29/12/09

Ακροδεξιά σχόλια στη δημόσια διαβούλευση για τη μεταναστευτική πολιτική

Στο επίκεντρο η ιθαγένεια.Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα σχόλια που δέχεται μέσα σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα www.opengov.gr με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά αλλοδαπών.

Το νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα και ώς το πρωί της Τρίτης είχαν αναρτηθεί περισσότερα από 300 σχόλια -στην πλειονότητά τους αρνητικά.

Κάποιοι κάνουν λόγο για «αλλοίωση του έθνους», άλλοι προβλέπουν πως «ο λαός θα ξεσηκωθεί», ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης υπάρχουν, πάντως και οι απόψεις εκείνων που συμφωνούν με το μέτρο, κρίνοντας ότι αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΝΕΑ

25 σχόλια:

  1. Τί θά πεῖ «ο λαός θα ξεσηκωθεί»....

    Αἶμα.
    Τό αἶμα τῶν πολιτικῶν μας πρέπει να χυθεῖ. Νά ξεκουμπιστοῦν ἀπό τήν Ἑλλάδα. Εὐτυχῶς πού σέ ὅλη τήν Εὐρώπη τό λένε πιά ὄλο καί πιό πολύ ἀνοιχτά. Κρατάτε τά μάτια σας ἀνοιχτά. Πολλοί μα πάρα πολλοί δουλεύουν γιά τήν νέα τάξη. Τούς συχαίνομαι νά τούς βλέπω δίπλα μου.
    Τούς περιμένω ὅμως. Πρῶτα ὅμως ἀπό τά πολιτικά σκουπίδια πού κάθονται στό σβέρκο μας.
    Καί ἀπό τήν διαβόλοποίηση τῶν πατριωτῶν θά βροῦν τόν διάολό τους. Τό ἔχω ξαναγράψει. Ἑλπίζω νά ξεκινήσει σέ κάποια χώρα τῆς Εὐρώπης. Μετά θά καεῖ τό πελεκούδι παντοῦ σέ ἐλάχιστο χρόνο. Τότε ὄλες αὐτές οἱ κ....ράδες θά ἐξαφανιστοῦν ἐν ριπῆ ὀφθαλμοῦ. Περιμένω πάνω ἀπό 15 χρόνια τώρα γι´αύτό. Τήν δεκαετία τοῦ ᾽90 ὑπῆρχαν πολλές καί διάφορες ἐνδιάμεσες ἀπόψεις ἐπί τοῦ θέματος. Τώρα ἔχουν συρρικνωθεῖ στό ἐλάχιστο καί κατά πᾶσα πιθανότητα εἶναι καί αὐτές τεχνιέντως εἰσαγώμενες στήν καθημερινότητα. Ὁ κόσμος βλέπει καθαρά πιά. Ἁσφαλῶς ὄχι έμφύλιος -θά βόλευε πάρα πολύ καί τήν Δύση καί τήν Ἁνατολή- ἀλλά τό κρέμασμα τῶν προδοτῶν εἶναι κάθαρση καί θά ἀνακουφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι οι Έλληνες αντιδρούν σε αυτή την προσπάθεια διάλυσης της χώρας και βάφτισαν τα σχόλια "ακροδεξιά". Και το αστείο είναι πως οι περισσότεροι σχολιαστές παραδέχονται πως ψήφισαν πασοκ.
    Η Ελλάδα δεν πουλιέται για λίγες ψήφους. Αυτό δεν θα περάσει. Οι Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων είναι αντίθετοι σε αυτό το νομοσχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφόσον θεωρούν ότι αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί η «ακροδεξιά» να το εκμεταλλευτεί για την ανάπτυξη ξενοφοβικού κλίματος στις γειτονιές της Ελλάδας γιατί δεν κάνουν το αυτονόητο; Ας προσφύγουν στην γνώμη του ελληνικού λαού αφού βεβαίως του εκθέσουν τα επιχειρήματά τους και τότε δεν θα μείνει χώρος για οργανωμένες μειοψηφίες. Ας μας αναλύσουν το σκεπτικό της απόδοσης δικαιώματος ψήφου σε αλλοδαπούς και είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός είναι ώριμος να επιλέξει το σωστό. Στην Ελβετία εμπιστεύθηκαν την κρίση του ελβετικού λαού για ένα θέμα κυρίως αισθητικής σημασίας όπως είναι το θέμα των μιναρέδων. Εδώ έχουμε ένα θεμελιώδες πολιτειακό ερώτημα: «Κατά πόσο μπορεί κάποιος που δεν σεβάστηκε θεμελιώδεις θεσμούς του κράτους όπως είναι τα σύνορά του να μετέχει στην κοινωνία της οποίας τους οργανωμένους θεσμούς αγνόησε;». Λοιπόν ποιος είναι «ακροδεξιός»; Αυτός που ζητάει δημοψήφισμα ή αυτός που αρνείται το δημοψήφισμα; Καιρός είναι οι μάσκες να πέσουν και να αποκαλυφθεί ο ρόλος των δήθεν τιμητών της δημοκρατίας που με περίσσια έπαρση διεκδικούν το μονοπώλιο του τίτλου των «δημοκρατικών δυνάμεων».-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ Για την καταστολή της ξενοφοβίας όπως καλά γνωρίζουμε δεν αρκεί η ψήφιση νόμων αλλά η εμπέδωση ενός αισθήματος ασφάλειας, δικαιοσύνης και ευνομίας. Σ’ αυτά τα θέματα τι θα κάνει η κυβέρνηση όταν όλα δείχνουν ότι η «μπάλα έχει χαθεί» ακριβώς εξ’ αιτίας των ακολουθουμένων «προοδευτικών» πολιτικών στους τομείς της καταστολής και της ποινικής δικαιοσύνης. Θα εξακολουθήσει με επουσιώδεις κινήσεις εντυπωσιασμού να χαϊδεύει τον «προοδευτικό» χώρο όταν όλες οι παραδοχές αυτού του ιδεολογικού ρεύματος έχουν φτάσει την κατάσταση στο μη περεταίρω και χρήζουν επανεξέτασης εκ θεμελίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειμαστε ολοι ακροδεξιοι!!!!
    ζητω οι ακροδεξιοι!!!

    ειμαστε ολοι φασιστες!!!
    ειμαστε ολοι ναζι!!!
    ειμαστε ολοι χρυσαυγιτες!!!
    ειμαστε ολοι ρατσιστες!!!
    ειμαστε οτι ενοχλει το σαπιο και διεστραμενο αριστεριστικο πλουτοκρατικο λακιλαζοπλουλικο καθεστως των αθηνων.
    τιμη μας και καμαρι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο εν λόγω site αναρτούν μόνον όσα σχόλια θέλουν αυτοί. Περισσότερα εδώ.
    Είναι μία καλοστημένη φάρσα, όπως παρατηρεί κάποιος σχολιαστής της ανάρτησης που έδωσα. Μην πέφτετε στην παγίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θελω πραγματικά να δω αν θα μαζεψεται πάνω από 500.000 υπογραφές...

    το πρόβλημά στην Ελλάδα είναι πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο μέση λύσει δεν υπάρχει.....


    Υ.Γ.
    για να δω τα κότσια των πατριωτών;


    να δω τα δικά σας κότσια απέναντί στα αγαπημένα σας ματ και το κράτος

    τώρα που θα είστε απέναντι στο κράτος εσείς

    θα δω, αν θα; σας αρέσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί παρακαλώ να γίνει σαφές αν η διαχείριση του blog συμφωνεί με το σχόλιο των "Νέων";; Γιατί η ανάρτηση αυτή έχει διττή ανάγνωση.Θα μπορούσαμε να είχαμε μια ξεκκάθαρη απάντηση;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ γειτονιά-γειτονιά, χωριό-χωριό, ΠΑΡΑ τη θέληση των ευρωλιγουριών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 4:21, νομίζει τα ΜΑΤ θα σηκώσουν χέρι στους δικούς τους; Τα ΜΑΤ είναι πατριώτες και είναι οι πρώτοι που θα ταχθούν απέναντι στο νόμο όταν θέτει σε κίνδινο το έθνος.

    Υ.Γ. Που μαζεύουν υπογραφές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ ΝΕΑ άλλαξαν στο άρθρο τους για τη Δημόσια διαβούλευση για τους μετανάστες, το "Ακροδεξιά σχόλια" με το "Φοβικά σχόλια"...!


    http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/12/blog-post_6714.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΄81
    Η ΕΛΑΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΄09
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ - ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ.

    ΣΗΚΩ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΞΕΠΑΟΥΛΑ - ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Καλεντερίδη,

    Το ιστολόγιο τούτο τι θέση παίρνει πάνω στο ζήτημα τόσο της ιθαγένειας, όσο και των πολιτικών (εκλογικών) δικαιωμάτων στους μετανάστες; Ποια είναι η γνώμη σας για το ετοιμαζόμενο ν/σ, το οποίο βρίσκει μεγάλη αντίδραση στον ιστοχώρο (ελπίζω αργότερα η αντίδραση να βγει και προς τα έξω με άλλες μορφές);

    Γιατί έχω την αίσθηση ότι προσπαθείτε να μείνετε ουδέτερος; Ή μήπως συντάσσεστε με την κυβέρνηση (απίθανο μου φαίνεται, αλλά δεν ξέρω πάλι);

    Ποια είναι η γνώμη σας για το αίτημα για δημοψήφισμα, προκειμένου να παρθεί μία τόσο σημαντική απόφαση; Τα ιστολόγια που δίνουν τον αγώνα για το δημοψήφισμα, έχουν αναρτήσει ένα "σήμα", ας το πω έτσι, που γράφει "ΘΕΛΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ". Εσείς δεν το έχετε αναρτήσει, άρα δεν συμμετέχετε.

    Ο καθένας έχει την γνώμη του και το δικαιούται σε μία ελεύθερη πολιτεία.
    Είναι αδιακρισία να ρωτώ την δική σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ;
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ - ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ- ΕΗΑΛΛΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ - ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ - ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "να δω τα δικά σας κότσια απέναντί στα αγαπημένα σας ματ και το κράτος
    τώρα που θα είστε απέναντι στο κράτος εσείς
    θα δω, αν θα; σας αρέσει....''

    Τήν ἀστυνομία τήν ξέρουμε ἀπὀ τήν Νομική τό 1972, το Πολυτεχνεῖο τό 1973 κλπ.

    Γιά σκέψου φίλε τί ἔχει νά γίνει ὅμως ἄν μέσα στήν ἀστυνομία λίγο ἀργότερα βρεθοῦν μαῦροι, ἄσπροι κίτρινοι καί ἄλλα φροῦτα. Τότε θά βαράμε ὄλοι μαζί -οἱ ἐθνομηδενιστές τήν ἀστυνομία καί ἐμεῖς τούς ἀλλοδαπούς ἀστυνομικούς. Γιορτές ἀπό τίς λίγες. Νά δοῦμε πώς θά τό ἀποφύγουμε γιατί ἄλλο που δέν θέλουν οἱ φίλοι καί συμμαχοί μας.

    Καί νά μήν ξεχάσω- Εἶμαι μετανάστης μέ ἀριστερή πολιτική καταγωγή. 25 χρόνια στό ἐξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aνώνυμε 29 Δεκεμβρίου 2009 4:50 μ.μ.
    Το ιστολόγιο δεν συμφωνεί με το χαρακτηρισμό ακροδεξιά σχόλια.
    Ο κάθε έλληνας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα και να λέει την άποψή του για θέματα που αφορούν την κοινωνία και το έθνος.
    Όσοι θίγονται από τα ΝΕΑ και χαρακτηρίζουν ακροδεξιά τα σχόλια που δεν τους αρέσουν, χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους.
    Άς κάνουν αυτοκριτική στον εαυτό τους, που υπηρέτησαν και υπηρετούν τόσα χρόνια ένα εκδοτικό-επιχειρηματικό σύστημα που έκανε πράξη τη θεωρητική έννοια "διαπλοκή-διαφθορά".
    Όποιος δεν αντιλαβάνεται τί λέω, άς δει την υπόθεση ΤΡΑΒΕΛ ΠΛΑΝ, συμφερόντων ΛΑΜΠΡΑΚΗ, που εγκαταστάθηκε στο υπουργείο εξωτερικών και κανόνιζε τα ταξίδια του υπουργείου, ενώ η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ είχε ανάλογο γραφείο.
    Η σκανδαλάρα του αιώνα.
    Να μη μιλήσουμε για το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΉΣ, που έκαναν "πολιτισμό" με λεφτά του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Σάββα

    Ξεκάθαρη η απάντηση !
    Όσο για τα "κατορθώματα" του Λαμπρακιστάν είναι πολύ γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδώ στην αριστερή πλευρά μπορεί κανείς να δει ποια ιστολόγια στηρίζουν την πρόταση για δημοψήφισμα.

    @ skal 29 Δεκεμβρίου 2009 6:10 μ.μ.

    Τώρα βλέπω το σχόλιό σας αυτό και συμφωνώ απολύτως. Στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάνε για σχοινί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 4:21 άλλο κράτος και άλλο έθνος

    στην Ελλάδα θα γίνει αυτό που γίνεται και στην Αγγλία........

    ουσιαστικά έχουμε μια μετεξέλιξη από το κράτος έθνος στο κράτος τράπεζα.......

    δεν θα γίνει δημοψήφισμα γιατί θα βγει 99% κατά και το ξέρουν...

    δεν έχω κανένα αριστερό φίλο που να σύμφωνη με το νομοσχέδιο

    το κακό είναι για ψηφοθηρικούς λόγους μας πάνε από το ένα άκρο
    στο άλλο...

    αντί να γίνει μια σταδιακή προσαρμογή....

    να αρχίσει να γίνεται κάποια καταγραφεί....

    και να δοθεί ενα καθεστώς μακράς παραμονής στις περιπτωσης παιδιών και οικογενοιων που είναι πάνω από καποια χρόνια στην Ελλαδα......

    και αργότερα οι απόγονοί τους να πάρουν υπηκοότητα και ιθαγένεια......

    πάνε να τους δώσουν ιθαγένειά ανεξελεκτα.... και με πολύ λίγα χρόνια παραμονής...

    σε λιγότερο απο 10 χρόνια θα υπάρχει μια κοινότητα μουσουλμάνων 4 με 5 μύρια

    που με την βοήθεια των κεφαλαίων των σαουδαραβων και της τουρκιας θα έχουν πάρει των έλεγχο του Ελληνικού κράτους.....

    Υ.Γ. οι επηχειρηματιες και η τραπεζίτες δεν δρουν βάσει του συμφέροντός του έθνος αλλά του τραπεζικού λογαριασμού

    Υ.Γ. δυστυχώς αγαπητέ μου 4:21 τα ματ υπηρετούν τα αφεντικά τους και οχι το Ελληνικό έθνος..... άλλο κράτος και άλλο έθνος...

    και στην Ελλάδα δεν έχουμε κάνα σοβαρό κράτος μια δημοκρατική χούντα είμαστε νεοφασιστες του κολου

    Άκου εκεί πήραμε λαϊκή εντολή αρα δεν πρέπει να κάνουμε δημοψισμα.... οι πολιτική μας έχουν τα μυαλα του Χιτλερ και του Γκειμπελ
    γελοία υποκοιμενα που μας ξεπουλάνε κοματι κοματι.....

    Αλλά όταν στην αριστερά μιλάνε δημοκρατοποιηση της κοινωνίας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παιζει γροθαλακι που λέμε και στην κρητη.......

    οταν παλιά έλεγαν στην αριστερα ανα 100.000 ψήφους η 200.000 δημοψήφισμα δεν προωθήθηκε από κανένα άλλο μικρο κόμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε ανώνυμε 29 Δεκεμβρίου 2009 3:10 μ.μ.
    αυτό κατάφεραν τόσα και τόσα χρόνια, φιμώνοντας τους δεξιούς και αναγκάζοντας τους σε αμυντική τακτική. Κάθε φορά που άνοιγε μια συζήτηση όταν κάτι δεν τους άρεσε (εννοώ ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΚΚΕΔΕΣ, ΣΥΡΙΖΕΣ, ΜΜΕΔΕΣ ΚΛΠ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ) ΑΡΧΙΖΑΝ ΜΕ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ".
    ΣΥΜΦΩΝΩ, ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΣΟ "ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ" ΕΙΜΑΙ. ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
    "Auf der heide blüm ein kleines blümelein, ein das heisst Erica...."
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ, ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ....

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οταν κάποιος πηδάει τη μάντρα και μπαίνει στο σπίτι σου χωρίς να ζητή
    σει την άδειά σου…

    - Αν έχεις καλή καρδιά,δέν καλείς την Αστυνομία να εφαρμόσει το νόμο.

    - Αν δείς ότι πεινάει,μπορεί να φροντίσεις να του βρείς καμιά δουλειά για να βγάζει κανένα μεροκάματο.

    - Αν δείς ότι κρυώνει,μπορεί να του παραχωρήσεις ένα δωμάτιο στο σπίτι σου για να μείνει.

    - Αλλα σε καμιά περίπτωση δεν τον πάς στον συμβολαιογράφο να τον γράψεις συνιδιοκτήτη του σπιτιού σου!

    ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΌ ΠΆΝΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!΄

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς τον πρωτο σχολιαστη
    Αγαπητε συμπατριωτη,
    δεν ξερω αν πρεπει τελικα να χυθει το αιμα των πολιτικων που ευθυνοντε για τα τεκταινομενα. Πιστευω οτι μερικες σφαλιαρες και λιγες παραπανω ροχαλες ειναι αρκετες....
    Μονο την αποφαση να δουν στα ματια των πολιτων θα ποδοπατηθουν για να 'την κανουν'.
    Διαβλεπω ομως και μια κουτσαβακικη-ψευτομαγκικη ταση πολλων απο μας να ετοιμαζοντε να ξεσπασουν ολη την 'ιερη' μανια τους στους λαθρομεταναστες επειδη δεν εχουν τα κοτσια να τα βαλουν με τις γενεσιουργες αιτιες του φαινομενου που ειναι η ξενοκρατια που τους κουβαλα και οι προσκυνημενοι πολιτικοι μας που προσπαθουν να τους εγκαταστησουν.
    Φοβαμαι οτι η νεο-ελληνικη κουτοπονηρια κανει παλι το θαυμα της....
    (στο κατω-κατω μη βαρεσουμε και κανα ξαδερφο....οι Πακιστανοι ειναι πιο ευκολοι για να ξεσπασουμε απο τον 'κολητο' που μου κανονισε θητεια στο Πενταγωνο και με διορισε και στο Υπουργειο)
    Πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για ολα.Ηδη οι νεοεκλεγεντες που λυσαξαν να εκλεγουν νοιωθουν το αδιεξοδο και ψαχνοντε για κυβερνησεις 'εθνικης' ενοτητας.....
    Εγερθητι και ας σοβαρευτουμε επιτελους.
    Ας προσπαθησουμε να ξαναβρουμε τη χαμενη υπερηφανεια και αξιοπρεπεια μας.

    ΕΝΑΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ...
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..)ΤΟ 1973 ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ "ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ" Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η "ΤΑΞΗ" ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ...
    ΟΣΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΔΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ....ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΛΙΑΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ....
    ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ..
    ΑΛΛΑ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1974...
    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕ ΗΓΕΣΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ..
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..

    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ....

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συλλογή υπογραφών από ΛΑΟΣ

    Ηδη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καταζαφέρης σε συνάντηση που είχε με τους συνδέσμους των περιφερειακών οργανώσεων του κόμματός του, έδωσε οδηγίες για την πανελλήνια εκστρατεία συλλογής υπογραφών, προκειμένου να διενεργηθεί δημοψήφισμα για τον νόμο περί παροχής ψήφου στους μετανάστες. Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης, το θέμα αυτό αποτελεί πλέον ζήτημα «πρώτης προτεραιότητας» για τον ΛΑΟΣ. Αυτό σημαίνει ότι εάν ώς τις 11 Ιανουαρίου που ανοίγει η Βουλή, τα υπόλοιπα κόμματα δεν συμφωνήσουν με την πρόταση του ΛΑΟΣ, οι κομματικές του οργανώσεις θα ξεκινήσουν τη συλλογή υπογραφών.

    Πρόκειται για κίνηση ανάλογη της Εκκλησίας της Ελλάδος, που το 2000 άρχισε να μαζεύει υπογραφές για δημοψήφισμα σχετικά με τις ταυτότητες. Η κίνηση αυτή είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, αφού δεν συνδέεται η συλλογή υπογραφών με διενέργεια δημοψηφίσματος.

    Αλλωστε οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και την ψήφο στους μετανάστες υπήρχαν στο πρεοκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Οπως έλεγαν μάλιστα νομικοί, δεν είναι δυνατόν να εξαρτάται η αναγνώριση ατομικών δικαιωμάτων και η εφαρμογή διεθνών συμβάσεων (προστασίας των παιδιών), από την έγκριση της πλειοψηφίας.

    Δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που μιλούν για οργανωμένο ακροδεξιό σχέδιο υπονόμευσης του ψηφιακού διαλόγου, με στόχο τον εκφοβισμό της κυβέρνησης και την απόσυρση ή την αλλαγή των εξαγγελθέντων μέτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Eκανα τό παρακάτω σχόλιο στήν σελίδα του υπουργείου καί ελπίζω νά τό δημοσιεύσουν:

    Oι πολιτικοί μας τά τελευταία 30 χρόνια κατέστρεψαν τήν ύπαιθρο, τα δάση καί τά χωριά μας, κατέστρεψαν τήν κτηνοτροφία καί τήν γεωργία, έκλεισαν τά εργοστάσια καί τίς βιοτεχνίες, χρεωκόπησαν τήν χώρα, παρέδωσαν τήν εθνική κυριαρχία στούς δυνατούς, ξεπούλησαν τήν Κύπρο, ξεπουλάνε Θράκη, Αιγαίο, Μακεδονία καί τώρα μέ αυτό τό νομοσχέδιο ξεκινούν τήν άλωση του Γένους των Ελλήνων.

    Υπακούουν πειθήνια στά διεθνή κέντρα εξουσίας πού αλλάζουν τόν παγκόσμιο χάρτη των εθνών, τά διεθνή κέντρα πού εξόντωσαν τήν Γιουγκοσλαβία καί τό Ιράκ, τά διεθνή κέντρα πού ιδρύουν προτεκτοράτα όπως αυτό του Κοσόβου, των Σκοπίων, της Βοσνίας ή της Γεωργίας.

    Αγιοποιούν τόν όρο μετανάστευση. Δέν έμαθαν ποτέ ότι τό μεγαλυτερο έγκλημα στήν ιστορία του ανθρώπου ήταν η εξόντωση όλων των γηγενών της Βορείου καί Νοτίου Αμερικής. Καί ποιός τήν προκάλεσε; Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ των ευρωπαίων ήταν αυτή πού προκάλεσε τήν γενοκτονία των Ινδιάνων.

    Τήν Μικρά Ασία πώς τήν χάσαμε; Από τήν μετανάστευση των Σελτζούκων οι οποίοι λόγω του φανατισμού της μουσουλμανικής τους θρησκείας δέν αφομοιώθηκαν μέ τούς γηγενείς πληθυσμούς. Τόν 11ο αιώνα οι μετανάστες έγιναν εισβολείς, τόν 15ο αιώνα οι εισβολείς έγιναν κατακτητές καί τόν 20ο αιώνα έγιναν γενοκτόνοι. Σήμερα ούτε μισός Ρωμιός δέν κατοικεί στήν Μικρά Ασία. Ποιός προκάλεσε αυτήν τή γενοκτονία; Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ των μουσουλμάνων της Ασίας προκάλεσε τήν εξόντωση των χριστιανών της Μικράς Ασίας.

    Γιά νά έρθουμε καί στό σήμερα, τήν μισή Κύπρο τήν χάσαμε στό όνομα ενός ποσοστού (18%) μουσουλμάνων καί τή Θράκη οι Τούρκοι τήν διεκδικούν πάλι στο όνομα 200 χιλιάδων μουσουλμάνων. Φανταστείτε αν ένσωματωθούν 2 εκ. μουσουλμάνοι τί γλέντια θά κάνουν οι Τούρκοι.

    Μακάρι νά έδειχναν τό ίδιο ενδιαφέρον οι πολιτικοί μας καί γιά τους Ρωμιούς της Πόλης πού διώχθηκαν από τίς εστίες τους ή γιά τούς αγνοούμενους της Κύπρου. Αλλά φαίνεται ότι δέν είναι τό ενδιαφέρον γιά τούς ασιάτες λαθρομετανάστες αλλά είναι η υπακοή σέ έξωθεν δυνάμεις αυτή πού κινεί τά νήματα καί τά νομοσχέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.