30/12/09

Μυστική σύνοδος Ρώσων επιστημόνων «υπό το φόβο» γιγαντιαίου αστεροειδή

Ρώσοι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν σύντομα σύνοδο κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσουν πως θα αποφευχθεί η πτώση στη Γη γιγαντιαίου αστεροειδή σε 26 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, Ανατόλι Περμίνοφ.
«Το επιστημονικο-τεχνικό συμβούλιο μας θα συναντηθεί σύντομα κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει τι μπορούμε να κάνουμε» για να μην επιτρέψουμε ο αστεροειδής Αποφις να καταστρέψει μέρος του πλανήτη Γη το 2036, δήλωσε ο Περμίνοφ στον ραδιοσταθμό «Φωνή της Ρωσίας».
«Καλύτερα να δαπανήσουμε μερικά εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα αποτρέψει την πτώση του αστεροειδή, παρά να περιμένουμε να συμβεί αυτό και να προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Αν ο αστεροειδής Αποφις, με διάμετρο περίπου 350 μέτρα, χτυπήσει τη Γη κατά το πέρασμα του, που αναμένεται το 2036, η πρόσκρουση θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα έρημο στο μέγεθος της Γαλλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.
Από την πλευρά της, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA), δήλωσε τον Οκτώβριο ότι, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς, η πιθανότητα μιας σύγκρουσης μεταξύ του αστεροειδούς και της Γης, το 2036, έχει μειωθεί σημαντικά.
«Νέες τεχνικές υπολογισμού και νέα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η πιθανότητα ο Αποφις να συγκρουστεί με τη Γη, στις 13 Απριλίου του 2036 μειώθηκε από 1/45.000 στο 1/250.000», είχε αναφέρει η NASA σε ανακοίνωση της Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο αστεροειδής θα μπορούσε να περάσει σε απόσταση 30.000 μιλίων από τη Γη το 2029 -δηλαδή πιο κοντά από ότι ορισμένοι γεωστατικοί δορυφόροι-και θα μπορούσε να συγκρουστεί με τον γαλάζιο πλανήτη επτά χρόνια αργότερα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

8 σχόλια:

  1. "να σου δώσω μια να σπάσεις - αχ βρε κόμσε γυάλινε, για να φτιάξω μια καινούργια - κοινωνία άλληνε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δωρο για τους εσχατολογους, οι οποιοι θα δωσουν νεα ημερομηνια αφανισμου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μόνο οι ρωσοι έχουν αυτή τη στιγμή τεχνολογία για να κάνουν κάτι.....

    η ευρωπη, η ΗΠΑ και η ΚΙΝΑ μόνο μπορούν να στηρίξουν οικονομικά ...

    και ο κάθε άνθρωπός να προσευχεται τα βράδια να μας προστατεύσει ο Βούδας, ο Αλλαχ Η Ο Χριστουλης

    link animal armagedon
    http://www.youtube.com/watch?v=RYAOhdUfik4
    η σειρά είναι εξαιρετική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο "μυστική" ήταν αυτή η σύσκεψη, πού βγαίνει στα μπλόγκς;

    Οπως λέει ο Θ. Ζιάκας,: Καλλιέργησε τον φόβο, δωσε και ανάλογες εικόνες απο τα ΜΜΕ, και έχεις στο πιάτο τον σύγχρονο δούλο, άθυρμα κάθε ανελέυθερου κολλεκτιβιστικού καθεστώτος και συστηματος..
    Εν τω μεταξύ, οσοι θα πεθάνουν στην Ρωσσία μέχρι τότε, απο την βία της μαφίας, τον αλκοολισμό, την κακή διατροφή, τίς ψυχικές και σωματικές αρρώστιες και απο την οικολογική καταστροφή, θεωρούνται "φυσιολογικές" απώλειες..
    Ο μετεωρήτης, δήθεν, θα ειναι το πρόβλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΡΩ!!! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΩΣΤΕΝΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΝΟΣ ΒΡΑΧΟΥ 350ΜΕΤΡΩΝ!!(ΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ) ΜΕ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΟΔΟΣ,ΜΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ! ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ...ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΩ ΤΟ ΠΕΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΜΕΤΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ? ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟ? ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε με την γη μας να μην συγκρουστη οσο για τον γαλαζιο πλανητη δεν παει να πηδηχτει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχομαι η Γη να συγκρουσθεί με αυτον ή με άλλο αστεροειδή.
    Ελπιζω οτι ετσι (οσοι επιζήσουν) θα κάνουν ενα νεο ξεκίνημα για ενα καλύτερο πλανήτη, ειρηνικό, χωρις αρρώστιες και με οικολογική συνείδηση και πρακτικές.

    Αντώνης, 17 ετων, Λύκειο Χολαργού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Αντώνη δεν είναι ανάγκη να καταστραφεί ο πλανήτης για να γίνει αυτό που λες.
    Είναι θέμα αλλαγής νοοτροπίας , δυστηχώς οι άνθρωποι είναι αλαζώνες και πλεονέκτες και λειτουργούν σαν ακρίδες στο διάβα τους.Αν όμως η επομενη γενιά που είστε εσείς έχετε συνείδηση η αλλάγη μπορεί να ερθει χωρίς να ακολουθήσει την καταστροφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.