19/12/09

Αύξηση των περιστατικών τουρκικής κατασκοπείας στο Αιγαίο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αμυντικής Επιθεώρησης, πληθαίνουν ανησυχητικά τα φαινόμενα τουρκικής κατασκοπείας σε στρατιωτικές μονάδες της Θράκης και του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία εντείνουν τον ελληνοτουρκικό "μυστικό πόλεμο".

Eνώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει καταφέρει να αποκτήσει τεχνογνωσία για την αυτόνομη ανάπτυξη κρυπτοσυσκευών και μέσων συλλογής πληροφοριών, όπως το εικονιζόμενο κινητό σύστημα ραδιογωνιομέτρησης και υποκλοπής επικοινωνιών DFINT-3A2 κατασκευής Αselsan. Eνδεικτικά αναφέρεται ότι:
-Στις 29 Μαΐου 2006 συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι τεχνικοί υπάλληλοι, διαπιστευμένοι στο ΝΑΤΟ, να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σούδας.
-Στις 24 Απριλίου 2008 συνελήφθη στη Μυτιλήνη Τούρκος υπαξιωματικός της GID που μετέφερε με φουσκωτό σκάφος δεκαπέντε Αφγανούς λαθρομετανάστες. Αξιοσημείωτο είναι ότι έφερε την υπηρεσιακή του ταυτότητα όπου φαινόταν ο αριθμός και ο τύπος οπλισμού που κατείχε στο Τουρκικό Στρατό ενώ είχε ξανασυλληφθεί στην Ελλάδα οπότε και απελάθηκε.
-Στις 26 Αυγούστου 2008 συνελλήφθησαν τρεις Βούλγαροι (ένα ζευγάρι στρατιωτικών με το βαθμό του λοχία και του στρατιώτη και ένας αυτοκινητιστής, προσφιλής επαγγελματική ειδικότητα των μυστικών υπηρεσιών της πρώην ΕΣΣΔ για διείσδυση στις δυτικές χώρες-στόχους) που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Πλάτη Έβρου.
-Στις 24 Μαΐου 2009 συνελλήφθησαν τέσσερις Βούλγαροι υπήκοοι, μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής, καθώς φωτογράφιζαν στρατόπεδο στην Ορεστιάδα.
-Στις 26 Ιουλίου 2009 συνελήφθη μουσουλμάνος της Δυτικής Θράκης στη Σαμοθράκη, έχοντας στη κατοχή του 600 φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονταν σημεία στρατηγικής σημασίας, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οδικοί άξονες από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς και κοντινές λήψεις Ελλήνων αξιωματικών κατά τη διάρκεια παρελάσεων. Η σύλληψή του αποκάλυψε ένα ευρύτερο δίκτυο κατασκοπείας στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
-Στις 20 Σεπτεμβρίου 2009 συνελήφθη Τούρκος υπήκοος ενώ βιντεοσκοπούσε την έδρα της 86ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στη Χίο.
strategy-geopolitics4

5 σχόλια:

  1. Πιστευω οτι αργα αλλα σταθερα και με προγραμμα οι Τουρκοι ετοιμαζονται για γενικευμενο πολεμο με την χωρα μας,και οχι για ενα απλο θερμο ..ατυχημα.
    Βασιζονται στην ατολμια μας και απλως θελουν να ειναι σιγουροι για την περιπτωση που καποιοι τρελλοι δεν θα υπακουσουν στην..στρατηγικη ψυχραιμια η πως αλλιως λεγεται η δειλια και η ηττοπαθεια.
    Παρακολουθουν και καταγραφουν την πορεια του αφοπλισμου μας,την κοινωνικη αποσυνθεση και το πολιτικο χαος στους εγκεφαλους των κυβερνωντων.
    Το 1974 μετα το πολιτικο χαος εκριναν οτι ηταν η ωρα ,και το τολμησαν και το πετυχαν.
    Και τοτε κατι περι ψυχραιμιας μας ελεγαν κατι για γυμνασια και οταν αρχισαν οι βομβες να πεφτουν τοτε ολοι οι αρμοδιοι ειχαν εξαφανιστει.
    Το μισο Αιγαιο που θελουν και την Θρακη ξερουν οτι χρειαζεται πολεμος για ολα αυτα και ετοιμαζονται.Εχουν παρει με πολιτικα μεσα ολα οσα θελουν απλως με τα στρατιωτικα θα τα διασφαλισουν.
    Αυτη την φορα δεν θα χρειαστει μια χουντα για να μας προδωσει,οι καιροι εχουν αλλαξει,ειναι αρκετο αυτο που εκαναν οι κυβερνησεις απο την παραδωση της χουντας και μετα 36 χρονια τωρα δηλαδη να μην κανουν τιποτα για να σταματησουν την Τουρκια και τις εις βαρος μας διεκδικησεις.
    Μετα θα ψαχνουμε παλι για πλατειες με..πλατανια και σχοινια αλλα θα ειναι πλεον αργα.
    Προς το παρον λοιπον.....στρατηγικη ψυχραιμια και ας αφησουμε τους Τουρκους να διαλεξουν αυτοι τον τοπο ,τον τροπο και την ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάνο,

    Δεν θα χρειαστεί πόλεμος καν. Δες το άρθρο για την Θράκη. Είναι φανερό ότι το ελληνικό κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τους κάθεται το πράγμα φίλε manos141.
    Το πάνε γύρω-γύρω , αλλά και πάλι δεν τραβάει.
    Φυσάνε – ξεφυσάνε και βλέπουν την επερχόμενη αντίδραση την επόμενη μέρα στο εσωτερικό τους αλλά και στο εξωτερικό. Τον τόπο τον ξέρουμε. Αυτό που επιθυμούν το ξέρουμε. Τα νησιά του Αν. Αιγαίου και Θράκη. Τα καθημερινά αεροπορικά δρομολόγια τους τα ξέρουμε. Φαρμακονήση – Αγαθονήση – Σάμος – Ικαρία- Φούρνοι – Χίο- Λέσβο- Λήμνο , αλλά μην ξεχνάμε και το Καστελόριζο.
    Το 1974 με πρόσχημα ότι οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί τους υποφέρουν και πήγαν να τους βοηθήσουν έγινε ότι έγινε και ας μην επεκταθούμε αυτή την στιγμή και είχαν την βοήθεια των ντόπιων (Τουρκοκυπρίων) και αδελφών του Ηνωμένου Βασιλείου.
    Πες μου σε αυτά τα νησιά με ποιο αιτιολογικό θα κάνουν επέμβαση; Ποιοι θα τους βοηθήσουν για να τελειώσουν την επιχείρηση; Μιλάμε για ολοκληρωτικό πόλεμο που θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες και δεν πρόκειται να τολμήσουν γιατί το ξέρουν ότι θα είναι χαμένοι από όλες τις παραμέτρους.
    Η επερχόμενη ήττα τους , θα τους βρει την επόμενη ημέρα διαλυμένους σε όλα τα επίπεδα..
    Ο θείος Σάμ δεν θα μπορέσει να τους συγχωρήσει που τόλμησαν εκτός πλάνου του, ότι κάποιος να θέλει να διαφεντέψει στην Ευρώπη. Γιατί τέτοια πλάνα δεν έχει καταστρώσει μέχρι τώρα ο θείος που είναι οργανωτικός και τα καταστρώνει 20 χρόνια νωρίτερα.
    Εντάξει όλοι γνωρίζουμε για τα πετρέλαια της Σάμου και της Ικαρίας, αλλά δεν νομίζω ότι οι κολωσοί του είδους που λέγονται πετρελαιάδες να τους ενδιαφέρει αν τα κοιτάσματα θα λέγονται Ελληνικά ή Τούρκικα. Την δουλειά (μπίζνα) θα την κάνουν έτσι και αλλιώς.
    Δεν τα λέω για να εφησυχάσω τον εαυτό μου που διάλεξα ο ίδιος να είμαι στην πρώτη γραμμή και θα είμαι ο πρώτος ίσως που θα πέσω επειδή είναι τόσο κοντά μου ο κακός γείτονας (λιγότερο από 900μ.), αλλά να στρέψουμε περισσότερο τα νώτα μας στην Θράκη γιατί εκεί κατοικούν και αβανταδόροι της γειτόνισσας.

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ σωστα Μανο!

    Δεν μας φταιει κανεις.
    Ειμαστε καθυστερημενοι, οι ιδιοι υπευθυνοι για το ρεζιλικι, την διαχρονικη διαφθορα, ανικανοτητα και ελειψη στρατηγηκης!

    Αυτοχειρες με περικεφαλαια!

    Δειτε και τον περιφημο Δ. Πεπελαση:
    http://www.greektube.org/content/view/55682/2/

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι δραστηριότητες στης Τουρκίας σαφώς όλο και αυξάνουν και είναι ανησυχητικές. Προφανώς και ετοιμάζονται σιγά σιγά για κίνηση στη Θράκη αλλά δεν τολμώ να πιστέψω ότι θα περιλαμβάνει και πολεμική επέμβαση.
    Το πιο πιθανό είναι να μας κάνουν ένα "μπου", ως συνήθως, μήπως και τα κάνουν πάνω τους οι αξιότιμοι κυβερνόντες ώστε να συρθούν σε κάποια διαπραγμάτευση ή de facto κατάσταση.
    Πως έκαναν με τα Ίμια και τώρα δεν τολμάμε να πλησιάσουμε στην ανατολική; Κάπως έτσι μόνο χειρότερα γιατί αυτή τη φορά θα έχουμε θέμα συνδιοίκησης, ανεξαρτητοποίησης ή αυτονόμησης μεγάλης και κατοικημένης περιοχής δηλ της Θράκης χάρη στους "έλληνες μουσουλμάνους" που ελέγχονται απο το κράτος εν κράτει προξενείο που έχει καπελώσει και όλους τους υπόλοιπους.
    Σε λίγα χρόνια (αν αργήσει τόσο) το μόνο που θα χρειαστεί για να χάσουμε τη Θράκη θα είναι ένα δημοκρατικότατο δημοψήφισμα. Και τότε θα εκπλαγούμε που οι "έλληνες μουσουλμάνοι" θα έχουν ξεχάσει την ελληνικότητα τους.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.