29/12/09

Το… μακεδονικό λάθος του Πάπα

Για άλλη μια φορά ο Πάπας απηύθυνε τις χριστουγεννιάτικες ευχές του στη ψευδώνυμη σκοπιανή γλώσσα. Επειδή κανείς δεν δείχνει να συγκινείται πάλι καλά που ο Στέλιος Παπαθεμελής εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας σε διαμαρτυρία στο Βατικανό για το γλωσσικό... λάθος του... αλάθητου Πάπα. Θα εισακουστεί;

Αναφέρει ο κ. Παπαθεμελής:
«Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας πρόσωπο ευρείας γνώσεως υψηλής κλασικής παιδείας δεν δικαιολογείται να αντιπαρέρχεται την ιστορική αλήθεια που επιβεβαιώνουν αδιάψευστες πηγές αιώνων σύμφωνα με τις οποίες οι Μακεδόνες είναι «Έλληνες γένος τωρχαίον» (Ηρόδοτος ΙΧ, 45,2).

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI επέμεινε για άλλη μια φορά να απευθύνει τις χριστουγεννιάτικες ευχές του στην ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων, επαναλαμβάνοντας το αρχικό του λάθος.

Δεν υπήρξε στην ιστορία μακεδονική γλώσσα, όπως δεν υπήρξε σπαρτιατική, μυκηναϊκή, βοιωτική κ.λ.π. Η γλώσσα είναι μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Οι διάλεκτοι πολλές. Αλλά και στην φανταστική εκδοχή να υπήρχε μακεδονική γλώσσα, αυτή δεν θα μπορούσε να είναι το σημερινό μιξοσλαβικό ιδίωμα των Σκοπίων. Η μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα. Η ψευδώνυμη των Σκοπίων είναι νόθον προπαγανδιστιικόν κατασκεύασμα, απόκλιση του βουλγαρικού ιδιώματος και ομιλείται από τους Σλάβους κατοίκους του γειτονικού μας κράτους που οι πρόγονοί τους εγκατεστάθησαν στην περιοχή τον 6ον - 7ον μ.Χ.αιώνα, χίλια χρόνια αφότου ο Μέγας Αλέξανδρος είχε καταστήσει τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα του παγκόσμια γλώσσα.

Κυβέρνηση και Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και οι Έλληνες Καθολικοί οφείλουν να διαμαρτυρηθούν στο Βατικανό και να αξιώσουν να σταματήσει επί τέλους το ατόπημα, το οποίο θίγει και τον ίδιο τον Ποντίφηκα».
elora.gr

4 σχόλια:

  1. Μα το BBC την έχει μεταξύ των ξένων γλωσσών, στις οποίες εκπέμπει. Μάλιστα, κατάργησε την ελληνική εκπομπή εδώ και χρόνια τώρα και άφησε την "μακεδονική". Τόσα χρόνια τώρα η Ελλάδα τι έκανε; Διότι η εκπομπή υπάρχει πολύ πριν από το 1990.

    Καλό, πάντως, θα ήταν να είχε γίνει διαμαρτυρία στον Πάπα εδώ και καμιά 50αριά χρόνια, διότι τώρα δεν θα καταλάβει -και με το δίκιο του- τι πάθαμε ξαφνικά.

    Τόσα χρόνια η Ελλάδα κοιμόταν όρθια (και) στο Σκοπιανό, το οποίο δεν δημιουργήθηκε βέβαια το 1990.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να κάνει κι ο πάπας!Μια ζωή πελατεία ψάχνει ο ρωμαιοκαθολικισμός(βλέπε Ουνία)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος ;;; δεν νομίζω.Είναι μελετημένη κίνηση εναντίον της ορθοδοξίας.Σιγά μην έκανε λάθος ο ποντή-φιξ...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.