18/12/09

Όταν καθιστάς συνομιλητή σου το "Κράτος Συμμορία"


Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην καταστροφική για τα εθνικά μας συμφέροντα τακτική της εξεύρεσης λύσης στο ένα και μοναδικό πρόβλημα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, που είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, μέσω των επαφών αξιωματούχων των υπουργείων εξωτερικών των δυο χωρών για την εξεύρεση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τακτική που επεκτάθηκε με επαφές αρχηγών ΓΕΕΘΑ και των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών, με χειροφιλήματα και ασπασμούς, συνοδευόμενες από τις φρικιαστικές πράξεις της κατάθεσης στεφάνου στα μνήμα του σφαγέα του Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ από Έλληνες αξιωματικούς.
Οι πράξεις αυτές από μόνες τους αποτελούν ύβρι στους αδελφούς μας Κυπρίους, που βλέπουν του Έλληνες ανώτατους αξιωματικούς να εναγκαλίζονται με τους επικεφαλής των στρατευμάτων κατοχής, καθώς και στους κατοίκους του Αιγαίου αλλά και στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που νοιώθουν ταπεινωμένοι, όταν βλέπουν τους ταγούς του Έθνους να εξευτελίζονται μπροστά στους Τούρκους αξιωματικούς.
Η ντροπή και η ταπείνωση γίνεται μεγαλύτερη, όταν αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας με δημοσιεύματα σαν αυτό που ακολουθεί, όπου αποδεικνύεται ότι η ιεραρχία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και της ΜΙΤ είναι μια κοινή συμμορία εγκληματιών, που είναι υπέυθυνη εκτός από τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου και την επιθετική πολιτική εις βάρος της χώρας μας και για δολοφονίες χριστιανών και χιλιάδων απλών πολιτών που δεν συντάσσονται με την αρχή της "ακεραιότητας του τουρκικού έθνους και κράτους".
Δια του λόγου το αληθές, διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί:

Μήνυμα του Τούρκου ΓΕΕΘΑ από την Τραπεζούντα στο Ερζερούμ
Η σκληρές δηλώσεις που έκανε ο αχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Ιλκέρ Μπασμπούγ, συμπίπτουν με τις ανακρίσεις που διεξάγει ο αρχιεισαγγελέας του Ερζερούμ, Σανάλ, για δράση της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ στην 3η τουρκική στρατιά.
Άγκυρα
Οι αναταράξεις που προκλήθηκαν στα ανώτατα κλιμάκια της στρατιωτικής γραφειοκρατείας και της ΜΙΤ από τις ανακρίσεις που διεξάγει ο αρχιεισαγγελέας ειδικών αρμοδιοτήτων του Ερζερούμ, συνεχίζονται. Ακόμα και οι δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ιλκέρ Μπασμπούγ, από το κατάστρωμα της φρεγάτας Ρεΐς, στην Τραπεζούντα, έχουν ως στόχο τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η εν λόγω ανάκριση. Η ίδια ανάκριση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΜΙΤ, πίσω από κλειστές πόρτες.
Όλα ξεκίνησαν όταν στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγονται για την υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, βρέθηκε στο γραφείο ενός δικηγόρου στην Κωνσταντινούπολη το "Σχέδιο για την αντιμετώπιση της Ισλαμικής απειλής", το οποίο εφαρμόστηκε στην περιοχή του Πόντου και της ΒΑ Τουρκίας, με κέντρο το Ερζιγκιάν (έδρα της 3ης Στρατιάς, σ.τ.μ.).
Όπως ενθυμείστε, το "Σχέδιο για την αντιμετώπιση της Ισλαμικής απειλής" ήταν υπηρεσιακό έγγραφο και είχε την υπογραφή του Συνταγματάρχη-Επιτελή του ΠΝ, Dursun Çiçek, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Υποστήριξης Πληροφοριών και Πληροφορικής του ΓΕΕΘΑ. Για το αν το σχέδιο είναι αληθινό ή όχι, έγιναν πολλές και ατελέσφορες συζητήσεις, ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανρήθηκε την ύπαρξή του μετά βδελυγμίας.
Όμως, η εξέταση που έγινε στη δημόσια υπηρεσία τεμηρίωσης (Adli Tıp) στο αυθεντικό έγγραφο του σχεδίου, που έφερε την υπογραφή του συνταγματάρχη Çiçek, αποδείχτηκε ότι η υπογραφή ανήκει στον συνταγματάρχη.
Το εν λόγω σχέδιο, μεταξύ άλλων πρότεινε την τοποθέτηση βομβών και όπλων στα σπίτια που πραγματοποιούν συσκέψεις τα στελέχη της κίνησης του Γκιουλέν (Fethullah Gülen), με σκοπό τη διασύνδεση της κίνησης Γκιουλέν με τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο αρχιεισαγγελέας ειδικών αρμοδιοτήτων του Ερζουρούμ, Σανάλ, έχει στα χέρια του στοιχεία που ταυτίζονται με το εν λόγω σχέδιο. Έχει επίσης στη διάθεσή του δυο μυστικούς μάρτυρες, που μιλούν για την εμπλοκή κρατικών εξιωματούχων.
Με βάση τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα μας, ο ένας από τους μυστικούς μάρτυρες είναι το άτομο που βρήκε τυχαία σε ένα φράγμα εκρηκτικά και ένα κινητό τηλέφωνο. Από τα στοιχεία που προέκυψαν από την εξέταση της κάρτας του κινητού τηλεφώνου, προέκυψαν ενδιαφέροντες επαφές.

Συνελήφθησαν τρεις αξιωματικοί και τρεις υπάλληλοι της ΜΙΤ
Με βάση τη μαρτυρία του μάρτυρα αυτού και ενός άλλου μυστικού μάρτυρα, ο αρχιεισαγγελέας Σανάλ συνέλαβε πρώτα έναν ταγματάρχη και δυο μόνιμους υπαξιωματικούς που υπηρετούν στην διοίκηση στρατοχωροφυλακής του Ερζιγκιάν, οι οποίοι προφυλακίστηκαν με απόφαση δικαστηρίου.
Στη συνέχεια ο αρχειεισαγγελέας Σανάλ εισέβαλε στο κτίριο της Περιφεριεακής Διοίκησης της ΜΙΤ, στο Ερζιγκιάν και συνέλαβε τον περιφερειακό διοικητή και τους δυο βοηθούς του.
Η σύλληψη των τριών στελεχών της ΜΙΤ και οι αντιδράσεις του διοικητή της ΜΙΤ καλύφθηκαν με δυο άρθρα του διευθυντή της Radikal στην 'Άγκυρα, Murat Yetkin, στις 10 και στις 11 Δεκεμβρίου. Οι τρεις υπάλληλοι της ΜΙΤ έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να μην μιλήσουν στον εισαγγελέα, ενώ το δικασ΄τηριο διέταξε την προφυλάκισή τους.
Με βάση τις καταθέσεις των μυστικών μαρτύρων, τα στελέχη της στρατοχωροφυλακής και της ΜΙΤ ευθύνονται για προβοκατόρικες ενέργειες και συνωμοσία εις βάρος της κίνησης Γκιουλέν και ορισμένων άλλων ισλαμικών ταγμάτων.
Μετά από τις συλλήψεις αυτές, ο αρχιεισαγγελέας Σανάλ ανέκρινε ως 'ύποπτο' τον διοικητή του συντάγματος στρατοχωροφυλακής Ερζιγικιάν, χωρίς να διατάξει τη σύλληψή του.
Τέλος, με βάση σχετικό δημοσίευμα της χθεσινής Σαμπάχ, ο αρχιεισαγγελέας, στα πλαίσια της ανάκρισης, "ζήτησε πληροφορίες" για την υπόθεση και από τον αντιστράτηγο, Saldıray Berk, διοικητή της 3ης Τουρκικής Στρατιάς. Η Ραντικάλ χθες προσπάθησε να επιβεβαιώσει την είδηση, χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να υπάρχει σχετική διάψευση από πουθενά.
Τη ώρα που δημοσιεύθηκε η είδηση της ανάκρισης του διοικητή της 3ης στραιτάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιλκέρ Μπασμπούγ, έχοντας δίπλα του τους αρχηγούς των κλάδων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κάλεσε τις τηλεοπτικές κάμερες πάνω σοτ κατάστρωμα της φρεγάτας Oruç Reis, που αγκυροβολεί στην Τραπεζούντα και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
"Οι δικαστικές αρχές πρέπει να είναι πιο προσεκτικές και να μην στηρίζονται σε στοιχεία που προέρχονται από μυστικούς μάρτυρες και μεταμελημένα στελέχη πράνομων οργανώσεων. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να συνεργάζονται με τις στρατιωτικές αρχές. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των αρχών".
Τα λόγια αυτά του ΓΕΕΘΑ δείχνουν ότι οι δηλώσεις του Μπασμπούγ γίνονται ως απάντηση στην αάκριση πυο διεξάγει ο αρχιεισαγγελέας του Ερζερούμ.
Ο στρατηγός Μπασμπούγ αναφέρθηκε και πάλι στον "ασύμετρο ψυχολογικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον των τουκρικών ενόπλων δυνάμεων" χωρίς να διαχωρίσει αν η ανάκριση που διεξάγεται στο Ερζερούμ είναι μέρος αυτού του ασύμετρου πολέμου.
Οι αντιδράσεις της ΜΙΤ και του ΓΕΕΘΑ και οι αναφορές σε "συγκρούσεις μεταξύ κρατικών υπηρεσίων", δείχνουν ότι η "υψηλή τάση" μεταξύ Ερζερούμ-Άγκυρας θα συνεχίσει να υπάρχει.
Πηγή: Radikal

1 σχόλιο:

  1. Τοτε και εσυ εισαι ενα κρατος συμμορια που δεν εκφραζεις το λαο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.