήθηκε τη συμμετοχή του Τελ Αβίβ σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τον Οκτώβρη.

17 σχόλια:

  1. Όσο σεισμός έγινε και όταν μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου βομβάρδισαν τις πυρηνικές (???) εγκαταστάσεις της Συρίας.
    Μακάρι το Ισραήλ να μας πείσει για το αντίθετο. Γιατί ακόμα δεν έχω πειστεί πως αυτά γίνονται για τα μάτια του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ποντίκι που βρυχάται !!!
    Προσπάθεια όσο περισσότερων ωφελημάτων για το επερχόμενο χτύπημα προς Ιράν.

    Δημάρατος …

    Υ. θα έψαχνα στο ακρωτήρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να γενεί τέτοιος σεισμός που λέει ο τούρκος. Τότε ίσως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε νέο Γουδί για να πετύχουμε την ανεξαρτησία μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προκειμένου να κάνει την δουλειά του, το Ισραήλ θα παραβιάσει οιονδήποτε εναέριο χώρο. Να είστε βέβαιοι γι αυτό, όπως βέβαιος είμαι κι εγώ ότι η Τουρκία δεν θα κάμει απολύτως τίποτε. Το Ισραήλ δεν είναι Ελλαδιστάν κι αυτό οι Τούρκοι το γνωρίζουν πολύ καλά.

    Πριν δύο χρόνια, το ισραηλινή ακταιωρός έβαλε κατά πλοιαρίου με τουρκική σημαία και το βύθισε αύτανδρο, διότι δεν σταμάτησε με την πρώτη προειδοποίηση. Η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι το πλοίο βρισκόταν σε διεθνή χωρικά ύδατα (διόλου απίθανο), ενώ το Ισραήλ ότι είχε μπει στα χωρικά του ύδατα. Το φορτίο ήταν μάλλον ναρκωτικά. Έκτοτε τίποτε δεν ξανακούστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά για να τα λέει αυτά ο Ερντογάν και για να απαγορευτεί και το Κουρδικό Κόμμα,κάτι τρέχει.
    Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία πότε γίνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αντίδρασή μας θα μοιάζει με σεισμό...

    Εννοεί πώς θα αρχίσουν να τρέμουν οι μογγόλοι και έπειτα θα καταρρεύσουν...
    Καλά τα λέει ο ερντοκλάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΧΑΛΑΣΜΌ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΣ, ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ Κ.Λ.Π

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ζητουμενο εδω ειναι οτι αρχιζει και τους σιχαινεται ολος ο κοσμος.
    Ακομη και οι συνεταιροι τους.
    Αναρωτηθηκε κανεις το γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΑΧΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΕΙΣΜΟΣ....ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ...ΕΡΝΤΟΚΛΑΝ...ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ\ΣΕΙΣΜΟΥΣ;;;;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν παραβιάζεται ο εναέριος χώρος της Ελλάδας από τους Τούκους τι γίνεται; Σεισμός από τις κλανιές φόβου της Ελληνικής ελίτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε της 12 Δεκεμβρίου 2009 6:25 μ.μ. έδωσες ρέστα.Να συμπληρώσω και ότι ο George τηλεφωνεί στο "Νομπελίστα" και του λέει "είμαι καλό παιδί, άξιος χορευτής, αρκεί το παριζάκι μου να είναι ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπράβο στον Ερντογάν που δεν μασάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. paidia ego pistevo pos apti mia emeis xreokopoume (tha exei kapoio antiktipo sta ethnika mas themata), to israel kai i tourkia exoun parei xampari oti epikratei xaos stin Ellada kai exoun xalarosei men atomika o kathenas tous san kratos. alla epeidi theloun rolo sti perioxi arxizoun ti fagomara, meta kanei malakia i tourkia me tourkogenis sti thraki kai arxizei to party polemou me rossia pou tin peftei gia mas sti tourkia kai antipalos tis rossias to nato epeidi peirakse kai kala melos tou nato (tourkia), kai apo to pouthena arxizei polemos kai diamelismos tis tourkias i oloklirotiki katastrofi Ellados. ti pistevete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι είπε πάλι ο Ερντογάν;
    Γιατί να παραβιάσει το Ισραήλ τον εναέριο χώρο της Τουρκίας- προφανώς εννοεί τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας- για να φτάσει το Ιράν;
    Δεν μπορεί να πάει από Ιορδανία και Σαουδική Αραβία;
    Εκτός αν εννοεί ότι οι κρυφές πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι στο δυτικό βόρειο τμήμα του Ιράν.
    Χμ, οπότε μιλάμε πλέον για περιοχή του ελεύθερου Κουρδιστάν...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαν παραμύθι μου ακούγεται να έλεγε και μας ο πρωθυπουργός μας την πρωταπριλιά οτι θα γίνει σεισμός αν τολμήσει τουρκικό σκάφος να μας παρα...βιάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εαν η Κυπρος γινει μελος της Ε.Ε η αντιδραση της Τουρκιας δεν θα εχει ορια.
    Ετσι μπλοφαραν και τοτε,και οι κομματαρχες τα εκαναν πανω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παραμύθια της χαλιμάς ειναι αυτα ..ποτέ δεν ήταν καλύτερες οι σχέσεις των τουρκοισραηλίτων ...

    και να κόψουν τις ασκήσεις οι δικοί μας με το ισραήλ γιατί πιθανότατα λειτουργούν ως “δούρειος ίππος” προκειμένου να αποκτήσουν γνώση των αμυντικών συστημάτων μας και να τα μεταφέρουν στούς απέναντι ..

    αν θέλουν να αποδείξουν τις αγαθές προθέσεις τους ας πάρουν θέση στηρίζοντας το θέμα της Κύπρου ,το Σκοπιανό ,και να καταδικάσουν την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας ..

    Λ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.