28/12/09

Κόσοβο: Νέα στοιχεία στην υπόθεση εμπορίας οργάνων

Νέα στοιχεία στην υπόθεση παράνομης εμπορίας οργάνων Σέρβων, που είχαν πέσει θύματα απαγωγής στο Κόσοβο.Μεγάλο βήμα προόδου σημειώθηκε στην έρευνα των σερβικών αρχών για την υπόθεση της παράνομης εμπορίας οργάνων Σέρβων, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα απαγωγής κατά την περίοδο της κρίσης στο Κόσοβο, σύμφωνα με τον αρμόδιο για τα εγκλήματα πολέμου εισαγγελέα της Σερβίας, Βλαντίμιρ Βούκτσεβιτς.
«Έχουμε βρει τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν πληροφορίες για το 'κίτρινο σπίτι' (σ.σ. το σπίτι στη βόρεια Αλβανία, όπου γινόταν οι παράνομες εγχειρήσεις αφαίρεσης οργάνων από τους απαχθέντες), δηλαδή αυτών που ήταν είτε μέσα είτε γύρω από το μέρος αυτό, κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων», δήλωσε ο κ. Βούκτσεβιτς στο χθεσινό, κυριακάτικο φύλλο, της εφημερίδας «Μπλιτς» του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με τον Σέρβο εισαγγελέα, ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν ήδη υποβληθεί σε ανάκριση, αλλά ορισμένοι που θα μπορούσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες φοβούνται τυχόν αντίποινα.

«Έχουμε βρει ορισμένους αξιόπιστούς ανθρώπους, που είναι πρόθυμοι να συνδράμουν την έρευνά μας. Τα όργανα πωλήθηκαν στη Δύση και τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία», αποκάλυψε.

Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Βούκτσεβιτς, οι νέες αυτές πληροφορίες έχουν ήδη προωθηθεί στον ειδικό εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Σέρβος εισαγγελέας πιστεύει πως οι νέες αυτές αποκαλύψεις θα βοηθήσουν τον ίδιο και το Γραφείο του να ερευνήσουν περισσότερο σε βάθος την υπόθεση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. σχετικά και εδώ>>

    http://garizo.blogspot.com/2009/04/house-of-horrors-serbians-kidnapped-for.html

    http://garizo.blogspot.com/2009/04/kla-atrocities-horror-house-at-end-of.html

    http://garizo.blogspot.com/2009/04/horrors-of-yellow-house-in-burrel-n.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επίσης σχετικά σχετικό ..>>

    Israel is accused of Organ trade in UKRAINE after Palestine >>

    http://garizo.blogspot.com/2009/12/israel-is-accused-of-organ-trade-in.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα καταφέρουν κάποτε να ξεσκεπαστούν αυτά? Οι σέρβοι ίσως να τα καταφέρουν, γιατί είναι πιο πατριώτες. Καλά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.