26/12/09

Τα δάκρυα της μικρής Μαρίνας και η τουρκική προπαγάνδα

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ.Στον απόηχο της γενναίας συνέντευξης του Παναγιότατου Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο CBS, περίληψη της οποίας δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλο της Millıyet , στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τουρκικού καναλιού ATV, το οποίο αναπαραγάγει την προπαγάνδα της τουρκικής κυβέρνησης, παίχτηκε ένα κακόγουστο θέατρο με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κοριτσάκι , ελληνόπουλο, ονόματι Μαρίνα, σκηνοθέτη την τουρκάλα υποδιευθύντρια του Ζαππείου Παρθεναγωγείου και θεατές τον ελληνισμό της Πόλης και τον δύστυχο ελληνικό λαό.

Σε μία άδεια αίθουσα του Ζαππείου (άραγε πόσες τέτοιες άδειες αίθουσες υπάρχουν και πότε θα κλείσει το Ζάππειο;) η Μαρίνα απήγγειλε, με ένα τεράστιο μικρόφωνο στο χέρι, τον τουρκικό εθνικό ύμνο με θεατρικές κινήσεις και τα δάκρυα να "τρέχουν ποτάμι". Μετά δε την "παράσταση" , δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι πάντα συγκινείται, όταν απαγγέλει τον εθνικό ύμνο τον οποίο έχει αποστηθίσει εδώ και τρία χρόνια . Στο σημερινό πρωτοσέλιδο (20/12) της Milliyet υπάρχει σχετικό άρθρο με φωτογραφία του κοριτσιού κάτω από τη φωτογραφία του Παναγιότατου και επεξηγεί ότι η Μαρίνα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό απαγγελίας του εθνικού ύμνου και την φέρνει ως παράδειγμα της καλής κατάστασης της ελληνικής κοινότητας , σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Πατριάρχη. Εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω ερωτηματικά:

• Ο Eλληνας διευθυντής ή διευθύντρια του Ζαππείου, που αμείβεται πλουσιοπάροχα από το υστέρημα του ελληνικού λαού, συμφώνησε για το ρεπορτάζ;
• Το μικρό Eλληνόπουλο απαγγέλει με το ίδιο πάθος και δάκρυα το ελληνικό εθνικό ύμνο;
• Με αυτή την προπαγάνδα που στοχεύει η τουρκική κυβέρνηση;
Με την απλή λογική διαπιστώνεται ότι με το ρεπορτάζ αυτό (το οποίο σίγουρα δεν θα γινόταν πρωτοσέλιδο αν δεν είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Παναγιότατου), προσπάθησε η τουρκική κυβέρνηση, μέσω του καναλιού, να επιτύχει τα παρακάτω:

1. Να απαντήσει στον Παναγιότατο σχετικά με τη δήλωση του ότι θα μείνουμε , "ποίοι θα μείνετε;" η νέα γενιά που έρχεται είναι σαν τη Μαρίνα αισθάνεται και πιστεύει ότι είναι "τουρκάλα". Εύκολα θα απαντήσει κανείς ότι είναι τούρκοι υπήκοοι , συμφωνώ αλλά άλλο υπηκοότητα και άλλο εθνικότητα .

2. Να επαναλάβει την πάγια θέση της ότι ο Πατριάρχης είναι επικεφαλής των ορθοδόξων της Τουρκίας και όχι οικουμενικός.

3. Να δώσει την εντύπωση , σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Πατριάρχη περί σταυρώσεως , ότι η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία είναι σε καλή κατάσταση .

Είναι όμως πασιφανές ότι, παράλληλα με τις παραπάνω στοχεύσεις, η τουρκική κυβέρνηση πέτυχε να δείξει περίτρανα ότι ανέκαθεν στη Τουρκία γίνεται προσπάθεια αφομοίωσης των μειονοτήτων, έξω από τις προβλέψεις των Διεθνών Συνθηκών και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Επιτέλους ο Παναγιότατος δήλωσε με θάρρος αυτό που έχει καταλάβει από μικρός ,ότι οι Έλληνες της Τουρκίας ή οι "Ρωμιοί" όπως τους αποκαλούν οι τούρκοι και όπως θέλουν να λέγονται μερικοί από αυτούς (έχοντας τη ψευδαίσθηση ότι είναι απόγονοι των Ρωμαίων) , είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο τούρκος ΥΠΕΞ για να μειώσει δε το κύρος του Παναγιότατου δήλωσε ότι έκανε "σαρδάμ".

Πέρα από αυτή καθεαυτή την είδηση , η ελληνική κυβέρνηση, που προσπαθεί με "νύχια και δόντια" να συμμαζέψει τα οικονομικά της χώρας να εξετάσει το θέμα των εκπαιδευτικών στη Κωνσταντινούπολη και ποιο είναι το έργο τους .

Να καταλάβει ο Παναγιότατος ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει η Χάλκη, με ισλαμική, έστω και μετριοπαθή, κυβέρνηση διότι είναι παράδοξο το Συνταγματικό Δικαστήριο να περιορίζει την εισαγωγή σπουδαστών στα Πανεπιστήμια από τα ισλαμικά Λύκεια και παράλληλα να λειτουργήσει, με το παλιό σύστημα, η Χάλκη. Ας μην εγκλωβίζουμε δε την στρατηγική μας στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο θέμα της Χάλκης, διότι έρχονται δύσκολες μέρες και η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να έχει ευελιξία και διορατικότητα στην επίτευξη του μεγίστου δυνατού των στόχων της.

Υ.Γ. Η μικρή Μαρίνα άθελα της και λόγω συγκυρίας έγινε όργανο της τουρκικής προπαγάνδας, πιστεύω όμως ότι υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικοί στη Πόλη με γενναιότητα ψυχής που θα της μάθουν έστω και κρυφά να απαγγέλει με το ίδιο πάθος και τον ύμνο των προγόνων της.

10 σχόλια:

  1. Γιατι μιλατε για εκμεταλλευση? Επειδη η μικρη Μαρινα ειχε, σε αντιθεση με τα αλλα Ελληνοπουλα, να γνωρισει την καλη πλευρα της Οθωμανικης αυτοκρατοριας που ματαια προσπαθει η καημενη κυρια Δραγωνα νας μας εξηγησει?

    Τι ποιο φυσικο , απαξ και εμαθε για το οθωμανικο μεγαλειο, να κλαιει τραγουδωντας τον τουρκικο εθνικο υμνο?

    Μην ειστε εθνικιστες! Δειτε τα πραγματα πιο ανοιχτα. Μη μενετε σε εθνικα ψεμματα και μυθους!

    Οποιος γνωριζει πραγματικα το μεγαλειο που η κα Δραγωνα προσπαθει να φερει και στην Ελλαδα, δε μπορει παρα να συγκινειται με την Τουρκια.

    Αλλωστε το λεει και το ρητο του Κεμαλ.

    Ne mutlu Turkum diyene.

    Αχ, δε φτανει μια Δραγωνα για την Ελλαδα. Πρεπει ο ΓΑΠ να βαλει κι αλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ να διορθωθεί το σχόλιο του συγγραφέα στο αναρτημένο κείμενο (...επειδή μερικοί από αυτούς θεωρούν ότι είναι απόγονοι ρωμαίων).
    Ο όρος "Ρωμιός" έχει διάσταση ιστορική και πολιτισμική. Σε κάθε περίπτωση, το σχόλιο προσβάλλει τη συνείδηση πολλών ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρίες και κύριοι, αναρωτιέμαι οργισμένα αν αισθάνονται ίχνος ντροπής ο διευθυντής του ιδρύματος και οι γονείς της δύστυχης κορασίδος. Όσον αφορά την Τουρκάλα υποδιευθύντρια αυτή επιτελεί το έργο της κατά άριστον τρόπο...
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ντροπές και τέτοια, δεν το πολυβλέπω. Ετσι που πάμε, σε λίγο όλα θα μας τα παρουσιάζουν "φυσιολογικά"!. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι να γιάνει" έλεγε η γιαγιά μου.Μόνο που στην περίπτωση τη δική μας,τα μαστόρια της Τουρκίας δεν μπορούν να το μαζέψουν με τίποτα. Ο εκπρόσωπος εκατομμυρίων ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ βγαίνει και λέει ότι σταυρώνεται καθημερινά!!! Η δήλωση του έχει διεθνή αντίκτυπο... Και αυτοί βγαίνουν και λένε ότι ένα κοριτσάκι έκλαψε που έλεγε τον εθνικό τους ύμνο...ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΛΑΙΩ...ΚΛΑΙΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ (ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ) ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ...ΚΛΑΙΩ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ 300.000 ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ 3.000...ΚΛΑΙΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΙΖΕΡΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!!! ΚΛΑΙΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ!!!ΚΛΑΙΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ "ΠΡΟΩΘΕΙ" ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!! ΚΛΑΙΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΦΗΣΑΝ 450 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ(ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΗΧΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ)....ΚΛΑΙΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι τόσο γελοίοι και θέλουν να μπουν και στην Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν δεν δίδαξε κανένας στην Μαρίνα μας ποιός παραδειγμάτισε και διδάσκει τον πολιτισμό σε όλη την ανθρωπότητα πέτυχε για τα περισσότερα ΜΜΕ το στόχο της η κ. Διαμαντοπούλου.
    Ειναι τόσο εύκολο με ελάχιστα παραδείγματα να καταλάβει και να μεταβάλει στάση ο οποιοσδήποτε για αξιακό ελληνικό πολιτισμό χωρίς δούλους του θεού και βιασμένα παιδιά ιδίως του τουρκικού Κορανίου.


    ΕΡΡΩΣΘΕ ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε, βέβαια. Μείνανε πόσοι 2-2500 έλληνες όλοι κι όλοι; και περιμένουμε τι απο τις νέες γενιές να νιώθουν έλληνες; Ξεχασμένοι απο το Θεό είναι, περικυκλωμένοι με κάθε τρόπο απο τη κυβέρνηση τους, στα παιδάκια γίνεται μια ωραιότατη πλύση εγκεφάλου που καλλιεργεί τον πατριωτισμό τους και ξαφνικά πάει η ελληνική μειονότητα...να 'ταν κι άλλη.
    Αυτά να τα δουν οι δικοί μας που νομίζουν ότι με την καραμέλα περί μουσουλμανικής και όχι τουρκικής μειονότητας στη Θράκη δήθεν θα αποστομώσουμε τη Τουρκία.
    Τουρκική είναι η μειονότητα στη Θράκη κύριοι και αν δεν είναι 100% ακόμα γιατί υπάρχουν και πομάκοι μην ανησυχείτε...με λίγα χρόνια ακόμα απουσίας του ελληνικού κράτους απο την περιοχή και οι υπόλοιποι τούρκοι θα γίνουν.
    Αν κάποιος νιώθει τούρκος, μιλάει τούρκικα και λέει και ο ίδιος ότι είναι τούρκος ε, τότε τούρκος είναι όσο και να τον βαφτίζουμε εμείς "μουσουλμάνο" και όσο και αν επικαλούμαστε συνθήκες που όλοι ξέρουμε πόσο τις εκτιμάνε και τις σέβονται οι απέναντι.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΠ
    επιδή κπ μπορεί να νιώθει ότι είναι το ένα και το άλλο,με γεια του με χαρά του,σπίτι του ας κάνει ό,τι θέλει, αλλά το κράτος και η κοινωνία δεν είναι υποχρεωμένα να τον αναγνωρίσουν όπως αυτός θέλει.Πόσο μάλλον όταν το θέμα έχει ρυθμιστεί προ πολλού και μάλιστα από το διεθνές δίκαιο.

    Όσο για τη μαθήτρια της υπόθεσης, δεν νομίζω ότι το έκανε με την καρδιά της και τη θέλησή της,μην ξεχνάμε σε ποια χώρα ζει.Και ποιος ξέρει τι παίχτηκε ...στα γυρίσματα της όλης ταινίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα ούτε ίχνος πρωτοτυπίας;


    www.youtube.com/watch?v=LppOAcpnalA

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.